X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16

snoopy_etka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas podejrzenie tej skazy. Moja dieta eliminacyjna trwa dwa tygodnie, wiec stosunkowo krótko by alergeny zniknęły. Raczki smarowałam tak jak juz pisałam zielonym linomagiem i zmiany są blade, więc myslę zeby zacząć od mleka ha, zamiast pakować jej od razu pepti.

Podgrzewacze jakiej firmy?

Boże mam tysiąc pytań do xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    4me, a jesteś pewna że to nie były takie gotowe mleczka, jak np. to http://www.aptekagemini.pl/bebilon-nenatal-premium-pronutra-70ml.html ? Są dostępne takie różnych firm i ja się tym ratuję np. na dłuższym spacerze. Nie bawię się w noszenie termosu itd. tylko mam zapas takich mleczek w torebce, idę do knajpki i uznaję że młoda zarządziła czas na kawkę dla mamusi. Sobie zamawiam kawę, a obsługę proszę o trochę wrzątku. Nikt nigdy nie odmówił. Wrzucam na chwilkę taką butelkę i potem podaję małej.

Generalnie zawsze też jest możliwość poproszenia o podgrzanie w mikrofali, ale ja jestem jej przeciwniczką :) .
    Na porodówce tak bylo. Ale na pediatri na 100% byly robione. Dostawaliśmy zwykla butelkę i zwykly smoczek. Pozniej sie oddawalo, sterylizowali i robili na nowo. Aaaa no i nawet mi pokazywali mleko i to byla taka zwykla duza puszk. A mleko mi pokazywali bo mieliśmy wtedy specjalne bebilon comfort i pytali sie czy to to. Mieli kilkanaście różnych mlek w zależności od tego jakie dziecko je w domu.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No i u nas podejrzenie tej skazy. Moja dieta eliminacyjna trwa dwa tygodnie, wiec stosunkowo krótko by alergeny zniknęły. Raczki smarowałam tak jak juz pisałam zielonym linomagiem i zmiany są blade, więc myslę zeby zacząć od mleka ha, zamiast pakować jej od razu pepti.

Podgrzewacze jakiej firmy?

Boże mam tysiąc pytań do xD
    A nie masz mikrofali by oszczedzic na podgrzewaczu? U nas się super sprawdza.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A nie masz mikrofali by oszczedzic na podgrzewaczu? U nas się super sprawdza.
    Mam!:) czyli obejdzie się bez tego wynalazku?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka 100 lat i wszystkiego naj! :)

Lenka no fajne jest to miganie do dziecka, chyba spróbuję! Kiedyś nawet byłam zainteresowana aby udać się na kurs języka migowego bo były organizowane bezpłatne warsztaty w moim mieście ale skończyło się na chęciach

u mnie kolejna nocka wzorowa, sen 23-7.00, cyc i dosypianie do 10.00 trochę porehabilitowałam małą, nakarmiłam i znowu wali w kimę ;)

mój klusek waży 6550 czyli podwoiła wagę urodzeniową a w ciągu ostatnich trzech tygodni brzybył jej prawie kilogram! chyba z cycków leci mi śmietana zamiast mleka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:49

easymum lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałabym pomału podawać gluten i tak lekarka mowila zeby do porcji mleka e butelce dac miarke mannej ale nie wiem jak to przygotowac . Czy wrzatek czy normalnie w podgrzewan czu podgrzać . Kurde nie wiem jak to zrobić .

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    .

Ale jak byliśmy w szpitalu, mi brakowało mleka i dostawaliśmy od szpitala. Wiecie, ze oni mieli juz gotowe przygotowane porcje w lodowce i takie coa nam dawali i tylko się do mikrofali wkladalo? Nie wiem jak to ma sie do zasad bo na opakowaniu jest napisane ze gotowe mleko moze stać 2 godziny?? A oni trzymali 24h tylko, ze w lodowce... I jak się teraz zastanowię to na porodówce tez tak bylo...
    My mieliśmy takie coś a la actimele, w sensie takie porcyjki z odrywaną metalową blaszką, wlewało się to do butelki i gotowe. Kilku różnych firm, na dodatek.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka - sto lat!!! :)

Angelaa - ja młodemu podawałam w ten sposób, że jakąś mikro dawkę kaszy manny zagotowywałam w niewielkiej ilości wody, dosłownie tyle co na dnie rondelka, a jak zrobił się glutek, to dodawałam do jedzenia.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mam!:) czyli obejdzie się bez tego wynalazku?
    Ja chciałam kupowac i w końcu stwierdziłam, ze to kolejna wydana kasa i sprzęt zagracajacy blat.
    Ja juz wiem, ze na pelna butelkę wody prosto z lodówki moja mikrofala potrzebuje 30 sek na podgrzanie do odpowiedniej temp. Potestuj u siebie i spoko wystarczy Ci mikrofala.
    Opracujesz sobie plan, wpadniesz w rutynę i minutka i mleko bedzie gotowe ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie bardziej przydaje sterylizator za to- ale duzo dziewczyn Ci na pewno powie, ze zbędny wiec musisz sama zobaczyć jak Ci bez niego bedzie.
    Są takie wieksze- wrzucasz na raz butelki z całego dnia albo takie podrozne do mikrofali na jedna butelkę. Ja mam taki pojedynczy do mikrofali z tommee tippee i aterylizuje wszystkie butelki na wieczór lub po każdym użyciu. Ale u mnie to gora dwie na dobę. Jak bym miała karmić tylko butelka to chyba bym wzięła takie na kilka sztuk by robic to raz, gora dwa razy dziennie ;)
    Aaa no i niektórzy nie sterylizują butelek przy każdym użyciu i dzieci tez zdrowe maja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie jeszcze w proszku dzieciecym? Ja już od jakiegoś czas piore normalnie z dorosłymi ciuchami, w zwykłym proszku, z płynem dd płukania i nie widzę żeby małej coś przeszkadzało.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sterylizuje butelki jak mi się przypomni czyli raz na 2 tygodnie i żyjemy zdrowo :D a cały dzień ich używamy :) i po prostu gotuje je pare minut w garnku wody:)

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A pierzecie jeszcze w proszku dzieciecym? Ja już od jakiegoś czas piore normalnie z dorosłymi ciuchami, w zwykłym proszku, z płynem dd płukania i nie widzę żeby małej coś przeszkadzało.
    ja już od dłuższego czasy piorę rzeczy młodej z naszymi, bo miesiąc mi schodzi zanim uzbieram pełną pralkę jej ciuszków... też nie widzę, żeby coś się po tym działo, a młoda ma skórkę wyjątkowo ładną.

8pdp47e.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wlasnie przyszla mata skip hop powiedzcie na ktorej stronie dziecko ma lezec na tej gładki e j czy karbowanej ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę z naszymi rzeczami, na początku w proszku dla dzieci, teraz wrzucam kapsułkę i żadnych problemów skórnych.

4me ja też bardzo sobie cenię sterylizator, mam takie urządzenie firmy Beaba -sterylizuje, podgrzewa i rozmraża. I myję i sterylizuję po każdym jedzeniu - czyli uzbieram 3 brudne i hurtem myję :)

gg64rl68s121551a.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba spróbuję tak jak Wy z tym proszkiem chociaż na razie jeszcze mam dużo dla małego bo nie dawno kupiłam
    Ale coś tam wymieszam z jego rzeczy i zobaczymy. ...

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    w zaszadzie u mnie to wszytsko dobrze, mala tez fajnie , jedyne co to to ze od poniedzialku okolo 13 ma biegunke , bylam u lekaza ale nic mi nadzwyczajnego nie doradzil jedynie diete dla dziecka - biegunka jak jest tak jest - zawsze ja Kupka tuz po wypiciu mleka - niestety juz nie karmie piersia , czy mozecie jakos pomoc

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    czesc dziewczyny
    w zaszadzie u mnie to wszytsko dobrze, mala tez fajnie , jedyne co to to ze od poniedzialku okolo 13 ma biegunke , bylam u lekaza ale nic mi nadzwyczajnego nie doradzil jedynie diete dla dziecka - biegunka jak jest tak jest - zawsze ja Kupka tuz po wypiciu mleka - niestety juz nie karmie piersia , czy mozecie jakos pomoc

gdy moja moja miała biegunkę pediatra kazała podawać Smecte, tzn. 1/4 saszetki na dzień (rozrabiałam w ściągniętym mleku) przez 5 dni

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2848 2849 2850 2851 2852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ