X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci tez tak sie kreca w nocy? Moja czasami non stop kreci glowka przez sen, az ma cale wloski z tylu wytarte,..

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie strasznie cieszę bo powoli wykańczam pokój małego- w końcu po trzech miesiącach ;)
    Stolarze zamontowali dzis drzwi do garderoby- takie długie od ziemi do samego sufitu i cale w farbie magnetyczno tablicowej- uwaga- czarnej ;) takze za kilka lat maly bedzie mial sie gdzie wyżywać a narazie to chyba prezent dla mnie bardziej :) juz kombinuje jakby tu zdążyć wywoalc zdjęcia przed świętami z sesji młodego :)
    W ogóle, to byla przedostatnia rzecz na liście remontowej do zrobienia. Zostala juz tylko jedna i mamy cale mieszkanie w końcu skończone. Robimy postepy bo w poprzednim przez 5 lat nie dorobiliśmy sie niektórych lamp ani cokolow na korytarzu ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 23:14

diatomka, Anitka201, trix lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Tymek ząbkowal to zabe masci tyttpu camilia dentinox nie dawaly rady. Bardzo bolesnie wychodza gorne jedynki a apogeum to gorne kly bo sa polaczone z zatokami:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka Lilka też się wtedy potrafi odginać i popłakiwać... Jem już właściwie wszystko i do teraz było ok. Chyba od jutra przypatrzę się bardziej swoim posiłkom może coś małej wyjątkowo przeszkadza.
    U nas tak było właściwie zawsze, widać taki jej urok, ja też mam słaby żołądek, ciągle mi się coś przelewa w brzuchu. Widać i po mamusi coś dostała.
    Dżuls wrote:
    A czy Wasze dzieci tez tak sie kreca w nocy? Moja czasami non stop kreci glowka przez sen, az ma cale wloski z tylu wytarte,..
    Ja właśnie obserwuje małą na kamerce, już wypadła główką z łóżeczka... A położyłam ją prosto, na środku :P
    Do tego kręcenie, nogi w górę, głowa na boki. Ale cały czas śpi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me super ze juz widzicie koniec remontu:) nas za jakis rok dwa czeka:/ tzn bedziemy musieli sie z sypialni do duzego wyniesc byuuu . Ale mala bedzie miala coraz wiecej gratow i musi byc na to miejsce a nasze lozko zajmuje ponad polowe pokoju a stoi tu jeszxze teraz lozeczko malej i przewijak i duza szafa

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:22

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Moj sie kreci w nocy ale tak calym cialem- z boku na plecki i później cos tam w nocy słyszę, ze czymś rusza- główka, raczkami- nie wiem bo chwile sie powierci i śpi;)

I u mnie malemu tez sie przelewalo w brzuchu- jak u starego faceta ;) ale odkąd problemy z robieniem kupki ustaly to tych odgłosów tez jakby mniej. Zostaly mu jeszczw tylko baki jak u starego faceta :D

Dobra idę spac bo nie wiadomo kiedy go glod zbudzi- a obiecywalam sobie, ze dzis sie szybko poloze i jak co wieczor NICI ;/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls moja tez sie wierci. Mialam takie waleczki zeby sie nie uderzyla ale ktoregos razu rano byla jej buzia wcisnieta w ten walek czyli sie niezle zsunela i juz je zabralam .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    W ogóle, to byla przedostatnia rzecz na liście remontowej do zrobienia. Zostala juz tylko jedna i mamy cale mieszkanie w końcu skończone. Robimy postepy bo w poprzednim przez 5 lat nie dorobiliśmy sie niektórych lamp ani cokolow na korytarzu ;D
    Ja 9,5 roku mieszkam i ciągle do skończenia dużo brakuje :( Zresztą teraz się nie opłaca, przecież lada moment trzeba będzie wszystko porujnować żeby małej pokój stworzyć.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Właśnie czytam o NOP-ach i włos mi się jezy na głowie. Mój mały szczepienie przeszedł wzorowo ale od wczoraj ma problem ze spaniem,a raczej usypianiem. Budzi się z krzykiem przed zasnieciem płacze a wręcz zanosi się tym płaczem. Jak go wezmę na ręce to się uspokaja. Kurcze małż chce przerwać szczepienia a ja już nie wiem co robic..
    do tej pory młody z uśmiechem usypial w swoim łóżeczku i był bardzo pogodny. Nie wiem może po prostu kolejny skok nam idzie bo zaraz zaczynamy 15 tydzień.

Anitka, u mnie to samo. Własnego dziecka nie poznaję, dotąd pogodna i spokojna teraz wrzaskkun jakich mało. Do karuzelki zamiast gadać to jęczy, prawie płacze, ale jak podchodzę to buzia niby pogodna. Dzisiaj to już wogóle koszmar, pozycja do karmienia i ryk jakby ją ze skóry obdzierali. Nie umiałam jej uspokoić, musiałam nosić, bo jak tylko siadałam zaraz syrena włączona. Dodatkowo mało śpi, dotąd potrafiła przespać do godziny, czasem dłużej, a od wczoraj 15 minut i już po spaniu. Sama nie wiem, czy to efekt po szczepieniu (poniedziałek) czy też skok, bo zaczęliśmy 15 tydzień.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anitka, u mnie to samo. Własnego dziecka nie poznaję, dotąd pogodna i spokojna teraz wrzaskkun jakich mało. Do karuzelki zamiast gadać to jęczy, prawie płacze, ale jak podchodzę to buzia niby pogodna. Dzisiaj to już wogóle koszmar, pozycja do karmienia i ryk jakby ją ze skóry obdzierali. Nie umiałam jej uspokoić, musiałam nosić, bo jak tylko siadałam zaraz syrena włączona. Dodatkowo mało śpi, dotąd potrafiła przespać do godziny, czasem dłużej, a od wczoraj 15 minut i już po spaniu. Sama nie wiem, czy to efekt po szczepieniu (poniedziałek) czy też skok, bo zaczęliśmy 15 tydzień.
    Skok, niestety, moja jest IDENTYCZNA!
    Krótki sen, jęczenie, nagłe zmiany nastroju, histeryczny płacz nie do utulenia itd.
    Teraz tylko dotrwać do 19 tygodnia włącznie, damy radę, kto jak nie my :P

easymum, 4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, zazdroszczę babci. Ja nie mam ani jednej dodatkowej ręki do pomocy ;) mąż się stara jak może, ale dużo i długo pracuje, a po pracy jeszcze wykańcza naszą sypialnię. Tak więc nie mogę więcej wymagać. Obie babcie setki kilometrów od nas i wszystko na zasadzie "zrób to sama". Sprzątanie, gotowanie, prasowanie, zakupy, teraz prezenty i pakowanie na wyjazd na Święta. Dobrze, że mam suszarkę, to przynajmniej rozwieszanie prania odpada ;)
    Ale poza tym, że jestem chronicznie niewyspana, to nie narzekam :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Skabarka jestes dowodem na to ze nie trzeba nianczyc dzieciakow 24/7 a wszyscy są szczęśliwi.
    Zeszlo sie z tym ze przed chwilą kolejna kolezanka będąca matka od 2lat udostepnila cos w stylu MAMA na pełny etat ...
    Już połowe zaznaczyłam zeby sie posty nie wyswietlaly ,kumam sa matkami ale niech dadzą spokoj z obrazkami .
    Jakis czas temu byl list matki do córki , zostal udostępniony a jeden typek zjechal komentarzem NO NA PEWNO PRZECZYTA :D

Staraczka, co ty bierzesz ;)? Nic nie zrozumiałam, zresztą nie pierwszy raz ;)

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak pisalam pewnie i szczepienie i skok sie nalozyly co daje straszny efekt

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka, u mnie podobnie, chcociaż teraz od 2 godzin śpi, i to nawet spokojnie. Ale w dzień masakra, nic nie mogę zaplanować, nawet zjedzenia obiadu, bo dzisiaj ledwo zdążyłam nałożyć na talerz, podgrzać i dziubnąć kilka razy a już było po drzemce ...

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki poczytajcie sobie o wczesnych objawqch autyzmu. Bardzo wazny temat i warto conieco wiedziec.

Mnie to dotyczylo troszke bo Tymo dlugo nie mowil, nie dawalam za wygrana bo widzialam ze sie prawidlowo rozwija . Mowa przyszla pozno. Mama powiedzial jak mial 3 lata. Zaczal sensownie mowic w listopadzie rok temu mial 3 lata i 8 miesiecy . Ale w wieku poltora roku mial regres bo Zaczal mowic mama tata baba papa w ciagu weekendu i po weekendzie przestal. Takze mowil tylko dwa dni... Ale nie ulegalam presji i nie dalam sobie wmowic autyzmu, chodzil do zlobka i przedszkola i widzialam ludzi wspolczucie ale mnie to nie obchodzilo bo dalej twierdzilam ze jest ok tylko nie mowi;) i sie nie mylilam. Na wszystko przeszedl czas. Tymo wszytko robil jakby pozniej;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum jak Tosi sie trafily juz takie skrajne darcie ale takie mega to zdarzylo mi sie podac paracetamol- 10 minut i spokoj. Nie wiem moze ja wredy cos boli. Nie mam pojecia.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:22

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to ma czasem niezły chaos w głowie, bo czasem te Jej wpisy to naprawdę są nie do ogarnięcia ;D

Chroniczne zmęczenie... hmmm... coś mi o tym wiadomo.. idę sobie niedawno do kuchni, patrzę a tam w zlewie sloik z musztarda ... i nie, nie PO musztardzie, a Z musztarda ... i tak, jadlam musztarde ... za to czemu on bym w zlewie, a nie tam 'gdzie go wstawialam' czyli w lodówce to nie mam pojęcia ;D

Ostatnio to w ogóle poza takimi akcjami to dopada mnie jeszcze większe odmozdzenie niż w czasie ciąży.. chyba to właśnie można podciągnąć pod zmęczenie =)

Dodam, ze jest prawie pierwsza a moje dziecko jeszcze kręci się w łóżeczku i nie śpi - teoretycznie to mam jeszcze jakieś 6-7 godzin snu, praktycznie pewnie mała wstanie jeszcze ze 2-3 razy żeby pociumkac mleka, odjąć jeszcze to co będę teraz czekać az zaśnie ... po moich szybkich obliczeniach wychodzi, ze czeka mnie ciężka noc... w sumie jutrzejszy dzień chyba też...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja 9,5 roku mieszkam i ciągle do skończenia dużo brakuje :( Zresztą teraz się nie opłaca, przecież lada moment trzeba będzie wszystko porujnować żeby małej pokój stworzyć.
    Ojj ja to bardzo dobrze znam ;) w pierwszym mieszkaniu miałam to samo, na poczatku nie bylo kasy a pozniej tej kasy to bylo szkoda bo wiadomo, ze kiedyś trzeba zmienić i juZ niw warto inwestować ;)
    Teraz się dobrze nalozyla ciaza i przeprowadzka to przynajmniej kasa na wakacje nie poszla tylko wiecej na mieszkanie zostalo. No i to chyba tez dlatego, ze w końcu sobie pomyślałam, ze tu juz osiadziemy na stale i ze urządzę wszystko na tip i top i tak jak mi sie podoba. A ze to moje hobby- mocno zaluje, ze nie poszłam na architekturę;)- to siedziałam po nocach w ciąży i projektowałam:) no i teraz mam parcie by to wszystko wdrożyć:) te wszystkie moje wymarzone rozwiązania jak na przyklad prawdziwy beton na ścianie :D moja mama dostala prawie zawału jak to uslyszala :) beton jest i cieszy moje oko :D

easymum, la_lenka, Lilla My lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2785 2786 2787 2788 2789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ