Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bento Australia- marzenie! Tylko Kuźwa czemu te bilety tyle kosztuja. Najdroższy kierunek z możliwych
jak planujecie jechac korzystajcie póki dziecko nie skończy dwóch lat
zawsze jeden bilet do przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:35
-
Moje maleństwo też chyba skok przechodzi bo ostatnio taka jakaś marudna się zrobiła a wczoraj to chyba jakiś punkt kulminacyjny skoku ( przynajmniej taką mam nadzieję) no tak płakała bez powodu tzn chyba bez powodu co kilka godzin koncert nie do utulenia i tak mi jej szkoda było. Najgorzej tak jak nie wiadomo co się dzieje i nawet mama nie daje rady pomóc maluszkowi. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.
-
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki używają obu rączek tak samo? Moja mała ma jak by silniejszą lewą, wyżej ją wyciąga i lepiej kontroluje. Widać to szczególnie jak leży na pleckach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:50
easymum lubi tę wiadomość
-
I z moim dzieckiem coś się dzieje... od przed wczoraj wieczorami ciągle dajcie jakby Ją obdzierali ze skóry, pomaga tylko noszenie ja rekach.. inaczej ryk jak nie wiem, dziś zasnela dopiero kolo 3, w nocy dwie pobudki i wstała 7.30 - wygladam i czuje się jak zoombie...
A co gorsza ti kompletnie nie wiem co się dzieje.... wygląda jak brzuszek, ale od wczoraj było chyba z 5 kup, myslalam ze może zęby, ale ja się nie znam i nic tak nie widzę... teraz sobie myślę, że to może jakiś skok...
Jeszcze na domiar wszystkiego musialam dziś odwołać rehabilitacje, bo nijak by nic poza wielkim lamentem z tych ćwiczeń nie wyszło.. -
Cześć wszystkim
U mnie mega śliska chlapa za oknem a muszę jechać do ortopedy z moimi nadgarstkami. Myślałam, że przejdzie, ale teraz już nawet kciuka nie mogę odwodzić, więc każde wzięcie małej na ręce wyciska u mnie łzy. Katastrofa! Mąż mnie straszy, że to jak to wygląda może się skończyć gipsem i wtedy klops zupełny. Żadne leki przeciwzapalne, Voltareny i inne nie pomagają. Dzisiaj rano pomógł lodowy kompres żelowy, ale na chwilkę i dalej naparza.
Co do wyjazdów. My na Święta zrobiliśmy 700 km w jedną stronę. Mieliśmy jeden dłuższy przystanek w Poznaniu u rodziny, tak ze 2 godziny, wtedy małą nakarmiłam, przewinęłam i nawet zdrzemnęła się na płaskim materacu. Potem mieliśmy jeszcze jeden postój na karmienie i przewijanie, przez resztę drogi mała albo spała, albo bawiła się grzechotką. W drodze powrotnej walnęła kupę i to był hardcore - przewijanie w lodowatej łazience na stacji benzynowej. Ale daliśmy radę. Oczywiście, my na mm więc z jednej strony łatwiej, bo przerwy regularnie co 3-3,5 godziny, woda w butelce w termosie, porcje mleka odmierzone w pojemniczku, dodatkowo podgrzewacz samochodowy.
Inna sprawa to pakowanie na wyjazd ... My z mężem zmiściliśmy nasze rzeczy w jednej połowie dużej walizki, a rzeczy małej były w drugiej połowie i jeszcze w całej małej walizce ... Do tego wózek, łóżeczko turystyczne, karuzelka ... Jechaliśmy obładowani jak wielbłądy, a mamy Outlandera ... No ale w sumie poszło gładko. Na wiosnę planujemy urlop i tutaj już nas czeka lot samolotem. Mała będzie miała 7 miesięcy, może będzie trochę siedzieć, ale i tak zastanawiam się jak zniesie te 5 godzin lotu. Zabierzemy specjalne składane siedzisko do siadania przy stole, weźmiemy pokój z aneksem lub 2 pokoje więc z rzeczami się pomieścimy. Z samym bagażem może być gorzej, ale najwyżej wezmę tylko strój do opalania, jedną spódnicę, jedne spodnie, ze 3 t-shirty, klapki i będzie ok -
bento wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki używają obu rączek tak samo? Moja Lilka ma jak by silniejszą lewą, wyżej ją wyciąga i lepiej kontroluje. Widać to szczególnie jak leży na pleckach. Mój syn jest leworęcznyy, ale czy może się to ujawnić tak wcześnie?
Bento, moja też jakby z lewą radziła sobie lepiej, ale powoli prawa zaczyna być częściej używana. Wydaje mi się, że na tym etapie trochę za wcześnie na określenie czy dziecko będzie prawo czy leworęczne. -
nick nieaktualnyU nas prawą ręką lepiej operuje , moja siostra lewa i siostra męża tez więc kto wie . Kiedyś czytałam ze jak kobieta jest w ciąży i boi się o dziecko to potem jest leworęczne , ciekawe chyba większość z nas powinna byc lewusami
U mnie od rana pięknie pada , dzisiaj przed 16 mam usg brzucha i dostalam okres tydzień przed czasem . -
Gusiak mój tak się zachowywał tydzień temu i możliwe ze Twojej córce idą ząbki
Dzisiaj udało mi się zrobić zdjęcie mojemu maluchowitu widać ze wychodzi tylko jeden jednak drugi tez juz ruszył.
la_lenka, easymum, 4me, bento, julita, kapturnica, MadziaRatMed, chabasse, karolcia87, agatka196, trix, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:U nas prawą ręką lepiej operuje , moja siostra lewa i siostra męża tez więc kto wie . Kiedyś czytałam ze jak kobieta jest w ciąży i boi się o dziecko to potem jest leworęczne , ciekawe chyba większość z nas powinna byc lewusami
U mnie od rana pięknie pada , dzisiaj przed 16 mam usg brzucha i dostalam okres tydzień przed czasem .Strasznie fajne są te niektóre przesądy
Ja słyszałam, że przez to, że mózg dziecka cały czas rozwija się w błyskawicznym tempie, to ciągle zmieniają mu się te preferowane strony. Albo ewentualnie to jest kwestia po prostu jakiejś sprawności rączki. Mój starszak np. miał przykurcz jednej rączki, bo ciągle wisiał nią na zabawce na macie edukacyjnej i musieliśmy potem ją ćwiczyć.
Anitka - zęby idą, jak nic!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:29
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki
Gratuluję pięknie przespanych nocyU nas Kacper jak w zegarku budzi się o 4 na mleczko zje i śpi dalej tak do 7-8
Ale coś mi się syn przestawił. Jak zawsze kapalismy go koło 19-19.30 żeby do 20 spał tak teraz musimy kąpać 18-18.30 i do 19 już śpi.
A w ogóle kibicem roku walczyliśmy z katarkiem u nas i od wczoraj mały znowu maA w piątek mamy mieć szczepienie druga dawka 5w1 i po 4 dniach pneumokoki. Mam nadzieję ze do piątku przejdzie mu ten katar i się normalnie zaszczepimy.
Spacerujecie dzisiaj ? My raczej nie mokro szaro ponuro i deszcz zaczyna padać -
W jakiej pozycji śpią wasze dzieciaczki ?
Kacper ttlko na plecach jak co ułoży N boku to chwilę tak pospi i za chwile się tak długo kręci az wyląduje na plecach. -
Na razie dzieciaczki powinny być obustronne. Dopiero koło 3 roku życia następuje lateralizacja.
Trzeba ćwiczyć tą leniwą rączkę, umożliwiać sięganie, pokazywać zabawki, wyciąganie itp.
Tak w temacie, kupiłam małej kulkę Oball (ktoś polecał, ale już zapomniałam kto, wybaczcie). Świetna! Przypięłam do ubranka taką zapinką od smoczka i mała bawi się sama dłuższą chwilę. Obraca sobie, przekłada z rączki do rączki, rzuca, łapie, wsadza do buziaka. Super do ćwiczeń rączek. -
Byłyśmy u lekarki z uszkiem Marysi, dała skierowanie do laryngologa - idziemy na 13.50 zobaczymy co nam powie.
Nocka do kitu mała budzi się co 1,5h zje i śpi dalej, ale mi nie zawsze udaje się już usnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:05
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Czarna_88 Mała śpi najczęściej na pleckach, ale często też przekręci się na brzuszek i tak zostaje. Mam wrażenie, że na brzuszku jej wygodniej.
Anitka Śliczny kolor paznokci
Dzuls Hehehe... znam to z doświadczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:51
-
Mój na brzuszek w ogóle jeszcze się nie obraca sam
z brzuszka na placki już potrafi ale też nie zawsze