X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Czy wasze dzieciaczki też dalej tak pierdza i meczą się z tymi pierońskimi gazami? Ja już nie wiem jak jej pomóc..
    Tak! Mniej ale dalej tak. Bylo lepiej i znowu wrócili. Lekarze dalej mówią, ze na to trzeba po prostu czasu.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ze mojej się podobają te piardy :D

Hyhy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b455e144f94a.jpg

• moka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz dawno spi pod kołderką. Część, która jest w dolnej części łóżeczka zawijam pod spod i dzięki temu Gabi nie nakrywa sobie kołderką głowy :)

Co do kup, to u nas stosując espumisan i Delicol kupa jest codziennie, czasami co drugi dzień. Teraz podaję jej co drugie karmienie po 4-5 esp i 3 del

Ze snem nocnym raz gorzej, raz lepiej. Wczoraj walczyłam od 00.30 do 2, bo co się położyłam to smok był wypluty i się wybudzała :/ Za to od 17/18 jest tak obrynczona, że szok, nic nie pasuje i widać że czeka na 19 - kąpielka i spać.

Jutro mamy kolejną dawkę 5w1 :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierdzenia, to moja sadzi bąki jak stary chłop xD Z mężem mamy polewkę, jak leżymy w łożku, jest taka mega cisza i Gabi daje czadu w swój materac hahaha

Miałam jeszcze zapytac, co polecacie na suchą skórę. Oliwka na mokrą skórę nie bardzo daje radę, balsam z babydream tez nie, moze przejść na emolienty?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a tak sobie pomyślałam, ze skoro Ty masz tyle tych gazetek baby loves i tam sa kupony na moje mleczko, które Tobie nie są jakoś szczególnie potrzebne (chyba) to może zechcialabys mi je wysłać? =)
    Mogę w zamian przesłać te pozostałe ... poki co mam jedną gazetkę, ale jak upoluje więcej to dam wszystko poza zniżka na hipp =)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka a tak sobie pomyślałam, ze skoro Ty masz tyle tych gazetek baby loves i tam sa kupony na moje mleczko, które Tobie nie są jakoś szczególnie potrzebne (chyba) to może zechcialabys mi je wysłać? =)
    Mogę w zamian przesłać te pozostałe ... poki co mam jedną gazetkę, ale jak upoluje więcej to dam wszystko poza zniżka na hipp =)
    Ja wczoraj to samo pomyslalam i zapomnialam napisać , oczywiście jak najbardziej matka matce pomoże w potrzebie :D
    Podaj na priv dane , dzisiaj ide na pocztę to wyśle

Gusiak lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też równo gazuje :) ale chyba lepiej aby dziecko wyrzucało z siebie bączki niż aby je gromadziło w brzuszku więc ja się cieszę gdy gazy idą ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja wczoraj to samo pomyslalam i zapomnialam napisać , oczywiście jak najbardziej matka matce pomoże w potrzebie :D
    Podaj na priv dane , dzisiaj ide na pocztę to wyśle

Zrobione, dziękować! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - u nas też najlepiej sprawdza się owijanie mocno w kocyk, odpływa bardzo szybko i tak go odkładam do łóżeczka, jeśli chcę, żeby w dzień dłużej pospał. Bo w nocy obowiązkowo kołderka. Natomiast w ogóle nie sprawdził się śpiworek, bo rączki na wierzchu i dużo miejsca.

Pierdzioszków dużo u nas nie ma, ale jak już są, to młody czasami pryknie i zaczyna płakać, jakby się wystraszył :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki piją rozmrozone mleko?

Narobilam kurde zapasów, a mój mały chrabaszcz w ogóle jakoś nie wykazuje chęci picia takiego mleka.... na pije się troszkę i koniec....

W ogóle wasze mleko po rozmrozeniu tez jest w takim żółtym odcieniu?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złe wieści. Podobno producent Pentaximu wstrzymał produkcję tej szczepionki do końca roku :/ Kurde, a my jutro się szczepimy i nigdzie jej nie mogę dostać :/ Być może jakaś apteka ma w zapasie, ale to jak szukanie igły w stogu siana :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dodatek mój pies dostał zatrucia i co jakiś czas muszę ubierać Małego i wychodzę z jednym i drugim :/ Ehhhh, przydałaby mi się dzisiaj pomoc :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Wasze dzieciaki piją rozmrozone mleko?
    Narobilam kurde zapasów, a mój mały chrabaszcz w ogóle jakoś nie wykazuje chęci picia takiego mleka.... na pije się troszkę i koniec....
    W ogóle wasze mleko po rozmrozeniu tez jest w takim żółtym odcieniu?

jeszcze nie miałam okazji rozmrażać mleczka i mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby ale w zamrożarce mam już równo 40 torebek po 150ml co łącznie daje 6 litrów mleka :O i już nie mrożę bo szkoda kasy na torebki i miejsca brak więc codziennie wylewam to co odciągam. po zamrożeniu mleko ma kolor taki bardziej żółty ale po rozmrożeniu nie wiem. swego czasu zastanawiałam się czy mleko zamrożone ma 100% wartości odżywczych co to prosto z piersi??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:25

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Złe wieści. Podobno producent Pentaximu wstrzymał produkcję tej szczepionki do końca roku :/ Kurde, a my jutro się szczepimy i nigdzie jej nie mogę dostać :/ Być może jakaś apteka ma w zapasie, ale to jak szukanie igły w stogu siana :/

Sprawdzałam wszystkie apteki w swojej okolicy żeby dostać tą szczepionkę DTaP - krztusiec bezkomorkowy, ale nie taka skojarzona tylko sam krztusiec-blonnica-tezec i niestety nigdzie nie ma... kompletne braki...

My mamy kolejne szczepienie 17.12 i jeśli nie dostaje bezkomorkowego krztusca z jakiś zapasów przychodni to zastanawiam się nad odroczeniem tej konkretnej szczepionki...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Szczepionka 5w1 infanrix bo innej nie ma.
    Mały teraz ładnie śpi odpoczywa po przejściach. Płakał bardzo A ja prawie razem z nim.

Kacper noce śpi pięknie od 20 (Tak zasypia A mleczko zjada o 19 lub 19.30) i śpi sobie do ok 3.30 zje i śpi dalej do 7 :-) budzimy się równo jak z budzikiem.

Jak ja kocham tego szkraba ♡♡♡♡ :-)

adzia lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita moje właśnie po rozmrozeniu ma taki żółtawy kolor i mala wcale jakoś chętnie nie chce go pić.... cos kojarzę, że chyba Aldona tez pisała ze Jej córa tez jakoś specjalnie się nie rzuca na takie rozmrażane..

A co do wartości odżywczych to wydaje mi się, że jednak trochę tego traci... wiadomo, że najlepsze i najzdrowsze jest takie świeże =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nie dziwię się że twój mały śpi bo po infarnixie moja spała 24h budząc się tylko na jedzenie :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś jakiś czas temu słyszałam że w kilku miastach w Polsce jest coś takiego jak bank mleka kobiety i tak pomyślałam że gdyby u mnie w Białymstoku było coś takiego to mogłabym codziennie oddawać conajmniej 150ml - później z takiego mleka mogą skorzystać matki które nie mają pokarmu a ich maluchy bardzo go potrzebują np. wcześniaki lub chore niemowlaki, fajna inicjatywa :) chociaż nie wiem czy zdecydowałabym się na podanie mojemu dziecku mleka innej matki pomimo że jest badane, pasteryzowane i przechowywane w odpowiednich warunkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:48

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Easymum jak tam u Ciebie nocne tankowanie i przesypianie do rana u maluszka ???
    U nas kolejna raz mam ochotę się poddać. Wybudzony o 23, nakarmiony i co? 2.45 pobudka! Jak jest dobra noc to wytrzymuje do 3.30 co najwyżej :/ jutro bede zombie bo juz wiem, ze obudzi się tuz przed 6 na kolejne karmienie :(
    Czyli spalam 3 godziny i teraz-biorąc po uwage godzinne karmienie, uśpienie jego i siebie- pośpię 1,5h i koniec spania :( buuuuu no tak sie nie da zregenerować sil :/
    Tak jak wszystkie inne metody Tracy sie sprawdzają, tak z tym nocnym karmieniem porażka - mam dość, buuuuuuuuuu, aaaaaaaaa :(

Muszę powiedzieć, że chyba idziemy w dobrym kierunku. Od kilku dni mamy wybudzanie kilka minut przed północą, zmianę pieluchy i karmienie (prawie na śpiocha więc szybkie), mała zjada tak między 70 a 100, więc trudno mówić o tankowaniu do pełna. Krótko odbijamy i śpi jak zabita. No i najlepsze, że kolejne karmienie w ciągu ostatnich 4 dni to: 5:30, 6:00, 6:15 i dzisiaj 5:15. Czyli utrzymuje się w podobnych granicach. To nie znaczy, że ja sobie smacznie śpię ;), bo niuńka rozbudza się trochę wcześniej, dzisiaj np o 4, ale chwilkę się pokręci, ja tylko nasłuchuję czy jest ok i ona śpi dalej a ja drzemię i czekam aż da sygnał, że to już pora :) No i od tych 4-5 dni mamy po 6 karmień, a nie jak dotąd jedzenie na raty, dojadanie między drzemkami. Jeszcze się nie cieszę, bo na razie trudno mówić, że to już tak na stałe, ale trend jest dobry :)

4me, chabasse, trix lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Me,mój zapada już koło 17:30-18:00... budzimy go wtedy na kąpiel i śpi po karmieniu na spiocha do 1:00, a potem do 4:00,ale już wiercąc się co chwilę :( Dziś o 1:00 w ogóle nie.chciał spać,tylko gadać z nami,a jak odkładałam do kolyski, to nas nawoływał konsekwentnie przez pół godziny,że nie szło go zostawić...a jego uśmiech po podejściu do kolyski-rozbrajający :) od tej pory miał 3 drzemki po 40 minut,a ja toczę powieki po podłodze :/ Też ni ...uja nie wiem, jak przestawić mu porę spania,żeby zasypiał nie o 18:00 a np. choć 20:00 :(

‹‹ 2729 2730 2731 2732 2733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ