X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi,co mogę dac małemu na problemy z gazami? Esputicon niezbyt pomaga,a Tosiek w nocy przez sen strasznie się męczy :(

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Powiedzcie mi,co mogę dac małemu na problemy z gazami? Esputicon niezbyt pomaga,a Tosiek w nocy przez sen strasznie się męczy :(

Próbowałaś Bobotic forte?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr ten z lidla, do czoła, ucha, mierzy otoczenie oraz wodę do kąpieli i mleczko podgrzane w butli. Nie wyobrażam sobie już bez niego życia..;)
    I kurcze wiecie co..ja nie mam prawie wcale problemów z nockami, Aż wstyd, bo śpię po 8-9h, z dwiema króciutkimi pobudkami. Jedna ok. 2-3 na odciągnięcie mleczka, kiedy młody przesypia tą dawkę, a druga (ok.4)na przwijanie (tu działa mąż) i karmienie cyckiem. Potem idziemy z młodym do łóżeczka w drugim pokoju i tam sobie do rana śpimy razem. O 7 podaję cycka na śpiocha i do 9 sobie jeszcze śpimy.. Z tym, że my usypiamy Antolka koło 23 dopiero. Czasem trwa to 20 minut a czasem godzinkę.Tak czy siak koło północy przważnie już śpi twardo. Ja czasam chodzę spać przed nim, a usypianiem zajmuje się mąż.
    A co do kupek, to mój właściwie od urodzenia tak samo.. czyli kilka kupek dziennie. minimum 4. W sumie to się cieszę, bo przynajmniej się nie męczy i nie zalega mu nic. Ale z drugiej strony czy to normalne.. hm.?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Próbowałaś Bobotic forte?
    Nie,ale chętnie spróbuje,,,
    Z kupkami nie ma problemu,bo idzie kilka dziennie...ale te gazy...męczarnie straszne

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A co do kupek, to mój właściwie od urodzenia tak samo.. czyli kilka kupek dziennie. minimum 4. W sumie to się cieszę, bo przynajmniej się nie męczy i nie zalega mu nic. Ale z drugiej strony czy to normalne.. hm.?
    Wg mojej pediatry normalne jest i 6 kup dziennie, gdy dziecko jest na piersi niż przez 6 dni nic. Także ciesz się, że brzuszek się nie męczy :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Niestety, z zewnętrznych żyłek na dłoniach :/ moja miała 3 razy, płakała strasznie, bo igła gruba i wolno idzie krew, do dziś ma ślady dziurek na jednej rączce :(
    O matko i córko! Jak ja to przeżyję? Nie wiem czy ją utrzymam ;/ na męża nawet nie liczę, bo w kwestii córci, to ja mam większe jaja xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    O matko i córko! Jak ja to przeżyję? Nie wiem czy ją utrzymam ;/ na męża nawet nie liczę, bo w kwestii córci, to ja mam większe jaja xD

Mojemu synkowi morfologie pobierali z palca,z żyły do układu krzepnięcia brali. Ale wbrew pozorom przy żyle zakwęczał tylko raz,a przy palcu darł się jakby go ze skóry obdzierali

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia zaśmiała się dziś w głos. :D

snoopy_etka, agniesja, Dżuls, Lilla My, adzia, Kasiarzynka, agatka196, Gusiak, chabasse, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

My mieliśmy w laboratorium diagnostyka pobierane z paluszkami na morfologie i crp. Mówią że one uprawnień do pobierania u takich dzieci nie mają. A tak dane cyca a ona delikatnie pobiera.

Jesteśmy po rehabilitacji i jestem mega mile zaskoczona. Całkiem inna rehabilitacja niż u poprzedniej pani. Przyjazna dla dziecka, bez płaczu i z super masażem. Babka ma takie podejście do dzieci że szok.
    Ćwiczenia były na piłce, na wałeczku, materacu i na kolanach a nawet nosząc na rękach. Po prostu super :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.twoja-przygoda.pl/kat/promocje/all.html?order=n Nanana torba skip hop za 214 zygzak, serduszka czy szara? Myślałam, że po ciąży moje niezdecydowanie minie :P

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że damy radę :) pójdę dopiero w poniedziałek, zeby odpoczęła po szczepieniu

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szarą, bo stwierdziłam, że do wszystkiego będzie mi pasować (nawet jak zmienię wózek)... poza tym musiałam wziąć coś, z czym mąż nie będzie się wstydził wychodzić :P

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    http://www.twoja-przygoda.pl/kat/promocje/all.html?order=n Nanana torba skip hop za 214 zygzak, serduszka czy szara? Myślałam, że po ciąży moje niezdecydowanie minie :P

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że damy radę :) pójdę dopiero w poniedziałek, zeby odpoczęła po szczepieniu
    Szara albo zygzak :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:29

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z główki?! O matenkooooo! Jak będą chcieli z główki to będę szukać innego labo..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej dziewczyny a ile Wasze maluszki waza???
    Bo moj wyglada na sporego bobasa...a dzis spotkalam pania, ktorej synek mial 12 tyg i wygladal na noworodka...ja sie rozczulam nad nim jaki slodki maly bobas a tu taka informacja ;)
    We wtorek szczepienia to dowiem sie ile wazy ;)
    Olcia wczoraj wazona i wyszlo 6060 g :) kawal babki...W loczekalni byly 5mczne dziewczynki i wygladaly drobniej od mojej :D

Misi@ lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr mamy microlife z funkcja mierzenia temp wszystkiego :)
    Co do nocek to mamy mniej wiecej stale godz: 20 zasypianie,pobudki: 1.30, 4.15 i 7.15. Dzis za to Olcia spala lepiej.Zasnela wczoraj o 20.30 i pobudki: 1.30,5.30 i kimomko do 8.50 :)

agniesja lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie w ramce nad lozeczkiem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf382a57a4d6.jpg

Gusiak, Czarna_88, agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mów mi tu szybko jak to zrobiłaś :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orientujecie się do kiedy należy używać wkładki dla noworodka w foteliku samochodowym?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w sumie sama się nad tym ostatnio zastanawialam ... my cały czas nosimy razem z tą wkładka =)

Zaczynam mieć problem z kp... mój terrorysta nie chce w ogóle w ciągu dnia jeść z piesi, w nocy je pięknie i nie ma z tym żadnego problemu, a jak tylko zaczyna się dzien to jest wygananie, prezenie, krzyki, wrzaski i jedenia nie ma... jak odciagne mleko i podaje w butelce to je az się trzęsie, wiec jest głodna...

Wiem, że podawanie butelki to błędne koło i jeszcze bardziej działa na moja niekorzyść, ale kompletnie nie wkem co robić...
    przecież nie będę z Nią walczyć i godzić dziecka dopóki nie zje z piersi...

paula2013 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2735 2736 2737 2738 2739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ