WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Trzymaj się jakoś, a w dzień jest ok?

Dziekuje :*
    A w dzien tez praktycznie zero snu, jedyna drzemka 30min i przy cycu tez z 40min. Ola tylko przy cycu zasypia, ma tak ktoras z Was?
    Dodatkowo jest ciut przeziebiona.
    Oby przetrwac jeszcze te kilka tygodni do siadania :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Sylwester wyszedł bardzo grzecznie :-) mąż wrócił z pracy o czasie wiec zjedliśmy kolację w pizamkach :-) a później cała trojeczka lezelismy w łóżeczku mąż zasnął z Kacperek już słodko spał A ja podziwialam sztuczne ognie z łóżka :-) i powiem wam ze czułam się cudownie bo miał dwie osoby przy sobie które nadają sens mojego życia ♡

Jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla was i dla waszych rodzin :-)

Kucykowa, paula2013, adzia, trix lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa U nas to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:49

Kucykowa lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dziekuje :*
    A w dzien tez praktycznie zero snu, jedyna drzemka 30min i przy cycu tez z 40min. Ola tylko przy cycu zasypia, ma tak ktoras z Was?
    Dodatkowo jest ciut przeziebiona.
    Oby przetrwac jeszcze te kilka tygodni do siadania :)

U nas w dzień mała ostatnio śpi tylko przy cycu ale dociagamy nawet do 2 godzin. Kładę się z nią w sypialni gdzie mam troszkę ciemniej, biorę szumi misia i cyca. I tak ja leże a ona śpi.
    Na nocki nie mogę jakoś narzekać. Zdarza się że budzi się 4-5 razy a czasem tylko raz.

Oby to był tylko skok. Dużo siły i cierpliwości Ci życzę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane :*
    Agatka,no wlasnie od jutra planuje sprobowac w lozku :) Moze to cos pomoze, bo naprawde nie wiem chwilami co robic...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dziekuje Kochane :*
    Agatka,no wlasnie od jutra planuje sprobowac w lozku :) Moze to cos pomoze, bo naprawde nie wiem chwilami co robic...

Był czas że dawałam pierś zasypiała i odkładałam, potem lulałam ją na rękach a teraz sypialnia i wózek jeszcze.
    A spróbuj w łóżku bo może i Ty chwile pospisz. Dobrze Ci to zrobi :-) Powodzenia.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Witam!
    W związku z faktem, że większość minionego roku spędziłam skrobiąc z Wami, to mimo, że brakuje mi doby by tu zaglądać dziś chciałam Wam życzyć tego co najlepsze! Radości i milości. A przede wszystkim tego by za rok o tej porze, każda z Was patrząc w stecz mogła powiedzieć, że to był dobry rok !

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę by Maleństwa chowały się zdrowe i radosne:
    A to moja Amelka :)
    Ledwo skończyła 4 miesiące a już ma adoratora - i to arystokracja !!! :) :) :)

jueqte.jpg

bento, la_lenka, agatka196, chabasse, easymum, karolcia87, adzia, julita, Wonderland, 4me, Kasiarzynka, snoopy_etka, Gusiak, trix lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam usypianie w łóżku. Dziś za nic nie chciała przysnąć w ciągu dnia, położyłam się z nią i dałam pierś, odleciała od razu. Spałyśmy tak sobie dwie godziny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:49

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem ze spaniem w. Ciagu dnia plus problem nie jedzenia z cyca wiec odpada usypianie w łóżku :(

relgio4pxlxziakh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy na dużym łużku i to bez usypiania cycuchem, po prostu zjada odkładam i zasypia sama trzymana za rączkę( aby jej do buzi nie wpychała) albo troszkę popłacze to do niej gadam i prędzej czy później odlatuje.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , myślę ze te usypianie w dzien to nie problem dziecka tylko dla was , już maluchy są starsze i nie potrzebują snu a więcej uwagi :)

Całe szczęście ze nie uczyłam usypiania swojej , odkładam i albo pogada albo sama usnie :)
    Teraz mniej czasu jest bo potrafi nie spać od jedzenia do kolejnego , w zamian za to mam pięknie przespane nocki do 7 :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w śpiworkach. Ile sztuk potrzebujecie? Moja do tej pory spała pod kocykiem, ale ostatnio nauczyła się go jeść, a mi nie bardzo się to podoba. Włożyłam ją do śpiworka i już przy pierwszym karmieniu zalała sobie całe ramię, musiałam przebrać i wrócić do kocyka. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w śpiworkach. Ile sztuk potrzebujecie? Moja do tej pory spała pod kocykiem, ale ostatnio nauczyła się go jeść, a mi nie bardzo się to podoba. Włożyłam ją do śpiworka i już przy pierwszym karmieniu zalała sobie całe ramię, musiałam przebrać i wrócić do kocyka. :/

Ja kładę sporadycznie do spiworka i mam 2 , jak ulewa to wyciągaj do karmienia .

Ja po wieczornej kąpieli i karmieniu śpiwór mam w łóżeczku i jak ją kładę do spania to celuje w niego zapinam i jest ok , moja nie ulewa ale czadami bawi sie smoczkiem albo jak nie chce to napelni buzie i pluje w boki , zaczelam pieluche jej podkladac jak szalik :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko mamuśki :-)
    Kacper dostał kaszki z bobovity ryżowa jabłkowa. Podajecie maluszka już takie rzeczy jak tak to w jakich proporcjach? Można np dodać do mleczka jego troszkę żeby poznał smak i troszkę mleczko zagęścić ?
    Wiem ze na pewno temat już był ale ciężko znaleźć. Dziękuję za podpowiedzi :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w tym nowym roku równo rok temu miałam dwie kreseczki na teście a teraz młody juz z nami
    To był cudowny rok i mam nadzieje ze ten będzie jeszcze lepszy☺

Czarna ja wczoraj drugi raz dałam kaszkę i juz będę mu wieczorem podawać na 150ml mleka 1 miarka kaszki. Ale ja nie podaje smakowej nie chce żeby się do słodkiego smaku przyzwyczaił także tylko lekko zageszczona jest

Czarna_88, Misi@ lubią tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej Lence podaję kaszkę w takich proporcjach.W ciągu dnia 120ml mleka 1 miarka kaszki. A na noc 150 ml mleka 3 miarki kaszki. W takich proporcjach podaję odkąd mała skończyła 4 miesiące. ☺

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hej , myślę ze te usypianie w dzien to nie problem dziecka tylko dla was , już maluchy są starsze i nie potrzebują snu a więcej uwagi :)

No nie bardzo, skoro moje dziecko bez spaceru nie spi w dzien w ogole. Moze gdyby spala jak Twoja Roksana w nocy to nie byloby sprawy i nie byloby potrzeby kladzenia w dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:15

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Staraczka23 wrote:

No nie bardzo, skoro moje dziecko bez spaceru nie spi w dzien w ogole. Moze gdyby spala jak Twoja Roksana w nocy to nie byloby sprawy i nie byloby potrzeby kladzenia w dzien.

Ale Roksana też śpi w dzień po parę godzin :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

My mamy dwa śpiworki, ale Staś śpi w łóżeczku, wiec do karmienia zawsze go wyciągam. Odkładam go do łóżeczka jak śpi. Jak na początku dużo ulewał, to kilka razy musiał spać pod kocykiem, teraz już nam spokojnie wystarcza.
    Zaczęłabym od dwóch-trzech, a później ewnentualnie dokupiła w razie potrzeby jeden albo dwa.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maly ciągle śpi w rozku! Juz go inaczej zawijam co prawda ale przez to, ze ma rzepy pozwala mi to go ciasno owinąć a bez tego nie zaśnie ;) wlasnie sie zastanawiałam wasze dzieci śpią juz normalnie pod takimi kolderkami cos kolo metra dlugosci? Kurcze ja mam wrażenie, ze nawet jakby zasnal to wszystko by skopał i obudzil sie całkowicie odkryty lub co gorsza z zakryta twarzą... Jak to u Was wygląda?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2820 2821 2822 2823 2824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ