Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nie spada ci cukier tak jak powinno i z tego co widze to rośnie czyli cukrzyca , nie wiem mysle że z cukrem masz problem ale niech sie wypowiedza dziewczyny co cukrzyce mają, bo do końca nie wiem.
Albo coś podjadłaś pomiedzyprzyznaj sie
Nie poszła czekoladka z torebki w ruch?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 12:12
-
To badanie na glukoze, Ochyda!!!! W poprzedniej ciazy lekarz sie pomylil i pilam to paskudztwo dwa raxy.Teraz tez mi je zlecil, biorac pod uwage moje mdlosci to napewno sie po.....gam.A to teraz bada sie cukier po godz a potem po dwoch od wypicia tego paskudztwa?
-
nick nieaktualnyceska wrote:nie spada ci cukier tak jak powinno i z tego co widze to rośnie czyli cukrzyca , nie wiem mysle że z cukrem masz problem ale niech sie wypowiedza dziewczyny co cukrzyce mają, bo do końca nie wiem.
Albo coś podjadłaś pomiedzyprzyznaj sie
Nie poszła czekoladka z torebki w ruch?
Ceska kochana, powiedz mi jaki sens mialoby podjadanie w miedzy czasie. Bo albo jestesmy doroslymi ludzmi, ktorzy podchodza do badania serio albo to nie ma sensu. normy sa takie:
na czczo do 99 - ja juz mialam 110
po 1 godz od wypicia glukozy norma jest do 180 ja mialam tylko 99 i to mnie dziwi jakim cudem na czczo byla wyzsza niz po glukozie.
oczywiscie moje rozwazania tutaj to tylko rozwazania bo musze to przetrawic do pononiedzialku, kiedy to lece do poradni i sie wszystko okaze.
-
anima wrote:Ceska kochana, powiedz mi jaki sens mialoby podjadanie w miedzy czasie. Bo albo jestesmy doroslymi ludzmi, ktorzy podchodza do badania serio albo to nie ma sensu. normy sa takie:
na czczo do 99 - ja juz mialam 110
po 1 godz od wypicia glukozy norma jest do 180 ja mialam tylko 99 i to mnie dziwi jakim cudem na czczo byla wyzsza niz po glukozie.
oczywiscie moje rozwazania tutaj to tylko rozwazania bo musze to przetrawic do pononiedzialku, kiedy to lece do poradni i sie wszystko okaze.
Ceska żartowała, spokojnie:)
Zaraz zasnę na tych zajęciach...A dzisiaj mam do 20:(ceska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Ja sie nastawilam na relaksacyjny weekend z super sloneczkiem,a tu znowu panika,bo plamienia wrocily(tym razem jasno brazowe). Zastanawiamy sie czy jechac znow do szpitala,bo w zeszlym tyg w sobote byly jaskrawo rozowe,ale badania nie wykazaly nieprawidlowosci. Wizyte u ginekologa mam we wtorek. Mam nadzieje,ze jakos wytrzymam..
-
maartina30 wrote:Hej dziewczyny. Ja sie nastawilam na relaksacyjny weekend z super sloneczkiem,a tu znowu panika,bo plamienia wrocily(tym razem jasno brazowe). Zastanawiamy sie czy jechac znow do szpitala,bo w zeszlym tyg w sobote byly jaskrawo rozowe,ale badania nie wykazaly nieprawidlowosci. Wizyte u ginekologa mam we wtorek. Mam nadzieje,ze jakos wytrzymam..
Ja też mam jasno brązowe plamienia, dostałam na to dupka, mi powiedziała ze to nic takiego
a ja sie tyle internetu naczytałam ze odrazu czarny scenariusz :x
-
nick nieaktualnyBo ju tu dumam co sie k...a zjebalo w moim organizmie a Ty mi o batonikach. Chcialabym by to wina byla jakoegos snikersa albo marsika. A poprostu musze do poniedzialku wytrzymac w tej niewiedzy. I nie marywie sie o ten cholerny cukier tylko o to jal to sie odbija na mojej fasolince. Musze do poniedzialku wyluzowac i wyrzucic wszystkie batony z torebki.
-
anima wrote:Bo ju tu dumam co sie k...a zjebalo w moim organizmie a Ty mi o batonikach. Chcialabym by to wina byla jakoegos snikersa albo marsika. A poprostu musze do poniedzialku wytrzymac w tej niewiedzy. I nie marywie sie o ten cholerny cukier tylko o to jal to sie odbija na mojej fasolince. Musze do poniedzialku wyluzowac i wyrzucic wszystkie batony z torebki.
Wyluzuj bo ja też cie pogryze jak mnie wkurzysz i bedziemy razem podjadać batony z twojej torebkiDżuls lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że z tym testem to różnie bywa. Czasem to w laboratorium zalecają głupoty. Np. stwierdzają żeby sobie iść i wrócić. Tyle że jak się w międzyczasie pochodzi to test jest do powtórki, bo metabolizm podczas ruchu będzie inny niż przy spoczynku. I wynik będzie zupełnie niewiarygodny. Niestety, jak się nie wie samemu, że trzeba siedzieć na tyłku i się nie ruszać, to często nie ma co liczyć, że pielęgniarka powie dobrze.
Ja ten test już parę razy w życiu robiłam (ze względu na insulinę) ale zasady takie same jak z glukozą. Tylko, że mnie na szczęście moja endokrynolog mocno uczuliła co wolno, a co nie. -
nick nieaktualny
-
Anima, ja CI nie zazdroszczę
Na samą myśl robi mi się niedobrze. Bidulko... a ja mam wrażenie, że komuś sie próbki pomyliły i pomylił pierwszą próbkę z drugą. I wtedy wszystko by pasowało.
-
Anima za nerwowo do tego podchodzisz, a fasolce bardziej szkodzą nerwy na tym etapie niż cukier. Myślę że nikt Ci tu za bardzo nie powie dlaczego Ci to tak spadło po 1 dawce, tu już trzeba lekarza... Do poniedziałku nie daleko, na razie nic złego się nie dzieje więc spokojnie
obserwuj jak się czujesz, czy Ci nie jest słabo itd.
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Cześć Dziewczyny,
Kilka dni mnie nie było i trudno nadążyć z czytaniem:)
Ja wczoraj widziałam swojego Okruszka:) Ma całe 15 mm i ślicznie bijące serduszko. Lekarz powiedział, że rośnie książkowo, wg usg wczoraj był 7tydz +6 dni. Oboje z mężem wyszliśmy od gina przeszczęśliwi, chociaż do nas ciągle nie dociera, że jesteśmy w ciąży
Co do zachcianek - 3 dni temu marzyłam o ogórkowe, do tego stopnia, że wyobrażałam sobie jak kroję ziemniaczki i ogórki, jak wlewam śmietankę i cały czas przełykałam ślinę. Oczywiscie ugotowałam wieczorem i jeszcze wrzącą zjadłam - i to 2 talerze ...
Ale mam też tak, że jeszcze zagryzam kiszonego ogórka, a już patrzę w stronę powideł śliwkowychchabasse, eM lubią tę wiadomość
-
Magnolia3 wrote:Marttina, a moze warto podjechac na pogotowie, zeby Cie lekarz zobaczyl i do dzidzi zajzal?
Dokładnie. Większość plamień to nic złego, ot kolejny objaw ciąży ale każde trzeba skonsultować z lekarzem by potem sobie nie pluć w brodę. -
nick nieaktualnyDżuls wrote:No na czczo masz wysoki ten cukier. O co chodzi z tym drugim wynikiem to kompletnie nie kminię. Trzeci wynik też jest bardzo wysoki, bo na tym etapie cukry już powinny mocno spadać, jak pewnie sama dobrze wiesz.
Siedziałaś cały czas, w trakcie tego badania?? Ale i takby Ci aż tak nie spadł od wysiłku... Nie wiem, nic innego mi nie przychodzi do głowy, dziwne te wyniki.
A może to jest błąd w laboratorium, baby coś źle oznaczyły i że tak powiem popieprzyła im się kolejność badań? W sensie, może powinno być 110/176/99? Bo ok, rozumiem, że przy jakiejś mega nietolerancji po 2 h masz wynik 176, ale wtedy byś miała w pierwszej godzinie jeszcze wyższy. O_o
Dzuls, no wlasnie o to mi chodzi. jakim cudem po godzinie jest duzo nizszy niz po dwoch. Moze rzeczywiscie babeczki cos pomylily, wtedy same wyniki bylyby ok, tylko ma czczo kiepski.