Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skarbka nie przejmuj sie, w zaleznosci jaki przyjedzie ale jezeli chodzi o oarking mogl se darowac mandat , auto drugie stalo nie bylo w ruhu takze poprostu sie doczepił..
Ja ostatnio dostalam 200 zl i 6 pkt za przekroczenie predkosci... ale szkoda kasy zdecydowanie ... -
4me wrote:Maartina teraz po opowieści Ursy- troche sie boje
Nie chciałam Cię przestraszyc. Przykro mi jeśli tak się stało. Po prostu radzenie innym by nie konsultowali plamienia z lekarzem, bo Ci tylko potrafią nastraszyć uważam za złą poradę. Można mieć potem życie na sumieniu. U mnie zaczęło się właśnie od niegroźnego plamienia... a skończyło się 4 dni później, wiadomo jak.
Uważam, że takie grupy są od wspierania siebie nawzajem, cieszenia się ze swojego stanu, wymieniania doświadczeń a nie od bawienia się w lekarza. Diagnozy zostawmy lekarzomTak by nie zaszkodzić
4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka23 - no jednak trochę ma wspólnego, bo jeśli np. ktoś jest katolikiem czy protestantem, to dla niego wiara w zabobony jest traktowana jako grzech. Podejrzewam, że u prawosławnych jest podobnie.
A co do zabobonów - to po prostu pierdoły, żaden komin czy inny pasek nie ma wpływu na dziecko, chyba, że pasek jest zbyt mocno zaciśnięty na brzuchu i mocno uciska. Ale jak się kobieta ma całą ciążę bać, to lepiej niech nie nosi, nie ma sensu się stresować
Co do tego krwiaka - no właśnie nie wiem jak to jest z tymi statystykami. Jeśli 20-25% kobiet je ma, to co 5-ta albo nawet co 4-ta z nas powinna mieć krwiaka, a tymczasem ma tylko kilka osób na kilkadziesiąt. Wydaje mi się, że te statystyki są trochę zawyżone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 21:54
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co u mnie sie dzieje :o
grzmi blyska i sypie śnieg jakieś anomalia normalnie, na początku myślałam ze mi siewydaje te błyskanie pisalam do mamy mowila ze niewidzi a jak zobaczyłam drugi raz to pisala ze grzmi ostro spojrzalam w okno po oczach mi dalo patrze śnieg sypieadzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUrsa wrote:Staraczka a gdzie mieszkasz? U nas odwilż na zachodzie.
-
nick nieaktualnySigma wrote:Oj nie chodzi o wiarę czy religię, po prostu zapytałaś co to ma do rzeczy, więc napisałam, że ma
A czemu piszesz, że "przyciągają"? Mnie raczej odpychają, to mega nieracjonalne.
Przyciągają dając przykład popularnego kota, nigdy nie pomyslalas jak przebiegł drogę ze bedzie pech? Albo np nie pomyslalas a cos sie wydarzylo pechowego i przypomniał sie kot?
Nie mowie otych wymyślnych ale tych popularnych -
nick nieaktualnyNie, nigdy. Może to źle o mnie świadczy, ale zawsze się śmiałam z przesądnych osób. Nie wiem dlaczego biedne zwierzątko miałoby źle wróżyć mojej przyszłości
Zwierzę to zwierzę, drabina to drabina, trzeba się kierować rozsądkiem i tyle. Pod drabiną lepiej nie przechodzić, bo jak się 130-kilowy pan Zenek zachwieje i spadnie, to może faktycznie być "pechowo"
a koty uwielbiam i przebiegały mi drogę miliard razy
oczywiście bez żadnych skutków
Carolline lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Ja na temat krwiaka sie nie wypowiem bo nie znam takiej sytuacji.
Ale mam pytanie bardziej do kobiet ktore wierza w różne zabobony
Sezon zimowy więc wiadomo płaszczyk i szal a moje pytanie brzmi czy rezygnowac z paska na gumce w płaszczu i szala (komin) mowila mi mama zebym ten pasek zdjęła a dzisiaj ciotka wspomniala zebym niczym sie nie owijala
Dla sprostowania troche wierze w zabobony ale chcialam tutaj podpytac
Z paska nie chce rezygnowac bo wiadomo w takiej kurtce talie ladnie uwydatniaMagnolia3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sigma, a ja całkiem w te statystyki wierzę. Powiedzieli mi to w szpitalu, powiedział to lekarz prowadzacy i podobne statystyki znalazłam buszujac po internecie. Biorac pod uwage, że to cos co może pojawiać sie przez caly okres ciąży plus w pozniejszej jeśli tylko nie dotyka do łożyska to jest właściwie niegroźne, to dla mnie brzmi to całkiem wiarygodnie. Poza tym w duzej części przypadków krwiak nie daje żadnych objawów, a w normalnej ciąży wizyty sa raz na miesiąc, więc wiele przypadków może sie pojawiać i znikać nawet bez rozpoznania.
Co do czarnego kota to ja posiadam takiego, chyba powinnam miec ciągłego pecha, bo parę razy na dzień mi pod nogami biega.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:48
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
Skabarka trzymam kciuki, czasami dobry sen jest lekiem na wszystko.
Ja generalnie w zabobony nie wierze ale też nie widzę powodu by kusić los. Ja jestem bardzo tolerancyjna, jeśli kogoś uspokoi to, że spluwa przez ramię unika czarnych kotów i chroni swoje lusterka to proszę bardzoMnie to nie przeszkadza. Mało tego uważam, że jeśli ktoś święcie w coś wierzy to może nawet sobie to wymarzy. Siła umysłu jest ogromna
Jest wiele irracjonalnych rzeczy na świecie między innymi: ogórki, które nie chcą się zakisić jeśli je przygotowywała kobieta podczas okresuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:53