Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 Spokojnie ma jeszcze czas, moja za to nie chce wcale z brzuszka na plecki.

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi tylko na brzuszku, jak zasnie na plecach i jej nie obroce, to pobudka po 10minutach. Teraz mamy ten slynny wielki skok rozwojowy, i iest fajnir, bawimy sie i nagle ryk i nic nie dziala i tak z pol godziny zanim zasnie ze zmeczenia. My idziemy na spacer za pol godziny mimo is pogoda brzydka,male liczę na to, ze mala zasnie no i ja chodze z sasiadka zawsze wiec ploteczki :)) moja tez sie nie obraca, czasami z brzuchw na plecy no i z boczkow na plecy ale z plecow na brzuch jeszcze nie, ale jeszcze ma na to czas. Czy gdzies jest dobra promocja na pampersy?dady sa ok ale brakuje mi tego zapachu pudrowego oryginalnych :))

Co do podrozy, my juz pare mielismy dluzszych to wtedy biore butle z moim mlekiem odciagnietym ciepłym i zawijam i podaje w razie czego juz bez podgrzewania, ma temperaturę ok 25stopni wiec jest ok. Zawsze mozna wziąć zimne mleko w butelce i pojemniczek, zatrzymac sie nw stacji poprosic o wrzatek i podgrzac w kapieli wodnej, ja czasami np w galerii grzeje mleko pod kranem z ciepla woda:)) ogolnie u nas Lilka i tak nie je z cyca w ciagu dnia wiec nie ma problemu

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mi się dzisiaj obróciła podczas tej wspomnianej pobudki o 5tej, wywinęła nóżkami na bok i tak się skuliła, że aż spadła jej główka z podusi. Za dnia to za leniwa krowa. To samo z leżeniem na brzuchu. Podglądać ukradkiem Świnkę Peppę w TV to a i owszem, o mało łepka sobie nie ukręci, ale żeby ta dłużej poleżeć i pokmninić co tu wokół niej leży na podłodze, to już nie bardzo, max 10 min. Czasem gibnie się z tego brzucha na plecy, ale to tylko dlatego, że za bardzo wychyli główkę i ją przeciąży. A leżenie na brzuchu na moich rękach przejdzie tylko i wyłącznie pod warunkiem, że zwiedzamy w ten sposób całe mieszkanie, bo jak przysiądę to już awantura. I mam pomału dość, bo to jest już 8 kg dziecka i nie wyrabiają mi już ani ręce, ani kręgosłup.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis zostajemy w domu. Z moimi plecami lepiej po tym pasie rozgrzewającym, ale jeszcze nie jest idealnie. Muszę się oszczędzać, bo jutro i pojutrze jesteśmy same z Gabką.
    Co do przekręcania moja tylko z plecków na boczki i z brzuszka na plecki.
    Podróży dłuższej jeszcze nie mieliśmy, bo nie chcę się nikomu zwalać na głowę z taką marudą, a mąż nie bierze urlopu zeby gdzieś pojechać :/
    No i moja najcześciej zasypia na boczku, nie ma wtedy odruchu moro i jest spokojniejsza. Na plecki się przekręca podczas snu :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej dopiero kilka razy się udało na boczek z pleców, o przekrecaniu na brzuch to jeszcze mowy nie ma. Z brzucha na plecy fiknie jak ma nastrój, czasem raz po raz, a czasem rozkłada ręce jak samolot i wyje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie nie na temat .

Jest może której z was z okolic Grudziądza (Grupy) ? Szukam opiekunki dla babci A ja jestem ze Śląska :-/. Może macie jakieś sprawdzone strony z ogłoszeniami o pracy z tych okolic ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas katar... nos zapchany, a w piątek mamy szczepienie. Trochę wyciągam fridą, ale Lilka bardzo przy tym protestuje. Oby przeszło jak najszybciej.

Z takim mocno zapchanym nosem wychodzicie na spacer?

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Pytanie nie na temat .

Jest może której z was z okolic Grudziądza (Grupy) ? Szukam opiekunki dla babci A ja jestem ze Śląska :-/. Może macie jakieś sprawdzone strony z ogłoszeniami o pracy z tych okolic ?
    O kurde, ale maly swiat!!! 16lat mieszkałam w Grupie, potem w Grudziądzu i tam rodzice mieszkają a ja do Poznania sie przenioslam :)) ale niestety nie znam zadnej opiekunki :(

relgio4pxlxziakh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie mała miała spory wysięk ropny, lekarka przepłukała, dała leki także już po smrodku.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:41

paula2013, agatka196 lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Kudowy Zdroj,Mamuski !! :)
    Dziekujemy za mile slowa :)
    Podroz trwala 5h i przebiegla bardzo dobrze :) 2 razy byla przerwa na cycka i Olcia wiekszosc sie bawila grzecznie,zalixzyla tez 2 drzemki po okolo 40min.

Swoja droga mamy super warunki. Widok z pokoju na gory i super basen dodaly mi skrzydel. Zaraz smigamy na jedzonko i pozniej z Olka na debiut w basenie :)
    Bento, zamiast Fridy polecam Katarek Plus,kilka sekund i po krzyku :)

paula2013, Dżuls, karolcia87, Anitka201, Gusiak, easymum, bento, trix lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa miłego odpoczynku ☺☺☺

Kucykowa lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa bawcie się dobrze :) i uważaj z tym basenem jak Olka dopiero co jest po katarku :*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym teraz pomoczyła się w jakiś termach.... W ciąży będąc byłam w Bukowinie, szału nie było, jak dla mnie jednak Budapeszt rządzi :D Takie z nas trochę moczydupy z mężem :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa udanego wypoczynku :)

Byłam u ogólnego , uciskal i teraz boli mnie w mostku bardziej niż z prawej WTF ?!

Lekarz dał receptę na Meteospamyl i Anesteloc dojelitowe . Co jest :/
    A jutro zaprosił o 13:20 na usg jamy brzusznej .
    Nie wykupiłam recepty bo niewiem co wyjdzie na tym usg

Kucykowa, monaaa85 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa to moje tereny :-) zapraszam do kłodzka :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa zazdraszczam :) udanego wywczasu !

Oooo tak Dzuls! termy to jest to co bym teraz chciała!!!!

Kucykowa, Dżuls lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ale bym teraz pomoczyła się w jakiś termach.... W ciąży będąc byłam w Bukowinie, szału nie było, jak dla mnie jednak Budapeszt rządzi :D Takie z nas trochę moczydupy z mężem :D
    Termy w Mszczonowie podobno wypas, a z Warszawy nie tak daleko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy,Kochane :)
    My juz po basenie :D Olcia byla z bami w jacuzzi,bo tam ciepla woda,ale wylaczylismy babelki. Kurde,ale czad powiem Wam!!Usmiech od ucha do ucha byl :D a tera cyc w pizamce i zasypia.
    Raz sie tylko obie wystraszylysmy,bo jakas lysa stara pala wlaczyla bicze wodne w basenie i byl huk,myslalam,ze podejde i mu z japonka strzele w leb.

Anitka,przejezdzalismy dzis Klodzko, bo my z Poznania :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa, zazdraszczam! Baw się dobrze! A jak z chlorem? Bo czasami jest tyle w powietrzu, że trudno oddychać :)

No kurcze, to moja fika z plecków na brzuszek w 3 sekundy. Wyczaiła jak ułożyć rączki i teraz jak się przewraca i jest na brzuszku, to praktycznie od razu ma obie rączki przed sobą. Dzisiaj wyczaiła też, że jak łapki są z przodu, to jest wygodniej ;) i już ich nie rozkłada na boczki. Z brzuszka na plecki to tylko przypadkiem, jak za bardzo główkę wygnie do tyłu i straci równowagę. Ale za to jak leży na brzuszku zaczęła wypinać pupkę do góry, jakby chciała się odepchnąć i dosięgnąć zabawki przed sobą. Taka mała kombinatorka:)

A jutro chyba podam pierwszą marchewkę. Zobaczymy jak zareaguje.

paula2013 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Termy w Mszczonowie podobno wypas, a z Warszawy nie tak daleko.
    Byliśmy raz, ale chyba jeszcze przed remontem, bo o ile dobrze pamiętam to ostatnio coś tam jeszcze robili. Jeszcze fajne są w Uniejowie, polecam, zwłaszcza z dziećmi, bo mają fajnie przystosowane place zabaw w wodzie, już dla najmłodszych, powiedzmy 2latków. Właśnie w Bukowinie (o pardon, Bukovinie) było pod tym względem do dupy. Zapłaciliśmy kupę forsy, 3letnie dziecko ledwo załapało się na jakąkolwiek zniżkę, a z atrakcji dla dzieci mieli jeden płytszy basenik z małą zjeżdżalnią po środku :/ Więcej mam w przydomowym OSiRze.
    W Budapeszcie może też nie było atrakcji dla dzieci (na szczęscie byliśmy sami, bez starszaka), ale za to termy w starym stylu :D Nazwałabym to raczej łaźniami :D Na Słowacji też fajne, miejscami na maxa drogie, ale są też tańsze i może mniej wyposażone, ale widoki rekompensują wszystko. No i miejscami byliśmy sami na basenie :)
    Trochę jeszcze w czasach studencko-bezdzieckowych powoziliśmy się z małżem na doczepkę z jego dziadkami, stąd takie nasze emeryckie wyjazdy :D

8pdp47e.png
‹‹ 2843 2844 2845 2846 2847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ