Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka nie frajerujesz☺ ja też wszytsko prasuje ale tj Moka pisała ja nie lubię wygniecionych ciuchów i nie wyobrażam sonie założyć na siebie bądź dzieciaki czy męża czegoś nie wyprasowanego. ...
Od czasu kiedy kumpela powiedziała mi ze prasuje pościel raz spróbowałam i teraz może się walić i palić ale musze mieć wyprasowanego. ...także tego sama nie jestesbento lubi tę wiadomość
-
Może to kwestia pralki- Kubusiowe ubranka po wypraniu i wysuszeniu na suszarce nie są pogniecione
Kasiarzynka- ja robiłam bez przepisu. Doprawiłam szpinak solą czosnkową- ale nie dużo, ziołami (zależy co miałam akurat pod ręką), dodałam fetę i po prostu układałam to na kwadracikach wyciętych z ciasta francuskiego. Następnie zamykałam farsz w cieście i zapiekałam kilkanaście minut (zaglądałam co jakiś czas do piekarnika).
Jak szpinak był za rzadki, to zagęszczałam kaszką kukurydzianą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:35
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
Kubuś -
A z tym prasowanie to mi trochę ułożyło ze nie tylko ja tak zapierniczamostatnio była u mnie znajoma i stwierdziła że ona praktycznie nic nie pasuje a ja naginam codziennie z tym żelazkiem
ale ogólnie ja mam manie porządku w szafie i komodach
wszystko ułożone kolorami, marynarki osobno itp plus tego jest taki ze nawet z zamkniętymi oczami wyciągnę konkretny ciuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:34
-
Kasiarzynka wrote:A ja z innej beczki - czy któraś z Was robiła kiedyś takie coś z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą w środku? Jadłam gdzieś kiedyś na jakiejś imprezie i mnie naszło. A wiadomo, że w google różne przepisy można znaleźć
Można tez nafaszerować pierś kurczaka (robisz kieszonkę) szpinakiem i fetą i zawinąć w ciasto frKasiarzynka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Anitka ja też prasuje... ciuszki, pieluszki... wszystko
Próbowałam nie prasować i składać do szafki takie uprane i wysuszone, ale ni cholery mi się one wtedy nie podobają... no nie wiem, nie pasują mi i juz
W sumie już doszlam do takiej wprawy, że uprasowanie ciuszków małej to dla mnie naprawdę tylko chwilka ... zresztą ja lubię prasowac, wiec może i to ma na to wpływbento, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Ponawiam pytanie o maszynę do szycia, może chociaż której firmy?
Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Mała zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:55
-
Dżuls Dużo zdrówka dla synka.
My jednak też musimy wybrać się do rehabilitanta... Wyraźnie widać, że lewa rączka jest silniejsza. Lewą łapie się za stopy, za kolanka i wyżej ją wyciąga. Prawą też chwyta i łapie kolanko, ale stopy już nie i nie wyciąga jej tak wysoko jak lewej. Jutro będziemy u pediatry, więc jeszcze dopytam. -
bento wrote:Ponawiam pytanie o maszynę do szycia, może chociaż której firmy?
Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...
Co do zakrywają twarzy to mój tak sobie robi. O ile szybko tak usypia to jak już się budzi i ta pieluszka jest na twarzy to jest mega krzyk.bento lubi tę wiadomość
-
bento wrote:Ponawiam pytanie o maszynę do szycia, może chociaż której firmy?
Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...