Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka ja to jestem ogromną koneserką win i serów. Lubiłam też próbowac piwek na bazarku Lidla. Na pewno czasami będzie mi brakowac naszych wieczorków z winkiem i serami (bo nie można ani tego ani tego w ciąży nawet w małych ilościach) zwłaszcza, że przytulanie potem jest cudowne
Ale czego się nie robi dla zdrowia dzidziusia. Jestem zdania, że by coś dostać trzeba najpierw coś dac
A co do Pepsi... jeju jakiego ja mam smaka! Raz pozwoliłam sobie na małą szklaneczkę. Nawet mi na nudności pomogło. Ale staram się ograniczac zwłaszcza, że tak jak mówisz, Staraczka, strasznie dużo w niej cukru a ja i tak mam smaki na słodkie, jem ogromne ilosci owoców, dośc czesto pączki z marmoladą (na które mam takie smaki, ze aż mnie ślinianki kłują). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:O piwko też za mną chodzi takie z dużą ilością soku malinowego i niestety może za 2 lata jak nie później się napije chyba że nie będzie mi dane karmić co do pepsi nie smakuje mi za to cola ta prawdziwa nie podrobiona smakuje i trochę pomaga na mdłości dziś mąż mi zrobił jajecznice z kielbaska dobry mąż jeszcze wczorajszy ale zrobił żonie śniadanie do łóżka
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś jadę do teściów i chyba nic jeść nie będę jedynie rosół bo mięsa nie mogę jeszcze leżę w łóżku ale trzeba zaraz umyć głowę i się ogarnąć codziennie musze myć włosy bo strasznie mi się przetluszczaja od kilku lat. U mnie w tym roku szykują się wydatki 2 komunie w tym jedna podwójna moja chrzesnica ma komunie i nie mam pojęcia co kupić może doradzice i razem z siostra mają ale drugiej dam pieniądze w kopercie i kolejna komunia mojej koleżanki syna i też kasę kompletnie nie wiem co chrzesnicy dać? a w marcu dokładnie 27 roczek mojej siostrzenicy pamiętam taka malutka była a teraz taka lobuziara
no i w maju będę musiała coś kupić by na komunie na siebie włożyć bo już brzuszek chyba będzie
-
nick nieaktualnyHahaha no niby co tydzień, ale dzisiaj pierwszy raz 2 cyfry na suwaku
Poza tym pamiętam, że jak byłam w 4-5 tc, to te 10-11 tygodni wydawało mi się już TAAAK dużo
Co do "radlerka" - jest piwo 0,0% Bavaria, ono w ogóle nie ma alkoholu w sobie, nawet śladowych ilości. I są smakowe piwka też. http://photos04.istore.pl/28683/photos/big/26866526.jpg np. tak wyglądają.
A teraz znalazłam w sieci, że jest też warka radler 0,0% - http://nachmieleni.pl/wp-content/uploads/warka-radler-0-0/warka_radler_0.0_1-337x600.jpg
Szczerze mówiąc gdybym miała dużą ochotę, to nie miałabym oporów, żeby taką 0,0% wypić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Te suwaczki tak dziwnie pokazuja jak jest pełny tydzień. Zresztą u mnie to obserwuję, że to jest w ogole dziwnie, bo jak pokazuje pełny tydzień to to jest w rzeczywistości ostatni dzień poprzedniego tygodnia. Przecież nie istnieje dzien zerowy... Ja tak tylko orientacyjnie patrzę na ten suwaczek, dzien w jedna czy druga to nie wielka różnica
A przy okazji - uzywacie jakichś fajnych programów na smartfona? Ja kilka testuje, ale w sumie żaden mi się nie sprawdza do końca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLa_lenka - ten dzień "+7" to tak naprawdę taki niby zerowy dzień. Bo np. 10+7 to nie jest ani 11 tydzień (bo już de facto te 7 dni to cały kolejny tydzień), ani jeszcze 12, bo do tego potrzeba 11+1. Moja lekarka liczyła to tak, że jak było np. 10+7 to mówiła po prostu 11/12 tygodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Te suwaczki tak dziwnie pokazuja jak jest pełny tydzień. Zresztą u mnie to obserwuję, że to jest w ogole dziwnie, bo jak pokazuje pełny tydzień to to jest w rzeczywistości ostatni dzień poprzedniego tygodnia. Przecież nie istnieje dzien zerowy... Ja tak tylko orientacyjnie patrzę na ten suwaczek, dzien w jedna czy druga to nie wielka różnica
A przy okazji - uzywacie jakichś fajnych programów na smartfona? Ja kilka testuje, ale w sumie żaden mi się nie sprawdza do końca.
ja wywale suwak chyba bo kurde ciagle inaczej pokazuje rano mialam 8+3 a teraz 8+2 wedlug usg jak wyzej pisalam 7+7 czy 7+6
nie ogarniam czy sie liczy np 7+7 czy odrazu 8 chociaz tydzien ma 7dni
-
nick nieaktualny
-
Ja wiem, juz to rozkminilam ale to uważam wlasnie za glupie i mylace. Ciaza sie zaczela dniem 1 a nie 0, wiec kazdy tydzień powinien zaczynac sie ponownie od 1, a kończyć 7. Ten sztucznie wprowadzony dzien 0 jest według mnie tylko mieszajacy.
A moj lekarz to w ogóle liczy tylko skończone tygodnie (i często sie spotykam, że lekarze tak licza, juz dwie znajome i siostra mnie uprzedzaly, ze tak może być). Czyli jak byłam w 9t5d to mi w karte wpisał 9 tydzień. To już dla mnie jest kosmiczna abstrakcja.