X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja to jestem ogromną koneserką win i serów. Lubiłam też próbowac piwek na bazarku Lidla. Na pewno czasami będzie mi brakowac naszych wieczorków z winkiem i serami (bo nie można ani tego ani tego w ciąży nawet w małych ilościach) zwłaszcza, że przytulanie potem jest cudowne :D Ale czego się nie robi dla zdrowia dzidziusia. Jestem zdania, że by coś dostać trzeba najpierw coś dac :)

A co do Pepsi... jeju jakiego ja mam smaka! Raz pozwoliłam sobie na małą szklaneczkę. Nawet mi na nudności pomogło. Ale staram się ograniczac zwłaszcza, że tak jak mówisz, Staraczka, strasznie dużo w niej cukru a ja i tak mam smaki na słodkie, jem ogromne ilosci owoców, dośc czesto pączki z marmoladą (na które mam takie smaki, ze aż mnie ślinianki kłują).

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj 10+0 czyli zaczynam 11 tydzień!!! :) chciałam się tylko pochwalić :D

skabarka, Lady Savage, Magnolia3, adzia, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    O piwko też za mną chodzi takie z dużą ilością soku malinowego i niestety może za 2 lata jak nie później się napije chyba że nie będzie mi dane karmić co do pepsi nie smakuje mi za to cola ta prawdziwa nie podrobiona smakuje i trochę pomaga na mdłości dziś mąż mi zrobił jajecznice z kielbaska dobry mąż jeszcze wczorajszy ale zrobił żonie śniadanie do łóżka
    A odczulas juz smaki? Ja mam odwrotnie teraz, będąc w pozamacicznej i nie mając pojęcia przez jakis czas jedząc to co zwykle wydawalo sie przesolone nawet kartofle ktore M robil i zapomnial posolic a teraz właściwie jak pepsi zaczela być słodka tak nawet nie mam ochoty na czekoladę czy batonika co bardzo dziwi mego M bo dzien bez słodyczy byl dla mnie dniem straconym hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A u mnie dzisiaj 10+0 czyli zaczynam 11 tydzień!!! :) chciałam się tylko pochwalić :D
    I tak co tydzień :D :D

Sigma lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jadę do teściów i chyba nic jeść nie będę jedynie rosół bo mięsa nie mogę jeszcze leżę w łóżku ale trzeba zaraz umyć głowę i się ogarnąć codziennie musze myć włosy bo strasznie mi się przetluszczaja od kilku lat. U mnie w tym roku szykują się wydatki 2 komunie w tym jedna podwójna moja chrzesnica ma komunie i nie mam pojęcia co kupić może doradzice i razem z siostra mają ale drugiej dam pieniądze w kopercie i kolejna komunia mojej koleżanki syna i też kasę kompletnie nie wiem co chrzesnicy dać? a w marcu dokładnie 27 roczek mojej siostrzenicy pamiętam taka malutka była a teraz taka lobuziara :-) no i w maju będę musiała coś kupić by na komunie na siebie włożyć bo już brzuszek chyba będzie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no niby co tydzień, ale dzisiaj pierwszy raz 2 cyfry na suwaku :D
    Poza tym pamiętam, że jak byłam w 4-5 tc, to te 10-11 tygodni wydawało mi się już TAAAK dużo :D

Co do "radlerka" - jest piwo 0,0% Bavaria, ono w ogóle nie ma alkoholu w sobie, nawet śladowych ilości. I są smakowe piwka też. http://photos04.istore.pl/28683/photos/big/26866526.jpg np. tak wyglądają.
    A teraz znalazłam w sieci, że jest też warka radler 0,0% - http://nachmieleni.pl/wp-content/uploads/warka-radler-0-0/warka_radler_0.0_1-337x600.jpg
    Szczerze mówiąc gdybym miała dużą ochotę, to nie miałabym oporów, żeby taką 0,0% wypić :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu 11 tydzień zaczynasz nie rozumiem ciąża starsza jest?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, bo jak kończę jeden tydzień, to zaczynam następny. To tak jak z latami, jak się kończy 2014 rok, to zaczyna się 2015 ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa pominęłam co pisałaś a sery to czemu nie? O plesniowych mowisz?
    Anulka liczy sie tydzień wiecej chyba, jak bylam na usg i mialam 6+3 to lekarz mowil ze to 7tydzień

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te suwaczki tak dziwnie pokazuja jak jest pełny tydzień. Zresztą u mnie to obserwuję, że to jest w ogole dziwnie, bo jak pokazuje pełny tydzień to to jest w rzeczywistości ostatni dzień poprzedniego tygodnia. Przecież nie istnieje dzien zerowy... Ja tak tylko orientacyjnie patrzę na ten suwaczek, dzien w jedna czy druga to nie wielka różnica :P

A przy okazji - uzywacie jakichś fajnych programów na smartfona? Ja kilka testuje, ale w sumie żaden mi się nie sprawdza do końca.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piwka to takie bez % to nie piwko jak moja mama czasem wypije tyskie a ja radlerka to smiala sie ze moglam sobie kupic jakis napoj gazowany i bedzie to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - ten dzień "+7" to tak naprawdę taki niby zerowy dzień. Bo np. 10+7 to nie jest ani 11 tydzień (bo już de facto te 7 dni to cały kolejny tydzień), ani jeszcze 12, bo do tego potrzeba 11+1. Moja lekarka liczyła to tak, że jak było np. 10+7 to mówiła po prostu 11/12 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - no zwykły radler to nie taki soczek wcale, 2% to jednak alkohol. Zwykłe piwo ma około 4,5%, więc 2,5 radlera = 1 tyskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:50

• Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Staraczka chodziło mi o pleśniowe i długodojrzewające.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Te suwaczki tak dziwnie pokazuja jak jest pełny tydzień. Zresztą u mnie to obserwuję, że to jest w ogole dziwnie, bo jak pokazuje pełny tydzień to to jest w rzeczywistości ostatni dzień poprzedniego tygodnia. Przecież nie istnieje dzien zerowy... Ja tak tylko orientacyjnie patrzę na ten suwaczek, dzien w jedna czy druga to nie wielka różnica :P

A przy okazji - uzywacie jakichś fajnych programów na smartfona? Ja kilka testuje, ale w sumie żaden mi się nie sprawdza do końca.
    Ja mam asystent ciąży i moja ciąża ale zagladam tak wiesz dla poczytania i tam tez w jednym jest tydzien i dzien a w drugim tygodnie tylko i jak mam jutro 8 to pokazuje 9 ;)
    ja wywale suwak chyba bo kurde ciagle inaczej pokazuje rano mialam 8+3 a teraz 8+2 wedlug usg jak wyzej pisalam 7+7 czy 7+6
    nie ogarniam czy sie liczy np 7+7 czy odrazu 8 chociaz tydzien ma 7dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sigma wytlumaczylas ;)
    skarbarka a ja wczoraj pisalam co u mnie bylo grzmialo blyskalo a za oknem snieg sypal a wieje tez od wczoraj i zimnoo brr

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, juz to rozkminilam ale to uważam wlasnie za glupie i mylace. Ciaza sie zaczela dniem 1 a nie 0, wiec kazdy tydzień powinien zaczynac sie ponownie od 1, a kończyć 7. Ten sztucznie wprowadzony dzien 0 jest według mnie tylko mieszajacy.

A moj lekarz to w ogóle liczy tylko skończone tygodnie (i często sie spotykam, że lekarze tak licza, juz dwie znajome i siostra mnie uprzedzaly, ze tak może być). Czyli jak byłam w 9t5d to mi w karte wpisał 9 tydzień. To już dla mnie jest kosmiczna abstrakcja. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dzień dobry.. Już nas coraz więcej dwucyfrówek..:) Pozdrawiam i miłego dnia życzę.. w tak piękną pogodę..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ