X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja to jestem ogromną koneserką win i serów. Lubiłam też próbowac piwek na bazarku Lidla. Na pewno czasami będzie mi brakowac naszych wieczorków z winkiem i serami (bo nie można ani tego ani tego w ciąży nawet w małych ilościach) zwłaszcza, że przytulanie potem jest cudowne :D Ale czego się nie robi dla zdrowia dzidziusia. Jestem zdania, że by coś dostać trzeba najpierw coś dac :)

A co do Pepsi... jeju jakiego ja mam smaka! Raz pozwoliłam sobie na małą szklaneczkę. Nawet mi na nudności pomogło. Ale staram się ograniczac zwłaszcza, że tak jak mówisz, Staraczka, strasznie dużo w niej cukru a ja i tak mam smaki na słodkie, jem ogromne ilosci owoców, dośc czesto pączki z marmoladą (na które mam takie smaki, ze aż mnie ślinianki kłują).

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj 10+0 czyli zaczynam 11 tydzień!!! :) chciałam się tylko pochwalić :D

skabarka, Lady Savage, Magnolia3, adzia, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    O piwko też za mną chodzi takie z dużą ilością soku malinowego i niestety może za 2 lata jak nie później się napije chyba że nie będzie mi dane karmić co do pepsi nie smakuje mi za to cola ta prawdziwa nie podrobiona smakuje i trochę pomaga na mdłości dziś mąż mi zrobił jajecznice z kielbaska dobry mąż jeszcze wczorajszy ale zrobił żonie śniadanie do łóżka
    A odczulas juz smaki? Ja mam odwrotnie teraz, będąc w pozamacicznej i nie mając pojęcia przez jakis czas jedząc to co zwykle wydawalo sie przesolone nawet kartofle ktore M robil i zapomnial posolic a teraz właściwie jak pepsi zaczela być słodka tak nawet nie mam ochoty na czekoladę czy batonika co bardzo dziwi mego M bo dzien bez słodyczy byl dla mnie dniem straconym hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A u mnie dzisiaj 10+0 czyli zaczynam 11 tydzień!!! :) chciałam się tylko pochwalić :D
    I tak co tydzień :D :D

Sigma lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jadę do teściów i chyba nic jeść nie będę jedynie rosół bo mięsa nie mogę jeszcze leżę w łóżku ale trzeba zaraz umyć głowę i się ogarnąć codziennie musze myć włosy bo strasznie mi się przetluszczaja od kilku lat. U mnie w tym roku szykują się wydatki 2 komunie w tym jedna podwójna moja chrzesnica ma komunie i nie mam pojęcia co kupić może doradzice i razem z siostra mają ale drugiej dam pieniądze w kopercie i kolejna komunia mojej koleżanki syna i też kasę kompletnie nie wiem co chrzesnicy dać? a w marcu dokładnie 27 roczek mojej siostrzenicy pamiętam taka malutka była a teraz taka lobuziara :-) no i w maju będę musiała coś kupić by na komunie na siebie włożyć bo już brzuszek chyba będzie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no niby co tydzień, ale dzisiaj pierwszy raz 2 cyfry na suwaku :D
    Poza tym pamiętam, że jak byłam w 4-5 tc, to te 10-11 tygodni wydawało mi się już TAAAK dużo :D

Co do "radlerka" - jest piwo 0,0% Bavaria, ono w ogóle nie ma alkoholu w sobie, nawet śladowych ilości. I są smakowe piwka też. http://photos04.istore.pl/28683/photos/big/26866526.jpg np. tak wyglądają.
    A teraz znalazłam w sieci, że jest też warka radler 0,0% - http://nachmieleni.pl/wp-content/uploads/warka-radler-0-0/warka_radler_0.0_1-337x600.jpg
    Szczerze mówiąc gdybym miała dużą ochotę, to nie miałabym oporów, żeby taką 0,0% wypić :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu 11 tydzień zaczynasz nie rozumiem ciąża starsza jest?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, bo jak kończę jeden tydzień, to zaczynam następny. To tak jak z latami, jak się kończy 2014 rok, to zaczyna się 2015 ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa pominęłam co pisałaś a sery to czemu nie? O plesniowych mowisz?
    Anulka liczy sie tydzień wiecej chyba, jak bylam na usg i mialam 6+3 to lekarz mowil ze to 7tydzień

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te suwaczki tak dziwnie pokazuja jak jest pełny tydzień. Zresztą u mnie to obserwuję, że to jest w ogole dziwnie, bo jak pokazuje pełny tydzień to to jest w rzeczywistości ostatni dzień poprzedniego tygodnia. Przecież nie istnieje dzien zerowy... Ja tak tylko orientacyjnie patrzę na ten suwaczek, dzien w jedna czy druga to nie wielka różnica :P

A przy okazji - uzywacie jakichś fajnych programów na smartfona? Ja kilka testuje, ale w sumie żaden mi się nie sprawdza do końca.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piwka to takie bez % to nie piwko jak moja mama czasem wypije tyskie a ja radlerka to smiala sie ze moglam sobie kupic jakis napoj gazowany i bedzie to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - ten dzień "+7" to tak naprawdę taki niby zerowy dzień. Bo np. 10+7 to nie jest ani 11 tydzień (bo już de facto te 7 dni to cały kolejny tydzień), ani jeszcze 12, bo do tego potrzeba 11+1. Moja lekarka liczyła to tak, że jak było np. 10+7 to mówiła po prostu 11/12 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - no zwykły radler to nie taki soczek wcale, 2% to jednak alkohol. Zwykłe piwo ma około 4,5%, więc 2,5 radlera = 1 tyskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:50

• Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Staraczka chodziło mi o pleśniowe i długodojrzewające.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Te suwaczki tak dziwnie pokazuja jak jest pełny tydzień. Zresztą u mnie to obserwuję, że to jest w ogole dziwnie, bo jak pokazuje pełny tydzień to to jest w rzeczywistości ostatni dzień poprzedniego tygodnia. Przecież nie istnieje dzien zerowy... Ja tak tylko orientacyjnie patrzę na ten suwaczek, dzien w jedna czy druga to nie wielka różnica :P

A przy okazji - uzywacie jakichś fajnych programów na smartfona? Ja kilka testuje, ale w sumie żaden mi się nie sprawdza do końca.
    Ja mam asystent ciąży i moja ciąża ale zagladam tak wiesz dla poczytania i tam tez w jednym jest tydzien i dzien a w drugim tygodnie tylko i jak mam jutro 8 to pokazuje 9 ;)
    ja wywale suwak chyba bo kurde ciagle inaczej pokazuje rano mialam 8+3 a teraz 8+2 wedlug usg jak wyzej pisalam 7+7 czy 7+6
    nie ogarniam czy sie liczy np 7+7 czy odrazu 8 chociaz tydzien ma 7dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sigma wytlumaczylas ;)
    skarbarka a ja wczoraj pisalam co u mnie bylo grzmialo blyskalo a za oknem snieg sypal a wieje tez od wczoraj i zimnoo brr

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, juz to rozkminilam ale to uważam wlasnie za glupie i mylace. Ciaza sie zaczela dniem 1 a nie 0, wiec kazdy tydzień powinien zaczynac sie ponownie od 1, a kończyć 7. Ten sztucznie wprowadzony dzien 0 jest według mnie tylko mieszajacy.

A moj lekarz to w ogóle liczy tylko skończone tygodnie (i często sie spotykam, że lekarze tak licza, juz dwie znajome i siostra mnie uprzedzaly, ze tak może być). Czyli jak byłam w 9t5d to mi w karte wpisał 9 tydzień. To już dla mnie jest kosmiczna abstrakcja. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dzień dobry.. Już nas coraz więcej dwucyfrówek..:) Pozdrawiam i miłego dnia życzę.. w tak piękną pogodę..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ