X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide obiad przygotowac na tvn style leci o tych operacjach babka ma przerost warg sromowych brrr

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:15

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już rozumiem z tymi tygodniami czyli ja też zaczęłam 11 tydzień :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bede u gina 9+3 to powie ze 10 hehe
    jaka matematyka hehe cykle trzeba obliczac ciaze również, obojętnie jak nam lekarze licza wazne abysmy dobrze sie czuly i donosily a potem tulily nasze skarby w ramionach ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 12 tydzień. Jak to dumnie brzmi hehe.
    Na telefonie mam aplikację moja ciąża ale czytam tam tylko, co u bobo jak zaczynam kolejny tydzień. Nie mogę znaleźć coś fajnego.

skabarka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja wiem, juz to rozkminilam ale to uważam wlasnie za glupie i mylace. Ciaza sie zaczela dniem 1 a nie 0, wiec kazdy tydzień powinien zaczynac sie ponownie od 1, a kończyć 7. Ten sztucznie wprowadzony dzien 0 jest według mnie tylko mieszajacy.

A moj lekarz to w ogóle liczy tylko skończone tygodnie (i często sie spotykam, że lekarze tak licza, juz dwie znajome i siostra mnie uprzedzaly, ze tak może być). Czyli jak byłam w 9t5d to mi w karte wpisał 9 tydzień. To już dla mnie jest kosmiczna abstrakcja. :P

Moj lekarz tez mi tak wpisuje bylam u niego jakos 9t4d a on do mnie no 9 tydzien i wpisal mi 9t1w ale tez powiedzial ze mam sie nie przejmowac tymi dniami bo 2 dni w jedna czy druga strone nie maja znaczenia... ale ja jakos lepiej sie czuje ze jestem juz teraz w 11 tygodniu a nie wedlug niego 10 hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A u mnie 12 tydzień. Jak to dumnie brzmi hehe.
    Na telefonie mam aplikację moja ciąża ale czytam tam tylko, co u bobo jak zaczynam kolejny tydzień. Nie mogę znaleźć coś fajnego.
    Asystent rozni sie obrazkami bo sa rzeczywiste a w tym co masz rysunkowe

• Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls to całkiem normalne:) Mnie też jajniki od czasu do czasu zakłują :) Jak Cię to niepokoi to zapytaj Gina, jestem pewna, że nie będzie widział w tym nic złego :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.edziecko.pl/edziecko/56,113154,16551063,7_najlepszych_aplikacji_ciazowych__NASZE_TYPY_.html

Anastazja ja zazdroscilam im 8 i 9 a teraz sama taki mam i zazdroszcze tych 10 hehe

easymum, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na inny temat to mój mąż od kilku dni jest chory i obawiam się, że i na mnie przejdzie :( Jakoś się trochę niewyraźne czuję... Niby śpimy oddzielnie, ale tak całkiem się nie da odizolować. Na razie wdrożyłam ostry plan zapobiegający, na śniadanie kanapki z cebulą, a zaraz sobie wypije wodę z cytryna i miodem. Mam nadzieję, że się jednak nie nie zaraze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Mi dziś kręci się w głowie i strasznie zjadlabym świeżych truskawek :/

Całkiem niezłe są te w lidlu :)

Ja też zazdroszczę. Najchętniej położyłabym się spac i obudziła w drugm trymestrze.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A tak na inny temat to mój mąż od kilku dni jest chory i obawiam się, że i na mnie przejdzie :( Jakoś się trochę niewyraźne czuję... Niby śpimy oddzielnie, ale tak całkiem się nie da odizolować. Na razie wdrożyłam ostry plan zapobiegający, na śniadanie kanapki z cebulą, a zaraz sobie wypije wodę z cytryna i miodem. Mam nadzieję, że się jednak nie nie zaraze.
    Mnie tez wzięło a dzisiaj M narzeka, ale zeby az tak aby z nim nie spac o nie ja musze byc przytulona do snu ;)

• kiti Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mogę się do was dopisać ? ;-) termin według ovu na 24.09. we wtorek wizyta i zobaczymy co powie ginek.

eM, easymum, chabasse, kasig lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    hej dziewczyny :) mogę się do was dopisać ? ;-) termin według ovu na 24.09. we wtorek wizyta i zobaczymy co powie ginek.
    Hej w grupie raźniej witamy i zapraszamy ;)

kiti, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ten szczyt bety to niby koniec 12 tygodnia, ja w poprzedniej ciazy haftowalam do 5 mca.Mam juz dosc tych mdlosci, a obawiam sie ze to dopiero poczatek.Wszystko mi smierdzi, miesa to nie pokazujcie.Wczoraj wlasnie przeczytalam ze cola pomaga, a jak wypilam pol szklanki to bylo mi gorzko okrutnie.Wszystko smakuje inaczej.Wszystko co lubilam teraz jest nie do przyjecia.Co tu jesc?

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Wiecie co, ten szczyt bety to niby koniec 12 tygodnia, ja w poprzedniej ciazy haftowalam do 5 mca.Mam juz dosc tych mdlosci, a obawiam sie ze to dopiero poczatek.Wszystko mi smierdzi, miesa to nie pokazujcie.Wczoraj wlasnie przeczytalam ze cola pomaga, a jak wypilam pol szklanki to bylo mi gorzko okrutnie.Wszystko smakuje inaczej.Wszystko co lubilam teraz jest nie do przyjecia.Co tu jesc?
    Ponoc banany pomagaja jakis sucharek jogurt naturalny, jak mialam rzygaczke to odrazu kladlam sie na 30min i wtedy przegryzalam cos.
    Zauwazylam ze jak pije herbate to brzuch mnie boli :/

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez staram sie ciagle cos przegryzac, zeby zaslonic te mdlosci, ale to wszystko na chwile.Ja pije herbate z imbirem, tez niby ma pomagac na mdlosci, moze troche pomaga.Migdaly wogole, jeszcze gorzej.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj czuje się dobrze :-) nawet wczoraj zjadłam uszka z barszczem ( czyszczenie zamrażarki) jejku oblednie to smakowało :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja zaczęłam 10 tydzień :-)

• kiti Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na szczęście nie mam mdłości, ale też muszę co chwilę przegryzać bo czuję pustkę w żołądku i ucisk głodu :P

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ