X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o gryzakach do podawania pokarmu? Mam tu na myśli taki silikonowy np z firmy kidsme bo te siateczkowe jakoś do mnie nie przemawiają. Podobno zabkujace dzieci je bardzo lubią i z kidsme są od skończone go 4 miesiąca.

Anitka ja też już wyczaiłam ten kidsme i zamierzam zamówić, nie wiem czy przypadnie Olkowi do gustu, ale wydaje się być fajny i łatwiejszy do utrzymania w czystości niż te siateczkowe.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spotkałam dość skrajne opinie o tego typu siateczkach/silikonach. Na dzień dzisiejszy nie planuję. a z czasem się zobaczy.

A powiedzcie, czy ktoś zamierza migać do dziecka?
    Mnie to zachwyciło jeszcze długo przed ciążą i na razie się dokształcam i koło 6 miesięcy zaczniemy się uczyć. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Inna sprawa, ze mój jakos za ciumkaniem nie przepada ale to może przeze mnie i to jak go nauczyłam od poczatku.
    Moja też rzadko chce sobie pociumkać niespożywczo, ale ja dla odmiany nad tym ubolewam. :(
    Na szczęście ostatnio udało się częściowo powrócić do usypiania przy piersi, choć też nie zawsze wychodzi. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa ma melodię do spania - chyba po tatusiu :) spała od północy do 7:30, nakarmiona zwiedziła ze mną piętro, przebrałam ją, koło 9 zasnęła znowu i śpi dalej :) jak znam życie zaraz się obudzi, zjemy, kupa, mycie, gimnastyka na macie i znowu godzina spania co najmniej;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozszerzenia diety, razem z próbnymi słoiczkami dostałam z Hippa książeczkę nt rozszerzania diety - bardzo przydatny poradnik. Dodatkowo przysłali rabaty na kolejne słoiczki i kupon do odebrania jeszcze jednego zestawu słoiczków w Rossmanie :)

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum Ale fajnie :-) Moja mała nie jest śpioszkiem, ale to po mnie. Poza tym od kilku dni wybudza ją zapchany nosek, a dziś jest jeszcze gorzej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:51

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze mamy nie biorą zwolnienia..mamy biorą vicks :/
    2 godziny ją wczoraj usypiałam, 1,5h płaczu, milion razy wkładałam smoczek, z 12 razy dostawałam do piersi. Na końcu zesrała się za przeproszeniem z tego wszystkiego, napiła się z cycka i zasnęła w sekundę w łóżeczku. Kurde.. Nie można tak od razu? :/ znowu powtórka z tego co było w ostatnim skoku. Mam nadzieję, ze dzis będzie łaskawa, bo tatusia nie ma i będę znów walczyć sama.

No wyzalilam się :)

Mnie przeraża trochę to wprowadzanie jedzenia. Muszę zacząć czytać, bo jestem zielona w tym temacie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisywalyscie się na stronie hippa na gratisy? Ponoc przesyłają co jakiś czas słoiczki itp :p

Niesia86, Anitka201, easymum, 4me lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski,
    Easymum,to basen bez chloru :)
    Dzuls,no bez kitu,to tego tupu lysa pala tylko juz podstarzala... :)
    O matko...byla tak pieknie i czar prysl w nocy :( Znow Ola ma wzmozony odruch moro :( Spala 3h,bo ciagle sie wybudzala. Kladzenie na bok nie pomagalo,jedynie owiniecie mocno w kocyk. Dodatkowo teraz wzielam Ja na spacer,bo Maz na nartach w Zielencu i co? Ryczala jak najeta. Takze tego,wyjazd wyjazdem,ale ten moj wrazliwiec sie nigdzie nie nadaje.
    Czasem chcialabym,zeby miala ze 2 lata i bym w koncu mogla jakos funkcjonowac. Wiem,ze macierzynstwo to poswiecenie,nie zaluje i kocham Ole nad zycie. Niestety mi sie trafil ciezki egzemplarz i juz na 1000% nie zdecyduje sie na 2gie dziecko,chocby nie wiem co.
    Co do diety,to planuje do 6mca cyc,ale Ola juz sie oblizuje na widok zarcia,takze chyba podam wczesniej.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem starej daty i nie znam wszystkich nowości, wytłumaczcie mi proszę co mają dać te gryzaki.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam gratis z hippa :) wydaje mi się, że przesyłają z tego zgłoszenia które w szpitalu się wypełniało. Ja jeszcze nie przeczytalam tego poradnika co przysłali ale chyba trzeba powoli zacząć zbierać wiedzę na ten temat bo czas coś paskudnie szybko ucieka.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Zapisywalyscie się na stronie hippa na gratisy? Ponoc przesyłają co jakiś czas słoiczki itp :p

Moka, no właśnie kilka linijek wyżej pisałam :)

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Czasem chcialabym,zeby miala ze 2 lata i bym w koncu mogla jakos funkcjonowac. Wiem,ze macierzynstwo to poswiecenie,nie zaluje i kocham Ole nad zycie. Niestety mi sie trafil ciezki egzemplarz i juz na 1000% nie zdecyduje sie na 2gie dziecko,chocby nie wiem co.
    Rozumiem Cię doskonale, ale nie poddawaj się, bo każde dziecko jest totalnie inne i drugie może być już dla odmiany oazą spokoju. Moje pierwsze było jakby go nie było, a drugie wręcz odwrotnie :P Ja marzę o tym, żeby młoda dobrnęła już przynajmniej do roczku, bo mega absorbujący 4latek i niemowlę, plus mąż pracujący czasem po 14 godzin (w domu!!!!) to jakiś Saigon.
    Dziś podejście do słoika nr 2, i moje dziecko pluło dynią, dopóki nie wsadziłam jej łyżeczki tak do połowy głębokości i nie zaczęła sobie z niej zsiorbywać jedzenia. Tym sposobem zjadła nawet całkiem sporo.

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja tam od dzieciaka na wakacje jeździłam :-D
    To całkiem możliwe ze się znamy ;)

relgio4pxlxziakh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Wiem,ze macierzynstwo to poswiecenie,nie zaluje i kocham Ole nad zycie. Niestety mi sie trafil ciezki egzemplarz i juz na 1000% nie zdecyduje sie na 2gie dziecko,chocby nie wiem co.
    Co do diety,to planuje do 6mca cyc,ale Ola juz sie oblizuje na widok zarcia,takze chyba podam wczesniej.

Hehe sama tak mówiłam ;-) mój syn był bardzo, ale to bardzo dzieckiem wymagającym uwagi i normalnie padałam na twarz każdego wieczora. Córa też nie jest super spokojna, ale jakoś łatwiej mi to wszystko teraz przychodzi, łącznie z wykrzesaniem z siebie dodatkowych pokładów cierpliwości i dobrego humoru. Zdecydowaliśmy się na drugie i mamy w planach trzecie. Także podsumowując jeszcze nic nie wiadomo tak na 100% ;-) Ja jak zaczynałam studia byłam pewna, że nigdy dzieci mieć nie będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:51

trix, agniesja lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a co to za miganie? kiedyś obiło mi się to o uszy ale nie pamiętam o co chodziło.

co do ciumkania cyca to moja ani trochę nie jest zainteresowana, akceptuje pierś tylko gdy jest głodna a gdy się naje to nie chce mieć z nim nic wspólnego, cyc w oczach mojej córki służy tylko do jedzenia ;) kilka razy próbowałam uspokoić ją poprzez przystawienie do pociumkania...a gdzie tam... wisk i płacz "mama zabieraj tego cyca! nie chcę!" :P

dzisiaj wybieram się do pediatry, zobaczę ile przbrała na wadze i czy nadal zostajemy przy podwójnej dawcę wit. D??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:24

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa nie jesteś sama mi też trafił się ciężki egzemplarz i też drugiego nie chce. Chciałabym by miał też z 2latava jeszcze wszystko przedemna.

Kucykowa lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj egzemplarz tez jest mega wymagający. Ani myśli o spaniu w dzien, no ewentualnie przy cycku jak juz się naje i na spacerach. Siedzę uziemiona na kanapie i ją zabawiam na macie. Ciężko mi tak "nic nie robic". lubię porządek, mam pełno prasowania, na pewno jakies pranie do zrobienia, w chustę jej nie zamotam przez najbliższe dni ze względu na te moje plecy. Na spacer nie pójdziemy, bo pada no i wózek w piwnicy, a boje sie go wyciągać po schodach zeby znów nie zaczęło bolec. Cóż... Trzeba przetrwać do jutra, mam nadzieję, że mąż jutro zdąży wrócić nim pójdę spać.

Też chciałabym zeby Gabi była juz starsza, chociażby zeby sobie siedziała i bardziej interesowała się zabawkami, nie sądziłam że macierzyństwo będzie takie trudne. Znajoma dobija mnie jeszcze, ze od 2 miesięcy przesypiają ładnie noce, dziecko jezdzi z nią do firmy i na spotkania służbowe, ze jest mega grzeczna.
    No cóż.. Mam w domu terrorystkę! Kocham tą małą żmiję :D zwłaszcza jak się do mnie przytula i nie wyje xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i wczoraj był rok, kiedy ujrzałam dwie piękne kreseczki! :)

paula2013, Dżuls, kasig, Kucykowa, bento, Misi@, easymum, trix lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te wczoraj minol rok jak ujrzałam te dwie piękne kreski :-)

kasig, bento, Misi@, easymum, trix lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2845 2846 2847 2848 2849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ