Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lenka, do spania polecam śpiworek, a wtedy to same body i skarpetki wystarczaja, bo spiworek ma warstwę nad i pod dzieckiem
Co do skarpetek, to dla mnie najlepsze są ze Smyka, takie one size (te,co na zdjęciu profilowym). Gumka w ogóle nie uciska i są super miękkie. Ostatnio kupiłam znów,bo były w promocji.
Co do usypiania,to u nas w dzień świetnie sprawdza się patent z kocykiem,tym mięciutkim z biedronki. Jak Tosiek zaczyna marudzic,to dostaje kocyk zwany przez nas "milutkiem", czasem też smoczek i po chwili machania głową w prawo i w lewo sam usypia (śmiejemy się,że sam się kołysze). Czasem chce też smoka i wtedy odpływa momentalnie przy kocyku lub leży i patrzy w sufit, bo zauważyłam,że potrzebuje też chwil wyciszenia,nie koniecznie drzemki i dzięki kocykowi i smoczkowi się uspokaja.
Na noc zasypia już przy butli (nie idzie go nakarmić na full) bądź przy kocyku i szumisiu, ale to rzadko
-
Dzień dobry
My z zasypianiem mamy różnie... są dni kiedy naprawdę musze mała ostro lulac, a i tez przed północą nie zaśnie, a są też takie ze po jedzeniu wystarczy Ją odłożyć i juz się oczka zamykają
Ostatnio narzekałam, ze Nadia mi coś mało je tak teraz zaczęła nadrabiać... druga nic kiedy znów budzi się dwa razy z wieeeeeelkim glodem i wtramala ok 120 ml mleka...najgorsze to, ze coś dziś w ogóle nie chce piesi nawet nocą, gdzie zwykle nie było problemu tak dziś za każdą próba jest krzyk ... miałam co prawda mleko ściągnięte wcześniej, wiec nie było problemu, ale jednak to Jej nocne cycanie na pewno wspomagalo mi tą moją marną laktacje... -
A co do rozszerzania diety to powoli zaczynamy dodawać do mleczka kleik ryżowy... na 140 ml mleka dodalam jedna miarę kleiku, żadnych problemów z brzuszkiem nie było, a i Nadia wyjątkowo szybko pochłonęła cala butle niemalże bez odrywania, wiec wnioskuję ze Jej smakowało
Teraz przez kilka dni po podaje kleik z mleczkiem w dzień i później zacznę zwiększac ilość miarek i dawać do w nocy, może tak będzie się bardziej na jadac i przespi ładnie nocke. -
nick nieaktualny
-
Staraczka ja chętnie choc y na jedną noc. U nas jakaś masakra, wczoraj pobudka co godzinę (po pierwszym 4 h śnie) dzisiaj księżna przed północą wyspana i walczyłam z jej rykiem do 2, pozniej cyc co chwile i marudzenie i tak do rana
czuję jak mnie oczy pieką od niewyspania
-
julita wrote:Dżuls u mojej jak się przyjrzę to jedno oczko jest ciut mniejsze od drugiego, już kiedyś o tym pisałam ale zupełnie nie wiązałam tego z asymetrią i z uszkami podobnie jak u twojej małej, wiesz my tą poduszkę kupimy bez znaczenia co powie rehabilitantka tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar wybać, czym się sugerowałaś decydując się na xl?
-
...a najbardziej to wkurza mnie mój mąż. Główka jest ewidentnie krzywa, uszy, czółko itd też, a mąż upiera się, że z tego wyrośnie, a poza tym "widziałaś kogoś, kto ma idealnie prostą głowę?". Mam w dupie, nawet nie konsultowałam z nim tej poduszki.
Najgorsze, że jak przyjedzie szanowna teściowa to razem będą mnie obśmiewać i boję się, że się zagotuję i coś palnę. Tym bardziej, że cała rodzina ze strony teściowej ma płaskie głowy z tyłu, jak jakieś mongoły, więc mam pole do pojazduWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:31
-
Alicja83 wrote:Dzuls wsadzilam i nic nie czuje
a co man czuc, sa poprostu twarde , z tym noszeniem to racja i jak ja tego teraz od uczyc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrzcie co reklamy robią z ludźmi , naogladalla sie retuszu i uważa że dziecko nie jest wystarczająco piękne , jakie to przykre że ludzie oceniają po wyglądzie , powinna się cieszyć że córka zdrowa
http://www.papilot.pl/historie-czytelniczek/32811/LIST-Ja-jestem-ladna-moj-partner-przystojny-a-nasze-dziecko.html
________
Mąż o 9 wyjechał i wróci za 2-3tygodnie -
Dżuls wrote:Jezu, moja mała w ogóle nie chce spać. W ciągu dnia ma drzemki po max 1h i budzi się co chwila. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo wcale nie będzie mi spać za dnia.......grr
Godzina to i tak nieźle. Mój ma 3 drzemki po 30 minut max...jak on się wtedy wysypia i regeneruje? A w tym czasie to się ledwo wysrać za przeproszeniem można, bo o umyciu się,czy gotowaniu strach myśleć,jeśli królewicz akurat po 15 minutach otworzy oczy...A ma taką fazę, że owszem - będzie się bawić, ale trzeba być w pobliżu, bo inaczej alarmWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 11:06
Dżuls, Carolline lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Moka może zmien rytm dnia , przetrzymaj dłużej żeby Gabrysia nie spala .
Ja tak się chwale ze przesypia ale czasami jest nie do zniesienia jak nie śpi to sama nie wie co chce i trzeba skakać nad nią -
julita wrote:Dżuls, którą wybrałaś poduchę, head care pro czy head pro basic?
Wiesz, z tymi rozmiarami wydaje mi się że jest to trochę naciąganie, wydać 3x200zł a 1x200zł to jest różnica... a przedziały centymetrowe małe i też wezmę L -
Snoopy - chodzilo mi o drzemki W SUMIE po 1h, bo zazwyczaj to jest np 6x10min
Ledwo zdąże sobie zrobić kanapkę, a młoda już się drze, nawet jak w domu jest cisza. Do tego starszak lubi sobie w tym czasie wejsc do pokoju, zeby teatralnym szeptem spytac: "mamaaaaa usypiasz Manię??", bo tatus siedzi przy kompie ze sluchawkami na uszach i nie wie, ze trzeba spacyfikowac mlodego w polowie drogi do mojego pokoju. A glamanie cyckow zamiast smoczka doprowadza mnie juz do placzu...
Z innej beczki: ledwo wykurowalam sie z zoladkowki, a dopadla mnie angina, fajnie co? Brala ktoras augmentin podczas kp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:05
-
nick nieaktualny
-
Dżuls, nie zazdroszczę... Nie wiem, jak ci Mania w nocy śpi, ale może chociaż lepiej niż Tosiek, który już o 4:00 jest zwarty i gotowy do zabawy
Co do rozbudzania, to co prawda nie mam w domu starszaka, który bezpardonowo otwierałby japę, kiedy Tosiek śpi, ale... mam męża, który czasem zapomina iż mamy dziecko i zachowuje się jak pan na włościach - no bo czemu niby nie walnąć kubkiem o stolik, czy nie pierdyknąć drzwiami do łazienki w taki sposób, że sąsiedzi 2 piętra wyżej usłysząA już na pewno kiedy syn śpi, to można ryknąć telewizorem, latając po kanałach w te i we wte :p
-
nick nieaktualnySerio taki lekki sen ?
Ja tluklam wczoraj kotlety a mała mi spała w kuchni , blender czy mikser Nie rusza jej
Pies szczeka to też zero odruchu czy budzenia .
Jak gdzies jestesmy i w jednym pomieszczeniu jest z nami to babka , moja mama czy ciotka uciszaja towarzystwo bo mała śpi wtedy mówię że jak śpi to się normalnie rozmawia .
Pisałam wam jak koleżanka była i jej syn pół roczny spał w wózku a mi pralka odwirowanie robiła i się obudził , ona nic zrobić nie może jak młody śpi a jak nie śpi to znowu też nic bo trzeba z małym się bawić