X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pojem w święta :) Małemu też dam wtedy normalne i smaczne mm, niech też ma radochę z tych świąt :p

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snopy ja chyba nie czekała bym do świąt tylko zaczęła jeść wcześniej... w razie W, gdyby coś się (tfu, tfu, tfu) mialo dziać to lepiej w normalny dzień niż święta =)

Aaaaa... i my jeszcze używamy espumisan 100 plus floractin i naprawdę teraz poza tym, że dziecko zmienia mi się w nietoperza to nie mam na co narzekać =)

Wczoraj znów zasnela mi o 2... ale żeby chociaż przez to przespala cala noc, a to nieeeee... pobudka o 4, 6, a później po 8... pojadla, padlysmy obie i dopiero teraz jak wstaje to czuje, ze żyje =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:56

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka pokaż nam to swoje cudo co wczoraj stworzyłas =)

W ogóle moje dziecko jest choinka oczarowane.... jeszcze wieczorem jak włączamy lampki to mogłaby tak się wpatrywac i wpatrywac... dosłownie po kolei patrzy na każdą gałązke =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    To pojem w święta :) Małemu też dam wtedy normalne i smaczne mm, niech też ma radochę z tych świąt :p
    Ale właśnie o to chodzi byś spróbowała jesc normalnie i karmić małego. Jest duza szansa, ze nic sie nie zmieni u niego na gorsze.... No i espumisan 100 nam to bardzo pomoglo na brzuszkowe prezenie sie małego.

Gusiak lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki lubią światełka wiec choinka to dla nich radość dla oczu...
    Za rok to będziemy pilnować żeby nie zrzucaly bombek

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ostatnio kupki takie wodniste, ale nie wygląda jakby jej coś dolegało, może to też po szczepieniu, bo niektóre z Was piszą, że tak miały, sama nie wiem, bo pewnie jak bym poszła do lekarza to też od azu by mówili,że alegia,a jednak poza tym, że są wodniste to nie pręży się, nie płaczę, nic ją nie boli, robi normalnie. macie jakieś doświadczenia ??

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dlatego ja mam wszystkie plastikowe! Tymo z uporem maniaka zbija bombki. Teraz prawdziwe kupie za jakies piec lat

paula2013 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia doświadczenia mamy takie, ze zrobilismy pelno badan łącznie z kalem i nic nie wyszlo. Wszystko samo przeszlo ale trwalo kilka tygodni... Nikt nic nie wykryl. Chyba bym się nie martwiła na Twoim miejscu skoro dziecko pogodne i ladnie je ;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy etka, jak dla mnie najlepszym tipsem do tej pory, gdy mała zaczęła mi nagle na zielono i paskudnie robić było, zeby każde następne przystawianie zaczynać od cycka którym poprzednio kończyłam, bo sie okazało ze brała tylko to cienkie mleko początkowe bez tłuszczyku i tak w koło jak zaczęłam cycek ten sam podstawiać najpierw do opróżnienia to sie poprawiło na froncie pieluchowym.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Zuzia skończyła dziś 4 miesiące

2ljnz4h.jpg

i to by było na tyle

Gusiak, Carolline, adzia, la_lenka, julita, Luna1, easymum, skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że ja podaję mleko odciagniete laktatorem,więc to na pewno nie to. Dodatkowo dokarmiam mm, bo mojego braknie na 1-2 karmienia w ciągu doby.No nic,odstawię tę dietę, bo na g... się zdaje i małemu dam normalne mm. Poczekamy tylko do jutrzejszego wyniku posiewu, może on coś rozjasni :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ale Zuzia ma swietne pucki na policzkach =)
    Już masz kawał dziewczyny =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Tyle, że ja podaję mleko odciagniete laktatorem,więc to na pewno nie to. Dodatkowo dokarmiam mm, bo mojego braknie na 1-2 karmienia w ciągu doby.No nic,odstawię tę dietę, bo na g... się zdaje i małemu dam normalne mm. Poczekamy tylko do jutrzejszego wyniku posiewu, może on coś rozjasni :)

W sensie, ze chcesz zrezygnować z dawania swojego mleczka i podawać tylko mm?
    Mnie się wydaje, że możesz jeść normalnie i dalej podawać swoje mleczko tak jak to robisz teraz... zobaczysz ze dwa, trzy dni reakcje i wtedy ewentualnie zadecydujesz o odstawieniu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    W sensie, ze chcesz zrezygnować z dawania swojego mleczka i podawać tylko mm?
    Mnie się wydaje, że możesz jeść normalnie i dalej podawać swoje mleczko tak jak to robisz teraz... zobaczysz ze dwa, trzy dni reakcje i wtedy ewentualnie zadecydujesz o odstawieniu =)
    Dokladnie ja tez bym tak zrobiła Snoopy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz, a u mnie komedia z choinką. Po choinkę pojechał małż z moim tatą, co nie mogło skończyć się dobrze, mój tata słynie z tego że jest wysyłany po drzewko "takie najwyżej 1,20 m, Andrzej nie szalej" (moja mama), po czym wraca z badylem po sufit i jeszcze trochę. No a mojemu małżowi w zasadzie wszystko jedno, byleby mieć temat z głowy. Otóż tym razem panowie postanowili kupić choinkę w ciemno, tzn bez rozpakowywania jej z tej siatki. Kupili jodłę kaukaską na jakieś 170cm, małż mocuje krzaczora w stojaku, rozcina siatkę i następuje wielki wybuch, po czym drastycznie zmniejsza nam się przestrzeń życiowa w salonie. Chyba problem z gośćmi sam się rozwiązał, bo nie będą mieli jak usiąść przy stole.

diatomka, Lilla My, adzia, aldonaa, snoopy_etka, paula2013, julita, Anitka201, easymum, Carolline, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przez jakiś czas były zielone kupki , i samo przeszło nie wiem czym mogło być spowodowane bo karmiony tylko mm wiec nie ma tak jak u Was przy kp wpływu moje jedzenie

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamierzam na razie odstawiać swojego pokarmu - broń Boże...
    Ale chodzi mi o to, że dokarmiać będę go zwykłym mm (Bebilonem lub ewentualnie jakimś mlekiem H.A.), bo na razie wciskam mu na te 1-2 karmienia Neocate dla alergików, a on go w ogóle nie chce jeść, bo jest okropne w smaku (na razie mieszam ze swoim). A że nie widać żadnej poprawy, to nie chcę go tym karmić, bo to same sztuczne aminokwasy :/

Paula, zielone od czasu do czasu to nie problem. U nas ciągle konsystencja kisielu, strzela z nimi jak z armaty - a ile się przy tym umęczy? Podobnie w nocy od 1:00 do 4:00 rzuca się średnio co 20-30 minut przez sen i uspokaja się dopiero, kiedy puści bączka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 15:04

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:28

skabarka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dzuls, moja "jodelka" ma raptem 220 cm :) ale na szczescie salon mam 2 pokojowy wiec na brak miejsca nie narzekam. :)
    Ha, no to pewnie ja mam całe mieszkanie wielkości Twojego salonu, a jodełkę niewiele mniejszą, w sumie :D

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:28

easymum, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2795 2796 2797 2798 2799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ