X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen ile Twój mały śpi ciągiem? Tzn od której do której?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapiemy co drugi dzień ale twarz przemywam każdego poranka, rączki przemywam częściej bo cały czas są w buzi a pupę wacikiem z wodą przy każdym przewijaniu

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna od 20, 21 do ok 7 rano

easymum lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen to pięknie Ci młody śpi :-D Mam nadzieję, że Hanka jeszcze trochę i tez będzie piła mleczko ostatni raz o 20 i spanie ro rana :-D Puki co kładę ja spać ok 19, o 23 karmienie na spiocha i śpi do 6-7 rano.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż Wam zazdroszcze tego spania.Ale wiem ze tez nie mam co narzekac. MOJ Synek budzil sie co 1,5 g w nocy przez refluks, ja wtedy zasypialam na stojaco, wogole nie nadawalam sie do zycia, tyle ze wtedy nie wiedzialam dlaczego tak jest, myslalam ze to normalne u takiego dziecka malego, drugi moj syn juz od poczatku byl leczony pod katem refluksu wiec bylo nieco lzej, ale teraz przy Oli to mam raj ze spaniem.Moj sredni synek ma teraz 4 latka.Do 3 go roku zycia musialam w nocy robic mu butle, nigdy nie przespal calej nocy albo chociazby jak Ola 5,6 godzin ciurkiem.Więc teraz jestem naprawde szczesliwa.Zreszta taaaak baaaardzo ja kocham, ze jak nawet przeprazzam zesra sie o 3 rano i potem gada do 5 to jestem szczesliwa ze moge cieszyc sie jej usmiechem.Najgorzej jak dziecko krzyczy i placze a my nie wiemy dlaczego i jak mu pomoc, u nas na szczescie takiej sytuacji nie bylo.Ze dwa razy plakala i marudzila ostro, ale mysle ze to przez refluka wlasnie.

Carmen lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja zawsze rozmrazalam w lodowce i wtedy moze stac 12h po rozmrozeniu. Ja nie widze problemu w mieszaniu mleka rozmrozonego:)) takze spokojnie mieszaj, jwk potrzeba wiecej

dzięki! bo gdzieś znalazłam, że trzeba rozmrozić szybko w ciepłej wodzie i podać to godziny i więcej nie można podgrzewać i się z lekka przeraziłam..

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Carmen to pięknie Ci młody śpi :-D Mam nadzieję, że Hanka jeszcze trochę i tez będzie piła mleczko ostatni raz o 20 i spanie ro rana :-D Puki co kładę ja spać ok 19, o 23 karmienie na spiocha i śpi do 6-7 rano.
    To też nie tak zle;) Marcel na początku budził się często, bywało nawet ,że co godzinę ale to dlatego ,że miał broblemy brzuszkowe, odkąd skończył 2 miesiące przesypia całe nocki, pamiętam, że jak pierwszy raz przespał całą noc to co 2 godziny zrywałam się patrząc czy oddycha;p
    No pod tym względem nie mogę narzekać (tfu tfu);p

justyna1220 lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaczka wrote:
    Dziewczyny co ile kąpiecie dzieciaczki?
    Co 2 dni chyba, ze wypadnie nam jakas super kupa(robi co 3dni) albo wyjatkowo duzo sie slini, to wtedy codziennie, ale nie zawsze sie udaje, bo czaswmi jest plan kapieli a tu ksiezniczka zasypia, wtedy kapie ja nastepnego dnia rano :)) zamowilam baby swimmer i jak jej sie bedzie podobac, to pewnie beda częstsze i dłuższe kąpiele, no teraz to takie bardziej szybkie mycie 3minuty i juz:))

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy codziennie. Mój codziennie robi minimum 2 kupy, do tego się ślini i ulewa więc nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli go nie kąpać :-) w sumie codziennie rano przemywam go wacikiem i po każdej kupie tez podmywanie woda i wacikiem :-)

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też codziennie. Też mamy rytuał. Czas jest tak, że mały robi popołudniowo-wieczorną awanturę a bierzemy go d kąpieli, kładziemy na przewijak i wtedy śle uśmiechy, gada, macha całym sobą.. Odpuszczamy tylko jak późno wrócimy do domu, albo ktoś inny go kladzie, żeby nianiek (rodzinnych) nie wykorzystywać ;p

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze łamie mnie w kościach, jest mi strasznie zimno, co chwilę podsypiam jak młoda zaśnie przy cycu i mam stan podgorączkowy. Boję się, że ją zarażę, niby kp ale wszystko muszę przy niej zrobić :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to twoje dziecię pod wodą w awatarze? :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Malutka to twoje dziecię pod wodą w awatarze? :D

tak :) mały nurek :)

julita, 4me, trix lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja bylam bardzo chora jak mala miala ze 3 tygidnie chyba i spala ze mna caly czas i nic jej nie wzielo, miejmy nadzieje ze u Ciebie tez mala sie obroni.Za to tydzien temu dopadl ja wirus, mysle ze zlapany w szpitalu jak na wizycie bylismy.Okropna sprawa.Aleala btla dzielna.

1usa8u69die0y60t.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co drugi dzien. A maly tez robie 2-3 kupy ale tylko chusteczkami mokrymi ogarniam sprawe. Jedynie codziennie rano buzie, raczki przemywam zaparzonym rumiankiem. Eee tam mysle ze jaby to bylo lato to trzeba kapac codziennie, a tak co drugi dzien styka :-) niech ma troche bakterii na sobie, bo bedzie wyjałowiony :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja tez bylam chora tzn mocno przeziebiona wlacznie z kaszlem i gilunem i tez balam sie ze maly zaraz zlapie, ale wiecie co to kp chyba naprawde dziala ochronnie i nic mu nie bylo. Malo tego mial kontakt wlacznie z buziakami i przytulaniem z dziecmi ktore mialy ospe i o dziwo tez nic nie zlapal. A juz myslalam ze bedzie ta ospe mial a tu nic :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala poci sie przy jedzeniu, i w nocy tez.Muszę ja kapac i rano przede wszystkim szyjke przemyc.

1usa8u69die0y60t.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcznt mam pyttanie kołka od wözka to maja byc mocno napompowane czy tak raczej srednio?

edysia5
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    tak :) mały nurek :)
    Byliscie na zwyklym basenie czy jak?? Mysle ciagle nad pojsciem, ale noe wiem jak tam dziecko zareaguje :) sami byliscie czy na tych zajeciach dla dzieci??

relgio4pxlxziakh.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Byliscie na zwyklym basenie czy jak?? Mysle ciagle nad pojsciem, ale noe wiem jak tam dziecko zareaguje :) sami byliscie czy na tych zajeciach dla dzieci??

Najpierw dwa razy byliśmy na basenie sami, w takim gdzie jest woda ok 38 stopni. Mały może nie że się śmiał, ale był zdziwiony (on jest wiecznie zdziwiony).

Nam się spodobało i zapisaliśmy się na kurs. Raz w tygodniu 45minut zajęć+ potem 15 minut na zabawę. Oswajanie z wodą, przygotowanie do pływania, wskakiwania do wody i nurkujemy. Jest super i na pewno będziemy to kontynuować na kolejnych kursach. Polecam.

MadziaRatMed, 4me lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 2895 2896 2897 2898 2899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ