X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No tak, tak ale pytanie kiedy kolejne szczepienie 5 w 1 czyli druga dawka tej szczepionki po 6 tygodniach?

aaaa chodzi ci o szczepienie 5w1, to pierwsze mieliśmy w 6 tygodniu a druga dawka będzie w 12 tygodniu

4me lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek porządny od dawna, ale mnie kusicie zebym kolejny wzięła :p na razie to tylko z tego elodie details o którym nota bene wcześniej nie słyszałam zamówiłam łapacz snów :) ciekawa jestem jak bedzie wyglądał w realu

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Gusiak- tak, ja pisalam, ze Lilce nie smakuje to mleko. Po rozmrozeniu ma inny smak( wiem bo smakowalam swoje mleko po odciagnieciu i po rozmrozeniu). Pociumka i tyle. A jak dam cycka to ciagnie jak szalona. Dlatego koniec zamrazania. Skoro mleko mozna trzymac w lodowce nawet do 5 dni, to nie widze sensu zeby je mrozic. Co innego, gdyby Lili smakowalo.

Julita, tez czytalam o tym banku mleka i z wielka checia bym oddawala tam dziennie nawet 300 ml, ale niestety u mnie takiej instytucji brak.

4me, a probowalas klasc synka pozniej do lozeczka niz o 20? Czy ta opcja nie wchodzi u Was w gre? Na poczatku Lile kladlam przed 20 i pobudka byla zawsze ok 3 i 6, a od kad klade ją spac ok 22 to przewaznie budzi mi sie miedzy 5 a 6. Oczywiscie są tez wyjatki( tak jak ostatnio), ale najczesciej dziala.

Mielismy pare nocek, ze szedł spac o 21.30 ale dlugo to nie wydłużylo jego snu. Zresztą ja chyba bym nie dala rady tak długo z nim siedziec i go zabawiać. Jak zaśnie o tej 20.30 to dopiero mamy czas dla siebie i często i tak juz padamy na twarzyczki. Brakuje mi strasznie takiego leniwego długiego wieczoru z moim facetem. Chyba w kalendarzu zaczn odliczac dni do momentu kiedy młody edzie na tyle duzy, ze będzie go mozna podrzucić do dziadków a my będziemy mieli tylko siebie na jeden wieczór. Kocham mojego synka strasznie ale partnera tez a nie oszukujmy sie mala dziecko zmienia wiele w leniwych wieczorach i wzajemnych relacjach;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info o szczepieniach czyli wychodzi, ze tak ok 6 tygodni po pierwszej dawce ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile może stać takie nasze nie dopite mleczko?
    Czy jak dziecko całej porcji odciagnietego mleka nie wypije to musze ją wylać czy jest jakiś czas przez który jeszcze spokojnie mogę je podać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:10

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:26

karolcia87, la_lenka, 4me, snoopy_etka, Gusiak, agatka196, Anitka201, trix lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ile może stać takie nasze nie dopite mleczko?
    Czy jak dziecko całej porcji odciagnietego mleka nie wypije to musze ją wylać czy jest jakiś czas przez który jeszcze spokojnie mogę je podać?

godzinę od odciągnięcia lub od podgrzania :)

Gusiak lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Tak odnośnie zakupów - to przyszła do mnie wielokrotnie wspominana wcześniej mata:

35lytti.jpg .
    <3
    Nie pokazuj mi takich rzeczy, ja dziś muszę materac w końcu zamówić. ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam rotarixem. Maly tez spal duo wiecej ale mieliśmy jeszcze tego samego dnia 5w1.

Julita wyniki ogólne i posiewu kalu u nas w porządku !!! Wychozi wiec na to,ze to moze byc po prostu reakcja na rotarix- z dwojga złego wole to niż jakas kolejna bakterie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    godzinę od odciągnięcia lub od podgrzania :)
    Od odciagniecia to do 7-8 godzin...tylko podgrzane trzeba w ciągu godziny zużyć

Gusiak lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,my dzis bylysmy u pediatry i przelozylam szczepienia do skonczenia 3 mca Oli.Lekarka sie zgodzila i zaproponowala styczen :) Za duzo naczytalam sie o NOPach i stad ta decyzja.Zreszta sama mialam powiklania jak bylam dzieckiem.
    Super mata,Kasiarzynka :)

trix lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to kicha!!!! A to twoje pierwsze sczepienie?
    No właśnie drugie, bo jakby było pierwsze to można byłoby zamienić na infanix a tak niestety nie, ale zrobiłam tak, jak mi pediatra poradziła i podzwoniłam po większych aptekach i udało się, mieli w jednej na stanie :) Inaczej musielibyśmy się wstrzymać ze szczepieniem do nowego roku.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Od odciagniecia to do 7-8 godzin...tylko podgrzane trzeba w ciągu godziny zużyć

7/8 godzin w temperaturze pokojowej? No nie wiem, mi laktatorki mówiła że jedną godzine

4me no to super! Ale te kupki trochę się unormowały? bo u mojej konsystencja i kolor prawie jak przed rotarixem a no i już nie wali 6x dziennie a 1 lub 2 czyli wraca do normy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:33

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My zamówimy dopiero po nowym roku- musze miec pewność, ze kupimy tez spacerowke z tej firmy. Chciałabym, żeby śpiworek bez problemów pasował do wózka ;) ale fajnie, ze jesteś zadowolona to pewnie ja tez bede :)
    Ja go właśnie przymierzam do spacerowki barletty i pasuje idealnie :-) Myślę że ten spiworek ma uniwersalne otwory na pasy.
    Do fotelika tez pasuje (pebble maxi cosi). Wiadomo jest dłuższy ale na upartego można tak malucha przewieźć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:55

4me lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, nie wiem czy to już było, ale gdzieś mi mignęło, że w empiku jest promocja na produkty skip-hop, do -28%

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas moje dziecko padlo dzis o 19.20. Po kąpieli chciałam nakarmić a on jak niedźwiedź zima... Nic go nie wybudza... Trudno klade do lozka i poczekam aż zglodnieje ale noc przez to moze byc ciezka :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    7/8 godzin w temperaturze pokojowej? No nie wiem, mi laktatorki mówiła że jedną godzine
    Snoopy ma rację, coś się Twojej doradcy pomyliło ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Sprawdzałam wszystkie apteki w swojej okolicy żeby dostać tą szczepionkę DTaP - krztusiec bezkomorkowy, ale nie taka skojarzona tylko sam krztusiec-blonnica-tezec i niestety nigdzie nie ma... kompletne braki...

My mamy kolejne szczepienie 17.12 i jeśli nie dostaje bezkomorkowego krztusca z jakiś zapasów przychodni to zastanawiam się nad odroczeniem tej konkretnej szczepionki...

Tej szczepionki już nigdzie nie znajdziesz. Producent się wycofał rok temu z produkcji.

Lilla My lubi tę wiadomość

in8vzdb.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyną opcją na bezkomorkowy krztusiec są szczepionki skojarzone typu 5w 1 lub 6w1

in8vzdb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

4me no to super! Ale te kupki trochę się unormowały? bo u mojej konsystencja i kolor prawie jak przed rotarixem a no i już nie wali 6x dziennie a 1 lub 2 czyli wraca do normy :P
    No robi juz tak 50/50. Czesc ladna a czesc lekko wodnista ale poprawa jest wiec narazie nie doszukuje sie juz niczego bo i tak za często po lekarzach latamy :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2731 2732 2733 2734 2735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ