X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Staraczko ja nie mam wcale sluzu, suchutko.To chyba nie regula.
    Chyba masz racje bo tak szperam w google jedbe mają inne nie, a ja rzadko widzialam uplawy na bieliźnie na wizycie zwrócę na to uwage ginkowi a póki co bede spokojna ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja raz mam śluz a raz go nie mam i się tym nie przejmuje najważniejsze żeby z dzieckiem było dobrze

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Ja do wizyty mam dwa tygodnie i 4 dni. Chyba się nie doczekam.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dzień dobry wszystkim. Ja do wizyty mam dwa tygodnie i 4 dni. Chyba się nie doczekam.
    Oj doczekasz sie ;) zleci sZybko

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja raz mam śluz a raz go nie mam i się tym nie przejmuje najważniejsze żeby z dzieckiem było dobrze
    Tak po forach patrze dziewczyny pisza ze najczęściej bylt zalane w 5msc

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ale na pierwszej wizycie juz bylas?

1usa8u69die0y60t.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, tak :) Już na dwóch. Pierwszą wybrałam za wcześnie a jednocześnie na tyle późno, że brak serduszka mnie niepokoił.

Staraczka, teraz dla mnie najgorszy okres. Według OM dzisiaj 7t2d. W tym dniu straciłam pierwszą ciążę, drugą w 7t4d. Ech żeby przeżyć tylko ten tydzień. Ale pozytywne myślenie! Skupiam się na tym ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Magnolia, tak :) Już na dwóch. Pierwszą wybrałam za wcześnie a jednocześnie na tyle późno, że brak serduszka mnie niepokoił.

Staraczka, teraz dla mnie najgorszy okres. Według OM dzisiaj 7t2d. W tym dniu straciłam pierwszą ciążę, drugą w 7t4d. Ech żeby przeżyć tylko ten tydzień. Ale pozytywne myślenie! Skupiam się na tym ;)
    A dzisiaj chcialam pytac właśnie czym objawily sie tamte poronienia ale nie odpowiadaj jesli nie chcesz.
    Bądź dobrej myśli chociaż i ja głupia szukam objawy poronienia bo sie bardzo boję mimo ze nie mam zadnych boli a najbardziej obawiam sie ze bedzie strata bezobjawowa i serduszko przestanie bic.
    Ech smutami zaraz zaczniemy sypac, na pewno ciężko nie myslec o stratach ale zajmij sie czyms lub wyjdz na spacer moze jakis film obejrzyj

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Po wizycie pochwalcie sie usg z malutkimi czlowieczkami ;) mi półtora tygodnia zostalo do wizyty. Martwi mnie brak śluzu

też nie mam śluzu, w ogóle od początku ciąży, sucho

Staraczka23 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po jednym poronieniu i po pierwsze za mały zarodek był bez serduszka a po kolejne pewnego dnia jak się podcieralam to miałam krew ze sluzem cały dzień i pojechałam na pogotowie i na drugi dzień zabieg a i od początku bardzo bolała mnie prawa strona tam gdzie był dzidziuś ciążę straciłam w 9 tygodniu i to był najgorszy tydzień tak się bałam ale na szczęście nic się nie działo i oby tak do samego porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:19

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja jestem po jednym poronieniu i po pierwsze za mały zarodek był bez serduszka a po kolejne pewnego dnia jak się podcieralam to miałam krew ze sluzem cały dzień i pojechałam na pogotowie i na drugi dzień zabieg
    A bralas luteine lub dupka?

U mnie serduszko widoczne bylo juz 6+3 dzisiaj mam 7+7

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7+6 jutro 8 zaczne

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Oby był lepszy niż wczorajszy. Dzisiaj rodzi mojej mamy chrześnica:)

skabarka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A bralas luteine lub dupka?

U mnie serduszko widoczne bylo juz 6+3 dzisiaj mam 7+7

Dał mi lekarz luteine i po tygodniu przyjść i w niedziele trafiłam na pogotowie a w poniedziałek byłam pamiętam zarejestrowana ale od początku lekarze mówili bym się nie nastawiala

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Wam dobrze radzę nie czytajcie niczego w internecie, nawet nie wiecie czy te wszystkie osoby faktycznie to przeżyły czy może zmyśliły. Nie ma sensu się wkręcać.

Staraczka gwarantuje Ci, że poznasz poronienie jeśli Ci sie ono zdarzy. To nie lekkie kłucie to silny ból (aż Ci kręgosłup wygina), skurcze co kilka minut, silne krwawienie, wydalanie błoniastego endometrium. To nie jest kilka kropelek krwi.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kręgosłup to mnie boli ale to chyba od łóżka bo zrobilam sie 2kg cięższa hehe
    ursa to chyba wiem jaki to bol moze być bo w ciazy pozamacicznej zwijalam sie az usiąść nie moglam , tylko o tych bolach mowisz a jak po operacji lezalam to w nocy dziewczyna przyjechala na ip mowila czula sie super tylko plamic zaczela i na ip bylo za pozno, dobra inny temat zapodajcie bo ten bas nie nastraja pozytywbie

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja w internecie jest większość bzdur co do poronienia to mi na drugi dzień w szpitalu dali tabletkę rano na to by się zaczęło i rzeczywiście okropny bóli klocie i krew chlustem poleciała aż wytrzymać nie mogłam leki przeciwbólowe mało co pomagały także staraczka jak nie masz krwi na papierze cały dzień to wszystko jest ok i nie ma co się przejmować a jakbyś nie była pewna to jedz na pogotowie by sprawdzić czy wszystko ok jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:36

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak aby zejsc z tematu :)
    od czasu do czasu pilam radlerki i wczoraj mialam taka ochote aby wypic chociaz szklaneczke wgl chodzi za mna od tygodnia a jak mysle tyle miesiecy czekać to wogole, i tak jak piłam pepsi tak od 2 dni wydaje mi sie taaka słodka jak by ktos wsypal 2kg cukru

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Co racja to racja w internecie jest większość bzdur co do poronienia to mi na drugi dzień w szpitalu dali tabletkę rano na to by się zaczęło i rzeczywiście okropny bóli klocie i krew chlustem poleciała aż wytrzymać nie mogłam leki przeciwbólowe mało co pomagały także staraczka jak nie masz krwi na papierze cały dzień to wszystko jest ok i nie ma co się przejmować a jakbyś nie była pewna to jedz na pogotowie by sprawdzić czy wszystko ok jest.
    Krew mialam przy zagniezdzeniu tak mi sie wydaje, w czwartek druga kreska bladziocha myslalam ze sobie wkrecam w sobote i niedziele plamienia a w poniedziałek test pozytywny ;)
    bralam lutka 50 a teraz 100 pomyslalam moze od niego krwawienia nie bedzie

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piwko też za mną chodzi takie z dużą ilością soku malinowego i niestety może za 2 lata jak nie później się napije chyba że nie będzie mi dane karmić co do pepsi nie smakuje mi za to cola ta prawdziwa nie podrobiona smakuje i trochę pomaga na mdłości dziś mąż mi zrobił jajecznice z kielbaska dobry mąż jeszcze wczorajszy ale zrobił żonie śniadanie do łóżka

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ