Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam śpiworek porządny od dawna, ale mnie kusicie zebym kolejny wzięła :p na razie to tylko z tego elodie details o którym nota bene wcześniej nie słyszałam zamówiłam łapacz snów
ciekawa jestem jak bedzie wyglądał w realu
4me, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
aldonaa wrote:Gusiak- tak, ja pisalam, ze Lilce nie smakuje to mleko. Po rozmrozeniu ma inny smak( wiem bo smakowalam swoje mleko po odciagnieciu i po rozmrozeniu). Pociumka i tyle. A jak dam cycka to ciagnie jak szalona. Dlatego koniec zamrazania. Skoro mleko mozna trzymac w lodowce nawet do 5 dni, to nie widze sensu zeby je mrozic. Co innego, gdyby Lili smakowalo.
Julita, tez czytalam o tym banku mleka i z wielka checia bym oddawala tam dziennie nawet 300 ml, ale niestety u mnie takiej instytucji brak.
4me, a probowalas klasc synka pozniej do lozeczka niz o 20? Czy ta opcja nie wchodzi u Was w gre? Na poczatku Lile kladlam przed 20 i pobudka byla zawsze ok 3 i 6, a od kad klade ją spac ok 22 to przewaznie budzi mi sie miedzy 5 a 6. Oczywiscie są tez wyjatki( tak jak ostatnio), ale najczesciej dziala.
Mielismy pare nocek, ze szedł spac o 21.30 ale dlugo to nie wydłużylo jego snu. Zresztą ja chyba bym nie dala rady tak długo z nim siedziec i go zabawiać. Jak zaśnie o tej 20.30 to dopiero mamy czas dla siebie i często i tak juz padamy na twarzyczki. Brakuje mi strasznie takiego leniwego długiego wieczoru z moim facetem. Chyba w kalendarzu zaczn odliczac dni do momentu kiedy młody edzie na tyle duzy, ze będzie go mozna podrzucić do dziadków a my będziemy mieli tylko siebie na jeden wieczór. Kocham mojego synka strasznie ale partnera tez a nie oszukujmy sie mala dziecko zmienia wiele w leniwych wieczorach i wzajemnych relacjach;)
-
Ile może stać takie nasze nie dopite mleczko?
Czy jak dziecko całej porcji odciagnietego mleka nie wypije to musze ją wylać czy jest jakiś czas przez który jeszcze spokojnie mogę je podać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:10
-
Gusiak wrote:Ile może stać takie nasze nie dopite mleczko?
Czy jak dziecko całej porcji odciagnietego mleka nie wypije to musze ją wylać czy jest jakiś czas przez który jeszcze spokojnie mogę je podać?
godzinę od odciągnięcia lub od podgrzaniaGusiak lubi tę wiadomość
-
Ja szczepilam rotarixem. Maly tez spal duo wiecej ale mieliśmy jeszcze tego samego dnia 5w1.
Julita wyniki ogólne i posiewu kalu u nas w porządku !!! Wychozi wiec na to,ze to moze byc po prostu reakcja na rotarix- z dwojga złego wole to niż jakas kolejna bakterie
-
Hej,my dzis bylysmy u pediatry i przelozylam szczepienia do skonczenia 3 mca Oli.Lekarka sie zgodzila i zaproponowala styczen
Za duzo naczytalam sie o NOPach i stad ta decyzja.Zreszta sama mialam powiklania jak bylam dzieckiem.
Super mata,Kasiarzynka
trix lubi tę wiadomość
Córcia
-
4me wrote:No to kicha!!!! A to twoje pierwsze sczepienie?
Inaczej musielibyśmy się wstrzymać ze szczepieniem do nowego roku.
-
snoopy_etka wrote:Od odciagniecia to do 7-8 godzin...tylko podgrzane trzeba w ciągu godziny zużyć
7/8 godzin w temperaturze pokojowej? No nie wiem, mi laktatorki mówiła że jedną godzine
4me no to super! Ale te kupki trochę się unormowały? bo u mojej konsystencja i kolor prawie jak przed rotarixem a no i już nie wali 6x dziennie a 1 lub 2 czyli wraca do normyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:33
-
4me wrote:My zamówimy dopiero po nowym roku- musze miec pewność, ze kupimy tez spacerowke z tej firmy. Chciałabym, żeby śpiworek bez problemów pasował do wózka
ale fajnie, ze jesteś zadowolona to pewnie ja tez bede
Myślę że ten spiworek ma uniwersalne otwory na pasy.
Do fotelika tez pasuje (pebble maxi cosi). Wiadomo jest dłuższy ale na upartego można tak malucha przewieźćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:55
4me lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Sprawdzałam wszystkie apteki w swojej okolicy żeby dostać tą szczepionkę DTaP - krztusiec bezkomorkowy, ale nie taka skojarzona tylko sam krztusiec-blonnica-tezec i niestety nigdzie nie ma... kompletne braki...
My mamy kolejne szczepienie 17.12 i jeśli nie dostaje bezkomorkowego krztusca z jakiś zapasów przychodni to zastanawiam się nad odroczeniem tej konkretnej szczepionki...
Tej szczepionki już nigdzie nie znajdziesz. Producent się wycofał rok temu z produkcji.
Lilla My lubi tę wiadomość
-
julita wrote:7/8 godzin w temperaturze pokojowej? No nie wiem, mi laktatorki mówiła że jedną godzine
4me no to super! Ale te kupki trochę się unormowały? bo u mojej konsystencja i kolor prawie jak przed rotarixem a no i już nie wali 6x dziennie a 1 lub 2 czyli wraca do normy