X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Jeśli nie masz namiarow priv

Anulka nie wiem czemu ale nie umiem Cię dodać do przyjaciółek, w ogóle mi przy Tobie ta opcja nie wyskakuje, spróbujesz może Ty?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, jakie świetne dzieciaki! Ale Marysia będzie miała fajnie z dwoma starszymi braćmi :)

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Anulka, udało się, to wyślij mi proszę te namiary na konto fb

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls super ;)
    Ja zaczynam się zastanawiać czy też nie powinna iśćz moim na rrehabilitację...byłam i neurologa mówi, że ok ale dziś kolejną osoba zwróciła mi uwagę, że mały za bardzo przechyla główkę i już zaczynam myśleć ;(
    Mój też podpiera się jak 3 miesiące. Bardz o nie lubi pozycji na brzuszku. Czy jak Wasze dzieci zaczynają płakać to zmienianie im pozycję? Bo ją tak robię w konsekwencji mało brzuszkujemy ;/
    Np i mój mały jeszcze nie złapał się za stopkę... A Wasze już łapią?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    (
    Mój też podpiera się jak 3 miesiące. Bardz o nie lubi pozycji na brzuszku. Czy jak Wasze dzieci zaczynają płakać to zmienianie im pozycję? Bo ją tak robię w konsekwencji mało brzuszkujemy ;/
    Np i mój mały jeszcze nie złapał się za stopkę... A Wasze już łapią?
    Mania się jeszcze nie łapie. O leżenie na brzuszku tez były długie awantury, przełom nastąpił dopiero jak pojechaliśmy na sylwestra do dziadków na działkę i tam wszystko było nowe i z tej pozycji najlepiej się obczajało okolicę :) A jak wróciłam do domu, to jeszcze trochę się złościła, ale łatwiej już było zainteresować ją zabawką leżącą na macie, i w końcu załapała i teraz bawi się w najlepsze na brzuszku. No ale wcześniej długo nie chciała i pewnie dlatego to opóźnienie, bo ja oczywiście przy awanturach przekładałam ją na plecki.

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Olek odkrył stópkę jakieś dwa tygodnie temu przy kąpieli, potem długo nic, dopiero przedwczoraj znów zaczął się nią interesować i teraz już ją łapie, chce wkładać do buzi itp

Misi@ lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u nas znowu cos nowego :/ maly ma takie male czerwone placki na klatce piersiowej i brzuszku. Takie płaskie, niewystające, po prostu zmieniony kolor skory :( zapisalam sie juz na wizytę do lekarza bo wczoraj byly dwa a dzis wiecej :/
    Komuś, cos to mówi?
    Edit: Ale takie nieduże, maks 1cm, nieregularne i nie łączą sie ze sobą:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba stopą do buzi nie dosięga jeszcze- za to bawi się maskotkami rolując je między stopami ;)
    Na brzuchu nie lubi za długo leżeć...najchętniej by siedział- ciągnie głowę i plecy na maxa.

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a u nas znowu cos nowego :/ maly ma takie male czerwone placki na klatce piersiowej i brzuszku. Takie płaskie, niewystające, po prostu zmieniony kolor skory :( zapisalam sie juz na wizytę do lekarza bo wczoraj byly dwa a dzis wiecej :/
    Komuś, cos to mówi?
    Edit: Ale takie nieduże, maks 1cm, nieregularne i nie łączą sie ze sobą:/

Może to jakaś alergia?

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a nie zmieniłaś proszku lub płynu do prania? Bo to co opisujesz pasuje właśnie do jakiegoś uczulenia.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jeszcze nie łapie za stopke.
    W sumie chce jutro umówić się do rehabilitantki żeby obejrzała młodego bo czasami mi się gnie w literę "c".

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja stopy łapie bardzo. Głównie lewą rączką, ale powoli i prawa (ta mniej aktywna) też zaczyna. Najgorzej jak ma luźniejsze skarpetki, raz dwa i skarpeta w ręku. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nic, żadnej zmiany- proszek ten sam, krem do ciała, plany do kąpieli- wszystko po staremu :/ nawet jak o jedzeniu mysle to nic mi nie przychodzi do głowy. Wręcz odstawilam miód i orzechy. Jem mniej nabiału i kakao- no ale troszkę tam jednak jem- tylko, ze to akurat od samego urodzenia wiec dziwne, żeby to bylo od tego... Nie wiem moze to od tych leków, które teraz bierze? Ale wydaje mi się, ze taka jedna samotna plamka byla juz dwa tygodnie temu a teraz widzę, ze ich jest wiecej a czesc taka sucha jak sie przejedzie palcem...

No nic pójdę do lekarza, jak to nie zadna bostonka, polpasiec czy cos w tym stylu to pewnie alergia - a znalezc winowajcę to będzie wyczyn :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiedzcie - jak wasze dzieci sięgają po tą stopę to robią to podnosząc nogi pionowo do góry? Bo moja jakby przekręca miednicę na boczek i dopiero sięga łapką. Nie jestem pewna czy do jest prawidłowy wzorzec.
    IQJwDFy.jpg
    Chyba się muszę dopytać fizjoterapeutki za tydzień.

Misi@, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie sięga, kasig priv

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój najpierw daje nogi w pion a później sięga. Anulka już mam, dzięki :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Mój najpierw daje nogi w pion a później sięga. Anulka już mam, dzięki :)
    Proszę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój daje nodi w pion a następnie zgina i łapie za kolanka lub wyżej. Za stopę może tylko raz złapał.
    Dzisiaj jestem wykończona. Niby dzień jak co dzień ale padam na twarz.
    4me to faktycznie przyda się wizyta u lekarza. Mój takie czerwone szorstkie placki (egzema) miał na nóżkach i raczkach. Pomógł mediderm ale Ty też go używasz. Podobno alergie na pokarm łatwo poznać bo zazwyczaj takie zmiany dziecko ma za uszkami (szorstkie czerwone plamy lub wysypka) nie wiem na ile to prawda.

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszalna, że alergia może ujawnić się w okolicach 3 miesiąca. Idź jednak do lekarza bi szkoda małego.

• julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała od dobrego tygodnia chwyta stópki, zazwyczaj podnosi nóżki do góry, zgina, łapie za kolanka a nadtępnie za stópki albo od razu za stópki

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ