X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:30

agatka196, adzia, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby moja mama usłyszała to chyba by zaczęła latać :D :D

Jakiego nerwa mam , przylazla znajoma co piętro wyżej mieszka , pozalila sie ze w nocy wrocila na wynajem bo nowego faceta ojciec ją wkurzyl itp a za nia siostra tu mieszkała , dobra mniejsza z tym .
    Przylazla wypila kawę , pazurami małej po głowie leciała żeby skorupki wydrapac , zwrocilam uwage raz drugi nie poskutkowalo , zabralam jej małą zeby nie skubala jej głowy przecież juz samo odpada .
    Zapytała czy mogę jej psa wziąć do siebie na godzinę bo idzie do marketu , mowie spoko market blisko , i wiecie co ? Nie ma jej od 3 godzin !!! Na fb wrzucilam jej psa zdjęcie ze cxeka na nią , smiala sie i napisala ze zaraz przyyjdzie , te zaraz trwa juz prawie godzinę a slysze ze pralka dudni bo jak mam kuchnie to pietro wyzej od drugiej strony jest jej lazienka czyli pewnie siostra siedzi .
    Niech przyjdzie powiem ze ma nie przynosic mi psa . Cale szczęście ze nie ide z małą do tej galerii bo mocny wiatr jest

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny , mam pytanko ponieważ u moich dziewczynek pojawiły się problemy z bioderkami , w zwiazku z tym chciałabym zapytac czy któras ma podobnie u swojej pociech ? na pierwszym badaniu tym obowiazkowym bylismy jak małe miały 7 tygodni i lekarka mówiła ze nie jest źle ale nalezy szeroko pieluchować bo nie jest tak dokońca super , kazała przyjsc nza 5 tyg , bylismy wczoraj i okazało się że jest dużo gorzej , dysplazja obu bioderek i podwichniecie u werokiki prawej nóżki , a przez całe 5 tyg szeroko pieluchowałysmy i nosilismy na zabe , nie wiem o co chodzi. macie jakies doświadczenia z tymi nieszczesnymi bioderkami?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam biustonosze z alles mama, mam model Kelly i jeszcze jakiś. Cycki ujarzmione, nie rozlewają się jak w zwykłych miękkich. Śpię w sportowych z pepco, bo wkładki u mnie to muszą być. A i na stronie alles mają wyższe ceny niż w sklepach z bielizną ;)

Moj chłop pojechał na wigilię i zostawił mnie z tym małym tyranem. Oczywiście do jutra, bo impreza w wawie, a przecież w nocy nie będzie jechał :/

Szukam pomysłów na prezenty dla many i teściowej no i dla brata i bratowej :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zabrałam się dzisiaj za porządki przedświąteczne udało mi się zrobić sypialnie ....w szafach , w komodę wszytsko pomyłkę łóżko łóżeczko itp. ..zostały tylko okna ale już nie mam siły. ...ciężko tak przy małym bo co chwile się człowiek musi odrywac od roboty....ale czas ucieka a zrobić trzeba ...w następnym tygodniu walczę dalej.....
    Chociaż zmęczona jestem i juz najchętniej spać bym poszła ....

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czyli medela góruje... tylko kurde faktycznie tanie to one nie są, a nie mając tak naprawdę pewności ile jeszcze będę karmić i jak u mnie sprawdziłby się ten laktator to troszkę szkoda kasy =)

Ja kupiłbym ewentualnie pewnie używany, ale mój malzon jest kategorycznie przeciw wszelkim 'uzywka' i jak mam brać to trudno kasa pójdzie, ale ma być nowy wiec chyba się jeszcze wstrzymam =)

Ostatnio byla mowa o zabawkach dla dzieciaczków i dziś jak byłam w rossmanie to od razu poszłam upolować dla małej na mikolajki tą kostkę Dżuls (chyba) o niej pisała, że im się rewelacyjnie sprawdziła =)
    W ogóle Wy też tak macie, że jak gdzieś idziecie to zamiast sobie coś kupować to przed wszystkim patrzcie na rzeczy dla dziecka? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 17:07

Carolline, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy obrany kierunek to zabawki a drugi kosmetyki :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym pisałam że zamiast sobie coś co mam w planach to patrzenia wszystko co związane z dzieckiem.
    Gusiak a kostkę wczoraj właśnie kupiłam w Rosmanie i robi furorę.

A ty branie ma dziś Sophie żyrafa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:16

Gusiak, Kasiarzynka, aldonaa, chabasse, karolcia87, Kucykowa, Dżuls, 4me, adzia, snoopy_etka, easymum, agniesja, trix lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    D dziś jak byłam w rossmanie to od razu poszłam upolować dla małej na mikolajki tą kostkę Dżuls (chyba) o niej pisała, że im się rewelacyjnie sprawdziła =)
    W ogóle Wy też tak macie, że jak gdzieś idziecie to zamiast sobie coś kupować to przed wszystkim patrzcie na rzeczy dla dziecka? ;D
    co to za magiczna kostka??
    ja juz nic nie umiem sobie kupic, szkoda mi kasy a da malej to co chwile cos;p

aldonaa, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:30

MadziaRatMed, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co te dzieci zrobiły z naszymi mózgami
    ja miałam urodziny 1 i nie umiałam sobie nic wybrać, stwierdziłam, że wszystko mam ale małej to milion rzeczy potrzebnych! hehe :D
    http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-zabawka-kostka-1-szt,337021,3600,6071
    czy to ta kostka??

relgio4pxlxziakh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dokładnie ta kostka :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rossmannowej kostce to ja pisałam, nadal to ulubiona zabawka mojej królewny, ale widzę, że zatacza szersze kręgi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,czy Wam tez tak wypadaja wlosy? :(
    Mi od tygodnia garsciami...Sa WSZEDZIE!
    Biore Vitapil mama i wcieram kropelki,ale efektu brak.
    Czytalam,ze to normalne,ale do swiat bede lysa:(
    A jak spedzacie swieta?robicie u siebie czy jedziecie do rodziny?

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dzuls! Wczoraj przypomnialy mi sie Twoje slowa dotyczace kocykow! Kupilam tylko jeden,a z jakis niewyjasnionych przyczyn mam ich teraz 7!!! Rozmnazaja sie? Skad Ty to kobieto wiedzialas? Dobrze, ze nie kupowalam ich wiecej :)
    A NIE MÓWIŁAM :D :D :D

aldonaa lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy dzis kongo z małym :( serce mi juz pęka. Tylko na rękach w pozycji pionowej nie placze :( pierwszy raz mamy cos takiego i juz sama nie wiem co to- jesc nie chce, spac nie chce- chociaż wygląda jakby chcial. Na dodatek ja bylam u dentysty i do 23 karmić nie mogę a cycek na pewno by go uspokoił :/ nie wiem czy go cos boli czy to jakis początek kolejnego skoku :( dzis rano go trzy razy kluli na pobranie krwi i od tej pory sie zaczelo :/
    Naprawde serce mi krwawi jak słyszę ten placz- my jestesmy zdecydowanie nieprzyzwyczajeni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Kochane,czy Wam tez tak wypadaja wlosy? :(
    Mi od tygodnia garsciami...Sa WSZEDZIE!
    Biore Vitapil mama i wcieram kropelki,ale efektu brak.
    Czytalam,ze to normalne,ale do swiat bede lysa:(
    A jak spedzacie swieta?robicie u siebie czy jedziecie do rodziny?
    U mnie takie wypadanie włosów w ciąży wiązało się z podwyższonym hormonem tarczycy (podobno) i jak tylko zaczęłam brać na to tabsy, to przeszło. Ale to ogólnie hormony - pewnie w ciąży za sprawą hormonów miałaś piękne włosy i nic nie wypadało, więc teraz jak hormony opadają, to wylatuje wszystko to, co miało wypaść przez te 9 miesięcy :P Taką teorię słyszałam na ten temat.
    Co do świąt, to od jakiegoś czasu (od kiedy mamy dzieci) tak mnie męczą, że nie mam z nich prawie żadnej radości. Kiedyś było tak, że wigilia u moich rodziców, 25go odpoczywamy, 26go dojadamy resztki u rodziców, ale tak na luzie, czyli Kevin albo spacerek, ewentualnie idziemy do kogoś od małża, jeśli zaproszą. A od kiedy urodziły nam się dzieciaki, to już kurwa nie ma zmiłuj, popierdalasz po rodzinie jakbyś miał śmigło w dupie. Wigilia u rodziców, a że grono się systematycznie powiększa, to mama już sama nie gotuje i trzeba pomóc, więc tydzień wcześniej siedzę w garach. W pierwszy dzień świąt szabruję mamie resztki i zapraszam teścia z babcią małża, bo jakże to, kiedyś mogli się bez wizyt obejść i składaliśmy sobie życzenia telefonicznie, ale jak są dzieci to owszem, chętnie się na głowę zwalą, bo przecież nudzi mi się, trzeba mnie czymś zająć. Drugi dzień świąt - u drugich dziadków małża i to ze stołem uginającym się full wypas, bo babcia sobie nie daruje, na Wigilię idzie w gości do synowej, to żeby nie być gorsza u siebie też wyprawi, a jak! I my już tacy obżarci tego 26go turlamy się do dziadków, żeby znów usiąść przy uginającym się od żarcia stole, na dodatek mimo że dzieciaki dostały od cholery prezentów i już nie wiedzą czym się bawić, to babcia jeszcze musi dorzucić od siebie, a że nie wie co dziecku kupić, to oczywiście my musimy coś wymyślać na siłę i latać po sklepach. I cały wieczór będzie obsmarowywać synowej dupę, że nie umie gotować, dziadek w końcu włączy na cały regulator telewizję, a my będziemy tak siedzieć jak te głupki.
    Generalnie to drugiego dnia świąt, a trzeciego dnia wielkiego żarcia modlę się, żeby się to wszystko już skończyło.
    Sorry, musiałam się wyżalić, bo w tym roku znów mnie to czeka, jeszcze z Mańką u cycka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:44

chabasse, trix lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja od tygodnia wyciągam małej swoje kręcone między palcami , niewiem jak je tam kitrasi bo wlosy mam związane :D

Dzuls tak i u nas bylo , wigilia u moich rodziców , pierwszy dzien świat oni u nas a jak nie to sami siedzieliśmy i jak mowisz odpoczywalismy a drugi dzień świąt u jego ojca .

W tym roku nie jade do jego ojca , jest dziadkiem szczyci sie wnuczka a widział ją 3x to moja taka za granicą jest a częściej ją widział . Dobra mniejsza o to , tak ustawilam sobie plan ze wigilia standardowo u rodziców , pierwszy dzień świąt niewiem pewnie tez u nich zeby nijt mi się na chatę nie zwalil , a drugi dzien pojade do męża dziadków , mają po 80lat ponad niech widzą się cieszą , z resztą obiecałam jego babci ze przyjedziemy w święta więc słowa dotrzymam

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! Moja niunia zaczęła śmiać się w głos !! Cudowne uczucie <3

Dżuls, Gusiak, Kasiarzynka, adzia, 4me, easymum, trix lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was myślała już o przekłuciu uszu dla dziecka?
    hmm tak się przymierzam może po 6-8 miesiącu, tylko zastanawiam się czy jest jakiś wiek od kiedy można to zrobić czy nie ma ograniczeń? osobiście miałam przekłuwanie uszy w 6 miesiącu i to igłą :) a teraz wystarczy sekunda i kolczyk jest w uchu.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2739 2740 2741 2742 2743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ