X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    No mowie,absolutnie roznie zostawia.Przewaznie 40 ale dzis np.60 ml.I jakos Justynka nie jest ekonomiczna jak Roksana.Co nie zje,to nie zje.Za godzine nawet nie ma co podawac."Przyjdzie" po szame dopiero po 3-4 godzinach.Po prostu malo je.

14 mam szczepienie to podpytam.Chcialam wiedziec po prostu czy ktoras ma takiego niejadka.A podaje mlodej Enfamil.

Paula,jak Twoj maz teraz zjedzie to ktorego wyjezdza:)?

A może to kwestia mleka? Mój Enfamilu absolutnie nie chciał i w ogóle on okropnie śmierdzi (i jest chyba najdroższy). Może spróbuj jakieś mleczko Hipp albo Bebilon?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka mój jak zjedzie 18 to chyba 2 będzie wyjeżdżał dokładnie nie wiem ale na prwno po nowym roku. A Twój na ile przyjeżdża?

Lila to tak jak my dzisiaj 3 miesiace☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Co do tesciowych to moge tylko jedno napisac. Leo ma 3 miesiace a nie dostal od swojej babci niczego. Oj sorry raz dostal buty, ktorych nie zalozy bo po jaki ciort niemowlakowi buty zimowe na kombimezon?? Takoe brzydkie z wlochami bleee e

My dostaliśmy śpiworek do spania, o długości chyba 120cm, ja prawie się mieszczę... :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ok,to ja mam pytanie.Ile na dobe zjadaja wasze dzieciaczki mm?Moja 5-6x po 60-120 ml.Z czego te 120 to moze raz dziennie,z reguły 90 ml.Justynka jeszcze 5 kg nie ma i martwie sie czy to nie dlatego ze za malo zjada.
    Mój je podobnie, jutro zobaczymy ile waży

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:20

paula2013 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyliśmy wczoraj, ale dzisiaj dołączamy do prezentacji:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:44

paula2013, la_lenka, Kasiarzynka, Anitka201, chabasse, 4me, Kucykowa, Dżuls, julita, adzia, agatka196, MadziaRatMed, karolcia87, agniesja, kasig, snoopy_etka, Bruma, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ja swojemu jak więcej dam to ulewa gorzej niż ulewal, albo brzuszek boli . mój je czasem 60, 90 czasem zje 120 różnie zazwyczaj zjada 90-120ml co 2,5-3h w nocy się budzi raz czasem dwa .

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    ja myślałam zeby diewczyną pod choinkę kupić coś takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=hl9G87ogSLg

co myślicie na ten temat ?
    Bardzo na nie, zwłaszcza jeśli Twoje dziewczynki mają problem z bioderkami to kategorycznie nie. Dziecko w tym wisi na kroczu, nóżki nie mają odpowiedniego odwiedzenia na żabkę, dziecko opiera się na stópkach zanim samo wstanie, a więc zanim jego nóżki, kolanka, stópki są gotowe do pracy z podłożem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cos kolo 45zl chyba kosztuje te duze teraz niewiem czy tam jest 850gr czy 500 moze ktoras z dziewczyn ma bebilon i powie

Kasiarzynka to mowie w drugiej nutelce przygotuj druga porcje zeby w razie co gardła nie zdzierala :)

Lila no taka przewrazliwiona jestem , wyjme ten śpiwór i zobaczę jak będzie , bo wiesz wczoraj na dworzu dlugo bylysmy nie chcialam zeby marzla widocznie przedobrzylam .

Podobnie u mnie , tesc 2x widzial i kupił tylko chusteczki i pampersy , chusteczki bambino po ktorych odparzona dupke miala a pampersy newborn , poszły w kąt.

A rodzice moi ciągle cos,mama nawet z marketu znosi grzechotki :D
    Były mikołajki myslalam tesc moze przyjedzie ogarnelam sie bo przeważnie niedziela jest leniuchowa , nie przyjechal nie dzwonil , za to od rodziców gadżety jakies zabawki grzechotki rajstopki skarpetki , siostra sukieneczke mikołajki .
    Wczoraj moja babcia przyjechała do mamy z duzym misiem i dla siostrzeńca grą . Tlukla sie 20km autobusem a ma 76lat , nie była pewna czy bede z córka u mamy a coś dała.
    Nie wyliczam kto co daje ale męża rodzina jest z boku , serce boli ale nic nie zrobie

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości sprawdziłam jak wygląda wspominana przez was zyrafa Sophie i stwierdzam że my ją dostaliśmy jakoś na poczatku jak młody się urodził. To była pierwsza maskotka/zabawka jaka się zainteresował :-) mamy nawet zdjęcie :-)
    36a4a23cf5c74dfemed.jpg

Kasiarzynka, paula2013, chabasse, Lilla My, Kucykowa, Dżuls, adzia, agatka196, agniesja, kasig, snoopy_etka, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - to chyba jednak nie ta żyrafka, bo Sophie jest rodzajem gryzaczka :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Anitka - to chyba jednak nie ta żyrafka, bo Sophie jest rodzajem gryzaczka :)
    Właśnie sprawdziłam i są różne rodzaje od maskotek po plastikowe i gryzaki..ale w szoku jestem ile taka maskotka kosztuje..

Edit o tu jest link do przytulanki :-) :
    https://www.mamissima.pl/przytulanki/vulli_-_przytylanka_zyrafa_sophie_sp_pure?gclid=COG7gOeFzMkCFcXTcgodukgA5A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dostanie Sophie od moich rodzicow. Drogie to ale u nas dzieci ja uwielbiaja i dlatego nie ma zadnej w spadku :-) A moj pies ma swoja zyrafe identiko jak sophie o kosztowala pare zl. No ale...
    Ja jeszcze kupic od tej Pani fajna przywiesze do gryzienia. Super mi sie podoba
    https://m.facebook.com/Gryzole/

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc...oka nie zmruzylam ani na minute :(
    Ola miala non stop odruch moro,co chwile :( Spala z nami w lozku i trzymalam Ja za raczke a i tak byly :(
    Dziwnym trafem hece zaczely sie od soboty kiedy przyjechala Tesciowa.Dziecko nie spalo w ogole w dzien,gdzie spi po 3h a w nocy spala raz 3h,raz 4h i wybudzanie z placzem a dzis te odruchy.Bardzo nerwowa byla i ewidentnie przebodzcowana :(
    Nawet przez sen plakala...
    Tesciowa dzis pojechala i cisza spokoj,dziecko sie wycisza.
    Miala juz taki piekny rytm dnia i nocy (pobudki co 4-5h).
    Jestem zombie,ale pakuje Olke i jedziemy na dwor.
    Zero wizyt tej kobiety w najblizszych miesiacach!
    Byla u nas jak Olka miala 3 tyg i bylo to samo!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Paula cos kolo 45zl chyba kosztuje te duze teraz niewiem czy tam jest 850gr czy 500 moze ktoras z dziewczyn ma bebilon i powie

Kasiarzynka to mowie w drugiej nutelce przygotuj druga porcje zeby w razie co gardła nie zdzierala :)

Lila no taka przewrazliwiona jestem , wyjme ten śpiwór i zobaczę jak będzie , bo wiesz wczoraj na dworzu dlugo bylysmy nie chcialam zeby marzla widocznie przedobrzylam .

Podobnie u mnie , tesc 2x widzial i kupił tylko chusteczki i pampersy , chusteczki bambino po ktorych odparzona dupke miala a pampersy newborn , poszły w kąt.

A rodzice moi ciągle cos,mama nawet z marketu znosi grzechotki :D
    Były mikołajki myslalam tesc moze przyjedzie ogarnelam sie bo przeważnie niedziela jest leniuchowa , nie przyjechal nie dzwonil , za to od rodziców gadżety jakies zabawki grzechotki rajstopki skarpetki , siostra sukieneczke mikołajki .
    Wczoraj moja babcia przyjechała do mamy z duzym misiem i dla siostrzeńca grą . Tlukla sie 20km autobusem a ma 76lat , nie była pewna czy bede z córka u mamy a coś dała.
    Nie wyliczam kto co daje ale męża rodzina jest z boku , serce boli ale nic nie zrobie

Ja tez nie wyliczam ale ona taka podobno zakochana we wnuku, ciagle kazdemu opowiada itp A jak ktos sie pyta co nam.kupic to mowi ale oni wszystko maja :-) no ja bym znalazla jeszcze kilka rzeczy ktore by sie przydaly. A jak np dostalismy z pracy meza mate to stwierdzila, ze sie mie wysilili bo kosztowala tylko 120 zl. Na to odpowiedzialam ze oni chociaz pomysleli i cos kupili. Bo to liczy soe gest. Nawet moj syn dostal od wychowqwcy i klasy prezent dla Leona i kartke z zyczeniamy (bylam w szoku).

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no la lenka masz racje odpuszcze sobie tego skoczka

km5se6ydozmkg5fc.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne, ale ja jeszcze nie dostałam okresu od porodu. W zasadzie mi to bardzo pasuje :D tylko zastanawiam się czy tak powinno być. Było nie było, to już ponad trzy miesiące. A w ogóle to już rok.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje ryby ,; nie mam nigdy czasu zeby wrzucić fotki jakieś , ale dzisiaj mam labe bo babcie bawią heh:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4f0b2b3b9c5.jpg

paula2013, chabasse, Kasiarzynka, Dżuls, Kucykowa, julita, Anitka201, la_lenka, adzia, diatomka, Lilla My, agatka196, kapturnica, easymum, 4me, MadziaRatMed, karolcia87, kasig, agniesja, Bruma, Gusiak, snoopy_etka, trix, Luna1 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila1983 - test jeszcze nie zrobiony, bo nie mogę się z tym ogarnąć, ale nie spodziewam się jakiś super wyników, bo ja i bez ciąży am wysokie cukry niestety :/

Czy Wy też po spacerze zwozicie na swoich wózkach gówna wszystkich psów sąsiadów? Chodzę wyłącznie chodnikami, a każdy spacer kończę dłubiąc patykiem w oponach. Chyba zacznę tym właścicielom robić zdjęcia i zrobię w bloku autorską galerię zdjęć ludzi, którzy nie sprzątają po swoich psach albo pozwalają im srać gdzie popadnie.

trix lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne, ale ja jeszcze nie dostałam okresu od porodu. W zasadzie mi to bardzo pasuje :D tylko zastanawiam się czy tak powinno być. Było nie było, to już ponad trzy miesiące. A w ogóle to już rok.
    Ja tez nie dostałam a mój mały 6 grudnia skończył 3 miesiace wiec podobnie jak u Ciebie. To normalne :-)

chabasse lubi tę wiadomość

‹‹ 2753 2754 2755 2756 2757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ