X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze mówiąc to ja nigdy za świętami jakoś szczególnie nie przepadalam... od pewnego czasu same przykre rzeczy zdarzały mi się właśnie przed świętami i jakoś nie umiałam ich poczuć ani się cieszyć... dopiero te pierwsze święta są dla mnie inne... po raz pierwszy od bardzo dawna tak naprawdę je poczułam i chciałam dekorowac, szykować ... a to wszystko dzięki temu mojemu małemu skrzacikowi <3

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wykopałam męża do piwnicy po choinkę (u nas już od lat sztuczna, bo koty zjadaly igły i chorowały). Ale mam fajną, taką nierówną, więc nie wygląda tak bardzo plastikowo. Tylko poza postawieniem choinki warto by posprzątać, a z tym już gorzej :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam na dzień dzisiejszy tylko posprzątane

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ależ ona ma włosy <3 :O

U nas dziś też już choinka stoi ale sam Rafał ja ubierał. Mała marudziła i nie dała mamie nawet jednej bombki powiesić.

Julita dobrze że lekarz zgłosił to do NOP.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita wlosy Anastazji mega!

Ja tez dzis ubralam choinke, malutka ale jest
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c113912bf5b.jpg

agatka196, Gusiak, bento, la_lenka, 4me, Anitka201, adzia, easymum, julita, paula2013, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od jakiegos czasu boi sie kapieli
    A dzis przeszla sama sievbbie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj kupiliśmy choinkę :-) u nas co roku jodła chyba z sentymentu :-) właśnie pije grzane wino z goździkami i pomarańcza :-) mam nadzieje ze młody obudzi się dopiero rano :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh... jak ja bym się napila wina =)
    Czeka na mnie cały czas to moje poziomkowe, ale przy zasypianiu mego dziecka kolo północy i dwóch pobudkach w nocy szybko pewnie się do niego nie dobiore ;p

Zresztą po takim czasie to pewnie już jedna lampka mnie złoży ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• bento Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również mamy jodłę i dziś dopiero ją ubraliśmy, od czwartku leżała na tarasie i czekała.
    Czy tylko ja cierpię na totalny brak czasu? Teraz sobie usiadłam na chwilkę, ale tak naprawdę powinnam ogarniać chałupę. Ciągle mam pełno roboty. Obiecałam mojemu synowi, że dziś zrobimy pierniczki i d... Mam nadzieje, że jutro się wyrobię. Ogólnie syf wszędzie, a za rogiem Święta.
    Rano z małą byliśmy na usg brzuszka i wszystko ok, mamy też wyniki badania moczu i również wszystko w normie. Temperatura dalej podwyższona... ciągle w około 37,5... nie chcę się nakręcać i badać jej bez potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:46

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety mamy sztuczną przez moje psy bo podgryzaja gałązki i nawet noga do góry juz szła.
    Przede mną stoi Lech free i waham się czy go pić.
    Niby mała wstanie o 2. Co sobota go wyciągam i się zastanawiam czy pić czy nie, a kończy się na tym że grzecznie odnoszę go do lodówki i czeka dalej. Gdyby piła butle nawet bym się nie zastanawiała. :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka myślę, ze lecha free możesz pić spokojnie =) ... to tak jak karmi, ja je piłam niemalże w tym samym czasie co karmilam mała, także przestań patrzeć na butelkę i na zdrówko! =)

edit: Lecha free piłam w ciąży, także oczyść sumienie i pij =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 22:27

agatka196, 4me lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja pije bez obaw bo dla mojego nie ma różnicy czy podam pierś czy butle. Mimo wszystko sporadycznie zdarza mi się coś wypić.

agatka196 lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015-12-19-23-52-15.jpg

Ja dzisiaj też ubrałam choinkę, choć trochę czuć atmosferę świąt. Bo pogoda robi nam psikusa. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 23:58

diatomka, easymum, Carolline, Gusiak, julita, 4me, Anitka201, paula2013, chabasse, agatka196, agniesja, karolcia87 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam piękną choinkę, strasznie mi się podoba co wyszło <3 Ciekawe czy córci się spodoba, może trochę poleży i popatrzy, a nie ciągłe ueee, ueee :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka dawaj no tu zdjecie!

Adzia dla naszych dzieci anomalia bedzie snieg w swieta!

adzia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie te choineczki :) Ja swoją wczoraj przehandlowałam za ten leżaczek, bo w sumie to właśnie po choinkę wybraliśmy się do CH :) Ale ubierzemy starą, mniejszą, a większą kupi się za rok :)
    Za mną koszmarna noc :( Tosiek znów wiercil się przez sen,stękał i jęczał, a po każdej takiej serii szedł jakiś bączek...do tego ta okropna wydzielina :( Ka już naprawdę nie wiem, co mu jest. Żywię się prawie samym gotowanym schabem lub indykiem, swój chleb i lekkie zupy...mleka już bardziej jałowego niż to neocate nie ma...a u Tośka wciąż bez zmian :( :( :( W czasie jedzenia się pręży,czyli to ewidentnie układ pokarmowy. Ale jeśli to nie alergia, to co? Czekanie do 4 stycznia na kolejną wizytę u alergologa brzmi jak wieczność...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy kochana, a może dla odmiany właśnie spróbuj zjeść jakis normalny posiłek? ... być może Twoje jedzenie nie ma wpływu na synka i niepotrzebnie się tylko katujesz?
    U mnie jedna pediatra tez tak mi nagadala, że powonnam jeść tylko sucharki i popijać je wodą (wtedy co mieliśmy takie problemy brzuszkowe) jadlam tak przez tydzień, kompletnie nic się nie zmieniło, wiec zalecenia olalam i jadlam WSZYSTKO łącznie z czekolada, smażonymi rzeczami, śledziami, cebula - no dosłownie wszystko i co? ... jakby nigdy nic z dnia na dzień problemy z brzuszkiem ustąpiły, czasem zdarzy się jakieś prężnie i w ogóle ale bardzo sporadycznie i kupy mamy raz, a czasem nawet jeśli dwa, trzy razu dziennie =)

4me, snoopy_etka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy kurcze wspolczuje. A moze idzcie go gastrologa dzieciego bo zwalanie wszystkiego na alergie moze nie miec zadnego sensu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie chłopaki pojechali po choinkę :) A ja nadaję od rana w trybie nie-chce-mi-się. Ale powiem Wam, że po tym basenie nieco skoczyły mi endorfiny :) Wczoraj małż jak zwykle zamiast trzymać się przepisu, to ugotował obiad po swojemu, przez co był niezjadliwy, dosłownie nie można było wbić widelca, a ja zamiast go opieprzyć, że przepisy to nie luźne sugestie, tylko raczej należy ich się trzymać, zwłaszcza jak coś robisz pierwszy raz, to mu tylko parsknęłam śmiechem znad talerza, ale dzielnie zjadłam wychwalając jakie pyszne, mimo że od pieprzy miałam łzy w oczach :D

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ sie dzis wyspalam. Maly padl o 19.30 i spal do 7 z jedna przerwa na karmienie o 4 :) rano tata wziął,dziecko a ja jeszcze spalam do 9.30. Teraz dostane śniadanko a maly ma pierwsza drzemkę - no to jest życie :)

Snoopy to najlepsza rada od Gusiaka- pojedz normalnie. Cos mi śmierdzi z ta alergia... Jak bedzie cos nie tak od razu zauważysz i wrócisz do schabu z chlebem ;)
    A na mleko po takim jedzeniu to jescze te Twoje dziecko pewnie glodne ciągle bo na prawdę ważne jest by jesc porządnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 09:47

snoopy_etka, paula2013 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2794 2795 2796 2797 2798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ