X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Widzę, że coraz więcej z nas ma jakieś 'problemy' z kp... u mnie poki co w dalszym ciągu dzienna praca z laktatorem, butelka, a cyc przechodzi jedynie w nocy (swoją drogą to kompletnie tego nie rozumiem no ale cóż ;p)

Moja w rączki łapie juz naprawdę bardzo ładnie, za to mamy problem z podnoszeniem główki, bo o przewracaniu to w ogóle nie ma mowy...
    Zapisałam Ją na wtorek i środę do dwóch różnych poradni rehabilitacyjnych i zobaczymy czego sie tam dowiemy.... myślę, że będzie nas czekała codzienna gimnastyka, ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka wlasnie co z ta dziurka? U nas tez kest zaglebienie bad pupa w strone plecow
    Byłam najpierw u chirurga i kazała się nie przejmować - skoro nóżki normalnie się ruszają itp. Tylko kazała dokładnie oczyszczać np. po kupce, bo w tej dziurce mogą się zbierać zabrudzenia i może dojść do zakażenia, ropnia itp.
    Potem podczas kontroli bioderek u ortopedy też to pokazałam. I stwierdził, że jest to prawdopodobnie "spina bifida" czyli rozszczep kręgosłupa - ale właśnie skoro wszystko jest ruchowo ok, to jest to taki stopień, że nie jest groźny - po prostu część ludzi tak ma i nie daje im jakichkolwiek objawów. Co najwyżej wykrywane jest przypadkiem, przy okazji innego urazu, że jakiś krąg jest niedomknięty.
    A poza tym jak zaczęłam gadać z rodziną to okazało się, że mój tata ma taką samą dziurkę. :D Pytałam tego ortopedy i stwierdził, że jak najbardziej może to być dziedziczne i tym bardziej nie należy się tym przejmować (znaczy nie powstało ze względu na niedobór kwasu foliowego czy jakieś nieprawidłowości przy podziale komórek).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Rzadko tu wchodzę bo Oliwka zajmuje mi czas 24/24 i wysysa ze mnie wszystkie siły witalne :-D
    Dziś kończymy 11 tygodni i przyszlysmy się pokazać :)

35b5tts.jpg

la_lenka, adzia, agatka196, Staraczka23, skabarka, paula2013, Gusiak, Lilla My, snoopy_etka, chabasse, Anitka201, 4me, Luna1, trix, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka jeju ale wy biedne jestescie macie takie problemy z bobasami.Snoopy poczytaj dokładnie ale mojej tez ropiały oczka i to ewidentnie wina rosniecia rzęs.Jak rosła góra ropiałay potem przerwa i teraz znwu rosnie duł i znowu ropieje tzn w konciku oka jest żółta ropa a na rzsach taka przezroczysta maz. My na poczatku tez uwywalismy kropelek itd ale to nie ma sensu zobaczymy co z tego wyniknie. My mamy jedynie problem z tym naczyniakiem ale to czas kokaze.za to jak wasze dzieci czegoś nie umią to znoawu ja mam na odwrót u mnie wszystko do przodu mala jak miała miesiac pieknie dzwogała główke jak miała 2 miesiace przewracała sie z pleców na brzuch a od wczoraj z brzucha na plecy i tez sie obawiam ze oby nie za szybko. Nie wspomne o chęci pełzania bo to juz nagminne. Także i tak zle i tak zle hehe

snoopy_etka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy mojemu ropialy na początku oczka przemywalam przygotowana wodą a dodatkowo masaż ale już nie pamiętam wiem że palcem robilam masaż od końca oka do noska i w dół tak jak powieka i brwi mniej więcej a na dole nie pamietam i nie pamiętam od której strony robilam czy dół czy góra więc nie pomoge . mi pokazała położna ale u was chyba długo się ciągnie więc warto iść do okulisty.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję oczka rumiankiem przemywać dwa razy dziennie co najmiej. U nas tez był problem z ropką i po tym właśnie poęknie przeszło. A i masaź tez wykonywałam, po prostu opuszkiem palca uciskalam kącik wewnętrzny oka i tak jakby w miejscu nim kołowałam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna poradziła oczka mlekiem moim zakrapiac jak sie cos dzieje i rezultaty te dwa razy jak zaczynalo oczko ropieć były znakomite.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mać.
    Mój mąż zaprosił teściów, jak co roku na pierwszy dzień świąt, ale to już było wiadomo od dawna. A dziś słyszę: "wiesz, zaprosiłem dziadków na drugi dzień świąt do nas, bo łatwiej będzie im przyjechać do nas, niż nam do nich". Przy czym o ile teścia z jego matką da się opędzić kawką, ciastem itd, i mają wyje*ane na syf w domu, to babcia te wszystkie dania, od których co roku ugina się stół ma zamiar przywieźć do nas, my mamy zrobić jakieś przystawki itd. Kurwa, wytłumaczcie mi, kto po dwóch dniach żarcia robi jeszcze trzecią pieprzoną wigilię full wypas??? Ja się chyba porzygam z przeżarcia już robiąc te przystawki.
    Człowiek myślał, że odpocznie, a teraz znów, kurwa, sprzątaj-gotuj-ogarniaj dzieciaki.
    A, na dodatek kilka dni temu trzasnął mi kręgosłup, a poprawiłam jeszcze dzień później łyżwami z synem (bo, głupia, myślałam że się dobrze czuję) i dziś miałam karny basen. Mięśnie bolą, mózg odpoczął, a ten mi zaraz po wyjściu wyjeżdża w wesołą nowiną o zaproszeniu dziadków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:50

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, byłam dziś w rossmanie i skusiłem się na tą już słynną kostkę, ciekawe czy mała będzie zainteresowana? właśnie wygnałam męża na spacer z Nastusią więc jak wrócą to dam jej prezencik :P

aż się zastanawiam czy to normalne że tak szybko włosy jej rosną? ona ma dopiero 3 miesiące a ja warkoczyki mogę jej pleść :P słaba jakość zdjęcia ale włoski widać
    d2624f57585301f8med.jpg

la_lenka, snoopy_etka, Lilla My, Dżuls, Dominka92, Luna1, trix, MadziaRatMed, Gusiak, easymum, Anitka201, 4me, chabasse, agniesja, agatka196, SweetCherryPie, adzia, karolcia87 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja <3 no nie da sie nie zauwazyc tych wloskow :D świetna!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 14:27

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita, przekonaj córkę żeby oddała trochę z długości mojemu łysolkowi ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wracając jeszcze do wodnistych, zielonych kup po szczepieniu Rotarixem to w czwartek przy okazji drugiej dawki pediatra wypełniła zgłoszenie do NOP naszego przypadku. Ta niby biegunka trwała u nas równe 3 tygodnie :/ teraz kupa jest pierwsza klasa, wróciła do normy! Tylko bacznie obserwuje czy za chwilę po drugiej dawcę to się nie powtórzy... póki co jest ok!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita,śliczne włoski-od razu widać,że pannica :)
    A ja odwołuję wszystko,co złego na mojego starego kiedykolwiek powiedziałam :p Dziś bez mrugnięcia okiem kupił małemu leżaczek tiny love w smyku :) Mały uwielbia swój i mógłby w nim cały dzień spędzac,ale ten nasz to taki bardzo elastyczny i na jego asymetrię nie wskazany,bo Tosiek w nim mocno poskrecany siedzi... Mam taką radochę jakbym kolię z brylantów dostała :) I Tosiek będzie miał w czym spać u dziadków,jak pojedziemy na tydzień na święta :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita Twoja Anastazja ma cudne te włoski... zamiast się tym martwić to Ty się ciesz =)
    Jeszcze parę lat i wszystkie koleżanki będą Jej zazdroscily =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja tez to zgłoszę- zobaczymy co powie pediatra. Aczkolwiek ja do konca nie wiem czy u nas to od tego rotarixu bo on juz dwa dni przed robił podejrzane kupy. Najwazniejsze, ze przeszlo!

Swoja droga miałyśmy jakos podobnie te szczepienia a ja dopiero 7 idę ???? No ale nic tak mi wyliczyli mam nadzieje, ze to jest ok termin :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita włosy 1 klasa :-) mój łysy jak kolano :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka wysłałas w końcu do mnie ten list? =)
    Bo biegam do skrzynki jak owczarek po gazety i ciągle nic... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz święta :D choinka stoi, pachnie grzanym winem i pomarańczami a brudnych okien po ciemku nie widac ;)
    Młody chyba dzis padnie w rekordowym tempie bo wlasnie je na zmianę z przysypianiem na piersi... Jak tylko skończy oddaje go tatusiowi do ululania i sama kończę świąteczne przyozdabianie, co w moim wykonaniu oznacza głównie światełka ;)

A jak u Was? Czuć juz święta ? :D

2i8fxmw.jpg

Gusiak, paula2013, bento, Carolline, Anitka201, adzia, chabasse, agniesja lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c71d75c860b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a333a956615.jpg

U nas tez juz świąteczne od paru dni =)

bento, Carolline, 4me, Anitka201, adzia, chabasse, agniesja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne choineczki. ..super u Was już świątecznie ja dopiero dzisiaj przywiozłam do domu Meza wiec po weekendzie pojedziemy kupić. ..nie mogę się doczekać ☺ uwielbiam święta ☺☺☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2793 2794 2795 2796 2797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ