Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:30
la_lenka, Kasiarzynka, chabasse, agatka196, Gusiak, kasig, agniesja, julita, Anitka201, 4me, Dżuls, trix, paula2013, karolcia87, easymum, Kucykowa, adzia, snoopy_etka, Luna1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiarzynka wrote:Ok,to ja mam pytanie.Ile na dobe zjadaja wasze dzieciaczki mm?Moja 5-6x po 60-120 ml.Z czego te 120 to moze raz dziennie,z reguły 90 ml.Justynka jeszcze 5 kg nie ma i martwie sie czy to nie dlatego ze za malo zjada.
Roksana je od 130 do 150 ml bo zależy jak dlugo śpi , przespi to mysi nadrobic hehe -
la_lenka wrote:Ja po prostu olałam i na allegro za złotych 16 kupiłam rozpinany po całości. Nie będę dziecka męczyć w imię czyjegoś zadowolenia. I nawet w takim mała się drze, przy rękawkach też. Podomowe ubranko zakłada ze śmiechem, a kombinezon z syreną. Nie wiem czemu. Teraz będę próbować z kurteczką, może kombinezon jej za bardzo krępuje ruchy?
Co do prezentów na gwiazdkę, to zarządziłam, ze młodej co najwyżej zabawkę do zawieszenia w wózku albo na macie, takie w stylu lamaze, nic dużego. Mama dorzuciła stówkę, bo dla zasady odpala po stówce każdemu z wnucząt po równo. A całą resztę większych zabawek mam po synku. Ale jakby no teściowe koniecznie chcieli coś kupić, to ciułałabym na coś większego. Ogólnie to popieram w 100% to, co napisała MadziaRatMed. Co do zabawek fisher price to są dosłownie niezniszczalne i warte swojej ceny. Pobawią się nimi przechodnio wszystkie dzieciaki w rodzinie i jeszcze potem sprzedasz na allegroSpacerówka też daje radę, zawsze jest się po takich świętach parę stówek do przodu, gdyby nie to, że już jedną mamy to chyba bym postawiła na spacerówkę.
paula2013, MadziaRatMed lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA właśnie , niewiem czy to tak ma byc moze u was to samo .
Ubralam małą wczoraj same body długi rękaw , rajstopki skarpetki i pluszowe buciki , do tego kombinezon taki z materiału i w wózku śpiwór . W domu jak ją rozbieralam to całe plecy miała mokre az sie kleila -
Madzia - tiul na Allegro za kilka złotych
Moja mama juz kupiła matę edukacyjną ( pominęłam milczeniem, że z dinozaurami haha) my kupimy żyrafę sophi, a reszta nie dopytuje więc niech się martwią
Póki co mam prezent dla bratanka - puzzle Czu Czu duża wieś - uwielbia zwierzątka, dla taty książka o akwarium bo wlasnie je będzie tworzył do tego jakies kosmetyki, dla mamy mam szlifierkę do paznokci z lidla - dorzucę jeszcze jakies lakiery, dla męża kupuję karnet na siłownię i jakies dresy, dla bratowej, brata i teściów pomyslow brak a moj m az ma tyyyyyyle czasu na wszystko. Ja nie zamierzam latać po galeriach, bo wiem jak to wygląda z denerwującą się Gabrysią. Chciałam wszystko załatwić przez internet, ale ten jak zwykle na wszystko ma czas ;/
Co do prezentów ciuchowych dla dzieci - dostałyśmy kilka takich egzemplarzy, ze nie wiem co z nimi zrobić np welurowy ciepły śpioch z kołnierzykiem.. Albo komplet na lato w zupełnie nie moim stylu. Wolę pieluchy zamiast ciuchówMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka wrote:Ok,to ja mam pytanie.Ile na dobe zjadaja wasze dzieciaczki mm?Moja 5-6x po 60-120 ml.Z czego te 120 to moze raz dziennie,z reguły 90 ml.Justynka jeszcze 5 kg nie ma i martwie sie czy to nie dlatego ze za malo zjada.
U nas tak 6 karmien na dobę 120 mu robie i zjada a na noc 150ml
Każde dziecko inaczej ale 90 ml to mały jadł w pierwszym miesiącu nie zawsze ale zdarzało się. -
nick nieaktualnyPaula ale super , tez tak bym chciala chociaż nie moge narzekać bo w nocy jedna pobudka a druga nad ranem między 4-6
Dzuls jak walka z kawą bez mleka ? Pijesz bez ? Od tygodnia wdrozylam sobie eliksir przed jedzeniem 3x dziennie i mam 4cm mniej w brzuchu , flak się zaczął robić czyli jeszcze trochę i do gina pojde zapytam o ćwiczenia bo co probowalam to po godzinie sie lało 2dnipaula2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaula2013 wrote:Ja narzekać tez nie mogę chociaż tak długo zdarzyło się pierwszy raz żeby spał normalnie to raz w nocy się budzi od jakiś dwóch tygodni i mam nadzieje ze tak zostanie
-
nick nieaktualnyKasiarzynka wrote:To jest kolejna przewaga kp nad mm
.
Bo wiesz co jak moja nie dopijala i zostawiala to wiedzialam ze za godzinę to zje więc zostawialam , jak spala dłużej to myslalam doje swoje i bedzie ryk bo glodna to robilam juz do drugiej butelki mleko zeby sie dopchala . Jak mi zostawi te 20ml albo do 50 to psu wlewam bo lubi wiec sie nie marnuje
Koleżanka wczoraj pytala jakie mleko jej daje bo ma kolege ktory kradnie i sprzedal jej duze mleko bebilon za 25zl -
O rety chyba bym nie zniosła. ..chociaż moja teściowa mówi ze mój M do półtora roku tak się darł ze non stop musieli go bujać i w nocy się budził głodny wiec chyba są i takie dzieci
Kasiarzynka a zapytaj lekarza o to jedzenie czy nie za mało je....ja w czwartek mam szczepienie to zobaczę ile młody waży ostatnio na wadze jak weszłam z nim to ok 6,5 kg mi wyszlo -
nick nieaktualnyHej Mamuski. Czytam wasze perypetie codziennie ale z napisaniem gorzej bo moj tel co chwile belly zacina.
Staraczka Ty to masz przezycia. Ale mysle, ze za bardzo to przezywasz wszystko, i sie przejmujesz noepotrzebnie. Patrzac jak ubierasz mala to ol ale po co ten spiworek jeszcze? Ja wlozylam spiwor na kilka dni i szybko go wyjelam (mimo ze cienko wtedy uboeralam). Maly ktoregos razu wyl jak operany bo mu bylo za goraco. Teraz walczymy z potowami po tym zajsciu. Wczoraj byl ubrany w miare lekko i tylko kocyk. On lubi cieplo ale wiem juz kiedy przeginam.
Co do tesciowych to moge tylko jedno napisac. Leo ma 3 miesiace a nie dostal od swojej babci niczego. Oj sorry raz dostal buty, ktorych nie zalozy bo po jaki ciort niemowlakowi buty zimowe na kombimezon?? Takoe brzydkie z wlochami bleee Pamietam jak wybrzydzala mad ubrankami od mokego brata, jak.maly dostal po urodzeniu. A sama nawet grzechotki za 5 zeta nie przywiozla. A jak jest u nas i maz pokazuje co mamu nowego, to zawsze zaznaczam ze to od drugich dziadkowbo moi starzy za to maja hopla na.punkcie wnukow. Moja mama ma miejsce gdzie kupuje zabawki za 5 zl. Fisher price, vtech itp wiec na tym oszczedzam a maly uwielbia grajace i swiecace.
Dzisiaj konczymy 3 miesiace, koedy to zlecialo?? Cycamy caly czas, nawet ostatnio wiwczorami noe denerwuje sie i nie musze podawac mojego mleka butla. 2 nocy wstaje raz albo dwa, cyca 15 min i dalej lulu. Ciagle sie smieje i guga
A wczoraj zaczal nauke przekrecania sie na brzuch.
Dzuls, Agatka i inne z cukrzyca w ciazy jak tam wasz test obciazenia glukoza?? Ja zrobilam tydzien temu i po 1h 108 a po 2h 96 ale na czczo 100 a noe jadlam min 14 h. Lelarz powiedzial ze ja.pewnie z tych co maja taki normalnie a samo badanie jest super bo wazne jak bedzie pp glukozie