WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Jak pierzecie zabawki/maskotki, chodzi mi o to czy dodajecie płynu do płukania czy w samym do prania? I w ilu stopniach? Zgłupiałam już :D
    Razem ze zwykłym praniem dzieckowym, najwyżej włączam dodatkowe płukanie.

karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Oj ręce mi opadają, głupota ludzka nie ma granic. W poniedziałek szwagierką wyszła na żądanie ze szpitala z roczną córką (mała miała zapalenie płuc i w szpitalu złapała jeszcze rota) ok środy. kupy podobno już były ok, a oni w piątek dziadków i nas odwiedzają. Noż cholera jasna bezmózgi jedne przecież mała może zarażać. A jako ciekawostkę dopiszę, że wczoraj byli z nią przyjmującą od 10dni antybiotyk w centrum handlowym na kawce bo im się do ludzi chciało po tym szpitalu.
    No to wywaliłam to z siebie, zapowiedziała tylko, że jak któreś z nas zachowuje zamurowuję drzwi do teściów.

Masz rację ze głupota nie ma granic. Jak można nie pomyśleć że jest małe dziecko i można zarazić, e sumie to każdy może złapać coś jak to rota. Z takim dzieckiem powinno się zostać w domu o galerii juz nie wspomnę
    To oni chyba nie mają wyobraźni

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela - to ja Cię źle zrozumiałam, bo oni u Ciebie już byli, a ja myślałam, że dopiero mają przyjść. Bezmyślni totalnie.

Julita - przyszła poduszka, jest bardzo fajna i sztywna, zero odgnieceń czy odkształceń, więc jestem zadowolona. Ciekawe teraz tylko, czy hrabina będzie chciała na tym spać :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dziewczynek - zakładacie czasami córkom jakieś takie ozdobne opaski?
    Chciałabym coś temu mojemu łysolkowi założyć na głowę na chrzest, ale nie wiem czy w tym wytrzyma, nie będzie sobie ściągać itp. Czapkę to można zawiązać, ale boję się, że będzie jej gorąco dlatego pomyślałam o opasce. Tylko czy to ma sens?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mamy dziewczynek - zakładacie czasami córkom jakieś takie ozdobne opaski?
    Chciałabym coś temu mojemu łysolkowi założyć na głowę na chrzest, ale nie wiem czy w tym wytrzyma, nie będzie sobie ściągać itp. Czapkę to można zawiązać, ale boję się, że będzie jej gorąco dlatego pomyślałam o opasce. Tylko czy to ma sens?
    Ja młodej założyłam opaskę z kokardką na święta i chyba nawet nie zorientowała się, że ma coś na głowie :)

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opaski zakładamy od święta, mamy takie bawełniane z hm, jak będzie większej chodząca to planuję jej sama robić, takie z kwiatkami albo w stylu pinup, w necie pełno instrukcji :)
    Myślę, że w opasce spokojnie wytrzyma, dzieciaczki chyba jeszcźe są za małe by same ściągać głowy ;)

Gabrysię dopadł katarek, odciągamy i psiakami wodą morską i 3 razy dziennie nasivinem soft. Gorączki nie ma, kaszelku tez, wydzielina przezroczysta, wiec lekarz chyba nie jest konieczny?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ela - to ja Cię źle zrozumiałam, bo oni u Ciebie już byli, a ja myślałam, że dopiero mają przyjść. Bezmyślni totalnie.

Julita - przyszła poduszka, jest bardzo fajna i sztywna, zero odgnieceń czy odkształceń, więc jestem zadowolona. Ciekawe teraz tylko, czy hrabina będzie chciała na tym spać :D

Dżuls udało mi się kupić poduszkę, jutro będę już ją miała, mam nadzieje że też będzie w tak dobrym stanie jak twoja :) choć kobieta zapewnia że jest w stanie bardzo dobrym. No i też zastanawiam się czy młoda będzie chciała spać czy nie będzie się wiercić bo teraz jest tak że idzie spać w zdłuż łóżka a budzi się już w poprzeg :P

A za godzinę lecę do rehabilitantki, zobaczę co powie.

Dżuls lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Git, to daj znać co na to rehabilitantka. Ja mam wizytę jutro.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczynki. Jak tam po świętach? Ile kilo wiecej na wadze? I nie pytam o dzieciaczki :D hehhe zartuje ;)

My ostatnio mamy u młodego codziennie kupę na plecach i doszłam do wniosku, ze juz pora na pieluchy nr 4. Przymierzyłam i pasują - szok co za maly grubasek ;) czy ktos juz tez nosi czwóreczki? Mnie to przeraza bo dwu letni syn mojej koleżanki tez nosi czwórki :0

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol,
    U nas tez chorobsko :( Moka,mialysmy katar przezroczysty ostatnie 3 dni a dzis juz zielone gluty i jutro idziemy do lekarza. Za tydz mamy wyjechac w gory...Jesli lekarka zdecyduje,ze nie to przekladam wyjazd. Tempki nie ma i apetyt dopisuje. Niestety ten katar gesty i pokaslywanie :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    czy ktos juz tez nosi czwóreczki?
    Już czwarte opakowanie Dady lecimy na 4.

Ja się nie ważę po świętach, wole się nie przestraszyć :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My ostatnio mamy u młodego codziennie kupę na plecach i doszłam do wniosku, ze juz pora na pieluchy nr 4. Przymierzyłam i pasują - szok co za maly grubasek ;) czy ktos juz tez nosi czwóreczki? Mnie to przeraza bo dwu letni syn mojej koleżanki tez nosi czwórki :0
    Hehe, moja "mała" (8kg!!!) już od miesiąca na czwórkach :)

Ja się nie ważę, wystarczy mi to, co widzę w lustrze... :>

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Myślę, że w opasce spokojnie wytrzyma, dzieciaczki chyba jeszcźe są za małe by same ściągać głowy ;)
    Moja jest jakaś taka kumata z rączkami, więc kto ja tam wie. ;) Operowanie rączkami to ma super rozwinięte, od dawna przekłada zabawkę z ręki do ręki, ciągle za coś łapie i ciągnie. Np. troczki od czapeczki to hit nad hity :P .
    Znalazłam jakiś kawałek miękkiej gumki, zrobię jej tymczasową "opaskę" na próbę żeby przetestować czy wytrzyma.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki krem do pupy używacie ?
    Kończy mi się penaten i niewiem jaki kupić :D

Co do ozdób ja nie ubieramm i nie mam bo po co upiekszac niemowlaka który sam w sobie jest piękny i zbiera ochy achy :D

Pierwsze słyszę o okuliscie .

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Linomag. Do pupy, do buzi, do wszystkiego.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to mnie pocieszylyscie :) znaczy, ze mój "maly" nie sam taki duży :D
    Ja tez sie jeszcze nie ważę - dla mnie święta trwają do środy. Jeszcze dzis rodzinne odwiedziny i nie moze przeciez byc kawy bez ciasta :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o co kaman z tym okulista? Nas nikt nie wysylal na zadne standardowe badania przed skończonym trzecim miesiącem????

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Co do ozdób ja nie ubieramm i nie mam bo po co upiekszac niemowlaka który sam w sobie jest piękny i zbiera ochy achy :D

Bepanthen jest u nas naj. Smaruję nim na noc, w dzień używam olejek ze słodkich migdałów - świetny. Słyszałam też, że olej kokosowy jest genialny, ale ja nie lubię tego zapachu, więc wolę migdały.

A co do ozdób, to ja też piękna jestem, a jednak czasem jakąś biżuterię zakładam. ;) Nie wspominając o makijażu. :P
    Ogólnie na co dzień to też nie bardzo wygodne mi się to wydaje, ale na jakąś okazję bardzo mi się podoba jak dziecko ma też coś na głowie, fajnie uzupełnia strój. :)

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:19

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 2824 2825 2826 2827 2828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ