X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się pochwalę - wpadła do nas wczoraj w odwiedziny koleżanka ze studiów i dostałam od niej wór gadżetów, bo okazało się, że jej mama jest położną. Śliniaki, skarpetki, chusteczki hipp, 10 małych buteleczek żelu mustela, jakieś kremy hipp, kolorowe pieluszki flanelowe itd :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się schizuję tym że mała nie chce ćwiczyć główki, choć moja mama twierdzi że niepotrzebnie sieję panikę bo jak ją położy na dłoniach brzuszkiem do dołu to ta tak pięknie trzyma główkę, a w pionie to już nie wspomnę, tylko to nieszczęsne leżenie na brzuszku no złości się jak cholera!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka, tulę :* Z małżami czasem gorzej niż z dziećmi.

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie jak prawidłowo bawić się z takim maluszkiem? Grzechotki podawać raz do jednej raz do drugiej rączki? Stać z boku czy na przeciwko i jak blisko machać taką zabawką.

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile +/- wychodzi wam w tej chwili karmień w ciągu doby??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Gusiak a po każdym ściąganiu poza myciem, sterylizujesz też laktator?

Te niteczki krwi, a własciwie punkciki pojawiły sie pierwszy raz i jeszcze nie panikuję. Jak zobaczę, że przy następnym wypróżnieniu będzie to samo to lecę do lekarza.
    Niteczki krwi, jeśli jest dosłownie kilka, to mogą być naczynka pęknięte z wysiłku.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - w czym zamrażacie mleko?

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta lekarka, u której byłam z rozklejeniem warg, to chirurg ortopeda i od razu małą sobie dokładnie obejrzała i przebadała. Stwierdziła, że niuńka rozwija się super, główkę trzyma pięknie (a tylko troszeńkę miała uniesioną). Stwierdziła tylko, że u małej jest lekka asymetria ale minimalna , do korekty np poprzez skupianie wszystkiego co ciekawe z prawej strony małej, bo akurat ta wymaga korekty. I przekładanie w łóżeczku co kilka dni, zamieniając główkę z nóżkami, bo u nas karuzelka jest po lewej stronie małej. Więc żeby była równowaga, zmiana pozycji co kilka dni, zamiast przestawiania karuzelki. Dodatkowo kazała mi już zacząć nosić małą przodem do świata - jedna ręka pod kolankami, druga obejmuje z przodu pod paszkami, mała opiera się o moje piersi i brzuch - ta pozycja pozwala ćwiczyć trzymanie główki do przodu.
    Aha, co do leżenia na macie - raczej na brzuszku z zabawkami z przodu przed buzią, a jak na pleckach to zabawki blisko, żeby mała się nie wyciągała do góry po nie, ma tylko lekko wyciągać rączki.

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiła coś może o zadzieraniu główki do góry z pozycji na pleckach? Bo moja zrobiła się ostatnio taka "wyrywna" do nas i do zabawek.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie wczoraj też się przeraziłam, bo zobaczyłam dwie czerwone kropki w kupce. na dodatek kupki od jakiegoś czasu sa zielone. Myślę,że jakaś alergia. Tylko, że nabiał to już dawno odstawiłam, smażonego nie jem w ogóle, przypraw ostrych także i mocno przetworzonej żywności staram się unikać. Jedyne grzeszki jakie mi się zdarzają to słodycze. I niestety ale od dzisiaj koniec definitywny z takimi rarytasami i zobaczymy czy cos się zmieni.. ale też myślę, czy zioła nie są tu winne, bo ich akurat używam sporo.
    No i nie wiem też co z dzisiejszym spacerem, o niby ładnie słonko się pokazuje ale ten wiatr..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:14

l22nhdge5b933eoh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A mówiła coś może o zadzieraniu główki do góry z pozycji na pleckach? Bo moja zrobiła się ostatnio taka "wyrywna" do nas i do zabawek.

Generalnie ma patrzec przed siebie, raczej bez przeprostów i patrzenia za siebie, czyli wszystkie "atrakcje" z przodu

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Generalnie ma patrzec przed siebie, raczej bez przeprostów i patrzenia za siebie, czyli wszystkie "atrakcje" z przodu
    czyli to co u mnie, moja ma się nie patrzeć do tyłu, nie wyginać itd, tyle że zaczęła mi podnosić główkę z leżenia na plecach. No nic, jutro mam wizytę to podpytam.Ogólne ostatnio też wyciąga rączki do zabawek, albo po prostu przed siebie i zaczyna je łączyć.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka widzisz kurde, a ja nigdy tych gazetek nie brałam... byłam wczoraj po vanish zeby ubrać ten mój nieszczęsny dywan (swoją drogą świetnie działa) i mogłam nabrać gazet... echhh... no nic, chyba będę musiał wysłać męża po jakieś zakupy i niech bierze gazety :D

Moja właśnie też się strasznie drze jak kładę Ją na brzuszku i nawet te niby 5 min to wieczność... może zacznę robić tak jak Dzuls (chyba) wklejala to zdjęcie rehabilitantki na piłce... tak może szybciej przejdzie, a i troszkę zawsze tą główkę poćwiczy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b988d9ef707.jpg

Dziewczyny co to może być?
    Dzis po nocy pojawiła się małej taka kropka czerwona na ustach...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak tylko niech wezmie tesco loves baby bo jest tez druga gazetka z reklamami w tamtej jest chusteczka do lapania koloru zeby nie farbowalo :)

Tez nie brałam nigdy aż trafiłam raz na zniżkę 25zł za zestaw :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak tylko niech wezmie tesco loves baby bo jest tez druga gazetka z reklamami w tamtej jest chusteczka do lapania koloru zeby nie farbowalo :)

Tez nie brałam nigdy aż trafiłam raz na zniżkę 25zł za zestaw :D

Wrzuć mi proszę zdjęcie tej gazetki =)
    - wiesz, będę wysyłać męża wiec najlepiej żeby miał zdjęcie tego co ma wziąć :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:

La lenka - widziałaś materac z ikei?? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10262831/
    Myślisz, że taki może być? Bo ja go właśnie planuję zakupić
    Na żywo nie widziałam, ale chyba wolę ten z allegro - grubszy, w porządniejszym pokrowcu, większy.
    diatomka wrote:
    Ziewxzyny tak z ciemawosci po co wam takie maty?
    Bo to najlepsza opcja dla malucha - twarde, sprężyste podłoże pozwala dziecku ćwiczyć nowe umiejętności jak przekręcanie, później raczkowanie itp. A dodatkowo jest nisko nad ziemią, więc nie ma obaw, że spadnie.
    bento wrote:
    Dziewczyny mam straszny problem... Mała gdy dostawiam ja do piersi macha rączkami, płacze, zwija w kuleczkę, odchyla główkę. Co robić??
    Przeczekać. Kilka dni i cycuś robi się z powrotem cacy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tu jest
    http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/tescolovesbaby

Gusiak lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mam pytanie - w czym zamrażacie mleko?

W zamrażarce ;) :P

A tak na poważnie to w jednorazowych woreczkach. Najpierw miałam Avent, teraz Canpol, a planuję zamówić jeszcze na próbę Lansinoh.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2721 2722 2723 2724 2725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ