X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też już się przewracała na boczek. Ale odkąd się znowu skrzywiła to przekręcać się nie chce, nawet nie próbuje. Teraz na tapecie nogi w górze i próby złapania za stopy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja też już się przewracała na boczek. Ale odkąd się znowu skrzywiła to przekręcać się nie chce, nawet nie próbuje. Teraz na tapecie nogi w górze i próby złapania za stopy.

Moja tez znowu wygieta. Właśnie przez próby podania cyca wyginala się do swojej ulubionej pozycji. Ale głowę trzyma sztywno. Za stopy dziś pierwszy raz się łapała ale podejrzewam że bardziej ją ciekawiły skarpetki bo były czarno białe :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha cxyli wasze bobo chwytaja ale sie raczej nie przekrecaja, za to moja obroty robi non stop z brzucha na plecy.

La lenka ja tez miala skape miesiaczki i krotkie i bezbolesne, ale zwrocil moja uwage bol w polowie cyklu w okolicy owulacji ale to byl bol kiedy mnie paralizowalo i kladla sie na podloge . szok co to bylo? I szukalam i szukalam, bylam u trzech gino , ca125 troche przekroczone, ale dalej nic. Az w koncu w usg- guz jajnika... Za miesiac laparoskopia i okazalo sie ze to torbiel endometrialna, i musialam 5 miesiecy brac vissane. Widze ze Ciebie z tym oszczedzili, teraz biore pigulki o podobnym skladzie co vissane. Boje sie kolejnej torbieli bo pewnie usuna z jajnikiem juz.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam pediatra poradzila od czasu do czasu przetrzec buzie tantum verde tzn psiknac na gazik i zdezynfekowac. I jak widzialam ze plesniawki zaczynaja sie znow pojawiac to przecierealam na zmiane z aphtinem. Czasem tez jej psikne w gardziolko . u nas nystatyna na plesniawke pomogla ale to trzeba przecierac kilkanascie razy na dobe. Ja najpierw przecierealam z cztery razy i jak wydawalo mi sie ze zniknelo to wywyalilo ze zdwojna sila. Plesniawka to grzyb ktory jest trudny do wytepienia .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Aha cxyli wasze bobo chwytaja ale sie raczej nie przekrecaja, za to moja obroty robi non stop z brzucha na plecy.
    Moja cholera też się z brzucha przekręci na plecki, ale to ją właśnie ten wyprost (nadmierne napięcie plecków, które rehabilitujemy) ciągnie. Obraca się "od głowy", a to nie jest poprawne, w sumie od dawna jej się tak zdarzało fiknąć, ale mam wrażenie, że to nie do końca świadome.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zalicytowałam właśnie kilka używanych sukienek "awaryjnych" (do przebrania w razie ulania) na chrzest. Wzięłam 74 (na styczeń) i się zastanawiam czy będą dobre. I już chyba znalazłam tą docelową sukienkę, ale to kupię bliżej właściwej daty, żeby rozmiar był dobrze trafiony. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dzis mi bardzo ulewa, nie do porównania z innymi dniami. Jakies pomysły co może byc powodem? Karmie od początku tylko piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:35

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Młoda dzis mi bardzo ulewa, nie do porównania z innymi dniami. Jakies pomysły co może byc powodem? Karmie od początku tylko piersią.
    Moja też miewa takie dni, nie odkryłam do tej pory o co chodzi. Ważne, że przechodzi, nie skupiam się na tym za bardzo :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na łowy do lumpka jedziemy a potem na tesco :)

U mnie nie chwyta w ręce jeszcze tak mocno zabawek , mi palce ściska ładnie :)
    Główki nie podnosi ale na bok sie przekreca :D

Panna się obudziła i spać nie chce , gada sobie z sową haha

• Carolline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka dzięki!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka co znaczy od glowy? Ja widze ze Tosia sie rączka podpiera i wtedy przekreca. Wczoraj widziala ja pediatra i powiedziala ze silna kobitka zniej, nic wiecej. Jaks ie maz wykuruje to bede chciala prywatnie skoczyc do jakiejs rehabilitantki.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka co znaczy od glowy? Ja widze ze Tosia sie rączka podpiera i wtedy przekreca. Wczoraj widziala ja pediatra i powiedziala ze silna kobitka zniej, nic wiecej. Jaks ie maz wykuruje to bede chciala prywatnie skoczyc do jakiejs rehabilitantki.
    Wiesz co to jest ciężko dobrze opisać. Pomysł z obejrzeniem przez rehabilitantke bardzo popieram, to nigdy nie zaszkodzi, a może wyłapać coś co im wcześniej tym łatwiej skorygować.
    Ogólnie chodzi o to, że jak leży na brzuszku to głowę dogina w kierunku pleców i na bok, a wtedy już grawitacja ją ciagnie i fika.
    Ja niestety do pediatry nie mam zaufania, moja córa ma asymetrie, a nasza lekarka nic nie zauważyła, tylko komentarz był, że są postępy np. w trzymaniu głowy na brzuchu - szkoda tylko, że nieprawidłowym wzorcem :/ Ogólnie lekarze często do niczego - dziurkę w pupie też sama odkryłam i odszukalam, że to wymaga pokazania chirurgowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 00:53

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka pytałam się jej to kazała mi swoim mlekiem sutki i otoczkę smarować. Mówi że to najlepszy lek. Choć teraz nie wiem....

Snopy napisz co ci lekarz powiedział odnośnie plesniawek i co kazał ci używać na sutki?

Pleśniawek mały nie miał, bo podaję mu odciągnięte mleko tylko. Mi aphtin nic nie pomógł, więc na sutki dostałam niesterydową masc chlorchinaldin, ale ciut tylko smarowalam i dokładnie myłam przed każdą randką z laktatorem. Potem przez 2 dni wylewałam pokarm i ostro smarowałam, na razie przeszło :)

agatka196 lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lekarzy,to już mam powoli dość wszelakiej maści specjalistów przez których ciągle się przewijamy. Tępy ortopeda stwierdził kręcz szyi, a jak trafiliśmy do rehabilitantki, to stwierdziła asymetrię...będziemy chodzić do niej prywatnie, ale na nfz też wzięłam skierowanie na zajęcia i idziemy w poniedziałek :) Do tego jeszcze okulista,bo Tosiek ma chyba zatkany kanalik i stąd mu ropieje oczko :/ Poza tym przez tę asymetrię trochę wyłączył sobie lewe oczko i patrzy głównie prawym,więc to też mamy z nim ćwiczyć i nie wiadomo,czy jakiś okularków do korekty nie będzie trzeba :(
    A rodzinnego zmieniam na pewno,bo te stare baby same nic nie powiedzą, tylko ty musisz je naprowadzac i ewentualnie skierowanie dostaniesz...a i tak trzeba iść prywatnie,bo na nfz kolejki jak cholera...

• easymum Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy - pozostaje życzyć wytrwałości i szybkiego końca tych wszystkich problemów. Trzymaj się dzielna kobieto! Nie wiem czy Cię pocieszę, ale po burzy zawsze w końcu wychodzi słońce :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze w tym wszystkim jest to, że poza tymi ewidentnymi problemami z układem pokarmowym, to Tosiek jest grzecznym, pogodnym i niezwykle towarzyskim dżentelmenem i do wielu specjalistów nie musielibyśmy latać, gdyby nie beznadziejni pediatrzy... No bo sorry, żeby aż okulista do pokazania jak masować kanalik łzowy przy ropieniu oczka? Muszę zmienić przychodnię, ale kompletnie nie wiem, na którą :/
    I jeszcze to strzelanie na oślep kolejnymi mlekami i preparatami mlekozastępczymi jakoby mm było lekarstwem na wszystkie problemy świata :( Ale żeby jakieś badania najpierw wykonać - po co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 06:57

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:58

Carolline, agatka196, Anitka201, la_lenka, Dżuls, 4me, paula2013, Gusiak, adzia, skabarka, Lilla My, Luna1, trix, easymum, agniesja, karolcia87 lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka wlasnie co z ta dziurka? U nas tez kest zaglebienie bad pupa w strone plecow

Fatalniedziewczyny wyszlo ze chcecie karmic piersia a dzieciaczkomnskaza wychodzi:/ szkoda

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snopy dzięki :-) Tosiek jest cudny :-)

Mi Rafał dziś kupi witaminę C w kropelkach i będę smarować na przemian z swoim mlekiem. W razie co pójdę do lekarza jeszcze.

Jeżeli chodzi o lekarzy to ja już pytań nie mam i ręce mi opadają. Jak nie pójdziesz prywatnie to opieka zdrowotna jest jaka jest.

jeszcze mam pytanie odnośnie witaminy D. Jaka używacie?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy do pediatry juz tylko prywatnie. Dostajemy skierowania na badania i naprawde Pani doktor,zajmuje sie małym porządnie. Moj M mowi, ze aż za porządnie ;) i ma fiola na punkcie KP- co mnie irytuje ;) ale przynajmniej wiem, ze w razie potrzeby nie bedzie pchać MM od razu.
    Minus taki, ze na szczepienia chodzimy na NFZ. Chociaż mamy 5w1 to prywatnie kazda dawka i tak wychodzi pomad 100 pln drożej.
    Mlody ma juz niezla historie choroby przez ten pobyt w szpitalu, zakażenie układu moczowego i teraz ten wąski napletek i jak idę Np na szczepienia to musze cala historię opowiadać na nowo! To taki minus chodzenia na zwykle wizyty prywatnie a na szczepienia państwowo. Na dodatek ciągle jest jakiś nowy pediatra- bo do naszego wybranego jeszcze nie trafiliśmy :/ i nie dość, ze powtarzam w kolko to samo to zawsze drze, co ten pediatra wymyśli!
    Na NFZ za to wyrwałam niezlego nefrologa dziecięcego i juz chyba z nim zostaniemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 08:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2792 2793 2794 2795 2796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ