X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny tragedia u mnie w klatce

Pamietacie jak pisalam ze piętro wyżej znajoma wynajmuje kawalerke ?
    Godzinę temu słyszę wielki huk na klatce , nagle płacz dziecka , nie wiem czy to przeczucie ale zrobiło mi się strasznie gorąco , nagle krzyk ratunku , roksana mi spala to wylecialam z telefonem na klatke a tam biedna moja znajoma trzyma dzieciaka na rękach na pół piętrze , sąsiadka dzwoniła już na pogotowie , mały się rozbiegl spadł ze schodów , zabierali go nie przytomnego , jeszcze klucze dała żebym zamknęła jej drzwi i wodę przyniosła , cały czas myślę terwz o nich :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć dziś szczepienie, ale ponoć dwaj lekarze się rozchorowali i lekarka Zuzi sama przyjmuje dziś wszystkie chore dzieci i nici z szczepienia, mam przyjść dopiero za tydzień więc nie wiem do tej pory jaką ma opinie ona na temat takiego stawiania Zuzi.
    Dzięki za wszystkie rady, tak jak mówiłam po waszej ostatniej "interwencji" małą przestałam tak stawiać, ale pół osób na forum zaczęło się nabijać i mówić że jestem znowu jakaś kłamczucha bo mi się przywidziało że stoi, więc na nowo ją zaczęłam stawiać by dla niedowiarków pstryknąć to głupie zdjęcie. Znowu przestałam ją stawiać, a z tym samolotem widzę że większość jest za. Ale ja będę robić z umiarem ten samolot, może raz na 2 dni. Dopóki nie dotrę do pediatry.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wiesz z tym samolotem też byla bym ostrożna , główka jeszcze " lata " a nie dsj Boże opadnie jej w tej pozycji i kark złamany

• julita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mam pytanie - w czym zamrażacie mleko?

torebki Canpol, opakowanie 20sz za około 22zł

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Do mrożenia mleka mam pojemniczki BabyOno, ale jeszcze nie miałam okazji ich użyć.

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny ile +/- wychodzi wam w tej chwili karmień w ciągu doby??
    Mi wychodzi srednio 7 i nie zmienilo mi sie to praktycznie od porodu. W ciagu dnia i pól nocuje dokladnie co 3 godziny. Jak dla mnie to Tymek powinien juz zacząć myśleć o większych porcjach ale rzadziej- tak co 4 godziny;) podobno od 3 miesiąca część dzieci juz tak je.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie bądź śmieszna... Sory.. Narażasz zdrowie swojego dziecka zeby pokazać komuś zdjęcie i coś udowadniać? miałyśmy juz nie komentować twojego zachowania, ale poraza mnie twój brak odpowiedzialności..

kapturnica lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka kurwa ;/ o co wam chodzi, nie pokazuje źle, pokaże źle, i to przez Ciebie główne! Bo się najbardziej o ten filmik upominałaś a teraz mnie besztasz, ciężko będzie miało z Tobą Twoje dziecko skoro co 5 min zmieniasz zdanie. Współczuje Gabrysi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:57

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka nie atakuj :D

Lady to ja pytalam o filmik i chyba anulka , nie wiem czy moka cos wspominala .
    Ps. Nie zachowuj sie jak gowniara i nie mieszaj dziecka w internetowe potyczki .

U nas ból brzuszka chyba albo niewiem juz , nie odbilo jej sie , nie pierdzi , pręży się za to i steka , na rekach w pionie jest spokojna , zrobilam rulon z koca i nogi jej polozylam tez jest spokój .

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Moka nie atakuj :D

Lady to ja pytalam o filmik i chyba anulka , nie wiem czy moka cos wspominala .
    Ps. Nie zachowuj sie jak gowniara i nie mieszaj dziecka w internetowe potyczki .

Z tym forum w depreche można wpaść :( jestem tutaj najgorzej traktowana, jestem nieodpowiedziana, kłamczucha, gówniarna, zła matka, pomynęłam jeszcze coś, jakieś moje wyzwisko,
    do dupy :( jest to forum ostatnim czasy, zamiast pomagać, i radzić doprowadzacie do deprechy
    i nie mówie o wszystkich laskach ale o trzech. Kobiety bardzo współczuje Waszym dzieciom, bo dopiszą się do społeczeństwa smutnych szarych ludzi,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:14

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moka kurwa ;/ o co wam chodzi, nie pokazuje źle, pokaże źle, i to przez Ciebie główne! Bo się najbardziej o ten filmik upominałaś a teraz mnie besztasz, ciężko będzie miało z Tobą Twoje dziecko skoro co 5 min zmieniasz zdanie. Współczuje Gabrysi.
    Lady, ja Cie proszę. A jakby ktoś Ci powiedział, żebyś wstawiła zdjęcie jak dajesz się Zuzi napić wódki, to byś dała bo ktoś chciał?
    Dajesz się podpuszczać jak dziecko. :/

Stawianie na nóżki dziecka, zwłaszcza tak maleńkiego, jest niekorzystne dla jego stawów, kolanek, kręgosłupa. Może nadwyrężać mięśnie. Dodatkowo wyrabia w dziecku złe nawyki, co może prowadzić do koślawienia stópek, nieprawidłowego siadania, raczkowania i późniejszego chodzenia.
    To Ty masz zadecydować co Twoje dziecko będzie robić i choćby królowa brytyjska, Obama i papież razem wzięci Ci mówili że masz coś tam robić, to Twoim obowiązkiem jest się przeciwstawić - jeśli jest to niekorzystne dla Twojego dziecka.

kapturnica, agatka196, adzia, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja sobie daruję skomentowania tego co w tej chwili napisałaś , mężowi przeczytam i jemu powiem co bym ci odpisala zebym nie wybuchła na forum :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jej jaka tragedia! Oby wszystko sie dobrze skonczylo!

La lenka. Wg mnie ta mata jest na chwile bo ja k dziecko zacznie pelzac czy raczkowac w wieku7-8 mcy to wszedzie a jie tylko na macie;) ja mam takie cos zwijane po synku:) akurat nam sie takie ala puzzle nie sorawdzily bo tymo poobgryzal z czasem i pogubil. Ale fakt bardzo ladne.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jaka tam jest znizka na nan ?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka smsa dostalam ze ma uraz głowy i jakiś krwotok wewnętrzny :/

Opłaca się kupić adapter ?
    Pamietam ze duzo posalyscie o nich :D
    Ja bylam pewna ze to cos związane z pasami w aucie aż mąż stwierdził że przecież fotelik mozna wpiac do stelaża żeby w sklepie chodzić i tu zabrakło adaptera :D :D
    Nie wiem czy jest sens aby kupic bo to chyba na chwilę tylko

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - to straszne, oby wszystko dobrze się skończyło. Adaptery niesą drogie, a jak jedziesz na chwilę do CH to fajnasprawa. Moja się budzi po przełożeniu do gondoli i raczej nie zaśnie. Wiec adaptery czasem ratują sytuację.

Lady - bierzesz wszystko za bardzo do siebie. Czasami piszemy tu z ironią xD Przekażę Gabrysi wyrazy współczucia w odpowiednim czasie. Teraz jest za mała żeby zrozumieć xD

Amen.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Diatomka smsa dostalam ze ma uraz głowy i jakiś krwotok wewnętrzny :/

Opłaca się kupić adapter ?
    Pamietam ze duzo posalyscie o nich :D
    Ja bylam pewna ze to cos związane z pasami w aucie aż mąż stwierdził że przecież fotelik mozna wpiac do stelaża żeby w sklepie chodzić i tu zabrakło adaptera :D :D
    Nie wiem czy jest sens aby kupic bo to chyba na chwilę tylko

Ja mam adapter, dużo jeżdżę i nie wyobrażam sobie pierdzielić się z pasami...

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są 2 adaptery ? Na pasy i do stelaża ?

My rzadko ją wozimy bo jak jestem u mamy to w gondoli jedzie w aucie, gorzej na zakupy bo zas wózek trzeba brac a tak fotelik i na stelaz

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka może uda ci się kupić używane gdzieś adaptery bo to naprawdę fajna sprawa. My na zakupy to fotelik + stelaż obowiązkowo.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja adapter super sprawa młody jak zasnie w aucie tylko go przepinam i nic go nie rusza możemy śmigać po sklepach ☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ