Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak byliście w ciąży to na pewno co tydzień czytałyście jak tam nasze dzieciaczki w brzuchu sie rozwijają
pamięta, ze zawsze w czwartek miałam mila lekturę
Tu mam cos podobnego dla niemowlaków- rozwój tydzień po tygodniu:)
Ten link akurat odsyla do 18 tygodnia, bo mój maly akurat tyle ma. Ale! Specjalnie go wstawiłam bo zaciekawilo mnie to co piszą o siadaniu i podciaganiu na nóżki. To my juz tak mozemy????? Moj maly juz tak potrafi, wręcz wyrywa sie do siadania z plecow- podciągania na rękach moich, wiszących nad nim zabawkach itp z tym, ze ja z nim tego za często nie robię bo sobie mysle, ze to niezdrowe a moze nie powinnam tego hamować?
O o tym myślicie????
http://babyonline.pl/tydzien-18,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html
-
Anitka201 wrote:Widzę ze nasze dzieci się synchronizuja. Mój też się budził. 2 razy w nocy wlaczalismy jemu karuzele I sami poszliśmy spać a on gadał do misków. Do tego ma taki apetyt ze najlepiej by było spędzić z nim cały dzień w lozku. Niestety musimy się zbierać bo rehabilitantki i później odwiedzę z nim drugich dziadków.
jak sie obudzi pogada chwile a pozniej awantura o cycka. No i w ogole nie zaśnie sam- trzeba go ułożyć, uspokoić i trochę z nim zostac a dopiero uśnie.
-
Anitka201 wrote:4me ja od jakiegoś czasu porządkuje dom i robie to malymi krokami tzn codziennie jakas szafka lub 2 szuflady
efekt jest taki ze kuchnia i garderoba jest juz wyprowadzona
ale to jest dobry patent a przyszłość.obawiam sie tylko, ze jak bym skonczyla ogarnia wszystkie pomieszczenia to juz bym musiała wracać do tego pierwszego pomieszczenia:D
-
A to u mnie ogólne są tez robione codziennie. Weszło mi to jakoś w nawyk tzn codziennie przecieram łazienkę, ogarniam kuchnie i odkurzam. W sumie dom ma jakieś 150m2 powierzchni mieszkalnej i zajmuje mi to max godzinę. Wole to robić codziennie niż później cały dzień latać ze szmata
a młody wtedy bawi się na macie albo wiąże go w chuście (jak odkurzam )
-
DZULS ja pije 2l coli dziennie takze nie od tego
U nas balagan w domu, nie mam kiedy sprzatac, bo przewZnie ma tylko 1drzemke w czasie ktorej musze sciagnac mleko, ugotować obiad ubrac sie, wykapac i czasami brakujr czasu, druga drzemka ewentualnie na spacerze a traz ma tak, ze jak tylko straci mnie z oczu to krzyk -
4me wrote:Dziewczyny jak byliście w ciąży to na pewno co tydzień czytałyście jak tam nasze dzieciaczki w brzuchu sie rozwijają
pamięta, ze zawsze w czwartek miałam mila lekturę
Tu mam cos podobnego dla niemowlaków- rozwój tydzień po tygodniu:)
Ten link akurat odsyla do 18 tygodnia, bo mój maly akurat tyle ma. Ale! Specjalnie go wstawiłam bo zaciekawilo mnie to co piszą o siadaniu i podciaganiu na nóżki. To my juz tak mozemy????? Moj maly juz tak potrafi, wręcz wyrywa sie do siadania z plecow- podciągania na rękach moich, wiszących nad nim zabawkach itp z tym, ze ja z nim tego za często nie robię bo sobie mysle, ze to niezdrowe a moze nie powinnam tego hamować?
O o tym myślicie????
http://babyonline.pl/tydzien-18,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.htmlpo co niby mam ją sadzać i stawiać? Siedzi u mnie na kolanach tak na wpół leżąco i to jej powinno wystarczyć
teraz ma ćwiczyć przewroty na brzuch o! Mama każe to Gabrysia zaczyna kombinować haha cwaniara jedna tylko patrzy jak ty się zaprzeć o mnie albo o pałąk maty edukacyjnej zeby łatwiej było fikać
W ogole to moja jak leży na macie to połowę tego czasu girkami macha w gorześmieszna jest
-
Na nocne spadnie nie narzekam, chyba się przyzwyczaiłam. Jak mała przekracza 4 pobudki to zaczynam to bardziej odczuwać - my póki co tylko na kp. A do 3 miesiąca budziła się tylko 2 razy, nie wiem coś się rozregulowalo po skoku chyba. Czasami mam ochotę wprowadzić mm na noc ale Wy też pisalyscie ze nie zawsze to pomaga na dłuższe spanie. My mieszkamy na 4 piętrze bez windy więc piachu trochę mniej, większość gubimy po drodze
-
nick nieaktualny