X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:30

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy inwestowałybyście jeszcze teraz w laktator elektryczny? Trochę mnie już męczy ten ręczny jak muszę ściągać tyle razy dziennie...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Małym chodzę tylko do biedry, lidla albo stokrotki przy okazji spaceru. Kupuję tyle, żeby zmieściło się w torbie pod wózkiem a na większe zakupy chodzę wieczorami do stokrotki, jak Mały już śpi. Do hipermarketów ani galerii nie jeździmy, bo nie chcę żebyśmy złapali jakiegoś wirusa.

Agatka, mój też ostatnio tak kaszle i dławi się śliną, pewnie jeszcze nie umieją sobie poradzić z jej nadmiarem :P

Kucykowa lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dziewczyny, czy inwestowałybyście jeszcze teraz w laktator elektryczny? Trochę mnie już męczy ten ręczny jak muszę ściągać tyle razy dziennie...
    ja sciagam porcje w 10minut wiec juz bym nie inwestowala, ale jeli Tobie to zajmuje dlugo to szukaj cegos na olx, choc nie wiem szczerze czy jest duzoi lepszy

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Lilla nad tym samym sie zastanawiam... całe dnie niemalże spędzam teraz na ręcznym laktatorze, w domu nie jest bardzo mam czas cokolwiek zrobić, bo karmie dziecko, sciagam mleko, myje laktator... po jakimś czasie znów ściągam mleko, żeby wyszła chociaż ta jedna porcja minimum 120 mleka, później znów mycie i zanim zaczne cokolwiek ogarnąć w domu to mała budzi sie na jedzenie i całość powtarzam od początku ...

Nie ukrywam, że to ściąganie jest dla mnie męczące, ale poki co jeszcze walczę i nie chce się poddawać... i może właśnie taki elektryczny laktator by mi to ułatwil, tylko właśnie który będzie dobry...?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja dl karmienia to tylko Alles mama. :-D

można to gdzieś kupić stacjonarnie?? piękne te staniki, no i w końcu coś trochę usztywnionego

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przerobiłam kilka laktatorów i bezapelacyjnyn królem jest medela swing. Ma specjalnie opatentowany system rozkręcania laktacji, jest cichy i chyba może byc przenośny jak wlozysz baterie. Mi rozkrecil pięknie laktacje ale byl pożyczony wiec musiałam oddać :( moj TT juz tak dobrze nie ściąga, ba w ogóle nie ściąga i boli :/ ale ten medela,swing ma jeden bardzo duży minus- cenę! Ok 500-600 pln nowy... Chyba, ze używany z Olx byś wypatrzyła....
    A jesli nie swing to tańszy medeli mini electric- ja żadnego innego niż tej firmy juz bym nie kupila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:39

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja rajstop mam już chyba do 2rż :-P
    Gdzieś kupiłam w biedrace i lidlu za grosze to po parę par brałam.
    Mnie cieszy nawet zakup skarpet :-D
    I ciągle mama z siostra chodzą po lumpkach i tez coś kupują do tego moja przyjaciółka z Anglii znowu coś małej nakupowala iMac odebrać hal pojadę do mamy. Tyle dobrze że kupujący większe rozmiary ale i tak szafa pęka w szwach.

Dziewczyny jak macie fb to czasem ktoś z Waszego miasta lub obok zakłada grupy sprzedażowe np baby market Warszawa i sprzedają ciuszki, zabawki, laktatory. I można naprawdę za grosze czasem coś kupić.
    Ja kupiłam tak laktator użyty z 5 razy który w sklepie kosztował 250 zł a ja dałam 100. Wyparzyłam go porządnie 2x i mam elektryczny fajny laktator.
    Poszukajcie może jeżeli dalej chcecie walczyć. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mam dwa laktatory elektryczne:
    - Medela Mini Electric - bardzo głośny ale odciąganie zajmuje mi łącznie 10-15 min
    - Canpol Easy Start - mega cichy ale odciąganie obu piersi zajmuje mi jakieś 25-30 min

oba mają regulacje mocy ale Medela wg. mnie jest o niebo lepszy bo ma zdecydowanie większą moc maksymalną co powoduje że mleko odciąga się ekspresem - dlatego używam Medela a Canpol gnije w szafce, choć plusem Canpola jest to że działa też na baterie więc można być w ruchu, ale czas jest najważniejszy więc dla mnie Medela nr 1 ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    można to gdzieś kupić stacjonarnie?? piękne te staniki, no i w końcu coś trochę usztywnionego
    Ja mam allesa i rzeczywiście super, ze usztywniane ale... Nie do kona ta usztywniana miseczka jest wygodna przy małym biuście :/ wiec ostatecznie rzadko go nosze a za to częściej miękkie z esotiqa.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

Madzia ja kupuje u siebie w sklepie z bielizną i jestem na prawdę zadowolona bo i rozmiarowke mają dość obszerna. Tyle że cena tak do 100 zł.
    Musisz pochodzić i popytać u siebie.

• julita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o słyszałam o marce Alles Mama, wybiorę się dzisiaj do tego sklepu bo mam niedaleko sklep stacjonarny :) choć kiedyś koleżanka radziła aby przymierzyć w sklepie ale lepiej zamówić na Allegro bo tu są zdecydowanie tańsze

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medelę i ręczną i mini electric, oba z olx. Ściągalność podobna, ale może dlatego, że ja nie ściągam na ml, tylko zawsze po 15 minut z każdej piersi i tak między 100 a 150 ml w dzień zbiorę. Obu używam wymiennie,ręczny w nocy lub kiedy mały śpi, elektryczny w dzień,bo mam wtedy jedną rękę wolną, wrzucam baterie (tzn. kradnę mężowi z lampy w aparacie fotograficznym) i mogę wtedy zajmować Tosia zabawkami itp.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gusiak mam dwa laktatory elektryczne:
    - Medela Mini Electric - bardzo głośny ale odciąganie zajmuje mi łącznie 10-15 min
    - Canpol Easy Start - mega cichy ale odciąganie obu piersi zajmuje mi jakieś 25-30 min

oba mają regulacje mocy ale Medela wg. mnie jest o niebo lepszy bo ma zdecydowanie większą moc maksymalną co powoduje że mleko odciąga się ekspresem - dlatego używam Medela a Canpol gnije w szafce, choć plusem Canpola jest to że działa też na baterie więc można być w ruchu, ale czas jest najważniejszy więc dla mnie Medela nr 1 ;)

Julita, mini electric też działa na baterie (przynajmniej mój) :)

julita lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Julita, mini electric też działa na baterie (przynajmniej mój) :)

o fuck!! właśnie wzięłam laktator i jest miejsce na dwie baterie :D dzięki snoopy!!

snoopy_etka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam allesa i rzeczywiście super, ze usztywniane ale... Nie do kona ta usztywniana miseczka jest wygodna przy małym biuście :/ wiec ostatecznie rzadko go nosze a za to częściej miękkie z esotiqa.
    ja mam 2 miękkie do karmienia i wkurzają mnie odstające sutki, które wiecznie widać... nie mówiąc o cieknącym mleku, a te wkładki laktacyjne są beznadziejne, aktualnie noszę normalny i go całego podnosze do karmienia,a chcialabym miec jednak odpinany,duzo wygodniej by bylo, no to musze pochodzic pozukac w Poznaniu gdzie to kupic :)

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja mam 2 miękkie do karmienia i wkurzają mnie odstające sutki, które wiecznie widać... nie mówiąc o cieknącym mleku, a te wkładki laktacyjne są beznadziejne, aktualnie noszę normalny i go całego podnosze do karmienia,a chcialabym miec jednak odpinany,duzo wygodniej by bylo, no to musze pochodzic pozukac w Poznaniu gdzie to kupic :)
    Tak twardy zdecydowanie lepiej wygląda pod koszulką ale dla mnie po prostu jest mniej wygodny do karmieni- dlatego po prostu warto miec i taki i taki ;) swoja droga tez bym musiała kupic jakis nowy ale za cholerę niemal ochoty latać po sklepach :/

A w ogóle to ja nie wiem jak ogarne świąteczne prezenty- nie dość, ze pomysłów brak to czasu tez :/ i chyba chęci bo jak widzę co sie dzieje zwłaszcza w weekendy w centrach handlowych to mnie odrzuca!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko krzylnelo sobie BAA BAA hahaha az sie zasmialam , wiem ze to nie przemyslane ale to tak pierwszy raz sie zdarzylo

przyszła mama, agatka196, adzia, adzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwa staniki z Kris Line, Brillant dokładnie - z odpinanymi miseczkami do karmienia. Wcześniej miałam taki normalny i był ok, teraz wzięłam jeden rozmiar miseczki więcej. W końcu moje cycki wyglądają jak trzeba. A w domu noszę te z Pepco.
    Teraz czekam na koszulki do karmienia z H&M, zobaczymy czy będą fajne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczka to ja już slyszalam Mama 2x.raz krótko po porodzie i teraz nie dawno ;-)

Powiem Wam że ja chodzę do sklepu i mierze dokładnie i dobieram. Z Alles mama mam 2 które kupiłam juz w ciąży i teraz są za duże pod biustem. Jeden kupiłam na samej fiszbinie z jakieś innej firmy i drut mi wyszedł po 2 razach a paragon w śmieciach. :-/
    Tych z pepko nie lubię. Wole spać bez.

‹‹ 2738 2739 2740 2741 2742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ