X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja w temacie krzesełka idę w minimalizm - czyli ikeowe i to używane od koleżanki. Tylko tackę muszę dokupić.

Moja dziś ma jakiś problem ze sobą - od rana krzyk, buzia w podkówkę i łezki. Obawiam się, że to może być ten słynny 6-tygodniowy skok, bo brzuszek miękki, nos wyczyszczony, na zęby się nie zapowiada... Już nie mam pomysłu co jej może dokuczać innego :(
    Ze co ze skok trwa 6 tygodni ?????!!!??? Łooooo boszzzz jak my to wytrzymamy :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls hahaha to tylko znajoma :D

Przegladalam sobie jak w moim miescie cenią sie nianie i na co trafilam . Czy musi być tak biednie w tym kraju żeby dziecko szukalo pracy ?
    Serce mi pęka :/
    Po ciąży jestem bardzo wrażliwa i już nawet byle co doprowadza mnie do łez .
    Buzke tej dziewczynki zamazalam .

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b319683b69e2.jpg

• adzia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bo taki mamy chory kraj.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie gdyby roksana miala trochę miesięcy to bym wzięła tą dziewczynke zeby się pobawily

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ze co ze skok trwa 6 tygodni ?????!!!??? Łooooo boszzzz jak my to wytrzymamy :(
    Od początku 14 do końca 19, sia la la. ;) Kolejne skoki są równie ciekawe :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Sama zrobiłam 2,5 rolki tiulu i kawałek gumki. Łatwizna :) tniesz paski 40 cm (tiul o szerokości 15 cm) i zaciskasz w połowie na gumce / wstążce :)
    rolki jakiej dlugosci.??na allegro sa takie 9m to takie???

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Od początku 14 do końca 19, sia la la. ;) Kolejne skoki są równie ciekawe :P
    wtf? ale to jakis zart tak?? no to sie zapowiada super poczatek roku...

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie ze swoimi dziecmi jak niespia i niue jedza?

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    co robicie ze swoimi dziecmi jak niespia i niue jedza?
    Mata, karuzelka, biorę ją na kolanach i gugamy, albo bawimy się grzechotką :) No i ćwiczymy.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    wtf? ale to jakis zart tak?? no to sie zapowiada super poczatek roku...
    Dobrze by było jakby to był żart :P

1nqqrsV.jpg

http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy-2/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:41

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! Ja myślałam, ze ten obrazek pokazuje przedział kiedy skok moze wystąpić ale ze sam skok trwa po prostu kilka dni ! Aaaaaa !!!! ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w te skoki nie wierze

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, mój syn niby ma już swój skok rozwojowy dopiero co za sobą i obecnie jest w fazie "słoneczka", więc skoro już teraz gówniarz wyłazi z siebie żeby doprowadzić mnie do szału, to czekam na to, co ma nastąpić za ....eeeee.... 2 miesiące?

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zamna półmetek skoku. A już się zastanawialam dlaczego z tak spokojnego aniołka moja Lenka zamieniła się w małą terrorystke .Więc z niecierpliwością wyczekuje świąt bo znowu wstąpi w Nią aniołek. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny posala ktoras o zębach po ciąży ?
    na mnie chyba czas , przed chwila mambe jadlam i jak mnie zabolalo z tyłu cala gorna szuflada taki prąd dziwny promieniujacy na cały bok . To już drugi raz od czasu porodu kiedy mnie bolą zęby a jak u was ?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja w te skoki nie wierze
    Każde dziecko ma inaczej, jedne będzie mocno reagować na skoki inne prawie wcale. Niestety, moja panna akurat bardzo terminowa i kalendarz skoków wykonuje bardzo skrupulatnie. :P
    Przez ostatnie tygodnie mała była aniołeczek, sama leżała na materacu, gadała do misiów, gugała do światła. A od poniedziałku co chwila jest ueee. Teraz nawet przez sen pojękuje, już nie mówiąc o tym, że się przebudza i latam do niej co paręnaście minut, żeby pogłaskać po łebku, bo inaczej nie będzie spać. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka u mnie identycznie nawet do WC idzie zemna bo jak tylko zostaje sama to jest uee.Spanie w ciągu dnia to 15 minutowe drzemki. Dobrze że rodzice mieszkają w jednym bloku bo jak chcę choć trochę ogarnąć mieszkanie to transportuje ja do rodziców i sprzątam bo tak to bym była bezradna. Tak ta moja niunia mnie terroryzuje. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    rolki jakiej dlugosci.??na allegro sa takie 9m to takie???
    Tak kochana :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka chyba masz racje a jak jest nie jej dzien to zawsze na cos zwale :D

Chyba smoczka jej schowam , dzisiaj co rusz go wypycha z buzi , plakala dalam smoczka wypchala i zaraz sie cieszyla jak by ze mna w kulki leciała :D
    Noce są bez smoczka i czasami w dzien do spania jej daje , jak przysnie to wypluwa

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierze w te skokoi. Ewidentnie co jakis czas ktos podmienia mi hrzeczne i ulozone dziecko!? Teraz wlasnie skonczyla 12 tydz i pd soboty tragedia!
    La lenka u nas podobnie sie teraz dzieje. Mala terrorystka. Przekraczam prog pokoju u juz poplakuje. Wsysycy sa zli wlacznie z tata. Aczkolwiek i na moj widok zdarza jej sie podkowke zrobic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ