X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierze w pozytywne myślenie- to działa :) ale w zabobony absolutnie.
    W statystyki Ursy tez wierzę;) moje trzy koleżanki miały krwiaka. Jedna byla na to tydzień w szpitalu,pozniej dlugo leżała w domu, druga miala krwiaka ale nawet lekarz nie kazał jej lezec- szybko sie wchlonal, trzecia tez nie miała większych problemów ;)
    I tym miłym akcentem ja rowniez mowie dobranoc :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim rannym ptaszkom;) (jednego nawet slychac za oknem). Ja nie spie od 7mej bo szczeniaczek wyciagnal mnie z lozka,Wiec teraz sobie siedzimy razem i dajemy mezowi pospac;)milej niedzieli wam wszystkim i dobrego nastroju na caly dzien;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:15

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje sie wstac z lóżka, bo wiem że skończy się to nad sedesem
    ...Caly czas mi nie dobrze.Co do zabobonów, też uważam że to brednie! Jeśli się wierzy w Jednego Boga, to w inne gusła NIE. Pisze to nie dla wykladu o wierze, ale raczej po to, zeby zadna dziewczyna nie brala sobie do glowy glupot niepotrzebnych.A dla wierzacych, Jezus powiedzial: Ja jestem drogą, prawdą i życiem...

easymum lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:42

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc a u mnie cos dziwnego przy aplikacji lutka szyjka macicy nisko i otwarta mocz prawie czerwony bielizna czysta, dwa dni temu aplikujac sluz pierwszy raz rozciagliwy a dzisiaj kurze bialko z tym ze białe czuhe sie dobrze nic mnie nie boli

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Ja boje sie wstac z lóżka, bo wiem że skończy się to nad sedesem
    ...Caly czas mi nie dobrze.Co do zabobonów, też uważam że to brednie! Jeśli się wierzy w Jednego Boga, to w inne gusła NIE. Pisze to nie dla wykladu o wierze, ale raczej po to, zeby zadna dziewczyna nie brala sobie do glowy glupot niepotrzebnych.A dla wierzacych, Jezus powiedzial: Ja jestem drogą, prawdą i życiem...

Magnolia no proszę ;/ jeszcze brakuje nam tutaj na forum moherowych beretów albo świadków jehowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:16

Dżuls lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Magnolia no proszę ;/ jeszcze brakuje nam tutaj na forum moherowych beretów albo świadków jehowych
    A moze i tacy sa na tym forum i poczuja sie zniesnaczeni

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Jehowych mi na szczescie daleko...

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Do Jehowych mi na szczescie daleko...
    A mi nie, prawie co tydzień pukaja do drzwi :D

Carolline lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha

1usa8u69die0y60t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A moze i tacy sa na tym forum i poczuja sie zniesnaczeni

Ja czuję się zniesnaczena czytaniem nie będę cytować ;/ uszanujmy się nawzajem, ja nie będę zniesnaczać moherów a Wy nie męczcie ateistów

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczestuj ich kaszanką :-)

eM lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana po urodzinowej imprezie męża :) nikt kto nie wiedział chyba się nie zorientował że jestem w 2paku więc super :D

Co do zabobonów, ja już dawno pisałam że nie wierze. Też uważam że wiara w zabobony kłóci się z wiarą w Boga. Dla katolika to jest grzech i każdy ksiądz wam to powie :) mój ulubiony zabobon ciążowy to, że jeżeli ciężarna myjąc naczynia poleje sobie brzuch wodą to dziecko będzie alkoholikiem :D a statystycznie jeżeli owijanie sobie czegoś w okół szyi miało by spowodować że dziecko będzie owinięte pępowiną to chyba jedno na milion w Polsce by nie było, bo każda ciężarna zahacza choć o ciut zimy/jesieni skoro ciąża trwa 9 miesięcy a rok ma ich 12... Z przesądów ciążowych wierzę tylko w jeden :) że zgaga jest powiązana z tym że dziecku rosną włosy :P przy czym to jest potwierdzone naukowo a zgaga nie jest przyczyną a skutkiem. Jakieś tam hormony które są produkowane przy poroście włosów u dziecka powodują zgagę. Przy czym oczywiście nie każda zgaga spowodowana jest rośnięciem włosów.

A i dodam że jak byłam nastolatką i czarny kot mi przeszedł drogę to nigdy rodzice nie zorientowali się że się 5min spóźniłam, a byli baaaaaardzo wyczuleni na tym punkcie :D

Jeżeli chodzi o jechanie do szpitala przy delikatnych plamieniach, to ja osobiście też uważam że nie koniecznie. Jak najszybciej umówić się z lekarzem, to tak. Jeżeli plamienia się nasilą to oczywiście szpital. Ale jeżeli plamienie jest jednorazowe i delikatne to ja do szpitala jechać nie będę. Wyślę gin smsa i będę czekać na kontakt. Rozumiem że Ursa ty się zastanawiasz co by było gdyby, ale prawda jest taka że w 1 trymestrze lekarze nie wiele są w stanie zrobić... w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala po plamieniu. Też liczyłam na medycynę a nic się nie dało zrobić.

A już jutro zobaczę moją kruszynę :D oj nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:25

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Poczestuj ich kaszanką :-)
    Wyobraź sobie że moja ciotka której siadla piąta klepka jeździ na pielgrzymki jako katoliczka a pewnego dnia zeszla do mojej mamy z pytaniem czy chce obejrzeć film o Jezusie bo jechowe maja byc.
    A wczoraj sie dowiedzialam ze ta ciotka chodząc od lekarza do lekarza bo cos jej dolega byc może nuda, wstaje rano i w zeszycie A4 zapisuje co ją boli i o której godzinie na wizyte zanosi zeszyt i czyta lekarzowi, mama by nie wierzyla ale zeszyt i 'zapiski' widziala haha

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas śnieg pada :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooooo u nas też sypie strasznie! Mąż wczorajszy a tu trza odśnieżać przed domem :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    .

A już jutro zobaczę moją kruszynę :D oj nie mogę się doczekać :)

Ja też :)

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie pochwalcie sie usg z malutkimi czlowieczkami ;) mi półtora tygodnia zostalo do wizyty. Martwi mnie brak śluzu

eM lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja nie mam wcale sluzu, suchutko.To chyba nie regula.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ