X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix u nas straszny problem z usianiem, szczególnie w dzień jak mocno zmęczony to drze się w nieboglosy. Jak radze szukam mu pozycji w jakiej będzie wygodnie i sie uspokoji i usypiam w tej pozycji co nie płacze czasem jest w pionie przytulony w moje ramię czasem w poziomie wtulony we mnie i wchodzimy lulamy aż w końcu zasnie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:

Lady tez juz sie nie udziela ani tu ani na sierpniowkach. Pozegnala sie i zniknela :-)
    Widziałam, że Lady pisała niedawno na sierpniówkach, średnio u niej się działo, ale mam nadzieje, że znalazła sposób aby było już tylko lepiej. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez ile dni po szczepieniu może utrzymywać się wieczorna gorączka?

1usacwa1uvvludfr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądam zdjęcia z chłopcami jak byli mali to fryzury mam takie sobie, widać, że włosy przeżedzone teraz też wypadają, więc chyba tak musi być. Na szczęście wracają później do normy, trzeba przeczekać.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Byłam sama z Gabi ale dałam radę, nie obyło się bez płaczu juz w gabinecie kiedy lekarka położyła ją na brzuszku haha.
    Mamy zielone światło na dokarmianie. Juz jest w takim wieku, ze spokojnie mogę jej wprowadzić mm, bo męczę się i ja i ona.
    Próbujemy z Babilonem ha. Mąż ma kupić po drodze jak będzie wracał z pracy. Mam nadzieję, że będzie nam lepiej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy tez mi wypadają garściami. Jak rozczesuję po myciu, to zostaje pełna szczotka ://

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U nas ostatnie dni były dość ciężkie... mała od powrotu ze świąt od teściów miała jakieś problemy brzuszkowe, była bardzo marudna i w ciągu dnia leciało nam po 10 kup i to cześć rzadkich... przed wczorajsza noc spedzilysmy w szpitalu pod kroplowa...

Badania krwi i moczu wyszly w porządku, wiec wypuścili nas do domu ale przyczyny żadnej nie odnaleziono... teraz niby juz jest lepiej, bo kupy są bardziej zwiezle i zdecydowanie jest ich mniej... dostaliśmy zalecenia brania dicofloru (nie żadnego zamiennika tak jak braliśmy wcześniej) oraz podawania dwa razy dziennie syropu debridat mam nadzieje, ze juz się wszystko na dniach unormuje...

A i jeszcze definitywny zakaz kąpieli dziecka w żyłach jonsona - prawdopodobnie taka kaszka na brzuszku, która miała Nadia powstała właśnie od tego specyfiku także powrocilismy do kąpieli w oilatum.

Za to ja nie mogę po tej calej nieprzespanej nocy do siebie dojsc...dziś ledwo wstałam, głowa boli no istna tragedia =(

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Włosy tez mi wypadają garściami. Jak rozczesuję po myciu, to zostaje pełna szczotka ://

Mnie też =(
    Nie dość, że porobily mi sie juz zakola to mam wrażenie, że na głowie mam 1/3 tego co było wcześniej...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• easymum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    My po szczepieniu. Byłam sama z Gabi ale dałam radę, nie obyło się bez płaczu juz w gabinecie kiedy lekarka położyła ją na brzuszku haha.
    Mamy zielone światło na dokarmianie. Juz jest w takim wieku, ze spokojnie mogę jej wprowadzić mm, bo męczę się i ja i ona.
    Próbujemy z Babilonem ha. Mąż ma kupić po drodze jak będzie wracał z pracy. Mam nadzieję, że będzie nam lepiej :)

Moka, kup bebiko ha, to jest to samo - dużo taniej. Ja porównałam skład i jest identyczny, co do 3 miejsca po przecinku.

gg64rl68s121551a.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, Madzia - widzę, że nasze dzieci tak samo zasypiają ;( Mój przy cycku spokojnie by zasypiał, ale ja staram się tak nie usypiać, bo boję się, że jak mam zjazd, to mąż wtedy sobie nie poradzi. A może to błąd...może on tego potrzebuje i powinnam tak go usypiać?? Zwłaszcza, że wcześniej łatwej zasypiał, często sam, a teraz może taki nerwowy przez ten skok...

Włosy wychodzą mi baaardzo. Została mi chuda kiteczka;)

A to ja nie w temacie...nic nie wiem co tam u Lady czy na fb. A na fb dziewczyny mają swój osobny wątek, czy piszą na tym dużym wrzesniówek?? Kiedys go widziałam, ale przytłoczyła mnie ilość postów na dzień ;)

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum - no wlasnie czytałam na ten temat. SMS do męzowego juz poszedł :)

Gusiak - dużo siły i zdrówka dla malutkiej.
    Ps od świat noszę obrączkę! :D

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka dziękuję no i przede wszystkim gratuluję założenia obrączki :-D
    Niby to takie nic, a wiem jak bardzo cieszy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam na święta celem sprawdzenia czy będzie ok, bo moze się odzwyczaiłam od noszenia no i jest ok :)

Moja księżna waży 6100 :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka odkryła stopy. Nie dość, że na nie krzyczy, bo jej uciekają spod ręki to jeszcze ściąga sobie skarpetke. :D

4me, karolcia87, trix lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix a ty na FB jesteś? A e nocy jak na spiocha nie na karmie to rozbudza się i jak pieluche zmienie i dwie godziny lulania mam. Jak jesteś napisz prywatną wiadomość do mnie tutaj

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a wiecie co się dzieje z Aldona , Agatka lub Lilla? Juz bardzo długo nie widziałam tu KathleenPL. Mam nadzieje ze u nich wszystko ok.

Jestem jestem. Podczytuje Was głównie wieczorami. Czasu jakoś brak. Im mała starsza tym bardziej wymagająca. Zresztą nie chce tu smęcić Wam. :-P

trix lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:27

easymum, karolcia87, trix lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:27

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, u nas dobrze Zuzia się rozwija prawidłowo, przeszła chorobę znowu jakieś przeziębienie nie dawno, w sumie od wczoraj jest zdrowa. Ja sie borykam nadal z depresją poporodową, mamusie z forum radzą mi zrobić poziom hormonów i taki mam zamiar w przyszłym tygodniu.
    5v0k6.jpg

la_lenka, easymum, Gusiak, Anitka201, julita, 4me, karolcia87, Misi@, Czarna_88, Wonderland, Kucykowa, chabasse, trix, snoopy_etka, Luna1 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też żyjemy, ale czasu mało i jakoś na fb szybciej się pisse. Jestem teraz u rodziców,ale wieczorem napiszę coś więcej :)

trix lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2851 2852 2853 2854 2855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ