X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie cyferkami a u mnie miesiącami
    Tylko jak dla mnie smoczki powinny byc co 3 msc
    0-3 , 3-6 , 6-9
    A jeste 0-6 , 6-12

Rodzaje różne i nie wiadomo jaki brać i nuka nie widzę w marketach tylko w jednym dzieciowym sklepie dostałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jak zrobilas i na ile ml ?
    U mnie bylo tak 130ml , 3,5miarki mleka i 0,5 kaszki , nie było już takie słodkie jak czyste mleko

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wy macie cyferkami a u mnie miesiącami
    Tylko jak dla mnie smoczki powinny byc co 3 msc
    0-3 , 3-6 , 6-9
    A jeste 0-6 , 6-12

Rodzaje różne i nie wiadomo jaki brać i nuka nie widzę w marketach tylko w jednym dzieciowym sklepie dostałam

Te oznaczenia na smoczkach, to tylko sugestia. Obserwujesz dziecko i zmieniasz jak widzisz, że trzeba. Zmieniłam 1 na 2 w chwili, kiedy młoda ciągnęła a leciało za wolno i się strasznie wkurzała. Jak tylko dostała 2 - jak ręką odjął. Niby 3 jest po 3 miesiącu, ale widzę, że jeszcze chwilami mleczko gdzieś pocieknie bokiem, więc poczekam, aż mała "dojrzeje"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 09:35

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Ja miałam suche i szorstkie placki na kostkach, ale od czestego moczenia rąk (mycie i wyparzanie butelek zanim kupiłam sterylizator), dodatkowo nie wycierałam dobrze i nie kremowałam. Teraz postawiłam na komodzie młodej butlę balsamu do ciała z dozownikiem i przed pójściem spać nakładam sporo balsamu, różnica ogromna, ręce jakoś wyglądają ;)
    Tyle, że ja nie robię nic nowego z rękami. Butelek nie używamy, pranie ręczne też do minimum, nie zmywam właściwie nic ręcznie... Kremuję jak zwykle (rzadko :P ) i nagle coś mi wylazło. Poprzednio miałam taką "słoniową" skórę na wierzchu stóp - czego ja nie kombinowałam, żeby to usunąć, nawet te skarpetki złuszczające nie dały rady. Dopiero jak TSH spadło to nagle magia, stopy się naprawiły. Więc myślę, że tu to samo będzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Przegapiłam wczoraj. Ja wszystkie takie zabawki prałam ręcznie, w rossmannowym płynie do kąpieli i potem długie płukanie. Ale chyba wkrótce pójdą do pralki na delikatny program z mini wirowaniem (i w siatce), bo mam ich na tyle dużo, że już mi się nie chce ręcznie. :P
    Wyparzam - jak mi się przypomni, gdzieś spadnie w dziwne miejsce, albo kot się dorwie za bardzo :P
    To ja wczoraj wypralam kostkę i maskotki w 60 stopniach i 1000 obrotów. Nic się z nimi nie stało. My mamy kostkę z taf toys.

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja cały czas miałam 1 ale musze zmienić w takim razie. Nie wiem jaki przepływ jest w 2 ale nawet jak dodałam mu wczoraj te pół miarki to bez problemu zjadł. To nie było wogóle gęste

Paula, ja bym w takim razie zostawiła jeszcze 1, skoro mały ma komfort przy jedzeniu, czyli ani się nie krztusi, ani się nie denerwuje, że za wolno leci.

paula2013 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Te oznaczenia na smoczkach, to tylko sugestia. Obserwujesz dziecko i zmieniasz jak widzisz, że trzeba. Zmieniłam 1 na 2 w chwili, kiedy młoda ciągnęła a leciało za wolno i się strasznie wkurzała. Jak tylko dostała 2 - jak ręką odjął. Niby 3 jest po 3 miesiącu, ale widzę, że jeszcze chwilami mleczko gdzieś pocieknie bokiem, więc poczekam, aż mała "dojrzeje"

Otóż to , dlatego kupiłam ten 0-6 , ale duży ma przepływ i sie krztusila , a obecny jest z kolei słaby bo to samo w trakcie jedzenia , nerwy ma bo nie leci , musze wtedy potrzasnac zeby przepływ był bo tak jak by się zatyka , zastanawiam się czy nie zwiększyć troszkę tej dziury .
    Jak siostry syn nie chciał innego smoczka to tak właśnie robiła

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na butelkach dr brown i mamy jeszcze smoczek 1. Tylko u nas butla podawana jest tylko raz na noc.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Paula a jak zrobilas i na ile ml ?
    U mnie bylo tak 130ml , 3,5miarki mleka i 0,5 kaszki , nie było już takie słodkie jak czyste mleko

Ja zrobiłam mleko normalnie tj na 150ml 5 miarę i do tego pół miarki kaszki

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z innej dziedziny. Możecie polecić jakiś młynek do soli i pieprzu? Kupiłam Duki, niby super, ceramiczne żarna, drogi jak cholera, i co? Padły żarna :/ Macie coś sprawdzonego? Bo kupowanie gotowych młynków i ich wyrzucanie po skończeniu zawartości, to średnio ekonomiczne ;)

gg64rl68s121551a.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Otóż to , dlatego kupiłam ten 0-6 , ale duży ma przepływ i sie krztusila , a obecny jest z kolei słaby bo to samo w trakcie jedzenia , nerwy ma bo nie leci , musze wtedy potrzasnac zeby przepływ był bo tak jak by się zatyka , zastanawiam się czy nie zwiększyć troszkę tej dziury .
    Jak siostry syn nie chciał innego smoczka to tak właśnie robiła

A może kup z innej firmy butelkę co będą miały więcej możliwości zmiany, bo samemu powiększać to nie wiem czy nie lepiej kupić butle. ..

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny we macie Aventu i sa smoczki 2? Bo ja kupilam niby od 3 miesiąca z gemini no i przyszły mi takie z nr 3 i zglupialam... Bo teraz używam 1 wiec, gdzie niby dwójki zniknely? Byly takie z regulowanym przeplywem, takie do kaszek i takie zwykle od 3 miesiąca i te ostatnie wlasnie zamowilam i teraz nie wiem czy oni sie walnęli czy to tak ma byc ??? A opakowanie wywalilam :/
    Ja mam te butelki avenr naturals- ktos, cos wie?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba bym nie powiększala dziurki na własną rękę

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny we macie Aventu i sa smoczki 2? Bo ja kupilam niby od 3 miesiąca z gemini no i przyszły mi takie z nr 3 i zglupialam... Bo teraz używam 1 wiec, gdzie niby dwójki zniknely? Byly takie z regulowanym przeplywem, takie do kaszek i takie zwykle od 3 miesiąca i te ostatnie wlasnie zamowilam i teraz nie wiem czy oni sie walnęli czy to tak ma byc ??? A opakowanie wywalilam :/

4me, ja nie wiedząc, że są różne smoczki ;) kupiłam na feedo pl w promocji butelki Avent Natural takie na 260 ml i tam w komplecie były smoczki 2, dlatego mam 3 takie butle.

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dwójki istnieją :/ nie wiem czemu dostalam trojki :/ musze sie udać na stronę aventu i zbadać temat w takim razie...
    Co do mynkow ja mam takie zwykle szklano srebrne z empiku- juz dwa lata i działają super a placilam na pewno mniej niz 50 PLN... Sprawdzałam na stronie ale juz nie widzę ich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 09:59

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Ja też mam te butelki avent. Na prwno są 2 smoczki bo widziałam i w Tesco i chyba w rossmanie tez.I tam było napisane ze od 3mca.
    Ale nie wiedziałam że są też jakieś z regulacją przepływu. ..kurcze tyle tego wszystkiego jest ze nie wiadomo co wybrać. Ja chyba kupie te 2 ale tak jak pisała Easymum ze jak mały się nie denerwuje przy jedzeniu to znaczy ze jest ok. Spróbuję raz mu dać mleko na 2 i zobaczę jak zareaguje

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a zjadla wszystko ? Bo u nas zostało 30ml a i tak czyste mleko to dawalam zawsze 150 .

Problem jest tez taki ze to jej smoczek i jej kształt , chcialam zmienic tego z buzi to nie chciala , kupiłam identycznego bo te 3 miesiące mimo wyparzania wiadomo mikro bakterie czy cos są i za chiny nie chce , całe szczęście ze na noc nie potrzebny a w dzień musi być , marudzi dam smoczka to w oczach odlot widać , lekko spi smoczka wypluje juz się przebudza szuka i trzeba dac

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i wszystko jasne- pierwsze zdjęcie w Google wyjaśnia temat ;)
    Jedynki sa 0+, dwójki są od pierwszego miesiąca, a trojki od trzeciego.

http://www.dwiezabki.pl/AVENT/smoczki_but/wybor2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:12

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ojj ja to bardzo dobrze znam ;) w pierwszym mieszkaniu miałam to samo, na poczatku nie bylo kasy a pozniej tej kasy to bylo szkoda bo wiadomo, ze kiedyś trzeba zmienić i juZ niw warto inwestować ;)
    Teraz się dobrze nalozyla ciaza i przeprowadzka to przynajmniej kasa na wakacje nie poszla tylko wiecej na mieszkanie zostalo. No i to chyba tez dlatego, ze w końcu sobie pomyślałam, ze tu juz osiadziemy na stale i ze urządzę wszystko na tip i top i tak jak mi sie podoba. A ze to moje hobby- mocno zaluje, ze nie poszłam na architekturę;)- to siedziałam po nocach w ciąży i projektowałam:) no i teraz mam parcie by to wszystko wdrożyć:) te wszystkie moje wymarzone rozwiązania jak na przyklad prawdziwy beton na ścianie :D moja mama dostala prawie zawału jak to uslyszala :) beton jest i cieszy moje oko :D

4me to może ty mi dom urządzisz w ramach dodatkowego zlecenia? :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aaaa i wszystko jasne- pierwsze zdjęcie w Google wyjaśnia temat ;)
    Jedynki sa 0+, dwójki są od pierwszego miesiąca, a trojki od trzeciego.

http://www.dwiezabki.pl/AVENT/smoczki_but/wybor2.jpg

Kurcze to nie wiem czy ja źle spojrzałam ale mi się wydaje ze pisało 2 od 3mca . Może się mylę będę pp weekendzie w Tesco kupować to dokładnie zerkne jeszcze

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2787 2788 2789 2790 2791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ