X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka to chyba jakaś zależność :-) twoja córka w koncu dala ci pospać a nasze dzieciaki urządziły strajk :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak byliście w ciąży to na pewno co tydzień czytałyście jak tam nasze dzieciaczki w brzuchu sie rozwijają :) pamięta, ze zawsze w czwartek miałam mila lekturę :)

Tu mam cos podobnego dla niemowlaków- rozwój tydzień po tygodniu:)

Ten link akurat odsyla do 18 tygodnia, bo mój maly akurat tyle ma. Ale! Specjalnie go wstawiłam bo zaciekawilo mnie to co piszą o siadaniu i podciaganiu na nóżki. To my juz tak mozemy????? Moj maly juz tak potrafi, wręcz wyrywa sie do siadania z plecow- podciągania na rękach moich, wiszących nad nim zabawkach itp z tym, ze ja z nim tego za często nie robię bo sobie mysle, ze to niezdrowe a moze nie powinnam tego hamować?

O o tym myślicie???? :)

http://babyonline.pl/tydzien-18,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja od jakiegoś czasu porządkuje dom i robie to malymi krokami tzn codziennie jakas szafka lub 2 szuflady :-) efekt jest taki ze kuchnia i garderoba jest juz wyprowadzona :-)

easymum lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Widzę ze nasze dzieci się synchronizuja. Mój też się budził. 2 razy w nocy wlaczalismy jemu karuzele I sami poszliśmy spać a on gadał do misków. Do tego ma taki apetyt ze najlepiej by było spędzić z nim cały dzień w lozku. Niestety musimy się zbierać bo rehabilitantki i później odwiedzę z nim drugich dziadków.
    Oj gdyby moj chcial sam w nocy gadać i później zasnąć :) jak sie obudzi pogada chwile a pozniej awantura o cycka. No i w ogole nie zaśnie sam- trzeba go ułożyć, uspokoić i trochę z nim zostac a dopiero uśnie. ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ja od jakiegoś czasu porządkuje dom i robie to malymi krokami tzn codziennie jakas szafka lub 2 szuflady :-) efekt jest taki ze kuchnia i garderoba jest juz wyprowadzona :-)
    Ja to mam miare ogarnięte bo mieszkamy tu dopiero od sierpnia ale takie ogólne porzadki leżą ;) ale to jest dobry patent a przyszłość.obawiam sie tylko, ze jak bym skonczyla ogarnia wszystkie pomieszczenia to juz bym musiała wracać do tego pierwszego pomieszczenia:D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie ogólne są tez robione codziennie. Weszło mi to jakoś w nawyk tzn codziennie przecieram łazienkę, ogarniam kuchnie i odkurzam. W sumie dom ma jakieś 150m2 powierzchni mieszkalnej i zajmuje mi to max godzinę. Wole to robić codziennie niż później cały dzień latać ze szmata :-) a młody wtedy bawi się na macie albo wiąże go w chuście (jak odkurzam ) :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moka to chyba jakaś zależność :-) twoja córka w koncu dala ci pospać a nasze dzieciaki urządziły strajk :-)
    Nie możecie mieć za dobrze xD hihi

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZULS ja pije 2l coli dziennie takze nie od tego :)
    U nas balagan w domu, nie mam kiedy sprzatac, bo przewZnie ma tylko 1drzemke w czasie ktorej musze sciagnac mleko, ugotować obiad ubrac sie, wykapac i czasami brakujr czasu, druga drzemka ewentualnie na spacerze a traz ma tak, ze jak tylko straci mnie z oczu to krzyk :(

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny jak byliście w ciąży to na pewno co tydzień czytałyście jak tam nasze dzieciaczki w brzuchu sie rozwijają :) pamięta, ze zawsze w czwartek miałam mila lekturę :)

Tu mam cos podobnego dla niemowlaków- rozwój tydzień po tygodniu:)

Ten link akurat odsyla do 18 tygodnia, bo mój maly akurat tyle ma. Ale! Specjalnie go wstawiłam bo zaciekawilo mnie to co piszą o siadaniu i podciaganiu na nóżki. To my juz tak mozemy????? Moj maly juz tak potrafi, wręcz wyrywa sie do siadania z plecow- podciągania na rękach moich, wiszących nad nim zabawkach itp z tym, ze ja z nim tego za często nie robię bo sobie mysle, ze to niezdrowe a moze nie powinnam tego hamować?

O o tym myślicie???? :)

http://babyonline.pl/tydzien-18,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html
    Nie przemawia to do mnie :P po co niby mam ją sadzać i stawiać? Siedzi u mnie na kolanach tak na wpół leżąco i to jej powinno wystarczyć :P teraz ma ćwiczyć przewroty na brzuch o! Mama każe to Gabrysia zaczyna kombinować haha cwaniara jedna tylko patrzy jak ty się zaprzeć o mnie albo o pałąk maty edukacyjnej zeby łatwiej było fikać :)

W ogole to moja jak leży na macie to połowę tego czasu girkami macha w gorze :) śmieszna jest <3

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak piach pod nogami to moja największa zmora delikatnie mówiąc! i jeszcze jak wjeżdżam wózkiem a na kołach pełno piachu i wszystkiego innego czym posypują śnieg teraz. eh

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:15

wnidtv73dpzdszlc.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nocne spadnie nie narzekam, chyba się przyzwyczaiłam. Jak mała przekracza 4 pobudki to zaczynam to bardziej odczuwać - my póki co tylko na kp. A do 3 miesiąca budziła się tylko 2 razy, nie wiem coś się rozregulowalo po skoku chyba. Czasami mam ochotę wprowadzić mm na noc ale Wy też pisalyscie ze nie zawsze to pomaga na dłuższe spanie. My mieszkamy na 4 piętrze bez windy więc piachu trochę mniej, większość gubimy po drodze :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na szczepieniu - młoda waży 8300g, mierzy 67,5cm, wzrostem i wagowo jest powyżej 90 centyla :)

lila1983, julita, bellaVi, easymum, Luna1, Carmen, Anitka201, edysia5, agatka196, Czarna_88, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Byliśmy na szczepieniu - młoda waży 8300g, mierzy 67,5cm, wzrostem i wagowo jest powyżej 90 centyla :)

wow. Niezla waga, u nas ledwo ponad 6 kg i 60 cm. Za to my na 10 centylu.

• julita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Mania hardkorowy koksu ;D

Dżuls, Anitka201 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a jak wasi pediatrzy mierzą długość dziecka? Takim centymetrem krawieckim jak w szpitalu czy na macie z zaznaczonymi centymetrami?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio mierzyli centymetrem krawieckim i wyszlo 65 cm a to bylon2 tyg temu wiec jest mega wysoka a urodziła się 50.5cm

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na takiej desce z miarką, Łucja ma już 68cm, ubranka tylko na 74 nosi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka Łucję masz moja siostrzenica też Łucja i niezła rozrabiara i wszędzie pełno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:19

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka u nas też mierzyła na takiej desce/macie ale miałam wrażenie że to było takie niedokładne mierzenie że po przyjeździe do domu kilka razy zmierzyliśmy z R. na spokojnie centymetrem krawieckim i wyszło 2cm więcej

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2885 2886 2887 2888 2889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ