X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka U mnie ciuszki z H&M lekko się pokurczyły, ale tylko niektóre. Chociaż skład niby ten sam.

julita My robiliśmy USG główki i brzuszka, ale to ze względu na naczyniak. A lekarz nie powiedział dlaczego daje skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:14

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela ale Twoja córka ma fryzurę :-) ciekawe czy jest jakiś forumowy chopak z takimi włoskami :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najlepsze bodziaki to te z h&m i reserved , spodnie - dresowe z zary a pajace do spania najlepsze z najlepszych to te z f&f (długie i wąskie + świetnej jakości bawełna ) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:17

• julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka U mnie ciuszki z H&M lekko się pokurczyły, ale tylko niektóre. Chociaż skład niby ten sam.

julita My robiliśmy USG główki i brzuszka, ale to ze względu na naczyniak. A lekarz nie powiedział dlaczego daje skierowanie?

powiedziała że tak jak wykonuje się kontrolnie USG bioderek tak samo i USG główki ale powiedziała też że nie wszyscy pediatrzy uznają to za konieczność i często nie dają skierowań no i teraz nie wiem jak to jest??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pediatra na którejś wizycie mówił właśnie, że te trzy USG(brzuszek, główka i bioderka) powinny być w standardzie. Może zaleciła Wam czysto profilaktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:37

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Nasz pediatra na którejś wizycie mówił właśnie, że te trzy USG(brzuszek, główka i bioderka) powinny być w standardzie. Może zaleciła Wam czysto profilaktycznie.

dokładnie i też mi się wydaje że profilaktycznie :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zapisalam sie na grupe nasza na fb I powiem wam z e super jest . Myslalam z e ciezko bedzie sie polapac no tam ale jest duzo lepiej niz tutaj chodzi mi o obsluge . Latwo sie pisze I wogole ruch tam jak nie wiem co balam sie tez troche o prywatnosc ale ta grupa jest zamkniera I nikt nic nie widzi takze jestem spokojna . A ze na fonie mam fb to duzo czesciej and moge sie udzielac .
    Moze jednak dolaczycie ? Byloby milej z wami I ciekawiej

paula2013, Misi@, snoopy_etka, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:55

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to mam dziś mega luźny dzień :-) Mała bardzo spokojna, ładnie bawi się na macie, w domu wszystko ogarnięte, obiad ugotowany, syn też zajęty zabawą. Dzień jak nie co dzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:56

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skierowania nie dostałam, ale mojej usg brzuszka i przezciemiaczkowe robili jeszcze w szpitalu (w sumie nie wiem czemu).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelsächsischen ja chetnie dolacze podpowiedz jak to zrobic

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, u mnie usg przez ciemiączko było 2 razy - raz przy wyjściu ze szpitala po żółtaczce i raz kontrolnie na zlecenie neurologa, zresztą wizyty u neurolga też mam profilaktycznie co 2 m-ce i to neurolog stwierdziła drobną asymetrię i zleciła rehabilitację

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Angelsächsischen ja chetnie dolacze podpowiedz jak to zrobic

Wysłałam wiadomość na priv =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a jak tam walka z kciukiem Mani? U nas kciuk rules ... Niestety :(

gg64rl68s121551a.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK dzieki

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A ja się zastanawiam jak to jest z tym kp. i jego cudownym działaniem na zdrowie naszych maluchów. Ja wyłącznie karmię piersią od samego początku, karmiłam również jak byłam przeziębiona i w Wigilię siedziałam z gorączką 39,4. Ponoć wtedy także należy karmić, bo przeciwciała wytwarzane przez organizm wędrują z mleczkiem do dzidziusia i chronią go przed zachorowaniem. Tym czasem ja właśnie od świąt nie mogę się pozbyć kataru u Antolka. To o co tu chodzi..?? Myślałam, że on jeśli nawet zachoruje to przejdzie to duuużo łagodniej. A tu taki klops, że już który tydzień się z tym pierdzielę. Czyżby to mit jakis z tymi przeciwciałami..??

chabasse ja w listopadzie byłam straszliwie chora, gorączka, kaszel, gile do kolan, karmiłam piersią cały czas i małemu nic kompletnie nie było, nawet grama kataru nie miał, tak więc w moim przypadku przeciwciała zadziałały.
    Gusiak wyślesz mi też namiary na tą grupę na fb?

• kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Ela, ubrałaś w słowa równieź moje myśli ;-)
    Ps. Ja też już trochę po 30 ;-)

Ela, Luna ja też jestem troszkę po 30, a w zasadzie to w tym roku będzie już bliżej do 40 ale cóż czuję sie młodsza ;)
    teraz nadrabiam pomalutku wczorajszy wieczór i dzionek i widzę że troszkę mnie ominęło, szkoda że dziewczyny odchodzą, jednak fajny czas ze sobą spędziłyśmy i ja zawsze z sentymentem będę tu zaglądać. Ktoś też pisał coś odnośnie ciemieniuchy, Olkowi też wróciła i od tygodnia z nią walczę, ja kupiłam w rossmanie taki spraj na ciemieniuchę i muszę przyznać że jest skuteczny, po tygodniu stosowania mamy na szczęście już tylko resztki tego paskudztwa

Luna1 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    chabasse ja w listopadzie byłam straszliwie chora, gorączka, kaszel, gile do kolan, karmiłam piersią cały czas i małemu nic kompletnie nie było, nawet grama kataru nie miał, tak więc w moim przypadku przeciwciała zadziałały.
    Gusiak wyślesz mi też namiary na tą grupę na fb?
    Jeśli nie masz namiarow priv

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, a jak tam walka z kciukiem Mani? U nas kciuk rules ... Niestety :(
    Już lepiej, tzn pakuje kciuk do buzi tylko jak się zestresuje dłuższym płaczem, albo jak już podsypia. Ogólnie to nie stosowałam jakiś drastycznych metod i jakoś samo przechodzi. Ale smoka dalej tak jak nie chciała, tak nie chce nadal

My już po wizycie u rehabilitantki. Jak jej powiedziałam, że przez te różne moje choroby i inne sprawy odwoływaliśmy wizyty i ćwiczyliśmy bardzo w kratkę, a potem właściwie wcale i dlatego pojawiamy się dopiero po 1,5 miesiąca, to babka zamiast zrobić spodziewany opierdziel powiedziała, że bardzo dobrze, że nie ćwiczyliśmy ciągle przez cały ten okres, bo u takiego malucha 1,5 miesiąca to szmat czasu i ćwiczenia dobre na 3miesięczne dziecko mogły tylko narobić szkód u takiego 4,5 miesięcznego. Poprawiły się plecki, podpór się poprawił, ale niestety odpowiada podporowi 3miesięcznego dziecka, czyli dalej jest "młodszy", bo już powinien "wstać" z łokci wyżej (mamy na to takie śmieszne ćwiczenie z dzieckiem wiszącym wysoko na pieluszce i pacającym rączkami o ziemię), młoda jeszcze trochę pokrzywiona, ale ogólnie jest ok. A, i pytała czy młoda opiera się o coś nóżkami jak leży, bo ma tendencję do prostowania ich, podczas gdy powinny być wysoko i złączone. Zwłaszcza jedna nóżka się prostuje (i tu padło pytanie, czy noszę młodą na biodrze). Podobno młoda za chwilę zacznie się przekręcać, w jedną stronę wcześniej, wiec ćwiczymy, żeby na drugą też zaraz się przekręcała.
    Babka pytała też, czy łóżeczko stoi bokiem do ściany, bo młoda ma tendencję do rolowania ciałka w jedną stronę, i mamy w związku z tym kłaść ją co dzień główką w inną stronę. Od rehabilitantki to tyle.

Powiem Wam, że ostatnio uspokaja mnie wieczorne gotowanie. Usypiam dwójkę i zabieram się za pieczenie, właśnie chyba dziś zrobię faworki :D Od zawsze prace ręczne mnie relaksowały, ale nie sądziłam, że przełoży się to na wieczorno-nocne pieczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:43

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochronnego działania kp, to ja zdążyłam mieć żołądkówkę, anginę, wirusówkę, niezliczoną ilość jakiś pomniejszych przeziębień i młoda złapała "tylko" katarek, który zresztą zaraz przeszedł i pojawił się na długo zanim zaczęłam chorować.

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2872 2873 2874 2875 2876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ