Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej,
diatomka - wirtualnie przytulam
Lady - wg mnie stawianie i samoloty jeszcze nie, zresztą sadzanie też nie
La lenka - widziałaś materac z ikei?? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10262831/
Myślisz, że taki może być? Bo ja go właśnie planuję zakupićdiatomka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiatomka a no racja , zapomnialam napisac ze kupony sa do 30 marca 2016r to juz można zapasy zrobić albo schować i kupić w marcu , ja bede w lutym kupować , głupia alarm ustawilam w tel zeby nie zapomniec , tych gazetek mam 5sztuk czyli 15kartonow zakupie
Trzymak się kochana -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Szkoda, że na mleczko hipp nie ma w gazetce promocji... chociaż ono chyba w ogóle nie występuje w Tesco...
Diatomka przytul się do małego bąbla i od razu będzie lepiej... ja zawsze w chwilach kryzysu i złości jak spojrzę w te malutkie ślepka, to od razu robi mi się lepiej
W ogóle trzymam tą pieprzoną dietę, nie tykam nic mlecznego, nie pije herbat i ziół, a sytuacja z brzuszkiem małej w ogóle się nie poprawiła...
Wczoraj trzeci dzien znów bez kupy... podałam wieczorem w końcu syrop, ale też póki co nic nie ruszył...
Jeszcze dodatkowo mąż sie na mnie wścieka, bo zaczęłam schizowac ze mała nie podnosi jeszcze główki i skręca ske leżąc na brzuszku w prawa stronę... ja od razu się denerwuje, martwię ze tak być nie powinno i ze juz przecież Wasze dzieciaki tak ładnie podnoszą główkę ...
-
Kurde no właśnie ... Staraczka Twoja jest tydzień młodsza, a zdecydowanie lepiej podnosi główkę niż ten mój len... nie wiem czy ma jakieś problemy z napięciem, czy może po prostu zwyczajnie jest leniwa...
W pionie główkę trzyma bardzo ładnie, tylko jak leży na brzuchu to nie chce dźwigać...
Z drugiej strony to tez po części pewnie nasze zaniedbanie, że rzadko byla tak kladzona na brzuszku... ile raz dziennie i na jak długo powinnam Ją kłaść? -
Gusiak Ja kładę kilka razy dziennie(3-5), najczęściej na macie. Z tego co się orientuje nie powinno się kłaść niemowlaka na brzuszku na miękkich powierzchniach(poduszki, puchate koce itp.).
Dziewczyny mam straszny problem... Mała gdy dostawiam ja do piersi macha rączkami, płacze, zwija w kuleczkę, odchyla główkę. Co robić??
W nocy karmienia super, bez problemu.
Dodatkowo we wczorajszej kupce były 4 maleńkie niteczki krwi i trochę śluzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:42
-
Bento mam dokładnie to samo z karmieniami z dzień i niestety ściągam mleczko j daje w butelce...
W nocy karmienie rewelacja, bez żadnego problemu... a tylko zaczyna się dzien i koniec jedzenia...
A co do krwi z kupie i śluzu to może jakaś alergia... nie wiem, ciężko mi powiedzieć, bo u nas nic takiego nie ma.... w sumie u nas w ogóle nie ma kupy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 09:38
-
Gusiak a po każdym ściąganiu poza myciem, sterylizujesz też laktator?
Te niteczki krwi, a własciwie punkciki pojawiły sie pierwszy raz i jeszcze nie panikuję. Jak zobaczę, że przy następnym wypróżnieniu będzie to samo to lecę do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 09:40
-
bento wrote:Gusiak a po każdym ściąganiu poza myciem, sterylizujesz też laktator?
Nie, sterylizuje raz dziennie... tzn. Zazwyczaj wieczorem przed pójściem spać myje, wkladam do miseczki, zalewam wrzątkiem ... tak sobie z 10-15 min lezy i wycieram
Gdybym miała to robić za każdym razem to moj dzien wyglądałby tak:
-ściąganie mleka
-karmienie
-mycie laktatora
-sterylizacja
- ściąganie mleka
- karmienie
I tak dalej...
-
Staraczka23 wrote:A tu moj leniuszek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fed1d7e2ad7c.jpg
Staraczka, to nie leniuszek, ale ma za miękko pod łokciami. Dwie warstwy miękkiego koca? Przecież ona się w to zapada, a poza tym to bardzo ładnie trzyma główkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Staraczka, to nie leniuszek, ale ma za miękko pod łokciami. Dwie warstwy miękkiego koca? Przecież ona się w to zapada, a poza tym to bardzo ładnie trzyma główkę
Na tym kocu zawsze leży na łóżku bo pies biega to nie chce żeby bakterie jakie miala jak głowa w dół poleci .
Czyli co ? Na matę albo koc na podłogę /dywan ?
Wiecie jak położna ją polozyla jak byla to właśnie na łóżku -
Staraczka23 wrote:A tu moj leniuszek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fed1d7e2ad7c.jpg
Staraczka, to nie leniuszek, ale ma za miękko pod łokciami. Dwie warstwy miękkiego koca? Przecież ona się w to zapada, a poza tym to bardzo ładnie trzyma główkę
Gusiak, nie denerwuj się, kładź malutką na brzuszku na początek 2-3 dziennie po 5 minut max. Podsuń rączki pod bródke i na początek lekko przytrzymuj,żeby nie wysuwała ich spod siebie. Zobaczysz, szybko załapieI tak jak pisała la_lenka - ona nie ma zadzierać głowy, ma ją lekko unosić i przekręcać, na za zabawką lub grzechotką przesuwaną powoli przed jej twarzą. I w żaden sposób jej nie pomagaj, nie popychaj. Ona ma swoje tempo. Jak to mi powiedziała lekarka w piątek - ona ma to zapisane w genach - dobrze wie, kiedy i na co jest czas.
SweetCherryPie lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Czyli to mój błąd ?
Na tym kocu zawsze leży na łóżku bo pies biega to nie chce żeby bakterie jakie miala jak głowa w dół poleci .
Czyli co ? Na matę albo koc na podłogę /dywan ?
Wiecie jak położna ją polozyla jak byla to właśnie na łóżku
Dokładnie, na podłogę -
Dżuls, prosiłaś o info po wizycie u chirurga. Pani oktor rozkleiła te wargi w jedną sekundę, mała nawet nie zauważyła taka była w nią wpatrzona
Generalnie trzeba okładnie ale bardzo delikatnie myć przy każdej zmianie pieluszki, szczególnie po nocy - najlepiej dać małej czas na przewijaku, żeby podniosła i rozstawiła nóżki na boki, żeby był łatwy dostęp. Jednym gazikiem i jednym ruchem przecieramy z jednej strony warg, drugim z dugiej i na koniec linomag.
Dżuls lubi tę wiadomość
-
Super, dzięki easymum! Ja zazwyczaj po nocy zmywałam jej dokładnie pupe chusteczkami, a potem myłam na mokro takim dużym wacikiem (do kupienia w dziale dziecięcym w krefie, polecam!) przegotowana wodą, potem dawałam jej trochę poleżeć na golas i powietrzyć pupsko.
Laski, co do tych mat hip hop, to wczoraj byliśmy na urodzinach u kuzynki, która właśnie taką matę ma, i powiem Wam, że jakościowo naprawdę super, kolory ładne ale nie pstrokate (a miała akurat tę kolorową ze zwierzątkami), nie śmierdzi plastikiem, ogólnie ok.
Za to młoda dała mi dziś pospać luksusowo. Wróciliśmy z tych urodzin koło 20, czyli już grubo po godzinie mycia młodej, umyłam ją, nie dała się uśpić tylko śmiała się do mnie, więc położyłam ją pod karuzelą. Śmiała się do niej jeszcze godzinę, usnęła po 21, więc jej już nie wybudzałam na 23 na karmienie, a potem koło 5 skapnęłam się, że młoda nadal śpi, a mi zaraz eksplodują piersi, więc już musiałam ja wybudzić. Lol, pierwszy raz spała mi tak długo.easymum, 4me lubią tę wiadomość
-
Mój śpi zaraz obudzi się i zastanawiam się czy nie iść na spacer bądź wystawić na balkon bo ciepło jest ale strasznie wieje i nie wiem co robić... A poza tym IDE do miasta sama dzisiaj, choćby lalo parasol w rękę i IDE polazic po sklepach
Carolline lubi tę wiadomość
-
Diatomka przytulam wirtualnie
Staraczka faktycznie mąka ładnie unosi główkę.
U nas niestety ja ją kładę na brzuch a ona głowę kładzie i chwile leży a jak chcę poprawić rączki - bo każą nam prostować paluszki i przede wszystkim zawijać rękawki w dzień to jest ryk.
Teraz próbuje jej załatwić rehabilitację w innym miejscu ze względu na dojazd i zobaczymy. Zresztą babeczki mają super doświadczenie i certyfikaty.
A tak ogólnie to już się przyzwyczaiłam do nowego podnoszenia, przewijania, funkcjonowania jednak Rafał teraz boi się ją brać na ręce że zrobi coś nie tak.
Lady ja nie chce juz negować twoich sposobów wychowania Zuzi ale właśnie Tobie by się przydała taka wizyta u rechabilitanta lub fizjoterapeuty który wytłumaczył by Ci dokładnie jak dziecko się rozwija i co może się stać np przy stawianiu na nóżki w takim wieku.
Jak by to moja rechabilitanta powiedziała że to my nauczyliśmy mala nosić w pionie bo leżąc to ona widzi sufit a w pionie wszystko, to tak ja ci powiem że Ty nauczylas ja stawiać na nóżki.