X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela ja mam nizszy bo pracujw na pol etatu, to mowisz ze sie nalezy 1000, nawet jak sie nie ma wcale?czyli jak sie nie pracuje czy jak?

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeśli się nie pracuje to wypłaca mops, a jak pół etatu i jest mniej niż tysiąc trzeba w zusie złożyć oświadczenie, że pobiera się macierzyński z jednego źródła i wyrównują do 1000, tylko nie wiem czy to brutto czy netto ten 1000, ale wydaje mi się, że netto.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela no a jak z tymi 500 na dziecko co miesiac; bo ja tez mam 3 dzieciaczkow.Nie wiesz, tez cos sie sklada?

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze dopiero teraz to wprowadzili, bo jsk rodzilam pierwszego synka to wogole nie pracowalam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, moja fruzia wlasnie przewrocila sie z brzuszka na placki, Juppppi:-) :-)

chabasse, julita lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls w sumie ja tego ze sobą w żaden sposób nie łączyłam, u mnie mata edukacyjna z wiszącymi zabawkami praktycznie wcale nie była używana, a małą kładłam i kładę nadal na zwykłej macie i zasuwa elegancko :D Z brzuszka na plecki, z plecków na brzuszek i ogólnie obroty pełną parą, więc może jest coś w tym co piszesz :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja odwrotnie, powoli też kombinuje z obracaniem - tak od kilku dni, coraz skuteczniej. A matę wyciągnęłam właśnie przedwczoraj, bo wcześniej zainteresowanie było zerowe.
    Myślę, że najbardziej skutecznym zachęcaczem jest tu po prostu... czas.

mmalutka, Magnolia3, Dżuls, justyna1220 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko ma swoj czas...

1usa8u69die0y60t.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500zł na dziecko to dopiero mają wprowadzić, chyba od kwietnia, ale jeszcze ustaw nie ma, więc jeśli chodzi o szczegóły to życie pokaże.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis poprostu polozylam ja na brzuchu na kanapie a ona bach na plecki, ja ja znow na brzuszek, a ona znow na plecki.Zeby teraz sama z pleckow na brzuszek to

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz potem poleci szybciutko.....

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Myślę, że najbardziej skutecznym zachęcaczem jest tu po prostu... czas.
    I ciekawość. Jak sobie leży na tej macie i jest zewsząd atakowana kolorami, kształtami, dźwiękami, jakimiś dyndającymi pierdołami, to po co ma się ruszać i sięgać po coś gdzieś dalej :) Po zlikwidowaniu maty zaczęła się ostro ruszać, bo tak to leżała jak ten leniwiec nie wiedząc za co się zabrać, a w najlepszym razie pchała coś do buzi, ale tylko pod warunkiem, że wisiało jej przed nosem :P

paula2013 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    I ciekawość. Jak sobie leży na tej macie i jest zewsząd atakowana kolorami, kształtami, dźwiękami, jakimiś dyndającymi pierdołami, to po co ma się ruszać i sięgać po coś gdzieś dalej :) Po zlikwidowaniu maty zaczęła się ostro ruszać, bo tak to leżała jak ten leniwiec nie wiedząc za co się zabrać, a w najlepszym razie pchała coś do buzi, ale tylko pod warunkiem, że wisiało jej przed nosem :P
    Tylko, że właśnie zaczęłam małą kłaść na macie (po kilku tygodniach przerwy, bo zainteresowania nie było, tylko koty się rozkładały) i zaczęła kombinować obroty :P Wcześniej leżała na samym materacu jak ta kłoda. Może po prostu tak tej maty nie lubi, że próbuje z niej uciec. ;)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do basenu to muszę jednak was o jednej rzeczy uprzedzić.. my od dwóch dni nie jesteśmy się w stanie normalnie wykąpać. Młody tak macha nogami, że mokra jest ściana, przewijak, szafka, kąpiący tata i przygotowane ubranka :D

Mój twierdzi, że to moja wina, bo sobie basen wymyśliłam :P

MadziaRatMed, Magnolia3, Carolline, trix lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Dziewczyny które nie mają macierzyński ego lub jest niższy niż 1000zł składance wnioski do mopsu lub zusu, weszła ustawa, że 1000zł się należy (tak w uproszczeniu)
    Ja nie pracowałam przed zajściem w ciążę, więc macierzyńskiego nie pobieram. Ostatnio wysłałam męża zeby złożył wniosek na ten tysiąc. Panie zapytały "pan pracuje?" TAK, "no to się nie należy. Dupa blada

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 jak to nie należy się..?? Mój mąż też jest na etacie, a ja nie pracuję aktualnie i własnie ubiegamy się o becikowe i o świadczenie rodzinne 1000 zł. Mąż poszedł do referatu świadczeń powiedział jaka jest sytuacja i dostał te wszystkie wnioski i oświadczenia. Teraz tylko czekamy na zwświadczenia z US o dochodach za 2014 rok. Ja też nie pobieram i nie pobierałam zasiłku macierzyńskiego.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my jeszcze nie rozpoczęliśmy przygody z marchewka ale jestem ciekawa czy ktos juz podaje pelne dania warzywa z mieskiem?
    W schemacie żywieniowym hippa jest powiedziane, ze warzywa można zacząć miedzy 4 a 6 miesiącem. Po tygodniu, dwóch podawania warzyw i gdy dziecko zjada juz caly sloiczek, w trzecim, czwartym tygodniu rozszerzenia diety mozna juz dawac takie dania- zastępując jedno karmienie mlekiem. Ktos, cos juz tak działa?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Popieram z tym tysiakiem, jak najbardziej sie należy. Ja byłam dziś w ZUSie i pisałam takie podanie. Mi przysługuje macierzyński z pół etatu, i w tym podaniu napisałam, że proszę o wyrównanie do tego tysiąca zgodnie z nowymi przepisami. Etat męża nic tu nie wnosi.
    A co do tych 500 złotych to z kolie ja nie mam pojęcia jak to działa ;/

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Co do basenu to muszę jednak was o jednej rzeczy uprzedzić.. my od dwóch dni nie jesteśmy się w stanie normalnie wykąpać. Młody tak macha nogami, że mokra jest ściana, przewijak, szafka, kąpiący tata i przygotowane ubranka :D

Mój twierdzi, że to moja wina, bo sobie basen wymyśliłam :P
    My mamy tak samo od dłuższego czasu a na basen nie chodzimy :) coc bardzo byśmy chcieli i jak zrobimy te cholerna cystografię i nie będzie refluksu to ruszamy :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My mamy tak samo od dłuższego czasu a na basen nie chodzimy :) coc bardzo byśmy chcieli i jak zrobimy te cholerna cystografię i nie będzie refluksu to ruszamy :D

No u nas to nowość, bo z uwagi na to wzmożone napięcie on się zawsze usztywnial.. musimy albo kupic stojak i kapac w lazoence albo wanienke do wanny wstawić.

Czemu macie cystygrafie?

A co do plywalni to jest kilka szkół, które należą do tej grupy co nasza, oni nie tylko ucza plywac ale tez co robić jak wpadnie przypadkiem do wody.. bo często to wygląda tak, że się płaci za możliwość zabawy w wodzie z innymi dziećmi. Dlatego m troche dojeżdżamy, ale warto..

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2897 2898 2899 2900 2901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ