X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita jeszcze mi jedna rzecz przyszła na mysl a propos tych wodnistych kup. Robilas badanie ogólne moczu i posiew? Bo my mamy historii te cholerna bakterie coli w układzie moczowym i dzis rozmawialam z pediatra i to juz trzeci lekarz, który mi powiedzial, ze wodniste kupy noha byc tez od zakażenia układu moczowego :( wiec moze warto byś zrobiła?
    Dodam, ze u nas to pierwsze zakazenie bylo totalnie bezobjawowe- zero goraczek, ladnie jadl, nie byl ospaly- nic żadnych zewnętrznych objawów wówczas nie bylo.wykrysliny to przez totalny przypadek.
    Mam nadzieje, ze nie mamy powtorki i ze to nie to tym razem. Badanie kalu zrobione, mocz przed nami...

A tak w ogole to zmieniilismy malemu mleko z bebilon pro comfort na hipp bio combiotik. To pierwsze bylo na kolki i zaparcia i teoretycznie rozrzedza stolec- wątpię, ze to wlasnie mleko bo dajemy tylko raz dziennie no i przez 1,5 miesiaca bylo ok ... Za to nowe hipp dajemy od dwóch dni i trzy razy mieliśmy taka bardzo jasna,żółtą kupę, zwarta i jakby jak plastelina.
    DZIEWCZYNY czy któreś z Waszych dzieci miały takie kupki, zwłaszcza po MM?

Swoja droga nie wiem jak to możliwe, ze jedna kupa jest totalnie wodnista i zielona a juz nastepna jak pkastelina a jeszcze nastepna znowu woda...i to wszystko w ciągu 1 dnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z baru mlecznego :) Byłyśmy na pobraniu krwi, mała nawet nie pisnęła! Jestem w totalnym szoku :) Nakłuł jej paluszek tym takim pstryczkiem jak do badania na cukier i cisnęła.. Oby wyniki były dobre, bo boję się, że wdroży jej żelazo i będą problemy z kupami :/

Czas się wziąć za świąteczne porządki ;) Ktoś juz ma choinkę?:P

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na MM kupki od dawna są zielone z jasnymi grudkami. Być może kolor zielony u nas jest od żelaza, bo od 2 miesięcy mała codziennie dostaje żelazo (Actiferol start). Wodnistych kup nie było nigdy, zdarzyły się kilka razy takie gęste, ale do plasteliny to im daleko było ;)
    Jak przez chwilę zmieniłam mleko na NAN to kupy były baaaardzo ciemno zielone, prawie czarne, ale któraś z dziewczyn na forum podpowiedziała, że może ono mieć więcej żelaza w składzie i rzeczywiście tak było. Jak wróciłam do poprzedniego mleka to kolor kupek wrócił do "normalnego" zielonego.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Witamy się z baru mlecznego :) Byłyśmy na pobraniu krwi, mała nawet nie pisnęła! Jestem w totalnym szoku :) Nakłuł jej paluszek tym takim pstryczkiem jak do badania na cukier i cisnęła.. Oby wyniki były dobre, bo boję się, że wdroży jej żelazo i będą problemy z kupami :/
    Quote:

Moka, nie martw się żelazem. U nas po żelazie nie ma żadnych problemów z kupą. Bierzemy Actiferol start i tam w ulotce jest nawet napisane, że ma taką formułę, że nie powoduje zaparć.
    Quote:
    Czas się wziąć za świąteczne porządki ;) Ktoś juz ma choinkę?:P

Ja mam światełka na choince przed domem i dzisiaj stawiam w oknach świeczniki. Ubieranie choinki planuję na przyszły weelend, żeby trochę mała się napatrzyła, bo potem na ponad tydzień jedziemy na Święta i jak wrócimy, to już trzeba będzie choinkę rozbierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:37

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak obcinacie maluchom paznokcie, cążkami czy nożyczkami? I też tak szybko rosną? U mnie normalnie jak rzeżucha na wiosnę ;)

Dżuls lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha w necie jest wszystko nawet atlas kupek :D wygląda na to, ze ta nasza jasno zolta to normalna kupka dzieci karmionych mieszanka piersi i MM ;)
    Ale juz zmiana ze jedna kupa jest meeega wodnista i zielona a druga zwarta i jasno zolta jest dla mnie co najmniej dziwna :/

http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

Dobra koniec doszukiwania sie- maly nakarmiony, slyszalam, ze zrobil kupe- idę ja obejrzeć :D i idziemy sie bawić!

chabasse, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum no to mnie pocieszyłaś ;) choć mam cichą nadzieję, że wyniki będą ok :)

Ja choinkę planuję ubrać w weekend przed wigilią, bo kupujemy żywą i musi wytrzymać trochę, bo pewnie kolęda dopiero po nowym roku. Balkon moze ubierzemy wcześniej, bo u sąsiadów już się lampki pojawiają ;)

Te święta będą wyjątkowe ;))) tak czuję ;)) W ubiegłoroczne powstał nasz mały cud, który wlasnie spi w moich ramionach <3

Kucykowa, adzia lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, jak obcinacie maluchom paznokcie, cążkami czy nożyczkami? I też tak szybko rosną? U mnie normalnie jak rzeżucha na wiosnę ;)
    Nożyczkami. U rąk muszę obcinać mniej więcej co 3 dni ;D u stopek tylko obcinałam na dużym paluchu, reszta krótka ;)

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dzięki za podpowiedź, pogadam z pediatrą :)
    my też właśnie po cycu i trzeba pieluchę zmienić bo słyszałam jak kupa poszła ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinke ubieramy w nadchodzacy weekend chyba :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje koszulki do karmienia z H&M! W końcu będę mogła zakładać moje normalne ciuchy. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co ktoras kupa taka wodnista ale normalnie musztardowa i wyplywa na pol plecow:// tez tak macie? Juz mamy wielkie pampersy 3i nic nie pomoglo :/ ale to co 3-4 kupa reszta normalnie sie mieści w pampku, ech meczy mnie to bo nigdy nie wiadomo kiedy ta kupa na plecach bedzie i jak tu jechac w gości, juz sie boje o chrzest, bo wyobrazam sobie tą kupe na plecach na tych bialych ciuchach w kosciele....

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też jeszcze czasem zezują ? Moja ostatnio jakby częściej i nie wiem czy się martwić. Na szczęście za tydzień druga dawka szczepień, to zapytam lekarza.

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku dniach :-) właśnie wychodzę z mocnego przeziębienia i konkretnej jelitowki.. dopadło mnie na raz. Także już nic z ciuchów na mnie nie pasuje bo mam kolejne 3 kg na minusie :-/
    U nas młody zaczął przesypiac całe noce. Zasypia o 20 I budzi się nawet o 7 i to na tej wodzie która mi niby z piersi leci..juz nie mogę słuchać od życzliwych koleżanek ze głodzie dziecko i powinnam juz zacząć dokarmiać modyfikowanym..

• adzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015-12-07-12-52-59.jpg

I o to moja pyza☺

2015-12-07-12-55-15.jpg

Mały skrzat ☺

paula2013, Dżuls, la_lenka, Anitka201, 4me, agatka196, Kucykowa, julita, Gusiak, agniesja, chabasse, easymum, snoopy_etka, kasig, karolcia87, skabarka, trix, Bruma, Luna1 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    U nas co ktoras kupa taka wodnista ale normalnie musztardowa i wyplywa na pol plecow:// tez tak macie? Juz mamy wielkie pampersy 3i nic nie pomoglo :/ ale to co 3-4 kupa reszta normalnie sie mieści w pampku, ech meczy mnie to bo nigdy nie wiadomo kiedy ta kupa na plecach bedzie i jak tu jechac w gości, juz sie boje o chrzest, bo wyobrazam sobie tą kupe na plecach na tych bialych ciuchach w kosciele....

O tak my też na 3 i ostatnie 2 kupy właśnie się wylaly z pampersa
    W ubiegłym tygodniu wróciliśmy z galerii w foteliku mam biała wkładkę patrze co ona taka plamę ma i myślę o chyba kupa.....ale to było coś strasznego wylalo się aż prawie pi szyję jak zaczęłam mu body ściągać to nic już był cały w tym....masakra
    Szybko wanienka i do kąpieli. ..i wietrzenie pokoju

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku faktycznie pyzunia☺☺☺
    Słodziutka

adzia lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym dodała jakąś fotkę mojego robaka ale wstyd się przyznać nie wiem jak

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja korzystam z telefonu i do wklejania zdjęc używam Pokazywarka.pl
    Bardzo proste w obsłudze ☺

paula2013 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubieramy choinkę dzień przed Wigilią bo mamy prawdziwą i żadna nie wytrzymałaby do świąt :P

Pazury obcinamy takimi metalowymi nożyczkami z Rossmanna, z okrągłą końcówką, są całkiem niezłe. A pazury rosną błyskawicznie - dopiero co obcinałam, a już cała podrapana.

Co do świąt, to rzeczywiście będą wyjątkowe, bo w zeszłe święta obiecałam sobie, że następne będą już we czwórkę i jako pani mgr, czyli plan wykonany w 100% :D Nawet w 110%, zakładając, że planowałam dziewczynkę i się udało :D No i podczas, gdy już niektóre z Was w Wigilię testowały, ja dopiero molestowałam męża hyhyhyhy :D
    Jeszcze tylko, kurde, mógłby śnieg spaść i byłoby jak w filmie :D

adzia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2747 2748 2749 2750 2751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ