WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls znalazłam na OLX mimos xl (stan bardzo dobry) za 130zł, biorę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:23

Dżuls lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio serio, starszak spal jak aniol, potrzafil przespac 3h na spacerze i potem jeszcze w wozku 2 w domu, w nocy cycal, najadal sie i spokojnie dal sie odlozyc do lozeczka :P a mloda co prawda w nocy budzi sie o stalych porach, wiec nie narzekam, ale spalaby najechetniej z cyckiem w buzi. Za dnia to juz dramat pomalu. Ciurkiem sama przespi moze z 15 min, a jak dluzej to albo przytulona do cycka, albo ciamciajac go ciagle. Juz probowalam wszystkiego, zeby hrabina przeprosila sie ze smokiem, ale nic, zadnego efektu, tykko ja jeszcze bardziej zloszcza te smoczki. Ja nie wiem, moze to moja wina i gdzies po srodze stracilam rewolucjna czujnosc, albo po prostu ten egzemplarz tak ma i nic na to nie poradze. Jeszcze dobila mnie moja matka. Dzwonie do niej zeby sie wyzalic, a ta na kazda skarge odpowiada: "o, to zupelnie jak ty, jak bylas mala" i dam sobie reke uciac, ze wyczuwam w jej glosie nutke satysfakcji, bo rozbawienie na pewno :D

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, no to zaczynamy :D ja tez na olx :) podpytalam tych ludzi, to podobno poduche polecila im pediatra, bo odksztalcenie glowki bylo juz mocno zauwzalne, zreszta tam gdzie i moja mala ma. Polecili mi jeszcze materac i nastepna poduche, tylko teraz pisze z komorki i nie mam jak podrzucic linku. Zacznali jak ich syn mial 6 miesiecy.
    A u nas od kilku dni nie ma zmiluj, mloda ma intensywny trening lezenia na brzuszku i niech sie przyzwyczai, bo nie zamierzam odpuscic, trudno. Jak tak porownuje ze starszakiem, ktory ma piekna glowke, to roznica miedzy nimi jest tylko w pozycji spania, bo on tez bul straszny leniuch jesli chodzi o podnoszenie glowy. Mlody spal na brzuchu, wiec mam nadzieje ze poducha do spania zda egzamin i mlodej sie poprawi. A tymczasem cwiczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:34

julita lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka no! nie mogę dodzwonić się do babki z tego ogłoszenia i tak pomyślałam że może Ty ją wczoraj kupiłaś a ogłoszenie nadal wisi :D ??

o 6 miesięcy to już dużo nie? czyli u naszych dzieciaczków jest jeszcze większa szansa że będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:46

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma krzywą główkę jak popatrzeć pod odpowiednim kątem. :/ Tylko ja się boję tej poduchy, no i jak na tym karmić? Pogadam z rehabilitantką co myśli, ale mam nadzieje, że samo się naprostuje jak zacznie siedzieć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to nie ja, ja kupilam za 150zl i podobno poduszka juz do mnie jedzie :)
    No podbno od 6 miesiaca glowka juz troche wolniej rosnie.

8pdp47e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:59

la_lenka, Staraczka23, Dżuls, Lilla My, Kasiarzynka, julita, Gusiak, paula2013, karolcia87, easymum, 4me, Wonderland, chabasse, trix lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł na prezent na Dzień Babci i Dzień Dziadka: http://moidziadkowie.pl/

easymum, chabasse lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Serio serio, starszak spal jak aniol, potrzafil przespac 3h na spacerze i potem jeszcze w wozku 2 w domu, w nocy cycal, najadal sie i spokojnie dal sie odlozyc do lozeczka :P a mloda co prawda w nocy budzi sie o stalych porach, wiec nie narzekam, ale spalaby najechetniej z cyckiem w buzi. Za dnia to juz dramat pomalu. Ciurkiem sama przespi moze z 15 min, a jak dluzej to albo przytulona do cycka, albo ciamciajac go ciagle. Juz probowalam wszystkiego, zeby hrabina przeprosila sie ze smokiem, ale nic, zadnego efektu, tykko ja jeszcze bardziej zloszcza te smoczki. Ja nie wiem, moze to moja wina i gdzies po srodze stracilam rewolucjna czujnosc, albo po prostu ten egzemplarz tak ma i nic na to nie poradze. Jeszcze dobila mnie moja matka. Dzwonie do niej zeby sie wyzalic, a ta na kazda skarge odpowiada: "o, to zupelnie jak ty, jak bylas mala" i dam sobie reke uciac, ze wyczuwam w jej glosie nutke satysfakcji, bo rozbawienie na pewno :D
    Witaj w klubie...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja mam juz :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol, właśnie mnie oświeciło, że Marianna kończy dziś 4 miesiące :D

easymum, paula2013, Kasiarzynka, karolcia87, snoopy_etka, Kucykowa lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ręce mi opadają, głupota ludzka nie ma granic. W poniedziałek szwagierką wyszła na żądanie ze szpitala z roczną córką (mała miała zapalenie płuc i w szpitalu złapała jeszcze rota) ok środy. kupy podobno już były ok, a oni w piątek dziadków i nas odwiedzają. Noż cholera jasna bezmózgi jedne przecież mała może zarażać. A jako ciekawostkę dopiszę, że wczoraj byli z nią przyjmującą od 10dni antybiotyk w centrum handlowym na kawce bo im się do ludzi chciało po tym szpitalu.
    No to wywaliłam to z siebie, zapowiedziała tylko, że jak któreś z nas zachowuje zamurowuję drzwi do teściów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:15

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co kupujecie dziadkom i babciom?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Oj ręce mi opadają, głupota ludzka nie ma granic. W poniedziałek szwagierką wyszła na żądanie ze szpitala z roczną córką (mała miała zapalenie płuc i w szpitalu złapała jeszcze rota) ok środy. kupy podobno już były ok, a oni w piątek dziadków i nas odwiedzają. Noż cholera jasna bezmózgi jedne przecież mała może zarażać. A jako ciekawostkę dopiszę, że wczoraj byli z nią przyjmującą od 10dni antybiotyk w centrum handlowym na kawce bo im się do ludzi chciało po tym szpitalu.
    No to wywaliłam to z siebie, zapowiedziała tylko, że jak któreś z nas zachowuje zamurowuję drzwi do teściów.
    No helouuuu, jechaliśmy teraz na sylwestra do rodziców na działkę i w ostatniej chwili, dosłownie jak już siedzieliśmy w samochodzie dzwoni moja siostra, że "co prawda mieliśmy w planach spędzić całą trójką sylwestra w domu, ale M ma anginę, mnie coś właśnie łapie, więc chyba podrzucimy Wam młodą" (lat 7). Powiedziałam jej, że rozumiem ich ból, ale niech nawet się nie ważą. I nie podrzucili.
    Ja bym narobiła dziadkom rabanu i przełożyła wszystko o jakieś 2 tygodnie (dobrze zrozumiałam, że mieszkacie razem i oni zaprosili...?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:34

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy część domu dobudowany do rodziców męża i przejście do nich przez piętro, oni zajmują dół. Rodzice niezapraszali, teściowa sama była zaskoczona.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Mamy część domu dobudowany do rodziców męża i przejście do nich przez piętro, oni zajmują dół. Rodzice niezapraszali, teściowa sama była zaskoczona.
    No to tym bardziej trzeba było powiedzieć, że na razie nie ma takiej opcji. Zawsze możecie powiedzieć, że panuje u Was jakiś wirus :P

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zorientowała, że są u dziadków, (spałam z Manią) to ich starsza u nas oglądała bajki, a mój Michu bawił się z tą "chorą" u dziadków, gdzie też polazł mój mąż. Wstałam, zawołałam ich i naświetliłam sprawę mężowi, ten wymył dzieciakom łapska, klamki i wyprosił bratanicę a teraz czekany.
    No właśnie po jakim czasie nie daj Boże coś może się wykluć, po jakim czasie będziemy wiedzieli, że jesteśmy bezpieczni? Macie doświadczenie jakieś?

5b09tv73mjpedncc.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Jak się zorientowała, że są u dziadków, (spałam z Manią) to ich starsza u nas oglądała bajki, a mój Michu bawił się z tą "chorą" u dziadków, gdzie też polazł mój mąż. Wstałam, zawołałam ich i naświetliłam sprawę mężowi, ten wymył dzieciakom łapska, klamki i wyprosił bratanicę a teraz czekany.
    No właśnie po jakim czasie nie daj Boże coś może się wykluć, po jakim czasie będziemy wiedzieli, że jesteśmy bezpieczni? Macie doświadczenie jakieś?

Na wirusy możecie wziąć profilaktycznie Neosine lub Groprinosin - są to leki antywirusowe bez recepty (teraz są, bo wcześniej były na receptę). Tylko trzeba to szybko zażyć. Okres wykluwania się wirusa to ok. 2 dni

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie coś takiego pod szafka ?
    Strzelił dziad rano , i niewiem gdzie zamówić a nazwy nigdzie nie mam , szkło grube więc mąż mnie może zabić jak wróci bo zmieniałam wczoraj żarówkę i chyba coś poszło nie tak :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb222702b21f.jpg

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pierzecie zabawki/maskotki, chodzi mi o to czy dodajecie płynu do płukania czy w samym do prania? I w ilu stopniach? Zgłupiałam już :D

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 2823 2824 2825 2826 2827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ