Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No aż Wam zazdroszcze tego spania.Ale wiem ze tez nie mam co narzekac. MOJ Synek budzil sie co 1,5 g w nocy przez refluks, ja wtedy zasypialam na stojaco, wogole nie nadawalam sie do zycia, tyle ze wtedy nie wiedzialam dlaczego tak jest, myslalam ze to normalne u takiego dziecka malego, drugi moj syn juz od poczatku byl leczony pod katem refluksu wiec bylo nieco lzej, ale teraz przy Oli to mam raj ze spaniem.Moj sredni synek ma teraz 4 latka.Do 3 go roku zycia musialam w nocy robic mu butle, nigdy nie przespal calej nocy albo chociazby jak Ola 5,6 godzin ciurkiem.Więc teraz jestem naprawde szczesliwa.Zreszta taaaak baaaardzo ja kocham, ze jak nawet przeprazzam zesra sie o 3 rano i potem gada do 5 to jestem szczesliwa ze moge cieszyc sie jej usmiechem.Najgorzej jak dziecko krzyczy i placze a my nie wiemy dlaczego i jak mu pomoc, u nas na szczescie takiej sytuacji nie bylo.Ze dwa razy plakala i marudzila ostro, ale mysle ze to przez refluka wlasnie.
Carmen lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Ja zawsze rozmrazalam w lodowce i wtedy moze stac 12h po rozmrozeniu. Ja nie widze problemu w mieszaniu mleka rozmrozonego:)) takze spokojnie mieszaj, jwk potrzeba wiecej
dzięki! bo gdzieś znalazłam, że trzeba rozmrozić szybko w ciepłej wodzie i podać to godziny i więcej nie można podgrzewać i się z lekka przeraziłam..MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Carmen to pięknie Ci młody śpi
Mam nadzieję, że Hanka jeszcze trochę i tez będzie piła mleczko ostatni raz o 20 i spanie ro rana
Puki co kładę ja spać ok 19, o 23 karmienie na spiocha i śpi do 6-7 rano.
No pod tym względem nie mogę narzekać (tfu tfu);pjustyna1220 lubi tę wiadomość
-
Czytaczka wrote:Dziewczyny co ile kąpiecie dzieciaczki?
) zamowilam baby swimmer i jak jej sie bedzie podobac, to pewnie beda częstsze i dłuższe kąpiele, no teraz to takie bardziej szybkie mycie 3minuty i juz:))
-
My też codziennie. Też mamy rytuał. Czas jest tak, że mały robi popołudniowo-wieczorną awanturę a bierzemy go d kąpieli, kładziemy na przewijak i wtedy śle uśmiechy, gada, macha całym sobą.. Odpuszczamy tylko jak późno wrócimy do domu, albo ktoś inny go kladzie, żeby nianiek (rodzinnych) nie wykorzystywać ;p
-
Moka ja bylam bardzo chora jak mala miala ze 3 tygidnie chyba i spala ze mna caly czas i nic jej nie wzielo, miejmy nadzieje ze u Ciebie tez mala sie obroni.Za to tydzien temu dopadl ja wirus, mysle ze zlapany w szpitalu jak na wizycie bylismy.Okropna sprawa.Aleala btla dzielna.
-
My kapiemy co drugi dzien. A maly tez robie 2-3 kupy ale tylko chusteczkami mokrymi ogarniam sprawe. Jedynie codziennie rano buzie, raczki przemywam zaparzonym rumiankiem. Eee tam mysle ze jaby to bylo lato to trzeba kapac codziennie, a tak co drugi dzien styka
niech ma troche bakterii na sobie, bo bedzie wyjałowiony
edysia5 -
Moka ja tez bylam chora tzn mocno przeziebiona wlacznie z kaszlem i gilunem i tez balam sie ze maly zaraz zlapie, ale wiecie co to kp chyba naprawde dziala ochronnie i nic mu nie bylo. Malo tego mial kontakt wlacznie z buziakami i przytulaniem z dziecmi ktore mialy ospe i o dziwo tez nic nie zlapal. A juz myslalam ze bedzie ta ospe mial a tu nic
Misi@ lubi tę wiadomość
edysia5 -
MadziaRatMed wrote:Byliscie na zwyklym basenie czy jak?? Mysle ciagle nad pojsciem, ale noe wiem jak tam dziecko zareaguje
sami byliscie czy na tych zajeciach dla dzieci??
Najpierw dwa razy byliśmy na basenie sami, w takim gdzie jest woda ok 38 stopni. Mały może nie że się śmiał, ale był zdziwiony (on jest wiecznie zdziwiony).
Nam się spodobało i zapisaliśmy się na kurs. Raz w tygodniu 45minut zajęć+ potem 15 minut na zabawę. Oswajanie z wodą, przygotowanie do pływania, wskakiwania do wody i nurkujemy. Jest super i na pewno będziemy to kontynuować na kolejnych kursach. Polecam.MadziaRatMed, 4me lubią tę wiadomość