Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jeśli się nie pracuje to wypłaca mops, a jak pół etatu i jest mniej niż tysiąc trzeba w zusie złożyć oświadczenie, że pobiera się macierzyński z jednego źródła i wyrównują do 1000, tylko nie wiem czy to brutto czy netto ten 1000, ale wydaje mi się, że netto.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Dzuls w sumie ja tego ze sobą w żaden sposób nie łączyłam, u mnie mata edukacyjna z wiszącymi zabawkami praktycznie wcale nie była używana, a małą kładłam i kładę nadal na zwykłej macie i zasuwa elegancko
Z brzuszka na plecki, z plecków na brzuszek i ogólnie obroty pełną parą, więc może jest coś w tym co piszesz
-
A moja odwrotnie, powoli też kombinuje z obracaniem - tak od kilku dni, coraz skuteczniej. A matę wyciągnęłam właśnie przedwczoraj, bo wcześniej zainteresowanie było zerowe.
Myślę, że najbardziej skutecznym zachęcaczem jest tu po prostu... czas.mmalutka, Magnolia3, Dżuls, justyna1220 lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Myślę, że najbardziej skutecznym zachęcaczem jest tu po prostu... czas.
Po zlikwidowaniu maty zaczęła się ostro ruszać, bo tak to leżała jak ten leniwiec nie wiedząc za co się zabrać, a w najlepszym razie pchała coś do buzi, ale tylko pod warunkiem, że wisiało jej przed nosem
paula2013 lubi tę wiadomość
-
Dżuls wrote:I ciekawość. Jak sobie leży na tej macie i jest zewsząd atakowana kolorami, kształtami, dźwiękami, jakimiś dyndającymi pierdołami, to po co ma się ruszać i sięgać po coś gdzieś dalej
Po zlikwidowaniu maty zaczęła się ostro ruszać, bo tak to leżała jak ten leniwiec nie wiedząc za co się zabrać, a w najlepszym razie pchała coś do buzi, ale tylko pod warunkiem, że wisiało jej przed nosem
Wcześniej leżała na samym materacu jak ta kłoda. Może po prostu tak tej maty nie lubi, że próbuje z niej uciec.
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
Co do basenu to muszę jednak was o jednej rzeczy uprzedzić.. my od dwóch dni nie jesteśmy się w stanie normalnie wykąpać. Młody tak macha nogami, że mokra jest ściana, przewijak, szafka, kąpiący tata i przygotowane ubranka
Mój twierdzi, że to moja wina, bo sobie basen wymyśliłamMadziaRatMed, Magnolia3, Carolline, trix lubią tę wiadomość
-
ela wrote:Dziewczyny które nie mają macierzyński ego lub jest niższy niż 1000zł składance wnioski do mopsu lub zusu, weszła ustawa, że 1000zł się należy (tak w uproszczeniu)
-
moka89 jak to nie należy się..?? Mój mąż też jest na etacie, a ja nie pracuję aktualnie i własnie ubiegamy się o becikowe i o świadczenie rodzinne 1000 zł. Mąż poszedł do referatu świadczeń powiedział jaka jest sytuacja i dostał te wszystkie wnioski i oświadczenia. Teraz tylko czekamy na zwświadczenia z US o dochodach za 2014 rok. Ja też nie pobieram i nie pobierałam zasiłku macierzyńskiego.
-
Dziewczyny my jeszcze nie rozpoczęliśmy przygody z marchewka ale jestem ciekawa czy ktos juz podaje pelne dania warzywa z mieskiem?
W schemacie żywieniowym hippa jest powiedziane, ze warzywa można zacząć miedzy 4 a 6 miesiącem. Po tygodniu, dwóch podawania warzyw i gdy dziecko zjada juz caly sloiczek, w trzecim, czwartym tygodniu rozszerzenia diety mozna juz dawac takie dania- zastępując jedno karmienie mlekiem. Ktos, cos juz tak działa?
-
Hej dziewczyny
Popieram z tym tysiakiem, jak najbardziej sie należy. Ja byłam dziś w ZUSie i pisałam takie podanie. Mi przysługuje macierzyński z pół etatu, i w tym podaniu napisałam, że proszę o wyrównanie do tego tysiąca zgodnie z nowymi przepisami. Etat męża nic tu nie wnosi.
A co do tych 500 złotych to z kolie ja nie mam pojęcia jak to działa ;/ -
mmalutka wrote:Co do basenu to muszę jednak was o jednej rzeczy uprzedzić.. my od dwóch dni nie jesteśmy się w stanie normalnie wykąpać. Młody tak macha nogami, że mokra jest ściana, przewijak, szafka, kąpiący tata i przygotowane ubranka
Mój twierdzi, że to moja wina, bo sobie basen wymyśliłamcoc bardzo byśmy chcieli i jak zrobimy te cholerna cystografię i nie będzie refluksu to ruszamy
-
4me wrote:My mamy tak samo od dłuższego czasu a na basen nie chodzimy
coc bardzo byśmy chcieli i jak zrobimy te cholerna cystografię i nie będzie refluksu to ruszamy
No u nas to nowość, bo z uwagi na to wzmożone napięcie on się zawsze usztywnial.. musimy albo kupic stojak i kapac w lazoence albo wanienke do wanny wstawić.
Czemu macie cystygrafie?
A co do plywalni to jest kilka szkół, które należą do tej grupy co nasza, oni nie tylko ucza plywac ale tez co robić jak wpadnie przypadkiem do wody.. bo często to wygląda tak, że się płaci za możliwość zabawy w wodzie z innymi dziećmi. Dlatego m troche dojeżdżamy, ale warto..