Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i u nas podejrzenie tej skazy. Moja dieta eliminacyjna trwa dwa tygodnie, wiec stosunkowo krótko by alergeny zniknęły. Raczki smarowałam tak jak juz pisałam zielonym linomagiem i zmiany są blade, więc myslę zeby zacząć od mleka ha, zamiast pakować jej od razu pepti.
Podgrzewacze jakiej firmy?
Boże mam tysiąc pytań do xD -
Kasiarzynka wrote:4me, a jesteś pewna że to nie były takie gotowe mleczka, jak np. to http://www.aptekagemini.pl/bebilon-nenatal-premium-pronutra-70ml.html ? Są dostępne takie różnych firm i ja się tym ratuję np. na dłuższym spacerze. Nie bawię się w noszenie termosu itd. tylko mam zapas takich mleczek w torebce, idę do knajpki i uznaję że młoda zarządziła czas na kawkę dla mamusi. Sobie zamawiam kawę, a obsługę proszę o trochę wrzątku. Nikt nigdy nie odmówił. Wrzucam na chwilkę taką butelkę i potem podaję małej.
Generalnie zawsze też jest możliwość poproszenia o podgrzanie w mikrofali, ale ja jestem jej przeciwniczką.
-
moka89 wrote:No i u nas podejrzenie tej skazy. Moja dieta eliminacyjna trwa dwa tygodnie, wiec stosunkowo krótko by alergeny zniknęły. Raczki smarowałam tak jak juz pisałam zielonym linomagiem i zmiany są blade, więc myslę zeby zacząć od mleka ha, zamiast pakować jej od razu pepti.
Podgrzewacze jakiej firmy?
Boże mam tysiąc pytań do xD
-
Moka 100 lat i wszystkiego naj!
Lenka no fajne jest to miganie do dziecka, chyba spróbuję! Kiedyś nawet byłam zainteresowana aby udać się na kurs języka migowego bo były organizowane bezpłatne warsztaty w moim mieście ale skończyło się na chęciach
u mnie kolejna nocka wzorowa, sen 23-7.00, cyc i dosypianie do 10.00 trochę porehabilitowałam małą, nakarmiłam i znowu wali w kimę
mój klusek waży 6550 czyli podwoiła wagę urodzeniową a w ciągu ostatnich trzech tygodni brzybył jej prawie kilogram! chyba z cycków leci mi śmietana zamiast mleka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:49
easymum lubi tę wiadomość
-
4me wrote:.
Ale jak byliśmy w szpitalu, mi brakowało mleka i dostawaliśmy od szpitala. Wiecie, ze oni mieli juz gotowe przygotowane porcje w lodowce i takie coa nam dawali i tylko się do mikrofali wkladalo? Nie wiem jak to ma sie do zasad bo na opakowaniu jest napisane ze gotowe mleko moze stać 2 godziny?? A oni trzymali 24h tylko, ze w lodowce... I jak się teraz zastanowię to na porodówce tez tak bylo...
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:Mam!
czyli obejdzie się bez tego wynalazku?
Ja juz wiem, ze na pelna butelkę wody prosto z lodówki moja mikrofala potrzebuje 30 sek na podgrzanie do odpowiedniej temp. Potestuj u siebie i spoko wystarczy Ci mikrofala.
Opracujesz sobie plan, wpadniesz w rutynę i minutka i mleko bedzie gotowe
-
Mi sie bardziej przydaje sterylizator za to- ale duzo dziewczyn Ci na pewno powie, ze zbędny wiec musisz sama zobaczyć jak Ci bez niego bedzie.
Są takie wieksze- wrzucasz na raz butelki z całego dnia albo takie podrozne do mikrofali na jedna butelkę. Ja mam taki pojedynczy do mikrofali z tommee tippee i aterylizuje wszystkie butelki na wieczór lub po każdym użyciu. Ale u mnie to gora dwie na dobę. Jak bym miała karmić tylko butelka to chyba bym wzięła takie na kilka sztuk by robic to raz, gora dwa razy dziennie
Aaa no i niektórzy nie sterylizują butelek przy każdym użyciu i dzieci tez zdrowe majaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:44
-
la_lenka wrote:A pierzecie jeszcze w proszku dzieciecym? Ja już od jakiegoś czas piore normalnie z dorosłymi ciuchami, w zwykłym proszku, z płynem dd płukania i nie widzę żeby małej coś przeszkadzało.
-
Ja też piorę z naszymi rzeczami, na początku w proszku dla dzieci, teraz wrzucam kapsułkę i żadnych problemów skórnych.
4me ja też bardzo sobie cenię sterylizator, mam takie urządzenie firmy Beaba -sterylizuje, podgrzewa i rozmraża. I myję i sterylizuję po każdym jedzeniu - czyli uzbieram 3 brudne i hurtem myję
-
czesc dziewczyny
w zaszadzie u mnie to wszytsko dobrze, mala tez fajnie , jedyne co to to ze od poniedzialku okolo 13 ma biegunke , bylam u lekaza ale nic mi nadzwyczajnego nie doradzil jedynie diete dla dziecka - biegunka jak jest tak jest - zawsze ja Kupka tuz po wypiciu mleka - niestety juz nie karmie piersia , czy mozecie jakos pomoc -
Alicja83 wrote:czesc dziewczyny
w zaszadzie u mnie to wszytsko dobrze, mala tez fajnie , jedyne co to to ze od poniedzialku okolo 13 ma biegunke , bylam u lekaza ale nic mi nadzwyczajnego nie doradzil jedynie diete dla dziecka - biegunka jak jest tak jest - zawsze ja Kupka tuz po wypiciu mleka - niestety juz nie karmie piersia , czy mozecie jakos pomoc
gdy moja moja miała biegunkę pediatra kazała podawać Smecte, tzn. 1/4 saszetki na dzień (rozrabiałam w ściągniętym mleku) przez 5 dni