X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    dzuls tanczylas w zespole ludowym?
    Aaahahahah NOPE :D

Moje dziecko przez nienaturalnie wysoką pozycję w bujaczku usiłuje usiąść i zadziera główkę do góry, a nie powinno (słowa fizjoterapeutki). A ja nadal uważam, że lepiej jest czasem wsadzić dziecko do bujaka, bo to jest po prostu bezpieczniejsze niż zostawianie go samemu sobie na podłodze, np z drugim dzieckiem i liczyć na to, że 4latek będzie uważał na siostrę... No i u nas też czasami to jest jedyny sposób żeby ją uspokoić, np czasem dla mnie to jest jedyna szansa na skończenie obiadu w spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:35

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej dziewczyny a ile Wasze maluszki waza???
    Bo moj wyglada na sporego bobasa...a dzis spotkalam pania, ktorej synek mial 12 tyg i wygladal na noworodka...ja sie rozczulam nad nim jaki slodki maly bobas a tu taka informacja ;)
    We wtorek szczepienia to dowiem sie ile wazy ;)
    U mnie już ponad 7kg, pomału zaczynamy przestawiać się na ciuszki 74, tych firm z mniejszą rozmiarówką... Hehe, co do takich "niespodzianek" to ostatnio (jakoś 3 tygodnie temu) w poczekalni siedzimy sobie we dwie z jakąś babeczką z dzieckiem. Patrzę na swoje, patrzę na jej, potem znów na swoje i wypalam: "a młoda to ile ma miesięcy? 2? 3?", na co babka mrozi mnie wzrokiem: "SZEŚĆ". Tak to jest, jak się innych mierzy własną miarą :D Ale słowo daję, jakby wtedy je ułożyć w tej samej pozycji, to człowiek nie doszedłby, że jedna od drugiej jest dwa razy starsza :P

BTW, dziś mamy równe 3 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:43

agatka196, Anitka201, easymum, adzia, chabasse, Gusiak, Kasiarzynka, diatomka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    O rany a moj wazy okolo 6 kg i ciuszki 62 juz sa troszke za male...zalezy jakie o.O
    No ale tatus ma prawie dwa metry to pewnie to tez bedzie duzy chlopak. Moja kolezanka ma 5 miesieczniaka i wygladaj podobnie ;p
    Misia mój waży juz dobrze ponad 7 kg i ubranka 68 stają się powoli za krótkie :-) (6 grudnia kończy 3 miesiace) Na szerokość body są ok ale powoli robie selekcję i odkładam te za krótkie. Musze kupić przedłużki bo szkoda mi niektórych ubranek :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie często się budził pierwszy raz o 00.30 drugi o 4 trzeci 7.30 masakra i jeszcze od razu nie zasypial. A ja krecilam się i zasnąć nie mogłam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki termometr bezdotykowy polecacie? Bo sprawdzałam na allegro i głupieję, tyle tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:52

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się pochwałę, mała poszła spać 22 a pobudka 4 :)

trix, agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, jaki termometr bezdotykowy polecacie? Bo sprawdzałam na allegro i głupieję, tyle tego.
    Ja mam microlife z funkcją mierzenia temperatury również w uchu i bardzo go sobie chwalę. Temperaturę otoczenia też mierzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadaaam :D

I tak musi być do poprawki ale zawsze coś :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e8521eace8.jpg

snoopy_etka, adzia, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny przestaje wchodzić na forum bo tu same nocne anioleczki ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przestaje narzekać na sen mojego dziecięcia :) Dziś miałam dzień matki,bo spał od 20:00 do 7:30 z przerwą na mleko o 4:00. Gdyby nie to,że się wiercil i prężył z bączkami i mój falstart z mlekiem o 2:00, to byłabym wyspana, bo o 4:00 karmił tatuś a ja się odciągałam w tym czasie :)

4Me, spokojnie-u mnie to jednorazowy incydent :) Poza tym dziś mamy szczepienie, więc prawdopodobnie spsują mi dziecko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:11

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Ja mam Geratherm - działa bez zarzutu, przewertowałam net we wszystkie strony i ten miał najlepsze opinie i relację cena/jakość. Kupowałam w mall.pl, była najlepsza cena. Tam też kupowałam nawilżacz, jakby ktoś szukał, to polecam Gotie, mam model GNA 150, jest świetny, wydajny i super wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:19

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis padam z niedospania. Po kilku tygodniach dokarmiania na sile o 23 z nadzieje, ze będzie spac do 5 postanowiliśmy, ze chyba porzucamy ten pomysl :/ ostatnio idzie to w zla stronę. Jeszcze dzis sprobuje czy znów obudzi mi sie tak wcześnie jesli tak to wracamy do,czekania aż sam sie obudzi kolo 1 a pozniej kolo 4. Pierwsze karmienie bedzie taty a drugie moje. Tym sposobem ja mam od 22 do 4 ciaglosc snu i sily na dzien a moj M mowi, ze da rade i dla niego to nie problem- wstac raz w nocy i nakarmić... Zobaczymy :( a pozniej nadzieja w kaszkach i innych pokarmach, ze moze maly nie bedzie się z głodu budzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rosmax czy jakos tak z gemini. Musze powiedzieć, ze jest w porządku i funkcja pomiaru temp plynow mega mi sie przydaje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię Was, znowu wydałam kasę ... tak mnie nakręciłyście tym lamaze, że właśnie zamówiłam motyla emanuela i jeżyka ... jak tak dalej pójdzie, to puszczę męża z torbami ;)
    Ps. A moja mała nadal śpi :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    My kupiliśmy na gemini microlife i jesteśmy zadowoleni :-)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :-)
    Kacper po szczepieniu zero jakieś negatywnej reakcji nie miał temp spał ładnie śladów po igielkach nie ma :-)
    W nocy spał tak jak zawsze tzn bosko ;-)
    Od 20 do 2 zjadł pogadać do nas do 3 i spał dalej do 7.30 :-)
    Tak ze rodzice dzisiaj bardzo wyspani :-)

przyszła mama, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobijajcie mnie w tymi nockami. U nas od kilku dni coś się chrzani ;/ Fakt faktem, że wczoraj usnęła przed 8, ale o 22 cyc i pielucha na polspiąco (z nadzieją, że pospi dłużej) pobudka o 24, pózniej o 4 karmienie i jakoś o 6 chyba, ale w międzyczasie kwękanie, stękanie, kręcenie się i wypluwania smoczka. Wkurzam się tylko przez to :/

Dzisiaj jesteśmy po szczepieniu, płacz był ale jakoś oagarnelysmy :) Wazy 5200 w pampersie xD dostałyśmy skierowanie na morfologię, bo doktorka stwierdziła, że Gabrysia jest blada i prawdopodobnie ma niedokrwistosc (babka normalnie jest jak wróżka, rzuci okiem i wszystko wie :)), do kropelek nie jest przekonana, ale skoro naturalne metody nie działają mamy podawać, jak dłużej to potrwa to będziemy kombinować z jakimiś specjalistami. Pytałam tez o te kupy i wg mojej lekarki to nieprawda, że dziecko na piersi moze robic kupy raz na tydzień, bo gdzieś te masy kałowe muszą ujść, jak nie ma kupy to cofają się i zalegają na ścianach jelit (mam nadzieje, ze nic nie pokręciłam) a to nie jest korzystne dla organizmu...

No to chyba tyle...
    A i wzięłam od razu receptę na kolejną szczepionkę i wykupię jak gdzieś dostanę, bo nie wiadomo czy do połowy stycznia w aptekach się pojawią.

Aa i jak się pobiera krew takim maluchom? Z paluszka?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja mam termometr Kardio Test Medical model KT-F03B, wybrałam ten bo używali takiego w klinice gdzie rodziłam

Dżuls lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Aa i jak się pobiera krew takim maluchom? Z paluszka?

Niestety, z zewnętrznych żyłek na dłoniach :/ moja miała 3 razy, płakała strasznie, bo igła gruba i wolno idzie krew, do dziś ma ślady dziurek na jednej rączce :(

gg64rl68s121551a.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, ale odkąd Misiek dostaje mój pokarm butelką (ściągam co 1,5h, żeby uzbierać 150ml na porcję i już mnie brodawki bolą, bo na raz ściągam tylko od 60 do 90ml), to więcej sypia w dzień, jest mniej marudny i bardziej chętny do zabawy. Raz dziennie muszę podać niestety MM, bo brakuje mi pokarmu na to jedno karmienie, ale najważniejsze, że dziecko szczęśliwe i spokojne.

snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka, julita, Anitka201, easymum, Gusiak, adzia, trix, Dżuls, agatka196, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2734 2735 2736 2737 2738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ