Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie spada ci cukier tak jak powinno i z tego co widze to rośnie czyli cukrzyca , nie wiem mysle że z cukrem masz problem ale niech sie wypowiedza dziewczyny co cukrzyce mają, bo do końca nie wiem.
    Albo coś podjadłaś pomiedzy :P przyznaj sie :P
    Nie poszła czekoladka z torebki w ruch :P?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 12:12

oar8skjod4lwslof.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie na glukoze, Ochyda!!!! W poprzedniej ciazy lekarz sie pomylil i pilam to paskudztwo dwa raxy.Teraz tez mi je zlecil, biorac pod uwage moje mdlosci to napewno sie po.....gam.A to teraz bada sie cukier po godz a potem po dwoch od wypicia tego paskudztwa?

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    nie spada ci cukier tak jak powinno i z tego co widze to rośnie czyli cukrzyca , nie wiem mysle że z cukrem masz problem ale niech sie wypowiedza dziewczyny co cukrzyce mają, bo do końca nie wiem.
    Albo coś podjadłaś pomiedzy :P przyznaj sie :P
    Nie poszła czekoladka z torebki w ruch :P?

Ceska kochana, powiedz mi jaki sens mialoby podjadanie w miedzy czasie. Bo albo jestesmy doroslymi ludzmi, ktorzy podchodza do badania serio albo to nie ma sensu. normy sa takie:
    na czczo do 99 - ja juz mialam 110
    po 1 godz od wypicia glukozy norma jest do 180 ja mialam tylko 99 i to mnie dziwi jakim cudem na czczo byla wyzsza niz po glukozie.
    oczywiscie moje rozwazania tutaj to tylko rozwazania bo musze to przetrawic do pononiedzialku, kiedy to lece do poradni i sie wszystko okaze.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Ceska kochana, powiedz mi jaki sens mialoby podjadanie w miedzy czasie. Bo albo jestesmy doroslymi ludzmi, ktorzy podchodza do badania serio albo to nie ma sensu. normy sa takie:
    na czczo do 99 - ja juz mialam 110
    po 1 godz od wypicia glukozy norma jest do 180 ja mialam tylko 99 i to mnie dziwi jakim cudem na czczo byla wyzsza niz po glukozie.
    oczywiscie moje rozwazania tutaj to tylko rozwazania bo musze to przetrawic do pononiedzialku, kiedy to lece do poradni i sie wszystko okaze.

Ceska żartowała, spokojnie:)

Zaraz zasnę na tych zajęciach...A dzisiaj mam do 20:(

ceska lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wiem ze zartowala ale ja od rana mam cisnienie podniesione, wiec ma wszystko reaguje bardziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja sie nastawilam na relaksacyjny weekend z super sloneczkiem,a tu znowu panika,bo plamienia wrocily(tym razem jasno brazowe). Zastanawiamy sie czy jechac znow do szpitala,bo w zeszlym tyg w sobote byly jaskrawo rozowe,ale badania nie wykazaly nieprawidlowosci. Wizyte u ginekologa mam we wtorek. Mam nadzieje,ze jakos wytrzymam..

• ceska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Nancy wiem ze zartowala ale ja od rana mam cisnienie podniesione, wiec ma wszystko reaguje bardziej.
    juz ci chciałam pojechać :P
    Bo żartowałam, a ty mi tutaj o dorosłości wywody :P

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartina30 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja sie nastawilam na relaksacyjny weekend z super sloneczkiem,a tu znowu panika,bo plamienia wrocily(tym razem jasno brazowe). Zastanawiamy sie czy jechac znow do szpitala,bo w zeszlym tyg w sobote byly jaskrawo rozowe,ale badania nie wykazaly nieprawidlowosci. Wizyte u ginekologa mam we wtorek. Mam nadzieje,ze jakos wytrzymam..

Ja też mam jasno brązowe plamienia, dostałam na to dupka, mi powiedziała ze to nic takiego
    a ja sie tyle internetu naczytałam ze odrazu czarny scenariusz :x

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ju tu dumam co sie k...a zjebalo w moim organizmie a Ty mi o batonikach. Chcialabym by to wina byla jakoegos snikersa albo marsika. A poprostu musze do poniedzialku wytrzymac w tej niewiedzy. I nie marywie sie o ten cholerny cukier tylko o to jal to sie odbija na mojej fasolince. Musze do poniedzialku wyluzowac i wyrzucic wszystkie batony z torebki. :-)

• ceska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Bo ju tu dumam co sie k...a zjebalo w moim organizmie a Ty mi o batonikach. Chcialabym by to wina byla jakoegos snikersa albo marsika. A poprostu musze do poniedzialku wytrzymac w tej niewiedzy. I nie marywie sie o ten cholerny cukier tylko o to jal to sie odbija na mojej fasolince. Musze do poniedzialku wyluzowac i wyrzucic wszystkie batony z torebki. :-)

Wyluzuj bo ja też cie pogryze jak mnie wkurzysz i bedziemy razem podjadać batony z twojej torebki :P

Dżuls lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że z tym testem to różnie bywa. Czasem to w laboratorium zalecają głupoty. Np. stwierdzają żeby sobie iść i wrócić. Tyle że jak się w międzyczasie pochodzi to test jest do powtórki, bo metabolizm podczas ruchu będzie inny niż przy spoczynku. I wynik będzie zupełnie niewiarygodny. Niestety, jak się nie wie samemu, że trzeba siedzieć na tyłku i się nie ruszać, to często nie ma co liczyć, że pielęgniarka powie dobrze. :(
    Ja ten test już parę razy w życiu robiłam (ze względu na insulinę) ale zasady takie same jak z glukozą. Tylko, że mnie na szczęście moja endokrynolog mocno uczuliła co wolno, a co nie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama widziałam jak laska PODJADAŁA przy tym bo poprostu nie wiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 13:24

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze mi kaza powtorzyc, a ja wczoraj po tych dwoch godzinach jak przytulilam sie do muszli to wszystko z siebie zwrocilam, z 10 min wymiotowalam. bleeee.

• Ursa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima, ja CI nie zazdroszczę :( Na samą myśl robi mi się niedobrze. Bidulko... a ja mam wrażenie, że komuś sie próbki pomyliły i pomylił pierwszą próbkę z drugą. I wtedy wszystko by pasowało.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • eM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima za nerwowo do tego podchodzisz, a fasolce bardziej szkodzą nerwy na tym etapie niż cukier. Myślę że nikt Ci tu za bardzo nie powie dlaczego Ci to tak spadło po 1 dawce, tu już trzeba lekarza... Do poniedziałku nie daleko, na razie nic złego się nie dzieje więc spokojnie :) obserwuj jak się czujesz, czy Ci nie jest słabo itd.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Kilka dni mnie nie było i trudno nadążyć z czytaniem:)

Ja wczoraj widziałam swojego Okruszka:) Ma całe 15 mm i ślicznie bijące serduszko. Lekarz powiedział, że rośnie książkowo, wg usg wczoraj był 7tydz +6 dni. Oboje z mężem wyszliśmy od gina przeszczęśliwi, chociaż do nas ciągle nie dociera, że jesteśmy w ciąży :)

Co do zachcianek - 3 dni temu marzyłam o ogórkowe, do tego stopnia, że wyobrażałam sobie jak kroję ziemniaczki i ogórki, jak wlewam śmietankę i cały czas przełykałam ślinę. Oczywiscie ugotowałam wieczorem i jeszcze wrzącą zjadłam - i to 2 talerze ...
    Ale mam też tak, że jeszcze zagryzam kiszonego ogórka, a już patrzę w stronę powideł śliwkowych ;)

chabasse, eM lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marttina, a moze warto podjechac na pogotowie, zeby Cie lekarz zobaczyl i do dzidzi zajzal?

1usa8u69die0y60t.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Marttina, a moze warto podjechac na pogotowie, zeby Cie lekarz zobaczyl i do dzidzi zajzal?

Dokładnie. Większość plamień to nic złego, ot kolejny objaw ciąży ale każde trzeba skonsultować z lekarzem by potem sobie nie pluć w brodę.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:15

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No na czczo masz wysoki ten cukier. O co chodzi z tym drugim wynikiem to kompletnie nie kminię. Trzeci wynik też jest bardzo wysoki, bo na tym etapie cukry już powinny mocno spadać, jak pewnie sama dobrze wiesz.
    Siedziałaś cały czas, w trakcie tego badania?? Ale i takby Ci aż tak nie spadł od wysiłku... Nie wiem, nic innego mi nie przychodzi do głowy, dziwne te wyniki.
    A może to jest błąd w laboratorium, baby coś źle oznaczyły i że tak powiem popieprzyła im się kolejność badań? W sensie, może powinno być 110/176/99? Bo ok, rozumiem, że przy jakiejś mega nietolerancji po 2 h masz wynik 176, ale wtedy byś miała w pierwszej godzinie jeszcze wyższy. O_o

Dzuls, no wlasnie o to mi chodzi. jakim cudem po godzinie jest duzo nizszy niz po dwoch. Moze rzeczywiscie babeczki cos pomylily, wtedy same wyniki bylyby ok, tylko ma czczo kiepski.

‹‹ ‹ 270 271 272 273 274 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ