X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    No mowie,absolutnie roznie zostawia.Przewaznie 40 ale dzis np.60 ml.I jakos Justynka nie jest ekonomiczna jak Roksana.Co nie zje,to nie zje.Za godzine nawet nie ma co podawac."Przyjdzie" po szame dopiero po 3-4 godzinach.Po prostu malo je.

14 mam szczepienie to podpytam.Chcialam wiedziec po prostu czy ktoras ma takiego niejadka.A podaje mlodej Enfamil.

Paula,jak Twoj maz teraz zjedzie to ktorego wyjezdza:)?

A może to kwestia mleka? Mój Enfamilu absolutnie nie chciał i w ogóle on okropnie śmierdzi (i jest chyba najdroższy). Może spróbuj jakieś mleczko Hipp albo Bebilon?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka mój jak zjedzie 18 to chyba 2 będzie wyjeżdżał dokładnie nie wiem ale na prwno po nowym roku. A Twój na ile przyjeżdża?

Lila to tak jak my dzisiaj 3 miesiace☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Co do tesciowych to moge tylko jedno napisac. Leo ma 3 miesiace a nie dostal od swojej babci niczego. Oj sorry raz dostal buty, ktorych nie zalozy bo po jaki ciort niemowlakowi buty zimowe na kombimezon?? Takoe brzydkie z wlochami bleee e

My dostaliśmy śpiworek do spania, o długości chyba 120cm, ja prawie się mieszczę... :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ok,to ja mam pytanie.Ile na dobe zjadaja wasze dzieciaczki mm?Moja 5-6x po 60-120 ml.Z czego te 120 to moze raz dziennie,z reguły 90 ml.Justynka jeszcze 5 kg nie ma i martwie sie czy to nie dlatego ze za malo zjada.
    Mój je podobnie, jutro zobaczymy ile waży

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:20

paula2013 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyliśmy wczoraj, ale dzisiaj dołączamy do prezentacji:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:44

paula2013, la_lenka, Kasiarzynka, Anitka201, chabasse, 4me, Kucykowa, Dżuls, julita, adzia, agatka196, MadziaRatMed, karolcia87, agniesja, kasig, snoopy_etka, Bruma, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ja swojemu jak więcej dam to ulewa gorzej niż ulewal, albo brzuszek boli . mój je czasem 60, 90 czasem zje 120 różnie zazwyczaj zjada 90-120ml co 2,5-3h w nocy się budzi raz czasem dwa .

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    ja myślałam zeby diewczyną pod choinkę kupić coś takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=hl9G87ogSLg

co myślicie na ten temat ?
    Bardzo na nie, zwłaszcza jeśli Twoje dziewczynki mają problem z bioderkami to kategorycznie nie. Dziecko w tym wisi na kroczu, nóżki nie mają odpowiedniego odwiedzenia na żabkę, dziecko opiera się na stópkach zanim samo wstanie, a więc zanim jego nóżki, kolanka, stópki są gotowe do pracy z podłożem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cos kolo 45zl chyba kosztuje te duze teraz niewiem czy tam jest 850gr czy 500 moze ktoras z dziewczyn ma bebilon i powie

Kasiarzynka to mowie w drugiej nutelce przygotuj druga porcje zeby w razie co gardła nie zdzierala :)

Lila no taka przewrazliwiona jestem , wyjme ten śpiwór i zobaczę jak będzie , bo wiesz wczoraj na dworzu dlugo bylysmy nie chcialam zeby marzla widocznie przedobrzylam .

Podobnie u mnie , tesc 2x widzial i kupił tylko chusteczki i pampersy , chusteczki bambino po ktorych odparzona dupke miala a pampersy newborn , poszły w kąt.

A rodzice moi ciągle cos,mama nawet z marketu znosi grzechotki :D
    Były mikołajki myslalam tesc moze przyjedzie ogarnelam sie bo przeważnie niedziela jest leniuchowa , nie przyjechal nie dzwonil , za to od rodziców gadżety jakies zabawki grzechotki rajstopki skarpetki , siostra sukieneczke mikołajki .
    Wczoraj moja babcia przyjechała do mamy z duzym misiem i dla siostrzeńca grą . Tlukla sie 20km autobusem a ma 76lat , nie była pewna czy bede z córka u mamy a coś dała.
    Nie wyliczam kto co daje ale męża rodzina jest z boku , serce boli ale nic nie zrobie

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości sprawdziłam jak wygląda wspominana przez was zyrafa Sophie i stwierdzam że my ją dostaliśmy jakoś na poczatku jak młody się urodził. To była pierwsza maskotka/zabawka jaka się zainteresował :-) mamy nawet zdjęcie :-)
    36a4a23cf5c74dfemed.jpg

Kasiarzynka, paula2013, chabasse, Lilla My, Kucykowa, Dżuls, adzia, agatka196, agniesja, kasig, snoopy_etka, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - to chyba jednak nie ta żyrafka, bo Sophie jest rodzajem gryzaczka :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Anitka - to chyba jednak nie ta żyrafka, bo Sophie jest rodzajem gryzaczka :)
    Właśnie sprawdziłam i są różne rodzaje od maskotek po plastikowe i gryzaki..ale w szoku jestem ile taka maskotka kosztuje..

Edit o tu jest link do przytulanki :-) :
    https://www.mamissima.pl/przytulanki/vulli_-_przytylanka_zyrafa_sophie_sp_pure?gclid=COG7gOeFzMkCFcXTcgodukgA5A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dostanie Sophie od moich rodzicow. Drogie to ale u nas dzieci ja uwielbiaja i dlatego nie ma zadnej w spadku :-) A moj pies ma swoja zyrafe identiko jak sophie o kosztowala pare zl. No ale...
    Ja jeszcze kupic od tej Pani fajna przywiesze do gryzienia. Super mi sie podoba
    https://m.facebook.com/Gryzole/

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc...oka nie zmruzylam ani na minute :(
    Ola miala non stop odruch moro,co chwile :( Spala z nami w lozku i trzymalam Ja za raczke a i tak byly :(
    Dziwnym trafem hece zaczely sie od soboty kiedy przyjechala Tesciowa.Dziecko nie spalo w ogole w dzien,gdzie spi po 3h a w nocy spala raz 3h,raz 4h i wybudzanie z placzem a dzis te odruchy.Bardzo nerwowa byla i ewidentnie przebodzcowana :(
    Nawet przez sen plakala...
    Tesciowa dzis pojechala i cisza spokoj,dziecko sie wycisza.
    Miala juz taki piekny rytm dnia i nocy (pobudki co 4-5h).
    Jestem zombie,ale pakuje Olke i jedziemy na dwor.
    Zero wizyt tej kobiety w najblizszych miesiacach!
    Byla u nas jak Olka miala 3 tyg i bylo to samo!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Paula cos kolo 45zl chyba kosztuje te duze teraz niewiem czy tam jest 850gr czy 500 moze ktoras z dziewczyn ma bebilon i powie

Kasiarzynka to mowie w drugiej nutelce przygotuj druga porcje zeby w razie co gardła nie zdzierala :)

Lila no taka przewrazliwiona jestem , wyjme ten śpiwór i zobaczę jak będzie , bo wiesz wczoraj na dworzu dlugo bylysmy nie chcialam zeby marzla widocznie przedobrzylam .

Podobnie u mnie , tesc 2x widzial i kupił tylko chusteczki i pampersy , chusteczki bambino po ktorych odparzona dupke miala a pampersy newborn , poszły w kąt.

A rodzice moi ciągle cos,mama nawet z marketu znosi grzechotki :D
    Były mikołajki myslalam tesc moze przyjedzie ogarnelam sie bo przeważnie niedziela jest leniuchowa , nie przyjechal nie dzwonil , za to od rodziców gadżety jakies zabawki grzechotki rajstopki skarpetki , siostra sukieneczke mikołajki .
    Wczoraj moja babcia przyjechała do mamy z duzym misiem i dla siostrzeńca grą . Tlukla sie 20km autobusem a ma 76lat , nie była pewna czy bede z córka u mamy a coś dała.
    Nie wyliczam kto co daje ale męża rodzina jest z boku , serce boli ale nic nie zrobie

Ja tez nie wyliczam ale ona taka podobno zakochana we wnuku, ciagle kazdemu opowiada itp A jak ktos sie pyta co nam.kupic to mowi ale oni wszystko maja :-) no ja bym znalazla jeszcze kilka rzeczy ktore by sie przydaly. A jak np dostalismy z pracy meza mate to stwierdzila, ze sie mie wysilili bo kosztowala tylko 120 zl. Na to odpowiedzialam ze oni chociaz pomysleli i cos kupili. Bo to liczy soe gest. Nawet moj syn dostal od wychowqwcy i klasy prezent dla Leona i kartke z zyczeniamy (bylam w szoku).

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no la lenka masz racje odpuszcze sobie tego skoczka

km5se6ydozmkg5fc.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne, ale ja jeszcze nie dostałam okresu od porodu. W zasadzie mi to bardzo pasuje :D tylko zastanawiam się czy tak powinno być. Było nie było, to już ponad trzy miesiące. A w ogóle to już rok.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje ryby ,; nie mam nigdy czasu zeby wrzucić fotki jakieś , ale dzisiaj mam labe bo babcie bawią heh:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4f0b2b3b9c5.jpg

paula2013, chabasse, Kasiarzynka, Dżuls, Kucykowa, julita, Anitka201, la_lenka, adzia, diatomka, Lilla My, agatka196, kapturnica, easymum, 4me, MadziaRatMed, karolcia87, kasig, agniesja, Bruma, Gusiak, snoopy_etka, trix, Luna1 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila1983 - test jeszcze nie zrobiony, bo nie mogę się z tym ogarnąć, ale nie spodziewam się jakiś super wyników, bo ja i bez ciąży am wysokie cukry niestety :/

Czy Wy też po spacerze zwozicie na swoich wózkach gówna wszystkich psów sąsiadów? Chodzę wyłącznie chodnikami, a każdy spacer kończę dłubiąc patykiem w oponach. Chyba zacznę tym właścicielom robić zdjęcia i zrobię w bloku autorską galerię zdjęć ludzi, którzy nie sprzątają po swoich psach albo pozwalają im srać gdzie popadnie.

trix lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne, ale ja jeszcze nie dostałam okresu od porodu. W zasadzie mi to bardzo pasuje :D tylko zastanawiam się czy tak powinno być. Było nie było, to już ponad trzy miesiące. A w ogóle to już rok.
    Ja tez nie dostałam a mój mały 6 grudnia skończył 3 miesiace wiec podobnie jak u Ciebie. To normalne :-)

chabasse lubi tę wiadomość

‹‹ 2753 2754 2755 2756 2757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ