Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wierze w pozytywne myślenie- to działa
ale w zabobony absolutnie.
W statystyki Ursy tez wierzęmoje trzy koleżanki miały krwiaka. Jedna byla na to tydzień w szpitalu,pozniej dlugo leżała w domu, druga miala krwiaka ale nawet lekarz nie kazał jej lezec- szybko sie wchlonal, trzecia tez nie miała większych problemów
I tym miłym akcentem ja rowniez mowie dobranoc
-
nick nieaktualnyDzien dobry wszystkim rannym ptaszkom;) (jednego nawet slychac za oknem). Ja nie spie od 7mej bo szczeniaczek wyciagnal mnie z lozka,Wiec teraz sobie siedzimy razem i dajemy mezowi pospac;)milej niedzieli wam wszystkim i dobrego nastroju na caly dzien;)
-
Ja boje sie wstac z lóżka, bo wiem że skończy się to nad sedesem
...Caly czas mi nie dobrze.Co do zabobonów, też uważam że to brednie! Jeśli się wierzy w Jednego Boga, to w inne gusła NIE. Pisze to nie dla wykladu o wierze, ale raczej po to, zeby zadna dziewczyna nie brala sobie do glowy glupot niepotrzebnych.A dla wierzacych, Jezus powiedzial: Ja jestem drogą, prawdą i życiem...easymum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magnolia3 wrote:Ja boje sie wstac z lóżka, bo wiem że skończy się to nad sedesem
...Caly czas mi nie dobrze.Co do zabobonów, też uważam że to brednie! Jeśli się wierzy w Jednego Boga, to w inne gusła NIE. Pisze to nie dla wykladu o wierze, ale raczej po to, zeby zadna dziewczyna nie brala sobie do glowy glupot niepotrzebnych.A dla wierzacych, Jezus powiedzial: Ja jestem drogą, prawdą i życiem...
Magnolia no proszę ;/ jeszcze brakuje nam tutaj na forum moherowych beretów albo świadków jehowychWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:16
Dżuls lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:A moze i tacy sa na tym forum i poczuja sie zniesnaczeni
Ja czuję się zniesnaczena czytaniem nie będę cytować ;/ uszanujmy się nawzajem, ja nie będę zniesnaczać moherów a Wy nie męczcie ateistów -
Witam z rana po urodzinowej imprezie męża
nikt kto nie wiedział chyba się nie zorientował że jestem w 2paku więc super
Co do zabobonów, ja już dawno pisałam że nie wierze. Też uważam że wiara w zabobony kłóci się z wiarą w Boga. Dla katolika to jest grzech i każdy ksiądz wam to powiemój ulubiony zabobon ciążowy to, że jeżeli ciężarna myjąc naczynia poleje sobie brzuch wodą to dziecko będzie alkoholikiem
a statystycznie jeżeli owijanie sobie czegoś w okół szyi miało by spowodować że dziecko będzie owinięte pępowiną to chyba jedno na milion w Polsce by nie było, bo każda ciężarna zahacza choć o ciut zimy/jesieni skoro ciąża trwa 9 miesięcy a rok ma ich 12... Z przesądów ciążowych wierzę tylko w jeden
że zgaga jest powiązana z tym że dziecku rosną włosy
przy czym to jest potwierdzone naukowo a zgaga nie jest przyczyną a skutkiem. Jakieś tam hormony które są produkowane przy poroście włosów u dziecka powodują zgagę. Przy czym oczywiście nie każda zgaga spowodowana jest rośnięciem włosów.
A i dodam że jak byłam nastolatką i czarny kot mi przeszedł drogę to nigdy rodzice nie zorientowali się że się 5min spóźniłam, a byli baaaaaardzo wyczuleni na tym punkcie
Jeżeli chodzi o jechanie do szpitala przy delikatnych plamieniach, to ja osobiście też uważam że nie koniecznie. Jak najszybciej umówić się z lekarzem, to tak. Jeżeli plamienia się nasilą to oczywiście szpital. Ale jeżeli plamienie jest jednorazowe i delikatne to ja do szpitala jechać nie będę. Wyślę gin smsa i będę czekać na kontakt. Rozumiem że Ursa ty się zastanawiasz co by było gdyby, ale prawda jest taka że w 1 trymestrze lekarze nie wiele są w stanie zrobić... w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala po plamieniu. Też liczyłam na medycynę a nic się nie dało zrobić.
A już jutro zobaczę moją kruszynęoj nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:25
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyMagnolia3 wrote:Poczestuj ich kaszanką
A wczoraj sie dowiedzialam ze ta ciotka chodząc od lekarza do lekarza bo cos jej dolega byc może nuda, wstaje rano i w zeszycie A4 zapisuje co ją boli i o której godzinie na wizyte zanosi zeszyt i czyta lekarzowi, mama by nie wierzyla ale zeszyt i 'zapiski' widziala haha -
nick nieaktualny