X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka musimy wykluczyć refluks pecherzowo- moczowodowy czyli cofanie się moczu do moczowodu i nerek. Mam nadzieje, ze dmuchamy na zimne, żeby miec pewność. :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bedzie dobrze!
    A byłam przy kilku takich badaniach i dzieciaczki na prawdę dobrze to znosily!

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypiam Marysię i właśnie zjada mi rękaw, leży na boczku, wtula się w rękę i pożera. Jej rękawy można wyciskać - takie mokre od śliny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:17

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 ja tez nie pracowalam przed ciaza,z tym ze pobieram jeszcze rente po zmarlym tacie. Bylam w mopsie na poczatku stycznia i zlozylam wniosek o ten 1000. Takze prawdopodobnie ani moja renta ani praca meza nie powoduja ze ta kasa sie nie nalezy. Czekam na decyzje :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak mysle,ze moze w urzedzie panie zrozumialy ze Twoj maz chce pobierac ta kase. Z tego co wiem to trzeba stawic sie osobiscie i wypelnic ten wniosek :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny my jeszcze nie rozpoczęliśmy przygody z marchewka ale jestem ciekawa czy ktos juz podaje pelne dania warzywa z mieskiem?
    W schemacie żywieniowym hippa jest powiedziane, ze warzywa można zacząć miedzy 4 a 6 miesiącem. Po tygodniu, dwóch podawania warzyw i gdy dziecko zjada juz caly sloiczek, w trzecim, czwartym tygodniu rozszerzenia diety mozna juz dawac takie dania- zastępując jedno karmienie mlekiem. Ktos, cos juz tak działa?
    Moj Mikolaj jak mial 3,5 miesiaca to zaczal jesc na obiadek zupki z marchewki,pietruszki i ziemniaka na maselku. Po 2 tygodniach dodalam do tego miesko-cielecinke i tak jemy do tej pory. Z tym,ze lekarz zalecil dodawac kazdy rodzaj miesa ale poki co zostajemy przy cielecinie :-)

4me lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda rozmiarówka ciuszków z Lidla? Od poniedziałku będą jakieś ubranka i chętnie powiedziałabym teściowej żeby coś kupiła, tylko nie wiem jaki rozmiar. Normalnie to mała najczęściej w 74 chodzi (takie bieliźniane - body, pajace, bo spodenki itp. czasem mniejsze), tylko H&M jeszcze 68.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka raczej duże wychodzą. Przytajmniej to co my do tej pory dostawalismy bylotak z 1-2 rozmiary wieksze. Ale fajne jakościowo nawet :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zaczelam ubierać te kupione w lidlu ich rozmiar 62-68 a moja malutka ma teraz 68 i są jeszcze troszkę luźne ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

MadziaRatMeg - mówisz, że w laktatorze ściągasz tą silikonową osłonkę?? Nie wpadłam na to... Odciągam mleko jak idę na uczelnię i schodzi mi ok 30-40 min. Masakra

U nas nocki się strasznie popsuły :( Młody przed skokiem przesypiał całe noce. zaczął się skok i wybudzanie, a teraz to praktycznie ciągle się budzi i szuka cycka, bo chce spać z nim w buzi :(

atdcwn154po83a78.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się swojego czasu nocki popsuły i mały wybudzał się częściej, ale baaardzo się poprawiło od kiedy dzień i noc chodzi w domu nawilżacz. On się budził bo miał sucho (usteczka miał nawet w dotyku takie suche). My też lepiej śpimy jak jest powietrze nawilżone.. I to nie ręcznik na kaloryferze, bo to dużo nie dawało tylko takie urządzenie.. ale nie na każdego dziecia to musi działać..

tb734z17s9scq0zt.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej dziewczyny,

MadziaRatMeg - mówisz, że w laktatorze ściągasz tą silikonową osłonkę?? Nie wpadłam na to... Odciągam mleko jak idę na uczelnię i schodzi mi ok 30-40 min. Masakra

U nas nocki się strasznie popsuły :( Młody przed skokiem przesypiał całe noce. zaczął się skok i wybudzanie, a teraz to praktycznie ciągle się budzi i szuka cycka, bo chce spać z nim w buzi :(
    Jak mam ubrana ta oslonke masujaca to nie moze dobrze zassacmi nie jest szczelnu. Jak ja scisgnelam to fakt boli alr moment i jest mleko:))

trix lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jak wygląda rozmiarówka ciuszków z Lidla? Od poniedziałku będą jakieś ubranka i chętnie powiedziałabym teściowej żeby coś kupiła, tylko nie wiem jaki rozmiar. Normalnie to mała najczęściej w 74 chodzi (takie bieliźniane - body, pajace, bo spodenki itp. czasem mniejsze), tylko H&M jeszcze 68.
    Dokładnie one sa naprawdę duze, nosimy teraz body 62-68 a ze smyka 74:)

relgio4pxlxziakh.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka - u nas to raczej nie efekt suchego powietrza, bo my najczęściej śpimy przy wyłączonym grzejniku

Julita - zamawiałaś matę tapikid? Nam niestety się nie podpasowała i oddajemy. Szkoda, bo jednak skład do mnie bardzo przemawiał.

atdcwn154po83a78.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    mmalutka - u nas to raczej nie efekt suchego powietrza, bo my najczęściej śpimy przy wyłączonym grzejniku

trix my też, zresztą najczęściej ja palę cały dzień w kominku, więc w sypialniach w ogóle kaloryfery nie chodzą, u małego jest 18 stopni, ale przez cały dzień powietrze się tak wysusza, że jak sprawdziłam poziom wilgotności to było 25% :D teraz mamy ok 45 i jest dobrze.. a nawilżacz chodzi 24h na dobę..

ale tak jak mówię to nie musi być to. Piszę tylko, że nam pomogło ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Julita - zamawiałaś matę tapikid? Nam niestety się nie podpasowała i oddajemy. Szkoda, bo jednak skład do mnie bardzo przemawiał.

tak, zamówiłam. u nas się sprawdza, podoba mi się to że sie nie podwija a jak mała leży na brzuszku to jest mocno zainteresowana nadrukiem, rozmiar też mi odpowiada a zwinięcie/rozwinięcie trwa sekundę. jeśli używam jej na podłodze to staram się podłożyć cienki kocyk aby nie było tak twardo ale często mam rozłożony narożnik i na nim również rozkładam matę. wiadomo, wizualnie du*y nie urywa, choć kolor czerwony który mam jest chyba najfajniejszy, to spełnia moje oczekiwania :) a co ci nie podpasowało?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    moka89 ja tez nie pracowalam przed ciaza,z tym ze pobieram jeszcze rente po zmarlym tacie. Bylam w mopsie na poczatku stycznia i zlozylam wniosek o ten 1000. Takze prawdopodobnie ani moja renta ani praca meza nie powoduja ze ta kasa sie nie nalezy. Czekam na decyzje :-)
    No wlasnie był z wypełnionym przeze mnie wnioskiem, bo akurat gdzieś jechał i miał po drodze, a ja z małą nie chciałam się tarabanić. Panie coś wspominały o jakimś szkoleniu i ze mamy się odezwać za dwa tygodnie. Tak myśle czy nie zadzwonić gdzieś się dopytać, do czegoś co jest wyżej niż mops. Daj znać jak będziesz miała decyzję

Kassie lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Normalne ciuszki nosimy na 74, a z lidla teraz dopiero 62/68 wiec rozmiarowka duza. A maja byc jakies fajne ciuszki od poniedzialku?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No wlasnie był z wypełnionym przeze mnie wnioskiem, bo akurat gdzieś jechał i miał po drodze, a ja z małą nie chciałam się tarabanić. Panie coś wspominały o jakimś szkoleniu i ze mamy się odezwać za dwa tygodnie. Tak myśle czy nie zadzwonić gdzieś się dopytać, do czegoś co jest wyżej niż mops. Daj znać jak będziesz miała decyzję
    To panie chyba jakies niedoinformowane a szkoda. Slyszalam ze kase dostaje sie od dnia zlozenia wniosku,wiec bylabys juz teraz stratna :-/ moze zadzwon jeszcze raz do mopsu albo faktycznie gdzies wyzej :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tej rozmiarówki, my mamy inny problem Hania nosi rozmiar 62 niektóre juz 68, dzisiaj założyłam jej body ze smyka na 68 i wszystko niby ok, ale rękawy krótkie, które firmy oprócz H&M maja jeszcze długie rękawki orientujecie się? Hania poszła ewidentnie we mnie, zawsze miałam problem z długością rękawa :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 2898 2899 2900 2901 2902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ