X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mała to słodziak :)

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bądź dzielna, oby nie potwierdziła się ta diagnoza, ale z tego co czytam na szybko w necie, to jest naprawdę dużo sposobów na tę przypadłość. Wiem, łatwo gadać, ale trochę wiem co czujesz, bo kiedyś poszłam ze starszakiem do okulisty z jednym problemem, który okazał się błahostką, ale za to lekarz dopatrzył się w oczku czegoś, co wg. niego mogło być nawet nowotworem i na cito skierował do szpitala na biopsję. Tak mnie wtedy nastraszył, że to były moje najgorsze chwile ever, ale wyryczałam się, potem spięłam dupę, poszliśmy do szpitala i finalnie okazało się, że to jakaś narośl po infekcji oka. Wiem, że wszelkie zabiegi na takim maluchu wyglądają dla rodzica strasznie, ale czasem lepiej załatwić coś w wieku niemowlęcym, niż bujać się z tym jak dziecko będzie większe, więc zaciśnij zęby, alleluja i do przodu.

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    ale dziewiczyny !!!! WIECZORY SA MOJE!!!! aniołek pada ok 18.30 - 19.30 i luz pierwszy cycek ok 24, drugi ok 3-4 potem o 6 i i 7 pobudka, ale wtedy zapalam mu swiatło, podsuwam karuleze i bawi się w łóżeczku tak ok 40 min i dopiero wstajemy.
    Ooo to plan dokładnie taki jak u nas, tzn. wieczory nie do końca są moje, bo do 20 poświęcam cały swój czas starszakowi, żeby się nie czuł odrzucony, bo przez cały dzień trochę muszę się od niego niestety opędzać bo inaczej nie dałabym rady nic zrobić. Ale tak od 20-21 moja aktywność sprowadza się do naciskania guzika w pilocie, albo wściekłego walenia w klawiaturę, ew. jak już naprawdę muszę się odprężyć, to idę do kuchni coś upiec (btw, wczoraj zrobiłam faworki :P ). Zależy co jest bardziej zmęczone, ciało czy mózg :) A teraz jak syn jest chory, to już totalny saigon. Do 20 nie mam czasu się w tyłek podrapać, nie licząc tych chwil, kiedy gówniarzeria śpi (np teraz :D ). Łażę w wyciągniętych poplamionych dresach, z których miejscami zaczęłam się już wylewać, włosy zwinięte w kołtun, nieumalowana itd., Jeszcze pet do gęby i normalnie matka patologiczna.

edysia5, kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage A ile cm wzrostu?

4me Trzymam kciuki żeby jednak te złe przypuszczenia sie nie potwierdziły.

edysia5 U nas wieczory podobne :-) kąpiel po 18 i najczęściej o 19 moja Panna śpi już sobie słodko. Wtedy dopada mnie starszak i 21 układam statki z klocków lub gramy w jakąś planszówkę, chyba że akurat zajmie się czymś sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 16:46

sRUqp2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Dzuls może jakbym miała dwójkę to też by tak było :) ale póki co ja nawet fason trzymam. włosy codziennie umyte i ułożone (na szczęście którka fryzurka) łaże w dżinsach najczęściej i jakies bluzce która łatwo podwinąć do karmienia. aleeeeee.......... za to moje cycki to tragedia!!! tak wyglągają w tych bluzkach bo nosze staniki te z pepco po 8 zł (któraś z was kiedyś o nich pisała nie wiem czy nie Anitka) bo w tych mi najwygodniej karmić, te z klapką mnie jakoś wkurzają z tym odpinaniem i zapinaniem. a w tych z pepco jest luz tylko ze cycki to w okolicach końca żeber sie kończą :). Na szczęście jak wiem ze mam wyjście "do ludzi" i będę zdejmować kurtkę to wtedy sie ogarniam, zakładam inny stanik i sie mecze najwyżej z małym no i makijaż :)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha a mój mały ma 4 miesiące i nie cały tydzień waży ok 6,5 kg i długi 66 cm :)

edysia5
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Julita no ciekawe od czego to zależy, ona nie jest ciężka bo ma 7400 a wygląda na taką pyzę, że jakby z 10 kg ważyła XD.

a może nie jest zbyt długa, co? na pierwszy rzut oka 10kg jak nic :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka dlatego dołączyłam bo widziałam ze ubywa nas :) a spróbuj podczas karmienia do raczki dac małej jakąs grzechotke żeby miała co robic. ja robie tak z małym i działa. fakt trochę ciężej manewrowc łyżeczką pomiędzy grzechotka a jego raczkami ale kwestia wprawy i jakos idzie. a mój maly skupia sie wtedy na grzechotce a nie na wyrywaniu sie do siadania.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

edysia5
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia5 czemu wcześniej nie dołączyłas tylko dopiero teraz, pokaz zdjęcie małego?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage A ile cm wzrostu?

4me Trzymam kciuki żeby jednak te złe przypuszczenia sie nie potwierdziły.

edysia5 U nas wieczory podobne :-) kąpiel po 18 i najczęściej o 19 moja Panna śpi już sobie słodko. Wtedy dopada mnie starszak i 21 układam statki z klocków lub gramy w jakąś planszówkę, chyba że akurat zajmie się czymś sam.

ok 70 cm. Mierzyłam sama w domu od czubka głowy do stópek, przy czym bardzo się wierciłą

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia5 zapraszamy na fb :-)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LADY a co to za puzzle?? Bo sa piekne!jak jakosciowo ten nadruk?? Gdzie kupilas???

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Zuzia super kluseczka! I rzeczywiście idziesz jak burza z tym rozszerzaniem diety :)

Edysia - witaj :)

Kasiarzynka, nam się jeszcze nie zdarzyła kupa do wanienki, ale może jeszcze wszystko przed nami ;) może faktycznie spróbuj przesunąć kąpiel, wtedy będziesz wiedzieć czy to jej pora czy wpływ ciepłej wody.

U nas 3 dzień marchewki, myślałam, że młoda się przekona, a tu du... Nie zjadła nawet 2 łyżeczek, krzywiła się, pluła. Nie wiem o co chodzi, bo w pierwszy dzień też się krzywiła ale zjadła 4 łyżeczki. No i teraz nie wiem, czy jutro spróbować dać jej znowu marchewkę, czy zmienić obiadek np na marchewkę z ziemniakami.

Dżuls, ja też w domu średnio wyglądam, dresy, głowę myję raz w tygodniu ale mi się na szczęście włosy nie przetłuszczają. Chociaż staram się czasem jakiś lekki makijaż zrobić, tak dla własnego samopoczucia. Dobrze, że mimo wszystko co jakiś czas jednak z chaty wychodzę ;)
    A ten pet w ustach, jeszcze wałki na głowie i powyciągany szlafrok i mamy Daisy od Donalda ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, a Was tam za mało na fb? ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    LADY a co to za puzzle?? Bo sa piekne!jak jakosciowo ten nadruk?? Gdzie kupilas???

Też jestem ciekawa, bo fajnie wyglądają. To nie są przypadkiem Ludi?

gg64rl68s121551a.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dominika, a Was tam za mało na fb? ;)
    im wiecej tym lepiej i ciekawiej heh

edysia co ty na to zeby na grupe dołaczyć na fb ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia nieeeeeee :) zostań z nami na BBF :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Musiałam sie wyżalić bo w domu to mu się "na glos" nawet martwic nie wolno póki lekarz nie postawi jasnej diagnozy. A przecie wiadomo matka sie nartwic bedzie i basta!
    Najgorsze wlasnie jest to, ze to się tak wlecze... Najpierw miesiac rozszerzenia napletka, pozniej kolejne dwa tygodnie czyszczenia, teraz pewnie zejdzie z tydzień na kuracje przed i po posiewie bo chyba będziemy pobierać przez cewnik, żeby byla pewność no a czas leci i leci. Jak juz ma byc slaba diagnoza to bym chciała od razu aby zacząć działać.

Dzuls tez teoche poczytalam- okazuje sie, ze oparacja nie od razu- zalezy od stopnia refluksu. No ale nawet ostrzykiwanie jakimiś dziwnymi substancjami w znieczuleniu tez nie brzmi dobrze :/

Nic to nie smece. Trzeba byc dobrej myśli!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2876 2877 2878 2879 2880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ