X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16

snoopy_etka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas podejrzenie tej skazy. Moja dieta eliminacyjna trwa dwa tygodnie, wiec stosunkowo krótko by alergeny zniknęły. Raczki smarowałam tak jak juz pisałam zielonym linomagiem i zmiany są blade, więc myslę zeby zacząć od mleka ha, zamiast pakować jej od razu pepti.

Podgrzewacze jakiej firmy?

Boże mam tysiąc pytań do xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    4me, a jesteś pewna że to nie były takie gotowe mleczka, jak np. to http://www.aptekagemini.pl/bebilon-nenatal-premium-pronutra-70ml.html ? Są dostępne takie różnych firm i ja się tym ratuję np. na dłuższym spacerze. Nie bawię się w noszenie termosu itd. tylko mam zapas takich mleczek w torebce, idę do knajpki i uznaję że młoda zarządziła czas na kawkę dla mamusi. Sobie zamawiam kawę, a obsługę proszę o trochę wrzątku. Nikt nigdy nie odmówił. Wrzucam na chwilkę taką butelkę i potem podaję małej.

Generalnie zawsze też jest możliwość poproszenia o podgrzanie w mikrofali, ale ja jestem jej przeciwniczką :) .
    Na porodówce tak bylo. Ale na pediatri na 100% byly robione. Dostawaliśmy zwykla butelkę i zwykly smoczek. Pozniej sie oddawalo, sterylizowali i robili na nowo. Aaaa no i nawet mi pokazywali mleko i to byla taka zwykla duza puszk. A mleko mi pokazywali bo mieliśmy wtedy specjalne bebilon comfort i pytali sie czy to to. Mieli kilkanaście różnych mlek w zależności od tego jakie dziecko je w domu.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No i u nas podejrzenie tej skazy. Moja dieta eliminacyjna trwa dwa tygodnie, wiec stosunkowo krótko by alergeny zniknęły. Raczki smarowałam tak jak juz pisałam zielonym linomagiem i zmiany są blade, więc myslę zeby zacząć od mleka ha, zamiast pakować jej od razu pepti.

Podgrzewacze jakiej firmy?

Boże mam tysiąc pytań do xD
    A nie masz mikrofali by oszczedzic na podgrzewaczu? U nas się super sprawdza.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A nie masz mikrofali by oszczedzic na podgrzewaczu? U nas się super sprawdza.
    Mam!:) czyli obejdzie się bez tego wynalazku?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka 100 lat i wszystkiego naj! :)

Lenka no fajne jest to miganie do dziecka, chyba spróbuję! Kiedyś nawet byłam zainteresowana aby udać się na kurs języka migowego bo były organizowane bezpłatne warsztaty w moim mieście ale skończyło się na chęciach

u mnie kolejna nocka wzorowa, sen 23-7.00, cyc i dosypianie do 10.00 trochę porehabilitowałam małą, nakarmiłam i znowu wali w kimę ;)

mój klusek waży 6550 czyli podwoiła wagę urodzeniową a w ciągu ostatnich trzech tygodni brzybył jej prawie kilogram! chyba z cycków leci mi śmietana zamiast mleka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:49

easymum lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałabym pomału podawać gluten i tak lekarka mowila zeby do porcji mleka e butelce dac miarke mannej ale nie wiem jak to przygotowac . Czy wrzatek czy normalnie w podgrzewan czu podgrzać . Kurde nie wiem jak to zrobić .

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    .

Ale jak byliśmy w szpitalu, mi brakowało mleka i dostawaliśmy od szpitala. Wiecie, ze oni mieli juz gotowe przygotowane porcje w lodowce i takie coa nam dawali i tylko się do mikrofali wkladalo? Nie wiem jak to ma sie do zasad bo na opakowaniu jest napisane ze gotowe mleko moze stać 2 godziny?? A oni trzymali 24h tylko, ze w lodowce... I jak się teraz zastanowię to na porodówce tez tak bylo...
    My mieliśmy takie coś a la actimele, w sensie takie porcyjki z odrywaną metalową blaszką, wlewało się to do butelki i gotowe. Kilku różnych firm, na dodatek.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka - sto lat!!! :)

Angelaa - ja młodemu podawałam w ten sposób, że jakąś mikro dawkę kaszy manny zagotowywałam w niewielkiej ilości wody, dosłownie tyle co na dnie rondelka, a jak zrobił się glutek, to dodawałam do jedzenia.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mam!:) czyli obejdzie się bez tego wynalazku?
    Ja chciałam kupowac i w końcu stwierdziłam, ze to kolejna wydana kasa i sprzęt zagracajacy blat.
    Ja juz wiem, ze na pelna butelkę wody prosto z lodówki moja mikrofala potrzebuje 30 sek na podgrzanie do odpowiedniej temp. Potestuj u siebie i spoko wystarczy Ci mikrofala.
    Opracujesz sobie plan, wpadniesz w rutynę i minutka i mleko bedzie gotowe ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie bardziej przydaje sterylizator za to- ale duzo dziewczyn Ci na pewno powie, ze zbędny wiec musisz sama zobaczyć jak Ci bez niego bedzie.
    Są takie wieksze- wrzucasz na raz butelki z całego dnia albo takie podrozne do mikrofali na jedna butelkę. Ja mam taki pojedynczy do mikrofali z tommee tippee i aterylizuje wszystkie butelki na wieczór lub po każdym użyciu. Ale u mnie to gora dwie na dobę. Jak bym miała karmić tylko butelka to chyba bym wzięła takie na kilka sztuk by robic to raz, gora dwa razy dziennie ;)
    Aaa no i niektórzy nie sterylizują butelek przy każdym użyciu i dzieci tez zdrowe maja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie jeszcze w proszku dzieciecym? Ja już od jakiegoś czas piore normalnie z dorosłymi ciuchami, w zwykłym proszku, z płynem dd płukania i nie widzę żeby małej coś przeszkadzało.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sterylizuje butelki jak mi się przypomni czyli raz na 2 tygodnie i żyjemy zdrowo :D a cały dzień ich używamy :) i po prostu gotuje je pare minut w garnku wody:)

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A pierzecie jeszcze w proszku dzieciecym? Ja już od jakiegoś czas piore normalnie z dorosłymi ciuchami, w zwykłym proszku, z płynem dd płukania i nie widzę żeby małej coś przeszkadzało.
    ja już od dłuższego czasy piorę rzeczy młodej z naszymi, bo miesiąc mi schodzi zanim uzbieram pełną pralkę jej ciuszków... też nie widzę, żeby coś się po tym działo, a młoda ma skórkę wyjątkowo ładną.

8pdp47e.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wlasnie przyszla mata skip hop powiedzcie na ktorej stronie dziecko ma lezec na tej gładki e j czy karbowanej ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę z naszymi rzeczami, na początku w proszku dla dzieci, teraz wrzucam kapsułkę i żadnych problemów skórnych.

4me ja też bardzo sobie cenię sterylizator, mam takie urządzenie firmy Beaba -sterylizuje, podgrzewa i rozmraża. I myję i sterylizuję po każdym jedzeniu - czyli uzbieram 3 brudne i hurtem myję :)

gg64rl68s121551a.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba spróbuję tak jak Wy z tym proszkiem chociaż na razie jeszcze mam dużo dla małego bo nie dawno kupiłam
    Ale coś tam wymieszam z jego rzeczy i zobaczymy. ...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    w zaszadzie u mnie to wszytsko dobrze, mala tez fajnie , jedyne co to to ze od poniedzialku okolo 13 ma biegunke , bylam u lekaza ale nic mi nadzwyczajnego nie doradzil jedynie diete dla dziecka - biegunka jak jest tak jest - zawsze ja Kupka tuz po wypiciu mleka - niestety juz nie karmie piersia , czy mozecie jakos pomoc

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    czesc dziewczyny
    w zaszadzie u mnie to wszytsko dobrze, mala tez fajnie , jedyne co to to ze od poniedzialku okolo 13 ma biegunke , bylam u lekaza ale nic mi nadzwyczajnego nie doradzil jedynie diete dla dziecka - biegunka jak jest tak jest - zawsze ja Kupka tuz po wypiciu mleka - niestety juz nie karmie piersia , czy mozecie jakos pomoc

gdy moja moja miała biegunkę pediatra kazała podawać Smecte, tzn. 1/4 saszetki na dzień (rozrabiałam w ściągniętym mleku) przez 5 dni

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2848 2849 2850 2851 2852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ