Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie wczoraj puściłam 5 stówek w reserved online xD oczywiście po 30% rabacie haha. Nie mam co na dupę włożyć a zakupy ciuchowe z mała mnie mnie bawią. Co pojechaliśmy do galerii to kończyło się na tym, że przeleciałem sklep jak błyskawica i nic nie znalazłam, jak znalazłam to przymierzała, na pędzie i stwierdziłam, że nie pasuje. Postanowiłam zamówić przez neta, przymierzyć w domu i w razie czego oddać w stacjonarnym lub wymienić,
Co do sklepów z wózkami to raczej jesteśmy we dwoje, biedrę załatwiam pchając wózek ociągnąć sklepowy koszyk.
Nocka u nas ładna 1.30 i 5 na mleczko no i przed 7 -
My do sklepu na duże zakupy jeździmy w trójkę. I albo bierzemy dwa wózki sklepowe albo stelaż do bagażnika.
Na zakupy ciuchowe też jeździmy głównie razem by na spokojnie mierzyć choć raz mi się zdarzyło iść samej z małą i kupiłam świetna bluzkę i normalnie mamie dała przymierzyć. Inaczej tego nie widzę
A mi mała spała od 20 do 3 i od 3 do 7 wiec super -
nick nieaktualnyPo drobne zakupy jak ide to sama bo koszyk sobie poloze na wozku pospaceruje po sklepie , jak juz cos pcham do koszyka to sciagam bo wiadomo małej nogi , na większe tez autem jezdzimy z mężem .
A najbardziej nie lubie zakupow w koszu w wozku bo odrazu wozek robi siad i ciezko pchać czasami .
Agatka to nasze córki miały dzisiaj synchronizację
Te same godziny + minuty -
No a mała już śpiąca się robi.
W ogóle coś mi znowu kaszle. Nie wiem czy to od śliny bo strasznie zaczęła się slinić i zdarza się że się ta ślina ksztusi. Musze dokladnie poobserwować
A wiecie co już 2 razy poszłam do galerii po rajstopy grube do kiecki i co ani razu nie kupiłam. Za to przyniosłam ostatnio 4 pary body, polspiochy a wczoraj skarpetki, komplecik i zabawkę. Tez tak macie?
Ach no i wczoraj minęło nam 14 tygodni. Pytam się kiedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 08:27
MadziaRatMed, Carolline lubią tę wiadomość
-
easymum wrote:Dziewczyny, jak robicie zakupy? Chodzi mi o to czy jedziecie z dzieckiem, z kimś czy same, jak sobie radzicie z wózkiem z dzieckiem i wózkiem sklepowym równocześnie?
pozniej wozkiem sklepowym pod same auto podjezdzam
Ale taaaakie naprawde duże to raczej robi M wracając z pracy albo ja jak sama gdzies wyskoczę.
Co do spania to ja mam mega kryzys. Dzis już nawet nie pamiętałam czy i jak go karmilam- a wstalam i poszłam karmić na kanapę !
Poza tym wymiękam w nocy i zaczynam nad ranem brać go do lozka na karmienie a strasznie tego nie lubię bo on pozniej leży i ciumka tak cycki przez dwie czy trzy godziny jak ja podsypiam i nie wiem ile zjadła pozniej wstajemy i on wiadomo jak to rano chce śniadanie a w cyckach pusto po takim ciumkaniu
no i przez takie podjadadanie na leżąco pierdzieli sie nam pozniej 3 godzinny plan dnia - wiec nie lubię ta karmić ale co raz częściej wymiękam i sama sobie robię kuku ;/
-
nick nieaktualny
-
jedyne zakupy na jakie chodzę z małą to te po chleb i bułki do Biedry przy okazji spacerów a jak jedziemy na większe łowy czy na "randke" to zawsze podrzucamy dziadkom albo babcia do nas przychodzi i się zajmuje wnuczką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:04
-
nick nieaktualny
-
Dżuls, no super. Tylko że mój wyczai każdą nową rzecz (nie wiem jak on to robi, szósty zmysł czy co?), jak tylko ubiorę coś nowego to słyszę "o, tego jeszcze nie widziałem" i tekst, że "to już stare" albo "oj, to dawno kupione" nijak nie działa. Taki przebiegły egzemplarz mi się trafił
-
easymum wrote:Dżuls, no super. Tylko że mój wyczai każdą nową rzecz (nie wiem jak on to robi, szósty zmysł czy co?), jak tylko ubiorę coś nowego to słyszę "o, tego jeszcze nie widziałem" i tekst, że "to już stare" albo "oj, to dawno kupione" nijak nie działa. Taki przebiegły egzemplarz mi się trafił
O to tak jak u mnie chociaż mój M jest tylko tydzień w miesiącu w domu wszytsko co nowe zaraz wyczai. I mówi o jakie ładne nowe....a ja nie noc juz stare ....a co tydzień temu kupiłaś to już stareeasymum lubi tę wiadomość
-
julita wrote:dzisiaj wybieram się po stanik, przed ciążą nosiłam B, do karmienia kupiłam C ale od jakiegoś czasu czuję że muszę kupić jeszcze większy. Polecacie jakiś konkretny sklep?
Ja kupuję zawsze w esotiq i jestem zadowolona , warto się zapisać do ich klubu bo przychodzą smsy i potem fajne rabatt są ..np 50% ...tez czekam na jakąś akcje od nich ostatnio jak była nie miałam jak się wybrać a coś mi się tez staniki pokonczylyjulita lubi tę wiadomość
-
Ja dl karmienia to tylko Alles mama. I też muszę iść kupić jakiś.
U mnie jak słyszy że byłam na zakupach po coś dla siebie to zawsze mówi do Olivi "a co mama kupiła niuni" a mama że nic a tata mówi "a mamie nos rośnie od klamstwa" mama pokazuje a tata mówi i co jeszcze mama kupiła mama mówi już nic więcej a tata mówi "znowu mamie nos rosnie"
Tata zawsze wie że mamą coś kupi bo to moja mania już. Nie ważne że z szafy wypada.
4 me spróbuj podawać jedna pierś do ciumkania a ta druga zostaw na śniadanie.Dżuls, 4me, easymum, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość
-
Agatka - padłam
Ja zaczęłam trochę kupować na allegro, bo to są rzeczy w bardzo dobrym stanie, z których dziecko wyrosło i teraz babki odsprzedają je za kilka zł. Ostatnio wyczaiłam jakąś tuniczkę z liskiem i stary kazał kupowaćA ja się trzymam zasady, że młodej ma być przede wszystkim wygodnie i musi to być praktyczne przy przewijaniu. I tyle
Bo przy synku obrosłam masa niepraktycznych ciuszków i potem wciskałam wszystkim
A powiem Wam, że teraz z nieukrywaną radością kupowałam córze rajstopki do tych tuniczek, miła odmiana po koszulkach w koparki
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo IDE się przejść a wracam z ciuchem dla małego. Co do zakupów ja sobie nie kupuje ciuchow a różnie jest raz małego zostawiamy z babcia a raz idziemy w trójkę. Mój poprzestawial godziny i śpi od 20do1pozniej do ok4.30no i dziś o dziwo jeszcze ze mną spał do 8.30.