Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie frajerujesz☺ ja też wszytsko prasuje ale tj Moka pisała ja nie lubię wygniecionych ciuchów i nie wyobrażam sonie założyć na siebie bądź dzieciaki czy męża czegoś nie wyprasowanego. ...
    Od czasu kiedy kumpela powiedziała mi ze prasuje pościel raz spróbowałam i teraz może się walić i palić ale musze mieć wyprasowanego. ...także tego sama nie jestes

bento lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja raz uprasowalam przed porodem , zwyczajnie mi się nie chce a jak idziemy gdzieś do ludzi ladniej go ubieram wtedy wyprasuje jak trzeba

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Kochana ja też nie mogę wysłać do Ciebie prywatnej wiadomości a pokazuje mi że jesteś w przyjaciolkach u mnie
    a zobacz proszę czy teraz jest zaproszenie :)

in8vzdb.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia pralki- Kubusiowe ubranka po wypraniu i wysuszeniu na suszarce nie są pogniecione :)
    Kasiarzynka- ja robiłam bez przepisu. Doprawiłam szpinak solą czosnkową- ale nie dużo, ziołami (zależy co miałam akurat pod ręką), dodałam fetę i po prostu układałam to na kwadracikach wyciętych z ciasta francuskiego. Następnie zamykałam farsz w cieście i zapiekałam kilkanaście minut (zaglądałam co jakiś czas do piekarnika).
    Jak szpinak był za rzadki, to zagęszczałam kaszką kukurydzianą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:35

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

A z tym prasowanie to mi trochę ułożyło ze nie tylko ja tak zapierniczam :-) ostatnio była u mnie znajoma i stwierdziła że ona praktycznie nic nie pasuje a ja naginam codziennie z tym żelazkiem :-) ale ogólnie ja mam manie porządku w szafie i komodach :-) wszystko ułożone kolorami, marynarki osobno itp plus tego jest taki ze nawet z zamkniętymi oczami wyciągnę konkretny ciuch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:34

• bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 Po rozwieszeniu na suszarce zawsze zostaje zagięcie ;-) Poza tym większość ciuchów suszę w suszarce bębnowej i pomimo że wychodzą z niej nie wymięte to i tak prasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:54

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mój właśnie śpi i ja walczę ;) ale czas na pisanie tez się znajdzie :-)

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam ;) Ja też mam wszystko ułożone wg rodzaju, rozmiaru, bo lubię porządek ale prasować nie cierpię :/

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie stalo ale nie rezygnujcie z tego forum ,nie jestem z wam zzyta ale podgladam i cenie sobie wasze rady i wszelkie ciekawostki u was chcialabym pisac tak duzo jak wy ale moja mala mi na to nie pozwala

Zostancie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie rezygnuję z belly. I tak mało się udzielam, ale lubię poczytać :)

in8vzdb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A ja z innej beczki - czy któraś z Was robiła kiedyś takie coś z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą w środku? Jadłam gdzieś kiedyś na jakiejś imprezie i mnie naszło. A wiadomo, że w google różne przepisy można znaleźć ;)
    Szpinak wrzucam na odrobinę rozgrzanej oliwy na patelnię, doprawiam solą i pieprzem, wyciskam ze dwa ząbki czosnku (kupuję mrożony w biedronce). Ciasto francuskie rozcinam na dwie części. Kładę szpinak na to kawałek łososia, zawijam w ciasto i wrzucam do piekarnika, az ciasto sie zrumieni więc ok 20. Pychota!

Można tez nafaszerować pierś kurczaka (robisz kieszonkę) szpinakiem i fetą i zawinąć w ciasto fr :)

Kasiarzynka, Anitka201 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja też prasuje... ciuszki, pieluszki... wszystko =)
    Próbowałam nie prasować i składać do szafki takie uprane i wysuszone, ale ni cholery mi się one wtedy nie podobają... no nie wiem, nie pasują mi i juz =)

W sumie już doszlam do takiej wprawy, że uprasowanie ciuszków małej to dla mnie naprawdę tylko chwilka ... zresztą ja lubię prasowac, wiec może i to ma na to wpływ =)

bento, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o maszynę do szycia, może chociaż której firmy?

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Mała zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:55

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy pierwszą wizytę u fizjoterapeutki od 1,5 miesiąca. Ciekawe jak tam nasze postępy, oprócz tego mam milion pytań.
    Młody jednak ma rotawirusa i jest na ten tydzień uziemiony w domu :/

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Dużo zdrówka dla synka.
    My jednak też musimy wybrać się do rehabilitanta... Wyraźnie widać, że lewa rączka jest silniejsza. Lewą łapie się za stopy, za kolanka i wyżej ją wyciąga. Prawą też chwyta i łapie kolanko, ale stopy już nie i nie wyciąga jej tak wysoko jak lewej. Jutro będziemy u pediatry, więc jeszcze dopytam.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...
    Na maszynach się nie znam. U moich rodziców jest jakaś maszyna i jak byłam młodsza to czasami cos uszylam :-)
    Co do zakrywają twarzy to mój tak sobie robi. O ile szybko tak usypia to jak już się budzi i ta pieluszka jest na twarzy to jest mega krzyk.

bento lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak u mnie również prasowanie idzie ekspresowo bo jednak robie to codziennie wiec max 15-20 min i mam z głowy :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    a zobacz proszę czy teraz jest zaproszenie :)
    Jest i przyjelam

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...
    Niestety nie pomoge nie znam się na maszynach

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2870 2871 2872 2873 2874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ