X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierze w pozytywne myślenie- to działa :) ale w zabobony absolutnie.
    W statystyki Ursy tez wierzę;) moje trzy koleżanki miały krwiaka. Jedna byla na to tydzień w szpitalu,pozniej dlugo leżała w domu, druga miala krwiaka ale nawet lekarz nie kazał jej lezec- szybko sie wchlonal, trzecia tez nie miała większych problemów ;)
    I tym miłym akcentem ja rowniez mowie dobranoc :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim rannym ptaszkom;) (jednego nawet slychac za oknem). Ja nie spie od 7mej bo szczeniaczek wyciagnal mnie z lozka,Wiec teraz sobie siedzimy razem i dajemy mezowi pospac;)milej niedzieli wam wszystkim i dobrego nastroju na caly dzien;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:15

8pdp47e.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje sie wstac z lóżka, bo wiem że skończy się to nad sedesem
    ...Caly czas mi nie dobrze.Co do zabobonów, też uważam że to brednie! Jeśli się wierzy w Jednego Boga, to w inne gusła NIE. Pisze to nie dla wykladu o wierze, ale raczej po to, zeby zadna dziewczyna nie brala sobie do glowy glupot niepotrzebnych.A dla wierzacych, Jezus powiedzial: Ja jestem drogą, prawdą i życiem...

easymum lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:42

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc a u mnie cos dziwnego przy aplikacji lutka szyjka macicy nisko i otwarta mocz prawie czerwony bielizna czysta, dwa dni temu aplikujac sluz pierwszy raz rozciagliwy a dzisiaj kurze bialko z tym ze białe czuhe sie dobrze nic mnie nie boli

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Ja boje sie wstac z lóżka, bo wiem że skończy się to nad sedesem
    ...Caly czas mi nie dobrze.Co do zabobonów, też uważam że to brednie! Jeśli się wierzy w Jednego Boga, to w inne gusła NIE. Pisze to nie dla wykladu o wierze, ale raczej po to, zeby zadna dziewczyna nie brala sobie do glowy glupot niepotrzebnych.A dla wierzacych, Jezus powiedzial: Ja jestem drogą, prawdą i życiem...

Magnolia no proszę ;/ jeszcze brakuje nam tutaj na forum moherowych beretów albo świadków jehowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:16

Dżuls lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Magnolia no proszę ;/ jeszcze brakuje nam tutaj na forum moherowych beretów albo świadków jehowych
    A moze i tacy sa na tym forum i poczuja sie zniesnaczeni

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Jehowych mi na szczescie daleko...

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Do Jehowych mi na szczescie daleko...
    A mi nie, prawie co tydzień pukaja do drzwi :D

Carolline lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha

1usa8u69die0y60t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A moze i tacy sa na tym forum i poczuja sie zniesnaczeni

Ja czuję się zniesnaczena czytaniem nie będę cytować ;/ uszanujmy się nawzajem, ja nie będę zniesnaczać moherów a Wy nie męczcie ateistów

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczestuj ich kaszanką :-)

eM lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana po urodzinowej imprezie męża :) nikt kto nie wiedział chyba się nie zorientował że jestem w 2paku więc super :D

Co do zabobonów, ja już dawno pisałam że nie wierze. Też uważam że wiara w zabobony kłóci się z wiarą w Boga. Dla katolika to jest grzech i każdy ksiądz wam to powie :) mój ulubiony zabobon ciążowy to, że jeżeli ciężarna myjąc naczynia poleje sobie brzuch wodą to dziecko będzie alkoholikiem :D a statystycznie jeżeli owijanie sobie czegoś w okół szyi miało by spowodować że dziecko będzie owinięte pępowiną to chyba jedno na milion w Polsce by nie było, bo każda ciężarna zahacza choć o ciut zimy/jesieni skoro ciąża trwa 9 miesięcy a rok ma ich 12... Z przesądów ciążowych wierzę tylko w jeden :) że zgaga jest powiązana z tym że dziecku rosną włosy :P przy czym to jest potwierdzone naukowo a zgaga nie jest przyczyną a skutkiem. Jakieś tam hormony które są produkowane przy poroście włosów u dziecka powodują zgagę. Przy czym oczywiście nie każda zgaga spowodowana jest rośnięciem włosów.

A i dodam że jak byłam nastolatką i czarny kot mi przeszedł drogę to nigdy rodzice nie zorientowali się że się 5min spóźniłam, a byli baaaaaardzo wyczuleni na tym punkcie :D

Jeżeli chodzi o jechanie do szpitala przy delikatnych plamieniach, to ja osobiście też uważam że nie koniecznie. Jak najszybciej umówić się z lekarzem, to tak. Jeżeli plamienia się nasilą to oczywiście szpital. Ale jeżeli plamienie jest jednorazowe i delikatne to ja do szpitala jechać nie będę. Wyślę gin smsa i będę czekać na kontakt. Rozumiem że Ursa ty się zastanawiasz co by było gdyby, ale prawda jest taka że w 1 trymestrze lekarze nie wiele są w stanie zrobić... w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala po plamieniu. Też liczyłam na medycynę a nic się nie dało zrobić.

A już jutro zobaczę moją kruszynę :D oj nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:25

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Poczestuj ich kaszanką :-)
    Wyobraź sobie że moja ciotka której siadla piąta klepka jeździ na pielgrzymki jako katoliczka a pewnego dnia zeszla do mojej mamy z pytaniem czy chce obejrzeć film o Jezusie bo jechowe maja byc.
    A wczoraj sie dowiedzialam ze ta ciotka chodząc od lekarza do lekarza bo cos jej dolega byc może nuda, wstaje rano i w zeszycie A4 zapisuje co ją boli i o której godzinie na wizyte zanosi zeszyt i czyta lekarzowi, mama by nie wierzyla ale zeszyt i 'zapiski' widziala haha

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas śnieg pada :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooooo u nas też sypie strasznie! Mąż wczorajszy a tu trza odśnieżać przed domem :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    .

A już jutro zobaczę moją kruszynę :D oj nie mogę się doczekać :)

Ja też :)

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie pochwalcie sie usg z malutkimi czlowieczkami ;) mi półtora tygodnia zostalo do wizyty. Martwi mnie brak śluzu

eM lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja nie mam wcale sluzu, suchutko.To chyba nie regula.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ