X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie frajerujesz☺ ja też wszytsko prasuje ale tj Moka pisała ja nie lubię wygniecionych ciuchów i nie wyobrażam sonie założyć na siebie bądź dzieciaki czy męża czegoś nie wyprasowanego. ...
    Od czasu kiedy kumpela powiedziała mi ze prasuje pościel raz spróbowałam i teraz może się walić i palić ale musze mieć wyprasowanego. ...także tego sama nie jestes

bento lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja raz uprasowalam przed porodem , zwyczajnie mi się nie chce a jak idziemy gdzieś do ludzi ladniej go ubieram wtedy wyprasuje jak trzeba

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Kochana ja też nie mogę wysłać do Ciebie prywatnej wiadomości a pokazuje mi że jesteś w przyjaciolkach u mnie
    a zobacz proszę czy teraz jest zaproszenie :)

in8vzdb.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia pralki- Kubusiowe ubranka po wypraniu i wysuszeniu na suszarce nie są pogniecione :)
    Kasiarzynka- ja robiłam bez przepisu. Doprawiłam szpinak solą czosnkową- ale nie dużo, ziołami (zależy co miałam akurat pod ręką), dodałam fetę i po prostu układałam to na kwadracikach wyciętych z ciasta francuskiego. Następnie zamykałam farsz w cieście i zapiekałam kilkanaście minut (zaglądałam co jakiś czas do piekarnika).
    Jak szpinak był za rzadki, to zagęszczałam kaszką kukurydzianą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:35

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

A z tym prasowanie to mi trochę ułożyło ze nie tylko ja tak zapierniczam :-) ostatnio była u mnie znajoma i stwierdziła że ona praktycznie nic nie pasuje a ja naginam codziennie z tym żelazkiem :-) ale ogólnie ja mam manie porządku w szafie i komodach :-) wszystko ułożone kolorami, marynarki osobno itp plus tego jest taki ze nawet z zamkniętymi oczami wyciągnę konkretny ciuch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:34

• bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 Po rozwieszeniu na suszarce zawsze zostaje zagięcie ;-) Poza tym większość ciuchów suszę w suszarce bębnowej i pomimo że wychodzą z niej nie wymięte to i tak prasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:54

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mój właśnie śpi i ja walczę ;) ale czas na pisanie tez się znajdzie :-)

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam ;) Ja też mam wszystko ułożone wg rodzaju, rozmiaru, bo lubię porządek ale prasować nie cierpię :/

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie stalo ale nie rezygnujcie z tego forum ,nie jestem z wam zzyta ale podgladam i cenie sobie wasze rady i wszelkie ciekawostki u was chcialabym pisac tak duzo jak wy ale moja mala mi na to nie pozwala

Zostancie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie rezygnuję z belly. I tak mało się udzielam, ale lubię poczytać :)

in8vzdb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A ja z innej beczki - czy któraś z Was robiła kiedyś takie coś z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą w środku? Jadłam gdzieś kiedyś na jakiejś imprezie i mnie naszło. A wiadomo, że w google różne przepisy można znaleźć ;)
    Szpinak wrzucam na odrobinę rozgrzanej oliwy na patelnię, doprawiam solą i pieprzem, wyciskam ze dwa ząbki czosnku (kupuję mrożony w biedronce). Ciasto francuskie rozcinam na dwie części. Kładę szpinak na to kawałek łososia, zawijam w ciasto i wrzucam do piekarnika, az ciasto sie zrumieni więc ok 20. Pychota!

Można tez nafaszerować pierś kurczaka (robisz kieszonkę) szpinakiem i fetą i zawinąć w ciasto fr :)

Kasiarzynka, Anitka201 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja też prasuje... ciuszki, pieluszki... wszystko =)
    Próbowałam nie prasować i składać do szafki takie uprane i wysuszone, ale ni cholery mi się one wtedy nie podobają... no nie wiem, nie pasują mi i juz =)

W sumie już doszlam do takiej wprawy, że uprasowanie ciuszków małej to dla mnie naprawdę tylko chwilka ... zresztą ja lubię prasowac, wiec może i to ma na to wpływ =)

bento, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o maszynę do szycia, może chociaż której firmy?

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Mała zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:55

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy pierwszą wizytę u fizjoterapeutki od 1,5 miesiąca. Ciekawe jak tam nasze postępy, oprócz tego mam milion pytań.
    Młody jednak ma rotawirusa i jest na ten tydzień uziemiony w domu :/

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Dużo zdrówka dla synka.
    My jednak też musimy wybrać się do rehabilitanta... Wyraźnie widać, że lewa rączka jest silniejsza. Lewą łapie się za stopy, za kolanka i wyżej ją wyciąga. Prawą też chwyta i łapie kolanko, ale stopy już nie i nie wyciąga jej tak wysoko jak lewej. Jutro będziemy u pediatry, więc jeszcze dopytam.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...
    Na maszynach się nie znam. U moich rodziców jest jakaś maszyna i jak byłam młodsza to czasami cos uszylam :-)
    Co do zakrywają twarzy to mój tak sobie robi. O ile szybko tak usypia to jak już się budzi i ta pieluszka jest na twarzy to jest mega krzyk.

bento lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak u mnie również prasowanie idzie ekspresowo bo jednak robie to codziennie wiec max 15-20 min i mam z głowy :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    a zobacz proszę czy teraz jest zaproszenie :)
    Jest i przyjelam

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...
    Niestety nie pomoge nie znam się na maszynach

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2870 2871 2872 2873 2874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ