X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    My ćwiczymy na łóżku + teraz na piłce. Ale potrzebuję miejsca do odłożenia małej, gdzie będzie mogła sama poleżeć i sobie pofikać, bez obawy, że zleci.

No właśnie słyszałam że ta asymetrie na piłce tez się ćwiczy. A nam tylko kazała na przewijaku lub na łóżku.
    Zobaczę co powiedzą te rechabilitantki do których teraz pójdę w czwartek.
    Ja będzie trzeba to też kupie coś ale kurcze juz widzę moje psy w akcji. Małej zabawki muszę chować na każdym kroku a taka mata to dopiero by była zabawa i nowe łóżko.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka łobuzie wiesz że w gondoli nie można dziecka wozić?
    Nawet te 6 minut?
    Kupuj koniecznie adaptery.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:22

kapturnica lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    No właśnie słyszałam że ta asymetrie na piłce tez się ćwiczy. A nam tylko kazała na przewijaku lub na łóżku.
    Jak na razie to ja ta piłkę kocham i siedzę na niej nawet w tej chwili przy stole. Czuje się jak dzieciak, normalnie to fajowe jest, krzesło nie daje takich atrakcji ;)

Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Staraczka łobuzie wiesz że w gondoli nie można dziecka wozić?
    Nawet te 6 minut?
    Kupuj koniecznie adaptery.

Ja mam bzika z fotikiem . Wciaz walcze zt esciami, bo maleg wiecznie by wozili bez bo sie przelozyc nie
    Chce. Wkurzylam sie i kupilam im w listopadzie bo sohie boenwyobrazam po obejrzeniu crush testow joe zapisac dziecka w fotliku. Lec kobieto po te adaptery do fotelika. Imy my dwa auta i dwa foteliki inoba foteliki jezdza w autaxh non
    Stop. Bo po cO mi one w domu;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ze to nie zgodne z przepisami , ale wiecie zdarzylo sie raz , drugi , trzeci ze od mamy nas odbieral a teraz bedzie to czesciej bo pogoda sie co rusz zmienia dlatego napisalam o tych adapterach i rano popatrze zamówie :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jak na razie to ja ta piłkę kocham i siedzę na niej nawet w tej chwili przy stole. Czuje się jak dzieciak, normalnie to fajowe jest, krzesło nie daje takich atrakcji ;)
    Ja kiedys chodziłam na fitness na pilkach ale obawiam sie, ze teraz będzie kojarzyć mi się tylko z porodem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiem wiem ze to nie zgodne z przepisami , ale wiecie zdarzylo sie raz , drugi , trzeci ze od mamy nas odbieral a teraz bedzie to czesciej bo pogoda sie co rusz zmienia dlatego napisalam o tych adapterach i rano popatrze zamówie :)

Staraczka, a co za problem żeby wziąć nosidełko i zapiąć je normalnie w pasach w aucie?
    Bo czegoś nie rozumiem... skoro Ty np. Jeździsz do rodziców wozkiem z małą to niech mąż wrzuci do auta nosidełko i sobie tam będzie, a odbierajac Was od mamy zapniecie dziecko tak jak być powinno... no bo prawdę mówiąc tez sobie nie wyobrażam jak można dziecko samochodem przewieźć w gondoli - bez urazy, ale kompletny brak wyobraźni, przecież nie daj boze ktoś by w Was wjechał ... ja wiem, że to raptem 6 min, ale jednak...

My zapinamy nosidełko normalnie w pasach i nie widzę w tym nic jakiegoś zlego ani bardzo uciążliwego =)

agniesja, kapturnica lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, karmienie piersią to porażka moja jako matki. Przez tą presję, że matka MUSI karmić piersią mam teraz doła, bo Mały nie najada się z piersi, a ja nie daję rady ściągnąć odpowiedniej ilości. Zrobiłam wczoraj mm. Pocieszy mnie ktoś? :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla nie zalamuj się. Pamiętaj nic nie musisz jak twoja psychika ma cierpieć to lepiej żebyś się di niczego nie zmuszala. Jesteś bardzo dzielna że tak walczysz o kp dlatego głową do góry bo najważniejsze, że się starasz i próbujesz. Jak wyjdzie to super jak nie to tragedii nie będzie. Trzymam kciuki za Ciebie,bądź silna!

Lilla My lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ech, karmienie piersią to porażka moja jako matki. Przez tą presję, że matka MUSI karmić piersią mam teraz doła, bo Mały nie najada się z piersi, a ja nie daję rady ściągnąć odpowiedniej ilości. Zrobiłam wczoraj mm. Pocieszy mnie ktoś? :(

Lilla, jedyne co matka MUSI, to nakarmić dziecko. Sposoby są dwa, albo kp albo mm. I mm nie jest żadnym powodem do wyrzutów sumienia, ani tym bardziej do deprechy. Jesteś dobrą mamą, bo dbasz o swoje dziecko. :)

Staraczka, no brak słów ... A Twoja mama na to pozwala? Ty się ciesz, że do tej pory nie przydarzyło się Wam ostrzejsze hamowanie w ciągu tych 6 minut ... O stłuczce ani niczym poważniejszym nie wspomnę ... No brak wyobraźni kompletny. Oj, zasłużyłaś na baty ;)

chabasse, Lilla My, snoopy_etka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nawet jak byś nie prosila o pocieszenie ;) to bym Ci napisała, ze dokarmienie raz czy dwa razy dziennie dziecka mm to nic strasznego. Dziecko je przeciez twoje mleko- dostaje przeciwciała i wszelkie cudowne składniki, które niby ma ten pokarm. Mysle, ze dokarmianie w tak malej ilości niczego nie zmieni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 07:11

Anitka201, Lilla My, snoopy_etka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a ja nie rozumiem Was w ogóle! Przeciez macie tylko jedno auto, prawda? To co za problem miec zawsze w nim fotelik?????
    Jeżdżenie w gondoli w aucie- serio? Ja bym wolała w deszczu i zimnie do domu wracać.
    Szkoda Ci tej biednej matki i tego chłopca? Straszna tragedia- prawda? Nie pros się o podobną....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie rozumiecie bo mąż jak jedzie do pracy to zabiera ze sobą kolegów , wiecie zrzutka na paliwo ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno , sadzacie tak jak by dzieci ? Tzn poduszki i zeby wyżej były czy cały czas płasko ?

Tak na grupie jednej na fb jedna pytala ile dzieci mialy msc i niektóre pisały ze 4 no ale jakos trzeba bylo podnosic chyba , pytalam mamy to wspomniala ze jakos od 8msc dziecko siada i to tez indywidualne jest , kiedy bedziecie sadzac ?

A właśnie haha kiedys myslalam ze pierw dziecki uczy sie siadac i wtedy dopiero sie wprowadza jedzenie :D

• julita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila i tak jesteś dzielną mamą, nawet ta butelka czy dwie mm tego nie zmieni! walczysz o pokarm jak lwica :) pomyśl ile litrów mleka do tej pory wyssało twoje dziecko. z resztą prędzej czy późnej każda z nas zacznie dokarmiać mm bo dzieci są coraz większe i potrzebują więcej mleka :)

Lilla My lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    No nie rozumiecie bo mąż jak jedzie do pracy to zabiera ze sobą kolegów , wiecie zrzutka na paliwo ...
    A bagażnik macie czy to takie auto bez bagażnika???? :P

diatomka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Staraczka, co to za argument? Jest bagażnik. Ja nie mam fotelika w aucie na stałe, każdorazowo przenoszę małą z domu do auta i odwrotnie w foteliku już zapiętą. Nie mam też bazy, zapinam pasami, trochę to upierdliwe, ale do wytrzymania. Nie wyobrażam sobie jazdy bez fotelika.

A co sadzania i podpierania w poduchach, była już rozmowa na ten temat. Wrzuć w necie opinię pierwszego lepszego lekarza i wszystko będzie jasne ... Chociaż zaczynam mieć wątpliwości :/

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dżuls, pamietam jak mowilas o bolu brzucha. Nazwalas to bolem mechanicznym. Moglabys mi bardziej opisac ten bol? Czym byl spowodowany? Mnie od kilku dni boli podbrzusze. Mocny ucisk z lewej strony. W dodatku promieniujacy. Zastanawiam sie czym moze byc spowodowany.
    U mnie to był taki ból, jakby mi, za przeproszeniem, całą macica dyndała zawieszona na dwóch jajnikach (sorry, nie umiem tego lepiej opisać), jakby mi się coś wewnątrz poluzowało i opuściło. Taki trochę ciągnący ból po obu stronach właśnie na wysokości jajników, nie w pochwie. Czułam to głównie przy jakimś bardziej gwałtownym wysiłku fizycznym, jak podbiegałam, czy szybciej chodziłam. Na szczęście już przeszło, chociaż utrzymywało się dość długo i po pierwszym porodzie tak nie miałam. Nie wiem czym był spowodowany, gin powiedział, że coś tam się mogło trochę opuścić, ale mam wrażenie że nie do końca się dogadaliśmy i chyba nam nie chodziło o to samo.

8pdp47e.png
‹‹ 2724 2725 2726 2727 2728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ