Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Usypiam Marysię i właśnie zjada mi rękaw, leży na boczku, wtula się w rękę i pożera. Jej rękawy można wyciskać - takie mokre od śliny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:17
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
moka89 ja tez nie pracowalam przed ciaza,z tym ze pobieram jeszcze rente po zmarlym tacie. Bylam w mopsie na poczatku stycznia i zlozylam wniosek o ten 1000. Takze prawdopodobnie ani moja renta ani praca meza nie powoduja ze ta kasa sie nie nalezy. Czekam na decyzje
-
4me wrote:Dziewczyny my jeszcze nie rozpoczęliśmy przygody z marchewka ale jestem ciekawa czy ktos juz podaje pelne dania warzywa z mieskiem?
W schemacie żywieniowym hippa jest powiedziane, ze warzywa można zacząć miedzy 4 a 6 miesiącem. Po tygodniu, dwóch podawania warzyw i gdy dziecko zjada juz caly sloiczek, w trzecim, czwartym tygodniu rozszerzenia diety mozna juz dawac takie dania- zastępując jedno karmienie mlekiem. Ktos, cos juz tak działa?4me lubi tę wiadomość
-
Jak wygląda rozmiarówka ciuszków z Lidla? Od poniedziałku będą jakieś ubranka i chętnie powiedziałabym teściowej żeby coś kupiła, tylko nie wiem jaki rozmiar. Normalnie to mała najczęściej w 74 chodzi (takie bieliźniane - body, pajace, bo spodenki itp. czasem mniejsze), tylko H&M jeszcze 68.
-
hej dziewczyny,
MadziaRatMeg - mówisz, że w laktatorze ściągasz tą silikonową osłonkę?? Nie wpadłam na to... Odciągam mleko jak idę na uczelnię i schodzi mi ok 30-40 min. Masakra
U nas nocki się strasznie popsułyMłody przed skokiem przesypiał całe noce. zaczął się skok i wybudzanie, a teraz to praktycznie ciągle się budzi i szuka cycka, bo chce spać z nim w buzi
-
U nas też się swojego czasu nocki popsuły i mały wybudzał się częściej, ale baaardzo się poprawiło od kiedy dzień i noc chodzi w domu nawilżacz. On się budził bo miał sucho (usteczka miał nawet w dotyku takie suche). My też lepiej śpimy jak jest powietrze nawilżone.. I to nie ręcznik na kaloryferze, bo to dużo nie dawało tylko takie urządzenie.. ale nie na każdego dziecia to musi działać..
-
trix wrote:hej dziewczyny,
MadziaRatMeg - mówisz, że w laktatorze ściągasz tą silikonową osłonkę?? Nie wpadłam na to... Odciągam mleko jak idę na uczelnię i schodzi mi ok 30-40 min. Masakra
U nas nocki się strasznie popsułyMłody przed skokiem przesypiał całe noce. zaczął się skok i wybudzanie, a teraz to praktycznie ciągle się budzi i szuka cycka, bo chce spać z nim w buzi
trix lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Jak wygląda rozmiarówka ciuszków z Lidla? Od poniedziałku będą jakieś ubranka i chętnie powiedziałabym teściowej żeby coś kupiła, tylko nie wiem jaki rozmiar. Normalnie to mała najczęściej w 74 chodzi (takie bieliźniane - body, pajace, bo spodenki itp. czasem mniejsze), tylko H&M jeszcze 68.
-
trix wrote:mmalutka - u nas to raczej nie efekt suchego powietrza, bo my najczęściej śpimy przy wyłączonym grzejniku
trix my też, zresztą najczęściej ja palę cały dzień w kominku, więc w sypialniach w ogóle kaloryfery nie chodzą, u małego jest 18 stopni, ale przez cały dzień powietrze się tak wysusza, że jak sprawdziłam poziom wilgotności to było 25%teraz mamy ok 45 i jest dobrze.. a nawilżacz chodzi 24h na dobę..
ale tak jak mówię to nie musi być to. Piszę tylko, że nam pomogło
-
trix wrote:Julita - zamawiałaś matę tapikid? Nam niestety się nie podpasowała i oddajemy. Szkoda, bo jednak skład do mnie bardzo przemawiał.
tak, zamówiłam. u nas się sprawdza, podoba mi się to że sie nie podwija a jak mała leży na brzuszku to jest mocno zainteresowana nadrukiem, rozmiar też mi odpowiada a zwinięcie/rozwinięcie trwa sekundę. jeśli używam jej na podłodze to staram się podłożyć cienki kocyk aby nie było tak twardo ale często mam rozłożony narożnik i na nim również rozkładam matę. wiadomo, wizualnie du*y nie urywa, choć kolor czerwony który mam jest chyba najfajniejszy, to spełnia moje oczekiwaniaa co ci nie podpasowało?
-
Kassie wrote:moka89 ja tez nie pracowalam przed ciaza,z tym ze pobieram jeszcze rente po zmarlym tacie. Bylam w mopsie na poczatku stycznia i zlozylam wniosek o ten 1000. Takze prawdopodobnie ani moja renta ani praca meza nie powoduja ze ta kasa sie nie nalezy. Czekam na decyzje
Kassie lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Jak wygląda rozmiarówka ciuszków z Lidla? Od poniedziałku będą jakieś ubranka i chętnie powiedziałabym teściowej żeby coś kupiła, tylko nie wiem jaki rozmiar. Normalnie to mała najczęściej w 74 chodzi (takie bieliźniane - body, pajace, bo spodenki itp. czasem mniejsze), tylko H&M jeszcze 68.
-
moka89 wrote:No wlasnie był z wypełnionym przeze mnie wnioskiem, bo akurat gdzieś jechał i miał po drodze, a ja z małą nie chciałam się tarabanić. Panie coś wspominały o jakimś szkoleniu i ze mamy się odezwać za dwa tygodnie. Tak myśle czy nie zadzwonić gdzieś się dopytać, do czegoś co jest wyżej niż mops. Daj znać jak będziesz miała decyzję
moze zadzwon jeszcze raz do mopsu albo faktycznie gdzies wyzej
-
Odnośnie tej rozmiarówki, my mamy inny problem Hania nosi rozmiar 62 niektóre juz 68, dzisiaj założyłam jej body ze smyka na 68 i wszystko niby ok, ale rękawy krótkie, które firmy oprócz H&M maja jeszcze długie rękawki orientujecie się? Hania poszła ewidentnie we mnie, zawsze miałam problem z długością rękawa