X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka U mnie ciuszki z H&M lekko się pokurczyły, ale tylko niektóre. Chociaż skład niby ten sam.

julita My robiliśmy USG główki i brzuszka, ale to ze względu na naczyniak. A lekarz nie powiedział dlaczego daje skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:14

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela ale Twoja córka ma fryzurę :-) ciekawe czy jest jakiś forumowy chopak z takimi włoskami :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najlepsze bodziaki to te z h&m i reserved , spodnie - dresowe z zary a pajace do spania najlepsze z najlepszych to te z f&f (długie i wąskie + świetnej jakości bawełna ) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:17

• julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka U mnie ciuszki z H&M lekko się pokurczyły, ale tylko niektóre. Chociaż skład niby ten sam.

julita My robiliśmy USG główki i brzuszka, ale to ze względu na naczyniak. A lekarz nie powiedział dlaczego daje skierowanie?

powiedziała że tak jak wykonuje się kontrolnie USG bioderek tak samo i USG główki ale powiedziała też że nie wszyscy pediatrzy uznają to za konieczność i często nie dają skierowań no i teraz nie wiem jak to jest??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pediatra na którejś wizycie mówił właśnie, że te trzy USG(brzuszek, główka i bioderka) powinny być w standardzie. Może zaleciła Wam czysto profilaktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:37

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Nasz pediatra na którejś wizycie mówił właśnie, że te trzy USG(brzuszek, główka i bioderka) powinny być w standardzie. Może zaleciła Wam czysto profilaktycznie.

dokładnie i też mi się wydaje że profilaktycznie :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zapisalam sie na grupe nasza na fb I powiem wam z e super jest . Myslalam z e ciezko bedzie sie polapac no tam ale jest duzo lepiej niz tutaj chodzi mi o obsluge . Latwo sie pisze I wogole ruch tam jak nie wiem co balam sie tez troche o prywatnosc ale ta grupa jest zamkniera I nikt nic nie widzi takze jestem spokojna . A ze na fonie mam fb to duzo czesciej and moge sie udzielac .
    Moze jednak dolaczycie ? Byloby milej z wami I ciekawiej

paula2013, Misi@, snoopy_etka, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:55

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to mam dziś mega luźny dzień :-) Mała bardzo spokojna, ładnie bawi się na macie, w domu wszystko ogarnięte, obiad ugotowany, syn też zajęty zabawą. Dzień jak nie co dzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:56

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skierowania nie dostałam, ale mojej usg brzuszka i przezciemiaczkowe robili jeszcze w szpitalu (w sumie nie wiem czemu).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelsächsischen ja chetnie dolacze podpowiedz jak to zrobic

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, u mnie usg przez ciemiączko było 2 razy - raz przy wyjściu ze szpitala po żółtaczce i raz kontrolnie na zlecenie neurologa, zresztą wizyty u neurolga też mam profilaktycznie co 2 m-ce i to neurolog stwierdziła drobną asymetrię i zleciła rehabilitację

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Angelsächsischen ja chetnie dolacze podpowiedz jak to zrobic

Wysłałam wiadomość na priv =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a jak tam walka z kciukiem Mani? U nas kciuk rules ... Niestety :(

gg64rl68s121551a.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK dzieki

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A ja się zastanawiam jak to jest z tym kp. i jego cudownym działaniem na zdrowie naszych maluchów. Ja wyłącznie karmię piersią od samego początku, karmiłam również jak byłam przeziębiona i w Wigilię siedziałam z gorączką 39,4. Ponoć wtedy także należy karmić, bo przeciwciała wytwarzane przez organizm wędrują z mleczkiem do dzidziusia i chronią go przed zachorowaniem. Tym czasem ja właśnie od świąt nie mogę się pozbyć kataru u Antolka. To o co tu chodzi..?? Myślałam, że on jeśli nawet zachoruje to przejdzie to duuużo łagodniej. A tu taki klops, że już który tydzień się z tym pierdzielę. Czyżby to mit jakis z tymi przeciwciałami..??

chabasse ja w listopadzie byłam straszliwie chora, gorączka, kaszel, gile do kolan, karmiłam piersią cały czas i małemu nic kompletnie nie było, nawet grama kataru nie miał, tak więc w moim przypadku przeciwciała zadziałały.
    Gusiak wyślesz mi też namiary na tą grupę na fb?

• kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Ela, ubrałaś w słowa równieź moje myśli ;-)
    Ps. Ja też już trochę po 30 ;-)

Ela, Luna ja też jestem troszkę po 30, a w zasadzie to w tym roku będzie już bliżej do 40 ale cóż czuję sie młodsza ;)
    teraz nadrabiam pomalutku wczorajszy wieczór i dzionek i widzę że troszkę mnie ominęło, szkoda że dziewczyny odchodzą, jednak fajny czas ze sobą spędziłyśmy i ja zawsze z sentymentem będę tu zaglądać. Ktoś też pisał coś odnośnie ciemieniuchy, Olkowi też wróciła i od tygodnia z nią walczę, ja kupiłam w rossmanie taki spraj na ciemieniuchę i muszę przyznać że jest skuteczny, po tygodniu stosowania mamy na szczęście już tylko resztki tego paskudztwa

Luna1 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    chabasse ja w listopadzie byłam straszliwie chora, gorączka, kaszel, gile do kolan, karmiłam piersią cały czas i małemu nic kompletnie nie było, nawet grama kataru nie miał, tak więc w moim przypadku przeciwciała zadziałały.
    Gusiak wyślesz mi też namiary na tą grupę na fb?
    Jeśli nie masz namiarow priv

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, a jak tam walka z kciukiem Mani? U nas kciuk rules ... Niestety :(
    Już lepiej, tzn pakuje kciuk do buzi tylko jak się zestresuje dłuższym płaczem, albo jak już podsypia. Ogólnie to nie stosowałam jakiś drastycznych metod i jakoś samo przechodzi. Ale smoka dalej tak jak nie chciała, tak nie chce nadal

My już po wizycie u rehabilitantki. Jak jej powiedziałam, że przez te różne moje choroby i inne sprawy odwoływaliśmy wizyty i ćwiczyliśmy bardzo w kratkę, a potem właściwie wcale i dlatego pojawiamy się dopiero po 1,5 miesiąca, to babka zamiast zrobić spodziewany opierdziel powiedziała, że bardzo dobrze, że nie ćwiczyliśmy ciągle przez cały ten okres, bo u takiego malucha 1,5 miesiąca to szmat czasu i ćwiczenia dobre na 3miesięczne dziecko mogły tylko narobić szkód u takiego 4,5 miesięcznego. Poprawiły się plecki, podpór się poprawił, ale niestety odpowiada podporowi 3miesięcznego dziecka, czyli dalej jest "młodszy", bo już powinien "wstać" z łokci wyżej (mamy na to takie śmieszne ćwiczenie z dzieckiem wiszącym wysoko na pieluszce i pacającym rączkami o ziemię), młoda jeszcze trochę pokrzywiona, ale ogólnie jest ok. A, i pytała czy młoda opiera się o coś nóżkami jak leży, bo ma tendencję do prostowania ich, podczas gdy powinny być wysoko i złączone. Zwłaszcza jedna nóżka się prostuje (i tu padło pytanie, czy noszę młodą na biodrze). Podobno młoda za chwilę zacznie się przekręcać, w jedną stronę wcześniej, wiec ćwiczymy, żeby na drugą też zaraz się przekręcała.
    Babka pytała też, czy łóżeczko stoi bokiem do ściany, bo młoda ma tendencję do rolowania ciałka w jedną stronę, i mamy w związku z tym kłaść ją co dzień główką w inną stronę. Od rehabilitantki to tyle.

Powiem Wam, że ostatnio uspokaja mnie wieczorne gotowanie. Usypiam dwójkę i zabieram się za pieczenie, właśnie chyba dziś zrobię faworki :D Od zawsze prace ręczne mnie relaksowały, ale nie sądziłam, że przełoży się to na wieczorno-nocne pieczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:43

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochronnego działania kp, to ja zdążyłam mieć żołądkówkę, anginę, wirusówkę, niezliczoną ilość jakiś pomniejszych przeziębień i młoda złapała "tylko" katarek, który zresztą zaraz przeszedł i pojawił się na długo zanim zaczęłam chorować.

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 2872 2873 2874 2875 2876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ