X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolałabym tu zostać. Trochę szkoda tego czasu, który razem tu spędziliśmy :/ W sumie temat fejsa też wyszedł jakoś cichaczem. No trudno, najwyżej będę sama odpisywać na swoje posty, jak te kilka dziewczyn ktore ty zostanie akurat nie zajrzą przez dłuższą chwilę :P

Miłego dnia!

Ps. Głupia ja. Myślałam, ze jak wypije butle mm na noc to pospi chociaż do 1/2 a ona co? Po 3h zażyczyła sobie cyca, obaliła dwa i spała 4h xD

bento, Anitka201, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 A które mleko pije Twoja córcia? Chyba coś przeoczyłam, bo pamiętam jak pisałaś, że pić mm nie chce.

U mnie (chyba) koniec wielkiego kryzysu laktacyjnego :-) Piersi pełne, mała długo pije i wydaje się spokojniejsza. Mam nadzieje, że znajdzie to swoje odzwierciedlenie na wadze.

ela Może wcale nie jesteś najstarsza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:54

Anitka201 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Jestem tu pewnie najstarsza i muszę przyznać, że czasami to forum przypomina rozmówki z liceum, ale i tak je lubie.

Ela, ubrałaś w słowa równieź moje myśli ;-)
    Ps. Ja też już trochę po 30 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:10

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    moka89 A które mleko pije Twoja córcia? Chyba coś przeoczyłam, bo pamiętam jak pisałaś, że pić mm nie chce.

U mnie (chyba) koniec wielkiego kryzysu laktacyjnego :-) Piersi pełne, Lilka długo pije i wydaje się spokojniejsza. Mam nadzieje, że znajdzie to swoje odzwierciedlenie na wadze.

ela Może wcale nie jesteś najstarsza ;-)
    Bebiko ha. Dałam jej z aventa, z którego zawsze Piła moje mleko i było ok. Robiłam jej z polowy porcji i posmakowało, wczoraj dopiero doszły do nas większe butle. Czyli problemem nie był smak a inna butelka ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:54

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    ja mam zkolei problem nieustającego kataru. Już myślałam, że wyleczony od świąt a tu wczoraj ze zdwojoną siłą. Mały prawie się dusił w nocy. Odciągaliśmy mu 3 razy w nocy a i tak nochalek cały zawalony. Dzisiaj o 17 idziemy do lekarza, ale do tego czasu chciałabym mu jakoś jeszcze pomóc. Jak dotąd stosowałam aromactiv, wodę w sprayu i katarek. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. mam też maść majerankową, ale jej się boję użyć, żeby sobie nie potarł nią po oczkach. Jak Wy sobie radziłyście z tą maścią...?/ I co jeszcze ewentualnie polecacie..?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja tez wolałabym tu zostać. Trochę szkoda tego czasu, który razem tu spędziliśmy :/ W sumie temat fejsa też wyszedł jakoś cichaczem. No trudno, najwyżej będę sama odpisywać na swoje posty, jak te kilka dziewczyn ktore ty zostanie akurat nie zajrzą przez dłuższą chwilę :P

Miłego dnia!

Ps. Głupia ja. Myślałam, ze jak wypije butle mm na noc to pospi chociaż do 1/2 a ona co? Po 3h zażyczyła sobie cyca, obaliła dwa i spała 4h xD

Moka dlaczego mówisz ze temat fb wyszedł cichaczem? Przecież dziewczyny kilka razy mowily ze jak chce dołączyć żeby dał znać na priv. Przecież tam są dziewczyny z bbf i nikt nie wybiera kto mam być a kto nie. Nawet jak dobre kojarzę to wczoraj Anulka pisała żeby się do niej odezwac kto chce dolaczyc

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasivin soft dla dzieci ten o słabszym stężeniu (chyba0,01)

chabasse lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse ja polecam isonasin, u nas się sprawdza.

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Moka dlaczego mówisz ze temat fb wyszedł cichaczem? Przecież dziewczyny kilka razy mowily ze jak chce dołączyć żeby dał znać na priv. Przecież tam są dziewczyny z bbf i nikt nie wybiera kto mam być a kto nie. Nawet jak dobre kojarzę to wczoraj Anulka pisała żeby się do niej odezwac kto chce dolaczyc
    Bo nagle dziewczyny zaczęły znikać i oficjslnie nic nie było o fejsie tylko gdzieś ktoś zaczął sie zapraszać. No chyba, ze mi ten post uciekł :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Hej, jak się nazywa ta grupa na fejsie? Anulka, nie mogę się z Tobą skontaktować.
    Kochana ja też nie mogę wysłać do Ciebie prywatnej wiadomości a pokazuje mi że jesteś w przyjaciolkach u mnie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajmy juz spokój z tym fb które chciały to tam poszły, a część została tutaj :-)

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    witam,
    ja mam zkolei problem nieustającego kataru. Już myślałam, że wyleczony od świąt a tu wczoraj ze zdwojoną siłą. Mały prawie się dusił w nocy. Odciągaliśmy mu 3 razy w nocy a i tak nochalek cały zawalony. Dzisiaj o 17 idziemy do lekarza, ale do tego czasu chciałabym mu jakoś jeszcze pomóc. Jak dotąd stosowałam aromactiv, wodę w sprayu i katarek. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. mam też maść majerankową, ale jej się boję użyć, żeby sobie nie potarł nią po oczkach. Jak Wy sobie radziłyście z tą maścią...?/ I co jeszcze ewentualnie polecacie..?

My używaliśmy maści majerankowej i mimo, że Kubusiowe rączki nie odrywały się od twarzy, nie zdarzyło się, żeby zatarł oczko. Poza maścią używaliśmy soli morskiej (po aplikacji zawsze Katarkiem wyciągaliśmy to co zalegało w nosku), nawilżaliśmy powietrze, robiłam inhalacje z soli fizjologicznej, a pod koniec używaliśmy kropelek przepisanych przez lekarkę (robionych na zamówienie) i przeszło.

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @#€€#&@ yhhhhhh dzien niedobry! U mnie znowu u góry wiercą, stukaja i chyba cyklinują mieszkanie :/ nigdy wiecej z małym dzieckiem do nowego bloku :/
    Ja rozumiem- kazdy musi zrobić remont ale ten trwa juz dokladni pelne trzy miesiące- Kuźwa ile można- glosno!- rwmintowac 90 m2 ?!?!?!?

Nie dość, ze mam mega dola od dwóch tygodni to jescze to :/ a nawet za bardzo nie mam gdzie z małym uciec bo w domu mama chora a z kolei do rodzeństwa ja nie mogę bo maly by chory a tam jeszcze mniejsze dzieci od niego:/ normalnie chyba ide dzis do jakiejś galerii bo juz nie wiem co mam robic ;( buuuu buuuu buuu

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki :-) nadal pasujecie te wszystkie małe ubranka?? Bo ja tak i do tego pieluchy tetrowe wiec mam praktycznie codziennie co robić a wydaje mi się ze się trochę frajeruje :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me współczuję jak będzie ciepło to będziesz mogła chodzić na mega długie spacery (zazdroszczę Ci tego morza) :-) a na chwile obecna to albo jakiś godziny spacer albo kawa z koleżanka i młodym na kolanach :-) ja się coraz częściej zastanawiam nad zajęciami na basenie ale przeraza mnie wyjście z tego basenu ze ewentualnie młodego by zawialo.
    Czekam na wiosnę. ..kupimy nosidlo i będę z nim się szlajala po górach :-)

• Luna1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, ja często uciekam do Galerii rano, bo jest mniej ludzi, a ja mam motywację, żeby wyjść z dresu/piżamy itd. i się uczesać ;) (oczywiście jak jest za zimno albo za deszczowo na spacer)

Anitka201, ja uprasowałam tylko 1 raz- przed porodem, a od tego czasu ani razu...szkoda mi wolnego czasu (czytaj: tych kilkunastu/dziesięciu minut, kiedy młody drzemie ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:24

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - ja prasuję, nie lubię wygniecionych ubrań :) jak mi się nie chce, to odpuszczam tylko prasowanie piżamek :)

bento lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Bo nagle dziewczyny zaczęły znikać i oficjslnie nic nie było o fejsie tylko gdzieś ktoś zaczął sie zapraszać. No chyba, ze mi ten post uciekł :)
    Była rozmowa już wcześniej by się przenieść to niektóre mówiły że tu zostają ja też z do skoku ale jestem na FB praktycznie cały czas i dlatego mi tam łatwiej ,a tu muszę wchodzić na stronę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja też prasuję ubranka i pieluchy :-) Ogólnie to prawie wszystko prasuję nie lubię pogniecionych ubrań.

sRUqp2.png
‹‹ 2869 2870 2871 2872 2873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ