Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julita jeszcze mi jedna rzecz przyszła na mysl a propos tych wodnistych kup. Robilas badanie ogólne moczu i posiew? Bo my mamy historii te cholerna bakterie coli w układzie moczowym i dzis rozmawialam z pediatra i to juz trzeci lekarz, który mi powiedzial, ze wodniste kupy noha byc tez od zakażenia układu moczowego
wiec moze warto byś zrobiła?
Dodam, ze u nas to pierwsze zakazenie bylo totalnie bezobjawowe- zero goraczek, ladnie jadl, nie byl ospaly- nic żadnych zewnętrznych objawów wówczas nie bylo.wykrysliny to przez totalny przypadek.
Mam nadzieje, ze nie mamy powtorki i ze to nie to tym razem. Badanie kalu zrobione, mocz przed nami...
A tak w ogole to zmieniilismy malemu mleko z bebilon pro comfort na hipp bio combiotik. To pierwsze bylo na kolki i zaparcia i teoretycznie rozrzedza stolec- wątpię, ze to wlasnie mleko bo dajemy tylko raz dziennie no i przez 1,5 miesiaca bylo ok ... Za to nowe hipp dajemy od dwóch dni i trzy razy mieliśmy taka bardzo jasna,żółtą kupę, zwarta i jakby jak plastelina.
DZIEWCZYNY czy któreś z Waszych dzieci miały takie kupki, zwłaszcza po MM?
Swoja droga nie wiem jak to możliwe, ze jedna kupa jest totalnie wodnista i zielona a juz nastepna jak pkastelina a jeszcze nastepna znowu woda...i to wszystko w ciągu 1 dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:36
-
Witamy się z baru mlecznego
Byłyśmy na pobraniu krwi, mała nawet nie pisnęła! Jestem w totalnym szoku
Nakłuł jej paluszek tym takim pstryczkiem jak do badania na cukier i cisnęła.. Oby wyniki były dobre, bo boję się, że wdroży jej żelazo i będą problemy z kupami
Czas się wziąć za świąteczne porządkiKtoś juz ma choinkę?
Kucykowa lubi tę wiadomość
-
U nas na MM kupki od dawna są zielone z jasnymi grudkami. Być może kolor zielony u nas jest od żelaza, bo od 2 miesięcy mała codziennie dostaje żelazo (Actiferol start). Wodnistych kup nie było nigdy, zdarzyły się kilka razy takie gęste, ale do plasteliny to im daleko było
Jak przez chwilę zmieniłam mleko na NAN to kupy były baaaardzo ciemno zielone, prawie czarne, ale któraś z dziewczyn na forum podpowiedziała, że może ono mieć więcej żelaza w składzie i rzeczywiście tak było. Jak wróciłam do poprzedniego mleka to kolor kupek wrócił do "normalnego" zielonego. -
moka89 wrote:Witamy się z baru mlecznego
Byłyśmy na pobraniu krwi, mała nawet nie pisnęła! Jestem w totalnym szoku
Nakłuł jej paluszek tym takim pstryczkiem jak do badania na cukier i cisnęła.. Oby wyniki były dobre, bo boję się, że wdroży jej żelazo i będą problemy z kupami
Quote:
Moka, nie martw się żelazem. U nas po żelazie nie ma żadnych problemów z kupą. Bierzemy Actiferol start i tam w ulotce jest nawet napisane, że ma taką formułę, że nie powoduje zaparć.
Quote:Czas się wziąć za świąteczne porządkiKtoś juz ma choinkę?
Ja mam światełka na choince przed domem i dzisiaj stawiam w oknach świeczniki. Ubieranie choinki planuję na przyszły weelend, żeby trochę mała się napatrzyła, bo potem na ponad tydzień jedziemy na Święta i jak wrócimy, to już trzeba będzie choinkę rozbierać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:37
-
Haha w necie jest wszystko nawet atlas kupek
wygląda na to, ze ta nasza jasno zolta to normalna kupka dzieci karmionych mieszanka piersi i MM
Ale juz zmiana ze jedna kupa jest meeega wodnista i zielona a druga zwarta i jasno zolta jest dla mnie co najmniej dziwna
http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html
Dobra koniec doszukiwania sie- maly nakarmiony, slyszalam, ze zrobil kupe- idę ja obejrzeći idziemy sie bawić!
chabasse, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Easymum no to mnie pocieszyłaś
choć mam cichą nadzieję, że wyniki będą ok
Ja choinkę planuję ubrać w weekend przed wigilią, bo kupujemy żywą i musi wytrzymać trochę, bo pewnie kolęda dopiero po nowym roku. Balkon moze ubierzemy wcześniej, bo u sąsiadów już się lampki pojawiają
Te święta będą wyjątkowe)) tak czuję
) W ubiegłoroczne powstał nasz mały cud, który wlasnie spi w moich ramionach
Kucykowa, adzia lubią tę wiadomość
-
easymum wrote:Dziewczyny, jak obcinacie maluchom paznokcie, cążkami czy nożyczkami? I też tak szybko rosną? U mnie normalnie jak rzeżucha na wiosnę
u stopek tylko obcinałam na dużym paluchu, reszta krótka
easymum lubi tę wiadomość
-
U nas co ktoras kupa taka wodnista ale normalnie musztardowa i wyplywa na pol plecow:// tez tak macie? Juz mamy wielkie pampersy 3i nic nie pomoglo
ale to co 3-4 kupa reszta normalnie sie mieści w pampku, ech meczy mnie to bo nigdy nie wiadomo kiedy ta kupa na plecach bedzie i jak tu jechac w gości, juz sie boje o chrzest, bo wyobrazam sobie tą kupe na plecach na tych bialych ciuchach w kosciele....
-
Witam się po kilku dniach
właśnie wychodzę z mocnego przeziębienia i konkretnej jelitowki.. dopadło mnie na raz. Także już nic z ciuchów na mnie nie pasuje bo mam kolejne 3 kg na minusie
U nas młody zaczął przesypiac całe noce. Zasypia o 20 I budzi się nawet o 7 i to na tej wodzie która mi niby z piersi leci..juz nie mogę słuchać od życzliwych koleżanek ze głodzie dziecko i powinnam juz zacząć dokarmiać modyfikowanym.. -
MadziaRatMed wrote:U nas co ktoras kupa taka wodnista ale normalnie musztardowa i wyplywa na pol plecow:// tez tak macie? Juz mamy wielkie pampersy 3i nic nie pomoglo
ale to co 3-4 kupa reszta normalnie sie mieści w pampku, ech meczy mnie to bo nigdy nie wiadomo kiedy ta kupa na plecach bedzie i jak tu jechac w gości, juz sie boje o chrzest, bo wyobrazam sobie tą kupe na plecach na tych bialych ciuchach w kosciele....
O tak my też na 3 i ostatnie 2 kupy właśnie się wylaly z pampersa
W ubiegłym tygodniu wróciliśmy z galerii w foteliku mam biała wkładkę patrze co ona taka plamę ma i myślę o chyba kupa.....ale to było coś strasznego wylalo się aż prawie pi szyję jak zaczęłam mu body ściągać to nic już był cały w tym....masakra
Szybko wanienka i do kąpieli. ..i wietrzenie pokoju -
My ubieramy choinkę dzień przed Wigilią bo mamy prawdziwą i żadna nie wytrzymałaby do świąt
Pazury obcinamy takimi metalowymi nożyczkami z Rossmanna, z okrągłą końcówką, są całkiem niezłe. A pazury rosną błyskawicznie - dopiero co obcinałam, a już cała podrapana.
Co do świąt, to rzeczywiście będą wyjątkowe, bo w zeszłe święta obiecałam sobie, że następne będą już we czwórkę i jako pani mgr, czyli plan wykonany w 100%Nawet w 110%, zakładając, że planowałam dziewczynkę i się udało
No i podczas, gdy już niektóre z Was w Wigilię testowały, ja dopiero molestowałam męża hyhyhyhy
Jeszcze tylko, kurde, mógłby śnieg spaść i byłoby jak w filmieadzia lubi tę wiadomość