SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    dzuls tanczylas w zespole ludowym?
    Aaahahahah NOPE :D

Moje dziecko przez nienaturalnie wysoką pozycję w bujaczku usiłuje usiąść i zadziera główkę do góry, a nie powinno (słowa fizjoterapeutki). A ja nadal uważam, że lepiej jest czasem wsadzić dziecko do bujaka, bo to jest po prostu bezpieczniejsze niż zostawianie go samemu sobie na podłodze, np z drugim dzieckiem i liczyć na to, że 4latek będzie uważał na siostrę... No i u nas też czasami to jest jedyny sposób żeby ją uspokoić, np czasem dla mnie to jest jedyna szansa na skończenie obiadu w spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:35

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej dziewczyny a ile Wasze maluszki waza???
    Bo moj wyglada na sporego bobasa...a dzis spotkalam pania, ktorej synek mial 12 tyg i wygladal na noworodka...ja sie rozczulam nad nim jaki slodki maly bobas a tu taka informacja ;)
    We wtorek szczepienia to dowiem sie ile wazy ;)
    U mnie już ponad 7kg, pomału zaczynamy przestawiać się na ciuszki 74, tych firm z mniejszą rozmiarówką... Hehe, co do takich "niespodzianek" to ostatnio (jakoś 3 tygodnie temu) w poczekalni siedzimy sobie we dwie z jakąś babeczką z dzieckiem. Patrzę na swoje, patrzę na jej, potem znów na swoje i wypalam: "a młoda to ile ma miesięcy? 2? 3?", na co babka mrozi mnie wzrokiem: "SZEŚĆ". Tak to jest, jak się innych mierzy własną miarą :D Ale słowo daję, jakby wtedy je ułożyć w tej samej pozycji, to człowiek nie doszedłby, że jedna od drugiej jest dwa razy starsza :P

BTW, dziś mamy równe 3 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:43

agatka196, Anitka201, easymum, adzia, chabasse, Gusiak, Kasiarzynka, diatomka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    O rany a moj wazy okolo 6 kg i ciuszki 62 juz sa troszke za male...zalezy jakie o.O
    No ale tatus ma prawie dwa metry to pewnie to tez bedzie duzy chlopak. Moja kolezanka ma 5 miesieczniaka i wygladaj podobnie ;p
    Misia mój waży juz dobrze ponad 7 kg i ubranka 68 stają się powoli za krótkie :-) (6 grudnia kończy 3 miesiace) Na szerokość body są ok ale powoli robie selekcję i odkładam te za krótkie. Musze kupić przedłużki bo szkoda mi niektórych ubranek :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie często się budził pierwszy raz o 00.30 drugi o 4 trzeci 7.30 masakra i jeszcze od razu nie zasypial. A ja krecilam się i zasnąć nie mogłam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki termometr bezdotykowy polecacie? Bo sprawdzałam na allegro i głupieję, tyle tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:52

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się pochwałę, mała poszła spać 22 a pobudka 4 :)

trix, agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, jaki termometr bezdotykowy polecacie? Bo sprawdzałam na allegro i głupieję, tyle tego.
    Ja mam microlife z funkcją mierzenia temperatury również w uchu i bardzo go sobie chwalę. Temperaturę otoczenia też mierzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadaaam :D

I tak musi być do poprawki ale zawsze coś :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e8521eace8.jpg

snoopy_etka, adzia, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny przestaje wchodzić na forum bo tu same nocne anioleczki ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przestaje narzekać na sen mojego dziecięcia :) Dziś miałam dzień matki,bo spał od 20:00 do 7:30 z przerwą na mleko o 4:00. Gdyby nie to,że się wiercil i prężył z bączkami i mój falstart z mlekiem o 2:00, to byłabym wyspana, bo o 4:00 karmił tatuś a ja się odciągałam w tym czasie :)

4Me, spokojnie-u mnie to jednorazowy incydent :) Poza tym dziś mamy szczepienie, więc prawdopodobnie spsują mi dziecko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:11

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Ja mam Geratherm - działa bez zarzutu, przewertowałam net we wszystkie strony i ten miał najlepsze opinie i relację cena/jakość. Kupowałam w mall.pl, była najlepsza cena. Tam też kupowałam nawilżacz, jakby ktoś szukał, to polecam Gotie, mam model GNA 150, jest świetny, wydajny i super wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:19

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis padam z niedospania. Po kilku tygodniach dokarmiania na sile o 23 z nadzieje, ze będzie spac do 5 postanowiliśmy, ze chyba porzucamy ten pomysl :/ ostatnio idzie to w zla stronę. Jeszcze dzis sprobuje czy znów obudzi mi sie tak wcześnie jesli tak to wracamy do,czekania aż sam sie obudzi kolo 1 a pozniej kolo 4. Pierwsze karmienie bedzie taty a drugie moje. Tym sposobem ja mam od 22 do 4 ciaglosc snu i sily na dzien a moj M mowi, ze da rade i dla niego to nie problem- wstac raz w nocy i nakarmić... Zobaczymy :( a pozniej nadzieja w kaszkach i innych pokarmach, ze moze maly nie bedzie się z głodu budzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rosmax czy jakos tak z gemini. Musze powiedzieć, ze jest w porządku i funkcja pomiaru temp plynow mega mi sie przydaje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię Was, znowu wydałam kasę ... tak mnie nakręciłyście tym lamaze, że właśnie zamówiłam motyla emanuela i jeżyka ... jak tak dalej pójdzie, to puszczę męża z torbami ;)
    Ps. A moja mała nadal śpi :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    My kupiliśmy na gemini microlife i jesteśmy zadowoleni :-)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :-)
    Kacper po szczepieniu zero jakieś negatywnej reakcji nie miał temp spał ładnie śladów po igielkach nie ma :-)
    W nocy spał tak jak zawsze tzn bosko ;-)
    Od 20 do 2 zjadł pogadać do nas do 3 i spał dalej do 7.30 :-)
    Tak ze rodzice dzisiaj bardzo wyspani :-)

przyszła mama, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobijajcie mnie w tymi nockami. U nas od kilku dni coś się chrzani ;/ Fakt faktem, że wczoraj usnęła przed 8, ale o 22 cyc i pielucha na polspiąco (z nadzieją, że pospi dłużej) pobudka o 24, pózniej o 4 karmienie i jakoś o 6 chyba, ale w międzyczasie kwękanie, stękanie, kręcenie się i wypluwania smoczka. Wkurzam się tylko przez to :/

Dzisiaj jesteśmy po szczepieniu, płacz był ale jakoś oagarnelysmy :) Wazy 5200 w pampersie xD dostałyśmy skierowanie na morfologię, bo doktorka stwierdziła, że Gabrysia jest blada i prawdopodobnie ma niedokrwistosc (babka normalnie jest jak wróżka, rzuci okiem i wszystko wie :)), do kropelek nie jest przekonana, ale skoro naturalne metody nie działają mamy podawać, jak dłużej to potrwa to będziemy kombinować z jakimiś specjalistami. Pytałam tez o te kupy i wg mojej lekarki to nieprawda, że dziecko na piersi moze robic kupy raz na tydzień, bo gdzieś te masy kałowe muszą ujść, jak nie ma kupy to cofają się i zalegają na ścianach jelit (mam nadzieje, ze nic nie pokręciłam) a to nie jest korzystne dla organizmu...

No to chyba tyle...
    A i wzięłam od razu receptę na kolejną szczepionkę i wykupię jak gdzieś dostanę, bo nie wiadomo czy do połowy stycznia w aptekach się pojawią.

Aa i jak się pobiera krew takim maluchom? Z paluszka?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja mam termometr Kardio Test Medical model KT-F03B, wybrałam ten bo używali takiego w klinice gdzie rodziłam

Dżuls lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Aa i jak się pobiera krew takim maluchom? Z paluszka?

Niestety, z zewnętrznych żyłek na dłoniach :/ moja miała 3 razy, płakała strasznie, bo igła gruba i wolno idzie krew, do dziś ma ślady dziurek na jednej rączce :(

gg64rl68s121551a.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, ale odkąd Misiek dostaje mój pokarm butelką (ściągam co 1,5h, żeby uzbierać 150ml na porcję i już mnie brodawki bolą, bo na raz ściągam tylko od 60 do 90ml), to więcej sypia w dzień, jest mniej marudny i bardziej chętny do zabawy. Raz dziennie muszę podać niestety MM, bo brakuje mi pokarmu na to jedno karmienie, ale najważniejsze, że dziecko szczęśliwe i spokojne.

snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka, julita, Anitka201, easymum, Gusiak, adzia, trix, Dżuls, agatka196, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2734 2735 2736 2737 2738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ