X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Staraczka mów mi tu szybko jak to zrobiłaś :)
    To dopiero moje drugie co zrobiłam :D
    http://majaimama.blogspot.com/2014/11/personalizowane-serduszko-krok-po-kroku.html?m=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak wpisalam w google , piszą ze tak długo aż wyrośnie , niektórzy wyjeli jak dziecko mialo 3msc inni jak 4 , mówią że to indywidualna sprawa .
    My jeszcze się w tym wozimy .

Gusiak u ciebie kp a u mnie wojna z butelką i znowu zje pare ml aż szkoda wylewać

paula2013 lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze w tym wozimy tez czytałam ze aż wyrośnie ale czy zauważe ze ta wkładka jest niepotrzebna

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w zeszłym tygodniu stwierdziliśmy że córka już się ledwo mieści w foteliku z wkładką więc wyjęliśmy i jest super

paula2013 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, u nas było to samo, więc od dwóch dni tylko podaję odciągnięte mleko w butelce. Dziecko spokojne, ja też.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kryzys prezenia sie przy piersi od miesiąca!!!
    Pierwsze 10 minut je ladnie a pozniej wygibasy... W nocy zero problemu... I badz tu mądry.
    Wygląda na to, ze to jakis charakterystyczny objaw dla tego wieku wiec dziwne, ze jeszcze się nie natknelam na opis takiego stanu wraz z przyczynami w żadnych artykułach.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Czy orientujecie się do kiedy należy używać wkładki dla noworodka w foteliku samochodowym?
    Jeśli masz maxi cosi możesz wyjąc samą gąbeczkę spod dupki. Dziecko usiądzie głębiej i będzie mu wygodniej, ale główka jeszcze będzie chroniona

paula2013, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam maxi cosi ale taka wkladeczke tez mam spróbuję wyciągnąć bo mam wrażenie ze jemu jest niewygodnie a dzisiaj w galerii troszkę polazilismy i ważne jest żeby jemu było dobrze przy takich wyprawach
    Dzięki za rady☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładkę wyjęła tydzień temu bo już małej ciasno było.

Gusiak nie mecz się i nie zadreczaj. Pamiętaj szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=moka

Aa i jak się pobiera krew takim maluchom? Z paluszka?[/QUOTE]

My byliśmy na pobraniu krwi w piątek. Miał mokry papieże i wyciskania krew...trwało to dość długobo potrzebne bbyły dwie fiolki ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wkładkę wyjela .miesiąc temu rehabilitantka. Ale mój jest dużym dzieckiem. Też wielkością przypomina 5 miesięczne D,ieci.
    D,iż była. Z małym na zajęciach z integracji sensorycznej. Myslalam, że będzie fajnie, ale poznał nowedzieci i tylko one go iinteresowały a nie zabawy ;p

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ to ile waży Twój maluch?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka wiem o tym, tylko tak mi jakoś tego szkoda =)
    W ogóle zanim urodziłam to zakładam, że nie wiadomo jak będzie z tym kp, ze w sumie jak się uda to żeby chociaż pokarmic ten pierwszy miesiąc, a pozniej to się zobaczy... a teraz za tydzień minie juz 3 miesiąc i póki mam to mleko to chciałabym je małej dawać, tyle ze tak z całymi dniami na laktatorze to wydaje mi się, że długo mogę nie pociągnąć...

W ogóle widzę, że to faktycznie chyba z tym jedzeniem to może być 'problem wieku', skoro tyle tutaj dzieciaczków zachowuje się podobnie to coś w tym musi być...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które rehabilitują swoje pociechy.. Czy wy byłyście najpierw u ogólnego pediatry po skierowanie na terapie czy jak to się odbywa..? Czy może prywatnie od razu poszłyście? jeśli tak to z polecenia kogoś wybrałyście czy losowo..? Bo ja bym chciała, aby małego ktoś obejrzał pod kątem wad postawy. Tylko , żeby to był ktoś fachowy a nie Pani która widzi małego tylko przy okazji szczepień. Może ktoś w Wawy może mi polecić jakieoś specjalistę..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny, które rehabilitują swoje pociechy.. Czy wy byłyście najpierw u ogólnego pediatry po skierowanie na terapie czy jak to się odbywa..? Czy może prywatnie od razu poszłyście? jeśli tak to z polecenia kogoś wybrałyście czy losowo..? Bo ja bym chciała, aby małego ktoś obejrzał pod kątem wad postawy. Tylko , żeby to był ktoś fachowy a nie Pani która widzi małego tylko przy okazji szczepień. Może ktoś w Wawy może mi polecić jakieoś specjalistę..??
    U nas ta cała rehabilitacyjna historia zaczęła się od wysokiej żółtaczki starszaka, dostaliśmy namiary (z kilku niezależnych źródeł, w tym od mojego gin-ordynatora, który poszedł tam ze swoimi dziećmi wieki temu) na świetną, starszą panią neurologa dziecięcego, a od niej namiary na też świetną panią fizjoterapetutkę. I do tej pani chodziliśmy okrągły rok, aż do momentu aż młody zaczął chodzić.
    U młodej wszystko odbyło się dokładnie tak samo, od razu wiedzieliśmy że pójdziemy do tych samych babek. Wszystko oczywiście prywatnie, ale sumy nie były jakieś zawrotne (120-140zł).
    Oczywiście mogliśmy dostać skierowanie do neurologa od lekarza pierwszego kontaktu, ale babka sama powiedziała, że owszem, może nam dać, ale lepiej iść prywatnie do paru sprawdzonych lekarzy.

Neurolog - dr Wanda Potakiewicz
    Rehabilitantka - mgr Jolanta Szor-Radoch. Wygooglaj ją sobie, jest o niej sporo w necie. Jest trochę szorstka w obyciu, ale zależy jej na dobru dziecka i nie omieszka zrugać jeśli widzi, że rodzice olewają ćwiczenia :P Na wszelki wypadek podaję też panią neurolog, bo one znają się od 40tu lat i działają w duecie :)
    Obie przyjmują w Lecznicy Mag przy Narbutta 29.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:40

chabasse lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabsse my dostaliśmy skierowanie od pediatry na NFZ ale chodzę prywatnie. Nie są to jakieś duże pieniądze a nie mam zamiaru czekać w kolejkach nie wiadomo jakich.

A szukałam w internecie i najpierw trafiłam na panią która przyjmuje w domu. Jednak nie odpowiadał mi dojazd do niej i szukałam dalej.
    I trafiłam tu :
    http://rdid.pl/index.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:43

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    U mnie się zaczęło od USG nerek córy. Jak ją rozbierałam na szybko, to ułożyła się w swoje wygięcie (przy stresie uciekała szczególnie do swojej ulubionej pozycji) i lekarka badająca zwróciła na to uwagę i zapytała czy mała często się tak układa. Powiedziałam, że nie, ale od tego czasu zaczęłam obserwować dokładnie i jakby mi się oczy otworzyły. ;) Wcześniej niby widziałam, że mała się odkręca, ale cały czas miałam wrażenie, że to tylko taka ulubiona pozycja, że przecież nawet dorośli mają swoje ulubione pozycje itp. A przecież w teorii robiła wszystko to co pokazują poradniki - trzymała głowę wysoko w pozycji na brzuchu, kręciła główką, łapała zabawki jedną i druga łapką. Dopiero rehabilitantka pokazała mi, że owszem robi ale niekoniecznie w pełni poprawnie, że są pewne braki itp.
    Chciałam szybko skonsultować więc zapisaliśmy się prywatnie - około 100zł za spotkanie. Ale to nie jest zła cena, bo główną pracę wykonuje się samemu - rehabilitantka tylko pokazuje co robić i potem się w domu ćwiczy. U nas spotkania mają być co 3-5 tygodni, więc to jest cena zupełnie do przełknięcia.
    Nie byłyśmy u neurologa, bo mała miała usg przezciemiączkowe jeszcze w szpitalu i wiemy, że neurologicznie jest wszystko ok.

"Nasza" rehabilitantka przyjmuje też w Warszawie - jak chcesz to na priv podam detale. Jest bardzo miła, młoda, sama ma małą córeczkę. Świetne podejście do dzieci, cały czas przemawia, uspokaja, zagaduje dzieciaka, nic na silę. Ogólnie jestem bardzo z niej zadowolona. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki DZiewczyny za odpowiedzi.. Chyba w takim razie też prywatnie pójdę. La-lenka byłabym Ci wdzięczna za te namiary. Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.
    U nas mam wrażenie, że nie było jakoś tak źle z tymi pozycjami ale teraz widzę, że to sie pogłębia zamiast zanikać. Wygina się w C i strasznie się prostuje jak jest na rękach w pinie. Główkę też układa na jedną stronę do tego stopnia, że jest problem z podaniem cycka na drugą stronę.. Oglądałam jakies filmii na youtube, żeby coś poćwiczyć , ale jednak boję się , że coś zmajstruję i będzie jeszcze gorzej.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cichutko, czyżby wszystkie maluszki spały?

To u mnie dla odmiany noc słabiutka :( Jedzenie o 22, miałam nadzieję, że pośpi jak ostatnio do 5, a tu zonk :/
    Od 2 z minutami niemal przez cały czas postękiwania, kręcenie, wiercenie, rzucanie się. I wszystko przez sen.Ja oczywiście oka nie zamknęlam, przed 4 karmienie, ale zjadła tylko 85 i o 6 znowu karmienie, tym razem poszło całe 70 ml :/
    Nie wiem czy Cię to pocieszy 4me, ale droga do przespanych nocy jest jednak długa i wyboista ;)
    Teraz królewna zasypia a matka jak zombie może zje i się zdrzemnie ...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak robicie zakupy? Chodzi mi o to czy jedziecie z dzieckiem, z kimś czy same, jak sobie radzicie z wózkiem z dzieckiem i wózkiem sklepowym równocześnie?

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2736 2737 2738 2739 2740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ