X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie znam na maszynach, ale mam w domu taką z lidla. Firma to chyba Lervia. Kiedyś mi mąż kupił za około 300zł. Na takie podstawowe potrzeby jest super. Skracanie spodni, zrobienie dziurek na guziki w pościeli czy jakieś proste przeróbki to wszystko co na niej robiłam. Ale myślę, że i z poważniejszymi rzeczami dałaby radę.

bento lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda tak mi się dziś rzuciła na zupkę jarzynową, że musiałam jej marchewkę odciągać z nosa fridą :D

Luna1, Anitka201, easymum, paula2013, karolcia87, snoopy_etka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam jak to jest z tym kp. i jego cudownym działaniem na zdrowie naszych maluchów. Ja wyłącznie karmię piersią od samego początku, karmiłam również jak byłam przeziębiona i w Wigilię siedziałam z gorączką 39,4. Ponoć wtedy także należy karmić, bo przeciwciała wytwarzane przez organizm wędrują z mleczkiem do dzidziusia i chronią go przed zachorowaniem. Tym czasem ja właśnie od świąt nie mogę się pozbyć kataru u Antolka. To o co tu chodzi..?? Myślałam, że on jeśli nawet zachoruje to przejdzie to duuużo łagodniej. A tu taki klops, że już który tydzień się z tym pierdzielę. Czyżby to mit jakis z tymi przeciwciałami..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ponawiam pytanie o maszynę do szycia, może chociaż której firmy?

Czy Wasze dzieci tez zakrywają sobie buzie jak usypiają? Lilka zawsze musi sobie naciągnąć kocyk, ja jej zdejmuję go co chwilkę z buzi, a ona łapie raczkami i sobie naciąga...

Moja mama ma SilverCrest, chyba z Lidla i jest ok (ma sporo ściegów), a ja Łucznika Milenę i jak na moje potrzeby szycia (kocyki, pościel itd) jest w porządku. Nie jestem krawcową a szyję jako laik i samouk, więc autorytetem w dziedzinie maszyn nie jestem ;-)

A co do nakrywania się dziecka, jak najbardziej. Dużo szybciej Kuba usypia jak ma na główce pieluszkę tetrową. Muszę tylko pilnować, żeby jej sobie nie naciągnął na twarz. Jak zaśnie, to mu ją zabieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:45

bento lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls dobre :-) mój ostatnio tak bardzo się rozgadal przy jedzeniu ze cześć słoiczka wylądowała na mojej bluzce :-)- gestykulowal tez przy tym chłopak.

Dzisiaj doszły do mnie osławione puzzle skip hop i jestem nimi zachwycona :-) młody tez juz je przyjął :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Lucznika ale z lat 80. Malo sciegow i brak sciegu overlockowa. Slyszalam ze z lidla sa dobre maszyny.

bento lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse jeśli chodzi o kp a choroby to ja od września juz 2 razy byłam mocno przeziebiona do tego oboje z małżem przeszliśmy jelitowke a młodemu poza katarem tak na prawdę nic nie było. Ja wierzę w siłę kp :-)

bento lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie prasuje, ani małej ani sobie :P Nienawidzę prasować, dlatego kocham moją suszarkę.

Luna1, 4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wierzę w kp- przeszłam grypę, potem przeziębienie, a młodemu nic- nawet katarku. W międzyczasie miał kontakt z grypą żołądkową u moich rodziców, z przeziębionym bratem ciotecznym i tatusiem- i nic. Tak więc witamina D i kp działają :)

bento lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wierzę w siłę kp :-)

Dzięki za opinie na temat maszyn do szycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:55

sRUqp2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę wyjątkowo przy kąpie to wklejam dwa zdjęcia. Pierwsze to konkursowe z pytaniem co Marysia ma na głowie, drugie do moja trójka czarno-szaro-biała, ale tak jakoś wyszło.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d10b1eb3ae1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d71ae6bff30b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:31

bento, Luna1, la_lenka, chabasse, Anitka201, Dżuls, karolcia87, Misi@, 4me, snoopy_etka, Wonderland, agatka196 lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie prasuje. Kurcze jak miałabym jego drzemki poświęcać na prasowanie to juz w ogóle nie miałabym czadu dla siebie ;) a tak to jedna drzemka na obiad a druga na kawę :D ale tak szczerze to te jego ubranka nie są jakos mocno podgniecione- jak porządnie rozwieszę i mu pozniej zaloze to naprawde nic nie widac :)

Bylam w centrum handlowym- kupilam butki i sweter do chrztu. Teraz przyjechałam do mamy mimo, ze dopiero wyszla z zapalenia oskrzeli :/ mam nadzieje, ze maly nic nie złapie :/ ale alternatywa bylo siedzeniu w domu w ktorym nie doac, ze glosno to jeszcze śmierdzi mocno toksycznym lakierem bo juz ktos z sąsiadów przeszedł do etapy podlogi- jakby nie mogli sobie paneli położyć nooooo :D

Na spacery tez chodzimy- ostatnio się zawzielam i codziennie wychodzę. No ale pni halasuja od 9 do 18- tyle nie wychodzę ;)

No nic to chyba znów bede sie przez kolejne tygodnie tułać bo cos czuje, ze jak Ci nad nami skończą to zqczna Ci jeszcze piętro wyżej. Wczoraj juz cos robili i bylam w szoku, ze aż tak słychać :/ a pozniej zostalo jeszcze jedno mieszkanie po skosie nad nami, jedno na naszym piętrze i na wakacje moze bedzie cisza :/ ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka A nie kurczą Ci się ubranka Łucji w suszarce? Ja jak wrzucam ubranka małej, pomimo że daje delikatny program to wydaje mi się że jak by odrobinę się kurczą.

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po pierwszej wizycie u rehabilitantki. Mam jeszcze 4 takie wizyty, a ponieważ u młodej tylko drobiazgi do korekty, to p.doktor postanowiła iść wolnym tempem i dzisiaj skupialiśmy się na nóżkach i zamykaniu ramion. Były wskazówki jak młodą nosić ale muszę poćwiczyć podnoszenie bo coś mi nie wychodzi ...

Co do marchewki - macie jakiś dobry sprwdzony odplamiacz dla dzieci? Tzn do ciuszków dla dzieci ;) niby zakładam śliniak, a i tak młoda pacnie łapką w miskę albo w buziaka i wszystko dookoła już jest w marchewce. Chyba będę ją karmić w samej bieliźnie ;)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tylko nie polecala obecnego Łucznika. Jak to stwierdziła moja znajoma "największą zaletą tej maszyny było to że przyjęli zwrot" ;)

bento, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorkiem poczytam o czym pisałyście bo teraz tworzę kalendarz z wnukami, (a jest ich dziewięcioro, więc mam co robić) dla dziadków.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie zdecyduje się na maszynę Juki, rozważam dwa modele.

sRUqp2.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, czy to fryzura naturalna, czy stworzona przez mamę? ;)

My zamówiliśmy dziadkom kubki ze zdjęciami wnuków- całych dwóch ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka A nie kurczą Ci się ubranka Łucji w suszarce? Ja jak wrzucam ubranka małej, pomimo że daje delikatny program to wydaje mi się że jak by odrobinę się kurczą.
    Hmm, to jest głębsza kwestia. Po pierwsze ja głównie lecę na używanych ciuchach - czy to z lumpkow czy allegro czy od znajomych. Taki były już wiele razy prane, jak się miały skurczyc to już to zrobily.
    Przy nowych - zależy jaka firma. Tkmaxxowe deformuja się okropnie, kurczą, rozwlekają itp. Ale np. F&F super, bez zmian. C&A spoko, H&M też. Pepco i jakieś polskie lekko się zeszły ale do zniesienia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubki ze zdjęciami wnuków, mam wrażenie że każdy to zamawia, MY TEŻ :D
    również zaliczam się do tych, które wierzą w siłę KP i dlatego będę karmić małą przynajmniej do 6m-ca albo i dłużej

dzisiaj byliśmy w szpitalu na pobraniu krwi bo tam przyjmowała nasza pediatra. bardzo nieudolnie przebiegła cała operacja, pielęgniarki wkłuwały się w obie rączki i wierceniły igłą pod skórą w celu zlokalizowania żyły, mała strasznie płakała a ja do teraz czuję się zestresowana.

przy okazji wizyty dostaliśmy skierowanie na USG główki, czy wasze dzieciaczki też dostały takie skierowanie?

Luna1 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2871 2872 2873 2874 2875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ