Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moka89 wrote:Mam cały ikeowy słoik pysznych pierników mojej mamy. Odkopałam szybko przepis i co? 3/4 szkół mleka... Moja nadzieja, ze zaraz je dopadnę prysła ;P
W ogole to mam wątpliwości czy te zmiany skórne to od mleka, chyba wybiorę się z Gabką do alergologa.. -
U mnie mata skip hop sprawdza sie rewelacyjnie. Młody o wiele lepiej sobie na niej radzi ze wszelkimi ruchami rozwojowymi niz Np na miękkim lozku. W ogóle gagatek niezle przekreca sie juz z pleckow na boczek a jak go poloze na brzuchuto juz zaczyna sie odpychać nozkami- jakby chcial raczkować
Ogólnie ja mate polecam bardzo. Moze nie koniecznie musi byc skip hop ale ta dodatkowo jest ladna- leży w salonie i nie daje po oczach mocnymi kolorami- no chyba, ze ktos to lubipaula2013, trix lubią tę wiadomość
-
http://www.powerman.com.pl/maty-fitness/566-mata-fitness-puzzle-100x100x2-cm.html
Jeśli chodzi o matę to ją kupiła taką, już nie potrzebuję kocyków, jest grubą, więc myślę, że małej od podłogi ciepło.
A latem zamierzam wystawić do ogrodu i będzie na czym usiąść.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
ela wrote:http://www.powerman.com.pl/maty-fitness/566-mata-fitness-puzzle-100x100x2-cm.html
A Skip Hopa chyba w końcu kupię, może po chrzcinach. Materac z sofy jest fajny do poleżenia, ale z obrotami to ciężko, za miękko. -
Moka, ja namiętnie podgryzałam ciasteczka felicjańskie z biedronki i toruńskie pierniki (ale te lukrowane, bo inne mają bmk), ale dziś dowiedziałam się, że już nie muszę i uczciłam to cukierkami z choinki, a jutro z tej radości upiekę chyba sernik
Dziś byliśmy u alergolog i po 5 tygodniach ostrej diety wykluczyła alergię... problemy młodego to albo bardzo niedojrzały układ pokarmowy, albo tzw. refluks ukryty...Mamy dokończyć dokarmianie Neocate (została puszka), potem przejść na 1-2 puszki mleka H.A. (a ja mam powoli wprowadzać nabiał), żeby nie od razu na pełnowartowściowe bmk po takiej długiej przerwie, a potem na mleko AR i ono może pomoże Tośkowi, a później już do zwykłego mogę dosypywać kleik czy kaszkę
Co do wizyt rehabilitantek, to my sami jeździmy do gabinetu i płacimy 70 zł, a teraz dodatkowo dostaliśmy rehabilitację na nfz 5 spotkań i zaczynamy 20 stycznia, także dość szybko
Mam jeszcze pytanie... otóż Tosiek ostatnio przewraca się z brzucha na plecy,ale tylko w jedną stronę i zastanawiam się, czy to nowa umiejętność, czy konsekwencja jego asymetrii, która ściąga go w jedną stronę???
-
A ja z względu na to, ze młody znów robi luźne stolce i ze śluzem zrobilam na własną rękę badanie kalu i znów wyszly te cialka redukujące tym razem jeszcze wyższe na poziomie 0,75%. Wyczytałam w necie, ze norma jest do 0,25% wiec ewidentnie jest cos na rzeczy. Moze to być nietolerancja laktozy- spowodowana różnymi przyczynami- moze byc wtórna ale takze wywolana choroba jelit
czy Np alergia na bmk. Takze idę z tymi wynikami do lekarza i zobaczę co powie
oprócz tego wyszly nam tluszcze w kale a to tez podobno świadczyć moze o alergii.
Oprócz tych kup, maly ma jeszcze lekkie krostki na czole i ostatnio lekko suche kolankaoprócz tego nie wygląda jakby go bolal brzuszek czy mial jakies problemy. Nie wiem czy dlatego lekarka nie olala teoche sprawy. Mysle, ze musze to skonsultować z innym lekarzem bo moze takie niereagowanie na alergie czy nietolernacje moze doprowadzić do podrażnienia jelit itp...
Robila moze ktoras z Was takie badania kalu i miała podobne wyniki- ph 5,0- poniżej normy ;( cialka redukujące aż 0,75% no i tluszcze obecne????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:41
-
snoopy_etka wrote:Mam jeszcze pytanie... otóż Tosiek ostatnio przewraca się z brzucha na plecy,ale tylko w jedną stronę i zastanawiam się, czy to nowa umiejętność, czy konsekwencja jego asymetrii, która ściąga go w jedną stronę???
Proponuje nagraj to na komórkę i pokaż rehabilitantowi - ja tak robię jak mnie coś zastanawia - albo filmik, albo fotka i nasza fizjoterapeutka ocenia i wyjaśnia moje wątpliwości.snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
LaLenka moja mata nie ma zapachu, więc nawet nie pomyślałam, że może mieć coś nie halo w składzie. Na allegro w opisie jest napisane, że nadaje się do wyłożenia miejsca zabaw dla dzieci, ale atestów nie sprawdzała.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Mój synek chodzi na judo i takich mat używają, więc myślę, że jakieś dopuszczenia mają. Na szybko wyczytałam, że ta akurat zrobiona jest z pianki eva, która ma opinię bezpiecznej.
ela wrote:LaLenka moja mata nie ma zapachu, więc nawet nie pomyślałam, że może mieć coś nie halo w składzie. Na allegro w opisie jest napisane, że nadaje się do wyłożenia miejsca zabaw dla dzieci, ale atestów nie sprawdzała.
-
ela wrote:Mój synek chodzi na judo i takich mat używają, więc myślę, że jakieś dopuszczenia mają. Na szybko wyczytałam, że ta akurat zrobiona jest z pianki eva, która ma opinię bezpiecznej.
Również Skip Hopy to mają, ale liczę, że dużo mniej niż takie "zwykłe".
Im się bardziej zagłębiałam w źródła tym mocniej wychodziło, że nie ma bezpiecznej pianki, dlatego chwilowo zarzuciłam temat (tym bardziej, że zepsuła mi się sofa i został materac). Ale coraz częściej wracam do tego pomysłu z matą, bo widzę, że jest potrzebna. -
No tak, ale idąc takim tokiem myślenia Paweł musiał by zrezygnować z judo. Wiem dwa razy w tygodniu po godzinie to nie to samo co w domu, ale ją odpuszczam, zabawek też nie sprawdzam, a mała pcha je do pycha.
Ja mam matę Tapikid. To jest mata z grubej bawełny organicznej. Jest sztywna, nie zwija sie, można ją prać w pralce i barwiona jest naturalnymi, nietoksycznymi barwnikami. Ja jestem zadowolona, chociaż jeśli chodzi o wygląd to Skip Hop na pewno wygrywaja (ale jakoś zniechęciło mnie to, że zostały wycofane w którymś kraju ze względu na przekroczone normy formrmidu). Stasiowi za to się podoba i na brzuszku nieraz sobie ją oglada.
trix, bento lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wonderland wrote:Ja mam matę Tapikid. To jest mata z grubej bawełny organicznej. Jest sztywna, nie zwija sie, można ją prać w pralce i barwiona jest naturalnymi, nietoksycznymi barwnikami. Ja jestem zadowolona, chociaż jeśli chodzi o wygląd to Skip Hop na pewno wygrywaja (ale jakoś zniechęciło mnie to, że zostały wycofane w którymś kraju ze względu na przekroczone normy formrmidu). Stasiowi za to się podoba i na brzuszku nieraz sobie ją oglada.
A u nas młoda całą noc pięknie przespała na swojej nowej podusi, obudziła się może dwa razy i ciekawa jestem, czy to dzięki poduszce, czy po prostu była tak padnięta, albo wychodzi już ze swojego skoku
Z innej beczki:
Dziewczyny, które dopadł już okres - czy u Was wyglądał typowo okresowo, czy podbarwiony śluz? (sorry za opisy, od czasu ciąż nie było tu takich) U mnie coś się rozkręca od dłuższego czasu, trochę jakby chciało, a nie mogło, ale ból brzucha wskazywałby że to już.
-
Dżuls - dzięki za temat;) Też miałam pytać. Teraz będzie opis wiec dziewczyny o słabszych nerwach niech nie czytają. Ja ostatnio myślałam, że dostałam okres, bo zaczęło ze mnie w nocy lecieć, a tu się okazało, że to jakby woda z osoczem. I trwało to z przerwami jakieś 2 tyg. Pózniej tydzień spokój i znów 2 dni leciało. Sporo tego leciało, jak przy normalnym okresie. Brzuch często mnie pobolewa tak okresowo.. Nie wiem o co chodzi...