X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo smecta ja nie dostalam zadnego lekarstwa

ile trwala biegunka u twojej cory

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja sterylizuje butelki jak mi się przypomni czyli raz na 2 tygodnie i żyjemy zdrowo :D a cały dzień ich używamy :) i po prostu gotuje je pare minut w garnku wody:)
    Wiem, wiem- nie twierdze, ze bez sterylizacji dziecko umrze od bakteri albo przez kąpiel w gorącej wodzie w garnku. Ja po prostu juz sie przyzwyczaiłam do mojego sterylizatora i tak mi najwygodniej :D

Alicja jak moj mial biegunkę to z kolei lekarz żadnych leków nie zalecil tylko kazał czekać i obserwowac czy się nie odwadnia... Ale warunkiem bylo to, zr maly ladnie jadł.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiem, wiem- nie twierdze, ze bez sterylizacji dziecko umrze od bakteri albo przez kąpiel w gorącej wodzie w garnku. Ja po prostu juz sie przyzwyczaiłam do mojego sterylizatora i tak mi najwygodniej :D

Alicja jak moj mial biegunkę to z kolei lekarz żadnych leków nie zalecil tylko kazał czekać i obserwowac czy się nie odwadnia... Ale warunkiem bylo to, zr maly ladnie jadł.

Edit: Tzn w gorącej wodzie kąpane butelki :) bo dziecko to by pewnie taka kapiel na dobre nie wyszla :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie chce straszyć ale u nas trzy tygodnie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej 4me boje sie ze ja pupka bardzo boli

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to ja tak samo z tym sterylizatorem tez się przyzwyczaiłam i jest mi wygodnie poza tym chyba do 6mca zaleca się żeby wyparzac bądź sterylizowac butelki . Ja mam 5 butelek i reż hurtowo wstawiam ☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Alicja wlasnie mam posta pod Tobą i tak mi się rzucilo w oczy ze mamy prawie tyle samo postów i tyle samo lajkow

A co do pupki to smaruj jej żeby się nie odparzyla bo wtedy na prwno będzie piekla.

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak i jak często sterylizujecie smoczki- uspokajacze?

Co do prania to ja piorę osobno i cały czas w płynie do ubranek dla dzieci. Staram się zawsze puszczać na 60. Kupiłam całkiem pokaźny zapas płynu do prania lovela i dzidziuś, więc jeszcze dłuuugo w nich popierzemy.

moka89 Ja też miewam myśli, aby rzucić to kp w diabły. Tym bardziej, że jest problem z przybieraniem na wadze, przez 2 tygodnie nic. U nas jest problem, że ona mm nie chce i już. Kupiłam wszystkie możliwe i żadne mleko nie pasuje poza cycem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:52

sRUqp2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula

ja jestem tutaj dlugo ale raczej jako podgladacz

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    oooo smecta ja nie dostalam zadnego lekarstwa

ile trwala biegunka u twojej cory

3 tygodnie... po Rotarixie
    po smekcie sytuacja wracała do normy ale jak odstawiałam to znowu wracało, zrobiła, kilka dni przerwy i znowu 5 dni smecty, w czasie biegunki warto podawać też prebiotyk :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa moja siostra robiła kasze manna na mleku swoim bo karmiła piersią czyli osiągnęła zanotowała i pół łyżeczki do mleka dawała i po ostygnieciu dawała .my od narodzin w normalnym proszku i płynie z naszymi ciuchami i nic młodemu nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:34

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal piorę w bobini. Ostatnio mąż wypłukał w naszym płynie, ale dla świętego spokoju puściłam jeszcze raz w dzieciowym.

Zamówiłam butelki, jutro konsultuję z pediatrą co i jak. Mam nadzieję, że nie będzie marudzić.
    Skok skokiem, ale ileż można :/

Dziękuję za życzenia dziewczynki ;)

Aa i od wczoraj pupkę posypywałam mąką ziemniaczaną i jest mega poprawa :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny, a jak i jak często sterylizujecie smoczki- uspokajacze?.
    No i tu mnie masz :D bo tak jak sterylizuje butelkę przed każdym użyciem tak o smoczku notorycznie zapominam :/ musze sie poprawić :)
    Ale tak jak pisałam z tymi butelkami to juz taka rutyna i weszło w krew.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciaczkow dostali żelazo do brania? My muiny brać przez miesiac a tu gowno straszne- nie dość ze moze po tym bolec brzuch to jeszcze kupy mogą byc luźne :/

Ktos, coś??

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciaczkow dostali żelazo do brania? My muiny brać przez miesiac a tu gowno straszne- nie dość ze moze po tym bolec brzuch to jeszcze kupy mogą byc luźne :/

Ktos, coś??
    Moja bierze. Kup jest więcej, praktycznie co drugie karmienie, poza tym spoko. Wyniki po dwóch tygodniach juz miała o wiele lepsze. Jeszcze dwa i mam nadzieje kończymy. Ma takie w syropku do tego 1/4 witaminy b lub 1/4 kwasu foliowego na przemian zeby lepiej przyswoić żelazo.

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki myje i zalewam wrzątkiem, a raz na kilka dni wygotowuje.

Właśnie, ciekawe co ze Staraczką...

A przed zrobieniem mleka, gotujecie tą wodę 5 minut jak jest na opakowaniu napisane?

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka wszystkiego najlepszego :-)

Kurcze ja jestem zielona jeśli chodzi o te sprawy butelkowe. Codziennie podaje młodemu na noc podgrzane odciągnięte mleko i tyle. Coraz częściej zastanawiam się nad przejściem na karmienie mieszane. Czasami juz nie wyrabiam.

Anulka z tego co mi wiadomo to odciagnietego mleka nie wolno gotować. Można je podgrzać max do 45-50 stopni.

4me mój też zagląda za telewizorem..to jakies przegięcie. Musze go tak układać aby go nie widzial a on i tak znajdzie sposób żeby przekręcić głowę w stronę ekranu. Dlatego ostatnio sporadycznie włączam telewizor :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja smoków w ogóle nie wygotowuje. Wiadomo raz na 2 dni zaleje je wrzątkiem i tyle.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 a czy Ty nie miałas ciągle mleka na zapas? pytam, bo ja tez na początku miałam zawsze 3 porcje zamrożone a teraz nawet 1 nie mam, zdażyło się już 2 razy, że musiałam dać sztuczne bo za mało mleka miałam. I przyznaje, że ciężko mi się z tym pogodzić, że go zabrakło te parę razy :( no i np jutro zostawiamy ją mojej siostrze bo mamy pełno spraw do załatwienia, nie chce jej ciągać wszędzie i trzeba będzie znów dać mm :(

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2849 2850 2851 2852 2853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ