X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kurde ja miałam iść normalnie do diagnostyki pobrać ta krew, ale teraz to już mam wątpliwości... może trzeba było najpierw zadzwonić i zapytać czy maja odpowiednie igły i w ogóle... echhh... no nie pomyślałam...
    Hej, tak mi się rzucił w oczy Twój post i radzę jednak zadzwonić do Diagnostyki, gdzie Ci pobiorą krew takiemu maluszkowi, bo np. u mnie w przychodni nie pobierają krwi nawet starszym dzieciom (np. rocznym), tylko odsyłają do innego punktu.

U mnie laboratorium centralne Diagnostyki ma status 'miejsce przyjazne dzieciom' i widzę, że z takimi maluszkami to właśnie tam jeżdżą. Więc lepiej zadzwonić, niż marnować czas :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:30

l22nhdge5b933eoh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja widzialam taka rozpiskę na sieci to do końca bylo 6w1. Po drodze za to opuszczone bylo kolejne, ostatnie szczepienie WZW, które jest podczas 5w1

Ooo np tu

http://mjakmama24.pl/kalendarz-szczepien/
    No tak ale z tego wynika, że mała dostanie cztery razy WZW (w tym szpitalna) a powinno być trzy razy. Już zgłupiałam, muszę podejść do lekarki. Musiałam wybrać 6w1 bo w szpitalu zdecydowałam się na engerix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:35

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet nam tez zalecili poduszke frejki i od wczoraj nosimy ale jest masakra , dziewczyny ciągle płaczą w nocy mi wcale nie śpią , , mam prośbę do ciebie czy mogłabyś mi zrobić fotke kosmy w podusce? bo nam lekarka kazała kupić i tylko mi wytlumaczyła jak mam ją założyć ale dokońca nie wiem jak to powinno wyglądać , boje sie ze źle ją zakladam i jeszcze gorzej mogę narobić bigosu dziewczynom

km5se6ydozmkg5fc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela tez mi wyszlo nadprogramowo jedno wzw w przypadku 6w1. Synek w szpitalu mial euwax a potem szedl 6w1 do konca. Mala tez cw szpitalu euwax, teraz zaszczepiona jest 5w1. Za tydz engerix czeka o ile sie nie zarazxi od meza bo ten dostal dzis kataru:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    No tak ale z tego wynika, że mała dostanie cztery razy WZW (w tym szpitalna) a powinno być trzy razy. Już zgłupiałam, muszę podejść do lekarki. Musiałam wybrać 6w1 bo w szpitalu zdecydowałam się na engerix.
    No wiem ale smnie slyszalam by laczono 6w1 z 5w1. Zreszta jak widzialam identyczną rozpiskę z innej firmy (produkującej szczepionki) to byl taki sam podział. Moze po prostu w tej 6w1 są jakos inaczej dawki wzw podzielone ? Lekarz na pewno Ci wyjaśni, nie ma co sie glowic w piątkowy wieczór :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja idę spać.
    A 4me Ty małego nie karmisz na żądanie o co chodzi z tymi 3 godz, a i tak mi wpadło jak napisałaś, że 10min je ładnie a potem nie - Mania nigdy nie je dłużej niż 10minut i się najada bo przybiera na wadze i dobrze śpi owszem czasem sobie lubi pociumkać, ale jak za bardzo bawi się cycochem chowam pierś i tyle, może Twój mały się po prostu dopieszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:59

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja tez duzo mniej piedolek kupilam przy drugim bobo. Przxy trzecim pewnier byum juz stwierdzila ze nic nie jest potrzebner;)

Staraczka i przyszla w koncu po tego psa??? Moja czesto woła ej

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Julita ja wlasnorecznie w trzxylatkach rozerwalam kolezasnce ucho. Pociagnerlam ja za ucho bo mi na spacerze biedronke zabrala, a ze miala kolczxyki to trasgedia gotowa byla;)
    Osobiscie uszy przebilam jak mialam 21 lat, oczywiscie poszlam z mama! Malej jak nie bedzie chciala nie przebije ;)

Angela wspolczxuje problemu z bioderkami.

4 me, wg mnie ok malenstwo na tej macie. Nie popadajmy w paranoje. Moja sie non stop ptrzekreca na brzuch, nawet trudno mi ocenic czy dfobrze czy zle trzyma glowke...

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dalej spi .

Diatomka tak przyszla po 7godzinach ... mąż zdążył z pracy wrócić , ten pies sie zesral i zeszczal przy okazji, najlepsze ze ona u mamusi siedziala i rzuciła tekst ze zapomniala o psie a potem pytanie czy nie chce tego psa bo ją wkur...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już po ślubie jak przebiłam uszy i żyję :P Mała będzie świadomie się domagać, zaakceptuje że to będzie bolalo i nadal będzie chciała - to wtedy zrobię, na pewno nie w niemowlectwie. No i na pewno igłą, sama bym sobie nie dała zmiazdzyc tkanki pistoletem, jak przebijać to tylko w profesjonalnym salonie za pomocą igły.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    sweet nam tez zalecili poduszke frejki i od wczoraj nosimy ale jest masakra , dziewczyny ciągle płaczą w nocy mi wcale nie śpią , , mam prośbę do ciebie czy mogłabyś mi zrobić fotke kosmy w podusce? bo nam lekarka kazała kupić i tylko mi wytlumaczyła jak mam ją założyć ale dokońca nie wiem jak to powinno wyglądać , boje sie ze źle ją zakladam i jeszcze gorzej mogę narobić bigosu dziewczynom

Zdjęcie z pierwszego dnia noszenia poduszki frejki:
    14lpmaf.jpg

Szelki z tyłu powinno się skrzyżować.
    Teraz już tych szelek nie zapinam, bo nie dosięgają do poduszki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:23

in8vzdb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam sie !arwic tym ze mala nie polezxy na brzuchu bo od razxu sie przekreca na plecy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:

Ja w szpitalu też zdecydowałam się na Engerix i nie ma problemu, żeby później szczepić 5w1 (zresztą tak właśnie szczepię). I przy kolejnej dawce WZW znowu poproszę o receptę i kupie sobie Engerix.
    W przypadku 6w1 po prostu dziecko jest szczepione więcej razy na WZW (przy każdej dawce) i te dawki nie są mniejsze. Teoretycznie ponoć nie wykazano, żeby dodatkowe szczepienie na WZW miało jakieś negatywne skutki.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam dla pewności na stronie diagnostyki i akurat ten punkt do którego się wybieramy i mamy skierowanie jest oznaczony jako przyjazny dzieciom, czyli jak rozumiem powinni mieć specjalne igły dla dzieciaczków i bardzo nas nie wymeczyc?

Mam teraz jeszcze problem jak do jasnej anielki ogarnąć ten woreczek na mocz? O_o
    Myślicie, że jak pojde z Nim do diagnostyki i poproszę tam babeczki żeby to zamontowala i poczekam az mała zrobi siku to będzie jakiś problem? ... przecież jak ja się będę z tym rano motac to nam w końcu zamkną punkt pobrań :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Zaczelam sie !arwic tym ze mala nie polezxy na brzuchu bo od razxu sie przekreca na plecy
    A nie przekreca się przez zbytnie odginanie (takie zadzieranie) główki? Bo wtedy to jest rzeczywiście niezbyt dobrze. Moja potrafiła tak fiknac już jakiś czas temu, właśnie przez zbytnia prace mięśniami kręgosłupa, teraz ćwiczymy żeby ją wyrównać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, a jeśli moja leżąc na brzuszku zamiast trzymać rączki w porządku i podnosić główkę to zabiera je do tyłu i tak się podnosi to tez znaczy, ze może mieć coś nie tak z tym napięciem?
    Generalnie przybiera wtedy taka pozycję troche 'na małysza' ... tak jakby się wybiła ze skoczni i leci - takie mam skojarzenie =)

Postaram się odszukać i wrzucić fotkę... i poradźcie proszę co z tym robić.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91e6e494484.jpg

Wygląda to tak... co Jej przekladam rączki do przodu to Ona znów po swojemu ciągnie je do tylu.
    Domyślam się, że to pewnie jest zła pozycja i coś jest nie tak, ze się wygina w taką ludeczke tylko co z tym robić... szukać rehabilitanta, czy nie panikować i dać dziecku czas?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91e6e494484.jpg

Wygląda to tak... co Jej przekladam rączki do przodu to Ona znów po swojemu ciągnie je do tylu.
    Domyślam się, że to pewnie jest zła pozycja i coś jest nie tak, ze się wygina w taką ludeczke tylko co z tym robić... szukać rehabilitanta, czy nie panikować i dać dziecku czas?

Po pierwsze to zachować spokój i nie panikować. To jest częsta przypadłość. Jeden lekarz powie, że przejdzie, drugi, że dziecko jest zaburzone (tiaa...). Jeśli Cię to martwi to poszukaj rehabilitanta, który pokaże co robić, a zobaczysz, że pewnie po tygodniu ćwiczeń z Nadią problem zaniknie. Mój ma to samo, na rehabilitację jeszcze czekamy, a w międzyczasie kazano nam trzymać Kosmie na siłę rączki z przodu lub podkładać zwinięty kocyk pod klatką piersiową, żeby rączki z przodu stały się nawykiem. Z dnia na dzień jest coraz lepiej, ale myślę, że jak zaczniemy rehabilitację będzie to duży krok milowy w jego rozwoju.

in8vzdb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet dziękuję troszkę mnie uspokoiłas =)
    17.12 mamy szczepienia i wtedy na pewno o to zapytam ale póki co może zacznę tez próbować tak jak piszesz z tym zwinietym kocykiem pod klatką... może przy takiej odrobinie pomocy zacznie byc bardziej chętna to podnkszenia się na rączkach, a nie 'ćwiczeniu lotów' :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ