Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ela wrote:Trzymaj się jakoś, a w dzień jest ok?
Dziekuje :*
A w dzien tez praktycznie zero snu, jedyna drzemka 30min i przy cycu tez z 40min. Ola tylko przy cycu zasypia, ma tak ktoras z Was?
Dodatkowo jest ciut przeziebiona.
Oby przetrwac jeszcze te kilka tygodni do siadania
Córcia
-
U nas Sylwester wyszedł bardzo grzecznie
mąż wrócił z pracy o czasie wiec zjedliśmy kolację w pizamkach
a później cała trojeczka lezelismy w łóżeczku mąż zasnął z Kacperek już słodko spał A ja podziwialam sztuczne ognie z łóżka
i powiem wam ze czułam się cudownie bo miał dwie osoby przy sobie które nadają sens mojego życia ♡
Jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla was i dla waszych rodzinKucykowa, paula2013, adzia, trix lubią tę wiadomość
-
Kucykowa wrote:Dziekuje :*
A w dzien tez praktycznie zero snu, jedyna drzemka 30min i przy cycu tez z 40min. Ola tylko przy cycu zasypia, ma tak ktoras z Was?
Dodatkowo jest ciut przeziebiona.
Oby przetrwac jeszcze te kilka tygodni do siadania
U nas w dzień mała ostatnio śpi tylko przy cycu ale dociagamy nawet do 2 godzin. Kładę się z nią w sypialni gdzie mam troszkę ciemniej, biorę szumi misia i cyca. I tak ja leże a ona śpi.
Na nocki nie mogę jakoś narzekać. Zdarza się że budzi się 4-5 razy a czasem tylko raz.
Oby to był tylko skok. Dużo siły i cierpliwości Ci życzę.Kucykowa lubi tę wiadomość
-
Kucykowa wrote:Dziekuje Kochane :*
Agatka,no wlasnie od jutra planuje sprobowac w lozkuMoze to cos pomoze, bo naprawde nie wiem chwilami co robic...
Był czas że dawałam pierś zasypiała i odkładałam, potem lulałam ją na rękach a teraz sypialnia i wózek jeszcze.
A spróbuj w łóżku bo może i Ty chwile pospisz. Dobrze Ci to zrobiPowodzenia.
Kucykowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane! Witam!
W związku z faktem, że większość minionego roku spędziłam skrobiąc z Wami, to mimo, że brakuje mi doby by tu zaglądać dziś chciałam Wam życzyć tego co najlepsze! Radości i milości. A przede wszystkim tego by za rok o tej porze, każda z Was patrząc w stecz mogła powiedzieć, że to był dobry rok !
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę by Maleństwa chowały się zdrowe i radosne:
A to moja Amelka
Ledwo skończyła 4 miesiące a już ma adoratora - i to arystokracja !!!
bento, la_lenka, agatka196, chabasse, easymum, karolcia87, adzia, julita, Wonderland, 4me, Kasiarzynka, snoopy_etka, Gusiak, trix lubią tę wiadomość
-
My śpimy na dużym łużku i to bez usypiania cycuchem, po prostu zjada odkładam i zasypia sama trzymana za rączkę( aby jej do buzi nie wpychała) albo troszkę popłacze to do niej gadam i prędzej czy później odlatuje.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualnyHej , myślę ze te usypianie w dzien to nie problem dziecka tylko dla was , już maluchy są starsze i nie potrzebują snu a więcej uwagi
Całe szczęście ze nie uczyłam usypiania swojej , odkładam i albo pogada albo sama usnie
Teraz mniej czasu jest bo potrafi nie spać od jedzenia do kolejnego , w zamian za to mam pięknie przespane nocki do 7 -
Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w śpiworkach. Ile sztuk potrzebujecie? Moja do tej pory spała pod kocykiem, ale ostatnio nauczyła się go jeść, a mi nie bardzo się to podoba. Włożyłam ją do śpiworka i już przy pierwszym karmieniu zalała sobie całe ramię, musiałam przebrać i wrócić do kocyka.
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w śpiworkach. Ile sztuk potrzebujecie? Moja do tej pory spała pod kocykiem, ale ostatnio nauczyła się go jeść, a mi nie bardzo się to podoba. Włożyłam ją do śpiworka i już przy pierwszym karmieniu zalała sobie całe ramię, musiałam przebrać i wrócić do kocyka.
Ja kładę sporadycznie do spiworka i mam 2 , jak ulewa to wyciągaj do karmienia .
Ja po wieczornej kąpieli i karmieniu śpiwór mam w łóżeczku i jak ją kładę do spania to celuje w niego zapinam i jest ok , moja nie ulewa ale czadami bawi sie smoczkiem albo jak nie chce to napelni buzie i pluje w boki , zaczelam pieluche jej podkladac jak szalik -
Mam pytanko mamuśki
Kacper dostał kaszki z bobovity ryżowa jabłkowa. Podajecie maluszka już takie rzeczy jak tak to w jakich proporcjach? Można np dodać do mleczka jego troszkę żeby poznał smak i troszkę mleczko zagęścić ?
Wiem ze na pewno temat już był ale ciężko znaleźć. Dziękuję za podpowiedzi -
Witam się dziewczyny w tym nowym roku równo rok temu miałam dwie kreseczki na teście a teraz młody juz z nami
To był cudowny rok i mam nadzieje ze ten będzie jeszcze lepszy☺
Czarna ja wczoraj drugi raz dałam kaszkę i juz będę mu wieczorem podawać na 150ml mleka 1 miarka kaszki. Ale ja nie podaje smakowej nie chce żeby się do słodkiego smaku przyzwyczaił także tylko lekko zageszczona jestCzarna_88, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Hej , myślę ze te usypianie w dzien to nie problem dziecka tylko dla was , już maluchy są starsze i nie potrzebują snu a więcej uwagi
No nie bardzo, skoro moje dziecko bez spaceru nie spi w dzien w ogole. Moze gdyby spala jak Twoja Roksana w nocy to nie byloby sprawy i nie byloby potrzeby kladzenia w dzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:15
Córcia
-
nick nieaktualnyKucykowa wrote:Staraczka23 wrote:Hej , myślę ze te usypianie w dzien to nie problem dziecka tylko dla was , już maluchy są starsze i nie potrzebują snu a więcej uwagi
No nie bardzo, skoro moje dziecko bez spaceru nie spi w dzien w ogole. Moze gdyby spala jak Twoja Roksana w nocy to nie byloby sprawy i nie byloby potrzeby kladzenia w dzien.
Ale Roksana też śpi w dzień po parę godzin -
la_lenka wrote:Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w śpiworkach. Ile sztuk potrzebujecie? Moja do tej pory spała pod kocykiem, ale ostatnio nauczyła się go jeść, a mi nie bardzo się to podoba. Włożyłam ją do śpiworka i już przy pierwszym karmieniu zalała sobie całe ramię, musiałam przebrać i wrócić do kocyka.
My mamy dwa śpiworki, ale Staś śpi w łóżeczku, wiec do karmienia zawsze go wyciągam. Odkładam go do łóżeczka jak śpi. Jak na początku dużo ulewał, to kilka razy musiał spać pod kocykiem, teraz już nam spokojnie wystarcza.
Zaczęłabym od dwóch-trzech, a później ewnentualnie dokupiła w razie potrzeby jeden albo dwa. -
Nasz maly ciągle śpi w rozku! Juz go inaczej zawijam co prawda ale przez to, ze ma rzepy pozwala mi to go ciasno owinąć a bez tego nie zaśnie
wlasnie sie zastanawiałam wasze dzieci śpią juz normalnie pod takimi kolderkami cos kolo metra dlugosci? Kurcze ja mam wrażenie, ze nawet jakby zasnal to wszystko by skopał i obudzil sie całkowicie odkryty lub co gorsza z zakryta twarzą... Jak to u Was wygląda?